Frame interpolation σε projector?

Να σε ρωτήσω κάτι Γιάννη επειδή έχω γίνει πια μαθητής με αυτά που ρωτάω ...κάποιες οθόνες είναι 16:9 όλο άσπρες κ κάποιες έχουν κάποιο κενό μαύρο αρκετό 25-30 cm κ μετά ξεκινάει το άσπρο ..τι παίζει κ τι να προτίμησω ;

Να σε ρωτήσω κάτι Γιάννη επειδή έχω γίνει πια μαθητής με αυτά που ρωτάω ...κάποιες οθόνες είναι 16:9 όλο άσπρες κ κάποιες έχουν κάποιο κενό μαύρο αρκετό 25-30 cm κ μετά ξεκινάει το άσπρο ..τι παίζει κ τι να προτίμησω ;

Τι ύψος έχει το ταβάνι?

Ο προβολέας θα στηθεί πάνω ή κάτω?

Αποσταση ταβάνι με πάτωμα 2.95 μέτρα..κ θα μπει κάτω σε κάποιο επιπλακι φαντάζομαι...

Εδώ είσαι:

Clipboard01.jpg

Υπολόγισε ότι ο προβολέας θα στηθεί 37,5 πόντους πιο χαμηλά από το κάτω μέρος της οθόνης. Η οθόνη 90 ιντσών σημαίνει ύψος 1.1 μέτρα. Επομένως, αν ξεκινάς ένα μέτρο από το πάτωμα + 1,1 της οθόνης, θέλεις αρκετό μαύρο περιθώριο από πάνω για να τη στήσεις στο ταβάνι. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Αλλιώς θα αναγκαστείς να ξεκινάς την οθόνη από αρκετά ψηλά (1,3 μέτρα π.χ.).

Οπότε καλύτερα να έχει μαύρο απο πάνω....να σε ρωτήσω κ κάτι τελευταίο για σημερα( χεχεχε).. Απο αυτά που γνωρίζεις εννοώ τις διαστάσεις που είμαστε κ τις ιντσες μπορείς να μου δείξεις έτσι ενδεικτικά κάποιο λινκ στο σκρουτζ γιατί δεν ξέρω πως να το ψάξω...η να μου πεις τι διαστάσεις να βάζω στο search engine

Οχι δεν εννοώ αυτο το βοήθημα αλλά κάποια υποψήφια πανιά ώστε να τα δω στο σκρουτζ ...τι διαστάσεις να βάζω γιατί με μπερδεύει αυτο...

Εγω θα ελεγα να αποφευχθει το gain 1.1 σε οθονη 90 ιντσων με τον φωτεινο benq. H εικονα θα ειναι πολυ λαμπρη και θα κουραζει, ασε και την αντανακλαση απο τους τοιχους. Εκτος κι αν καταφυγεις σε καποιο φιλτρο στο φακο για μειωση φωτος.

Απο την αλλη, ειμαι περιεργος. Τι υπαρχει απεναντι απο τον καναπε και τι αποσταση εχει ο τοιχος απο αυτον. ?
Ισως θα μπορουσε να τοποθετηθει εκει μια οθονη. Αν εχει μηκος κοντα στα 3 μετρα, η 90" οθονη θα ηταν λουκουμι εκει.
Αν φυσικα και σε εκεινο το σημειο το πλατος ειναι 2.1 μετρα το ξεχναμε, αλλα η φωτο δεν με βοηθα να καταλαβω.

1)τι gain δηλαδή είναι το ιδανικό για αυτο το προβολεα
2)λες; Πως θα πείσω την γυναίκα...υπάρχει τοίχος με ένα κάδρο και η απόσταση τοίχου με καναπέ είναι 3.5 μέτρα
Και σε τι απόσταση θα μπει ο προβολεας ;
Το πλάτος είναι περίπου 2.5

1)τι gain δηλαδή είναι το ιδανικό για αυτο το προβολεα
2)λες; Πως θα πείσω την γυναίκα...υπάρχει τοίχος με ένα κάδρο και η απόσταση τοίχου με καναπέ είναι 3.5 μέτρα
Και σε τι απόσταση θα μπει ο προβολεας ;
Το πλάτος είναι περίπου 2.5

Ειτε gain 1, (με ή χωρις ndfilter μειωσης 50% του φωτος) ειτε μια γκρι οθονη με 0.8 gain. Αυτα θα στα πει καλυτερα ο χατζηγεωργιου. Μεχρι και πινακες με exelακια εγχρωμα θα σου κανει αμα παρει φορα. :p

Την γυναικα την πειθεις ευκολα με μπλα μπλα (για σενα το κανω αγαπη μου κλπ) και κανα δωρακι. :flipout:

Αν το καδρο που ειναι στον τοιχο δεν ειναι παχυ, ισως και το πανι να πεφτει προστα του, αυτο δεν το ξερω. Θα σου πουν καλυτερα οσοι εχουν εντοιχιζομενο πανι και γνωριζουν ποσο εξεχει απο τον τοιχο.

3.5 μ μηκος ειναι καλυτερα για μια 92" οθονη. Το πλατος φτανει και ισως οριακα περισσευει και για μεγαλυτερο πανι. (π.χ. 106")

Προσωπικα θα ελεγα για πανι 92" (2 μετρα μηκος) και ο φακος του προβολεα πρεπει να απεχει τουλαχιστον απο 2.8μ εως 3.4μ (αναλογως του zoom) για τις 92" παντα.

Last edited:
Θα συμφωνήσω απολύτως με τον warewolf, έχεις απέναντι απ τον καναπέ τοίχο διαθέσιμο και σε καλύτερη απόσταση με ιδανικό πλάτος και δεν το λες; Μονόδρομος μου φαντάζει εκεί η τοποθέτηση της οθόνης αν θες να απολαύσεις τη μεγάλη εικόνα. Επίσης όπως είπε θα πας κάτω απ τη μονάδα όσον αφορά το gain. 0,8 για την απόσταση, τον προτζέκτορα και τις ίντζες που θα ανοίξεις (92") είναι ό,τι πρέπει. Τώρα δεν ξέρω αν εκεί μπορείς να στήσεις μηχανήματα και ηχεία, όσο για το πανί αν δεν μπορείς να το κρεμάσεις και να περνάει στο κατέβασμα το κάδρο, μπορείς να βάλεις γωνιακά στηρίγματα στον τοίχο ώστε να "βγάλουν" το πανί 10-15 εκατοστά έξω απ τον τοίχο και όταν κατεβαίνει να περνάει μπροστά απ το κάδρο. Ενα παράδειγμα στηριγμάτων είναι τα παρακάτω, στο Πράκτικερ υπάρχει ποικιλία να διαλέξεις.

ECO75x100mmBlack_3.jpg

Ειτε gain 1, (με ή χωρις ndfilter μειωσης 50% του φωτος) ειτε μια γκρι οθονη με 0.8 gain. Αυτα θα στα πει καλυτερα ο χατζηγεωργιου. Μεχρι και πινακες με exelακια εγχρωμα θα σου κανει αμα παρει φορα. :p

Την γυναικα την πειθεις ευκολα με μπλα μπλα (για σενα το κανω αγαπη μου κλπ) και κανα δωρακι. :flipout:

Αν το καδρο που ειναι στον τοιχο δεν ειναι παχυ, ισως και το πανι να πεφτει προστα του, αυτο δεν το ξερω. Θα σου πουν καλυτερα οσοι εχουν εντοιχιζομενο πανι και γνωριζουν ποσο εξεχει απο τον τοιχο.

3.5 μ μηκος ειναι καλυτερα για μια 92" οθονη. Το πλατος φτανει και ισως οριακα περισσευει και για μεγαλυτερο πανι. (π.χ. 106")

Προσωπικα θα ελεγα για πανι 92" (2 μετρα μηκος) και ο φακος του προβολεα πρεπει να απεχει τουλαχιστον απο 2.8μ εως 3.4μ (αναλογως του zoom) για τις 92" παντα.
To θέμα δεν είναι ο πίνακας ,δίπλα έχει τζάκι κ το καιω,το θέμα είναι πως πειθεις κάποιον και του λες ότι είναι οκ πχ 90-100" σχεδόν δίπλα σου απέναντι σου κ όχι στα 6 μέτρα...
Στα 3.5 μέτρα είναι ακριβώς τα ματιά μου οπότε ο προβολεας πρέπει να μπει μπροστά μου αλλά σχεδόν κοντά μου..τι γίνετε με το θέμα θορύβου..όπως και το άλλο θέμα ότι θα πρέπει να μεταφερθούν απέναντι μου κ ΟΛΑΑΑΑ τα μηχανήματα ηχεία κ συναφή για τον 5καναλο ήχο...ουφφφφφ

Re: Απάντηση: Frame interpolation σε projector?

Αυτο το gain ρυθμίζεται με τον projectora η θα πρέπει να βρω οθόνη με gain 0.8?

Η επικάλυψη της οθόνης καθορίζει το gain, καμία σχέση με το προτζέκτορα, είναι το λεγόμενο κέρδος σε φωτεινότητα-αντανάκλαση που έχει η επιφάνεια κάθε οθόνης.

Απάντηση: Re: Frame interpolation σε projector?

Το θέμα με τα μηχανήματα ηχεία κ συναφή είναι πιο σοβαρό απο ότι το κάδρο...έχεις δικιο

Ένα, επίσης, μεγάλο θέμα είναι αυτό των ανακλάσεων στους διπλανούς τοίχους. Αν τελικά πας στην 90άρα οθόνη και έρχεται τσίμα τσίμα με τους άσπρους τοίχους, θα φωτίζεται πάρα πολύ όλος ο κλειστός χώρος με αποτέλεσμα να ''ξεπλένεται'' η εικόνα σου. Υπάρχει κάποια δυνατότητα για σκουρόχρωμες κουρτίνες στο πλάι ή βάψιμο σε σκούρους τόνους? Πίστεψέ με, η εικόνα θα γίνει πολύ καλύτερη...