Frame interpolation σε projector?

Απάντηση: Re: Frame interpolation σε projector?

Ένα, επίσης, μεγάλο θέμα είναι αυτό των ανακλάσεων στους διπλανούς τοίχους. Αν τελικά πας στην 90άρα οθόνη και έρχεται τσίμα τσίμα με τους άσπρους τοίχους, θα φωτίζεται πάρα πολύ όλος ο κλειστός χώρος με αποτέλεσμα να ''ξεπλένεται'' η εικόνα σου. Υπάρχει κάποια δυνατότητα για σκουρόχρωμες κουρτίνες στο πλάι ή βάψιμο σε σκούρους τόνους? Πίστεψέ με, η εικόνα θα γίνει πολύ καλύτερη...

Δυστυχώς δεν γίνεται ...αν μπει στο χώρο που έδειξα πρώτα (σε αυτόν με τα 6 μέτρα απόσταση)..,αν μπει στον δεύτερο χώρο δεν έχει τοίχους δεξια κ αριστερά...

Ενα άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω η οθόνη σε τι χρώμα πρέπει να είναι άσπρη η γκρι;και εάν επιλέξω να μπει στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να έχει κ πάλι μαύρο πάνω πάνω..η δεν χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση;

Ενα άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω η οθόνη σε τι χρώμα πρέπει να είναι άσπρη η γκρι;και εάν επιλέξω να μπει στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να έχει κ πάλι μαύρο πάνω πάνω..η δεν χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση;

Το μαύρο περιθώριο από πάνω έχει αξία σε σχέση με την τοποθέτηση καθ' ύψος του προβολέα. Δεν παίζει κανένα ρόλο στο ενεργό κάδρο της οθόνης, αν δηλαδή είναι άσπρο ή γκρι. Γκρι πανί βάζουμε όταν έχει ο προβολέας πολύ φως, άσπρο στην αντίθετη περίπτωση.

Στην δική μου περίπτωση τι χρώμα..επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω με 0.8 gain και γκρι.....κ επίσης τι εννοείτε καθ ύψος του προβολεα

Ναι, μια χαρά είναι η γκρίζα με κέρδος 0.8

Εννοώ αυτό που γράφει ο Γιάννης στο ποστ 29 με την τοποθέτηση του προβολέα.

Ναι, υπάρχουν, απλά είναι πιο σπάνιες (παλιότερα τις έβρισκες πιο εύκολα). Ρίξε και μια ματιά στο ebay.
Δηλαδη στον προτζεκτορα που θελω να παρω πρεπει οπωσδηποτε να ειναι 0.8 gain και γκρι´?

Δηλαδη στον προτζεκτορα που θελω να παρω πρεπει οπωσδηποτε να ειναι 0.8 gain και γκρι´?

Οπωσδηποτε. ? Οχι.
Συνηθιζοταν ειδικα παλαιοτερα να μπαινει για να μειωνει το φως στο πανι σε πολυ φωτεινους προβολεις στις λιγες ιντσες. Ομως υπαρχει και μια εναλλακτικη. !
Μπορεις να προσαρμοσεις μπροστα στο φακο του προβολεα ενα φιλτρο (π.χ. nd2 filter) ωστε να κοβει το φως απο τον προβολεα.
Εχει το ιδιο αποτελεσμα, απλα μπορουμε να πουμε οτι θα κοψει παραπανω φως (σχεδον 50%) απο ενα πανι 0.8 που κοβει το 20%.

Tετοιο φιλτρο χρησιμοποιω και εγω, καθως και για ενα διαστημα και ο vas. Ειναι μια λυση και αυτο, μιας και συνηθως τα γκρι πανια ειναι πιο δυσευρετα απο τα λευκα και ισως λιγο πιο ακριβα.

Οπωσδηποτε. ? Οχι.
Συνηθιζοταν ειδικα παλαιοτερα να μπαινει για να μειωνει το φως στο πανι σε πολυ φωτεινους προβολεις στις λιγες ιντσες. Ομως υπαρχει και μια εναλλακτικη. !
Μπορεις να προσαρμοσεις μπροστα στο φακο του προβολεα ενα φιλτρο (π.χ. nd2 filter) ωστε να κοβει το φως απο τον προβολεα.
Εχει το ιδιο αποτελεσμα, απλα μπορουμε να πουμε οτι θα κοψει παραπανω φως (σχεδον 50%) απο ενα πανι 0.8 που κοβει το 20%.

Tετοιο φιλτρο χρησιμοποιω και εγω, καθως και για ενα διαστημα και ο vas. Ειναι μια λυση και αυτο, μιας και συνηθως τα γκρι πανια ειναι πιο δυσευρετα απο τα λευκα και ισως λιγο πιο ακριβα.
Το ιδανικοτερο βεβαια θα ηταν να εβρισκα τετοιο πανι παντως....που να το βρεις ομως...κ ποσο παει το φιλτρο στον προβολεα?

Το ιδανικοτερο βεβαια θα ηταν να εβρισκα τετοιο πανι παντως....που να το βρεις ομως...κ ποσο παει το φιλτρο στον προβολεα?

Γυρω στα 30-35 ευρω. Θελει ομως μια προσπαθεια και τροπο στηριξης του για να κουμπωσει μπροστα στο φακο. Δεν ειναι ειδικα για προβολεις. Χρησιμοποιουνται συνηθως για φωτογραφικες μηχανες ωστε να μειωσουν το φως που θα δει η φωτ. μηχανη. Τα χρησιμοποιουμε ομως κατα καιρους σαν λυση σε φωτεινο προβολεα.
Οι τιμες εχουν να κανουν με τη διαμετρο του φιλτρου και η επιλογη της διαμετρου πρεπει να αποφασιστει αναλογως του μεγεθους του εξωτερικου τμηματος του φακου στον προβολεα.

View attachment 87341

Last edited:
Παιδια σας ευχαριστω και τους δυο σας κ γενικα το φορουμ που με εχετε βοηθησει παρα πολυ με τισ γνωσεις σας..θα ηθελα να θεσω 2 ερωτηματα....!!!
1)μηπως να παω βρε παιδι μου σε αλλον βιντεοπροβολεα διοτι βλεπω οτι εχει καποια πχ θεματακια λογω χαρακτηριστικων οπως η φωτινοτητα κ με δυσκολευουν στην ευρεση πανιου?αλλα κ παλι που θα βρω το ΙΝΤΕΡΠΟΛΑΤΙΟΝ που το εχω ερωτευτει απο προηγουμενες εμπειρειες σε τιβι κυριως σε αυτην την κατηγορια τιμης οπως ειναι ο 1200..
και 2)ερωτηση γυναικας μου....ασ πουμε οτι εχουμε μια σουπερ τιβι led..στις 46 50'' στιν ιδια κατηγορια τιμης πχ 1300 ευρω και βαλουμε το προβολεα που ειναι στην ιδια τιμη να παιξει στις ιδιεσ ακριβως ιντσες στην ιδια αποσταση το ιδιο hd υλικο απο το ιδιο media player..που θα φενεται καλυτερη η ταινια..και ενοειτε κ η τιβι θα εχει ιντερπολατιον..στα χρωματα κ γενικα αμα τα βαλουμε διπλα διπλα που θα φενεται καλυτερο?

Πωπω πολύ επιστήμη,πολύ πράγμα...λοιπόν έχω κάτι στο μυαλό μου...να προτίμησω τον τοίχο απέναντι απο τον τριθεσιο που είναι στα 3,5 μέτρα....αυτή την στιγμή είναι βαμενος στο χρώμα ωχρας αλλά όχι προς το κίτρινο προς το άσπρο ...πως το ακούς;βέβαια θα το βγάλω κ φωτο ,εκεί μπορώ να παίξω κ σε 100' ιντσες;

http://imageshack.us/f/831/imageczf.jpg/
Βγάζουμε πίνακα επιπλο πολυθρόνα πως το βλέπεις,παρατήρησε την διάφορα χρώματος με το ταβάνι που είναι άσπρο...

Πόσα μέτρα πλάτος είναι ο τοίχος??

Βάψε τον με αυτό:

http://www.benjaminmoore.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=14:color-gallery&Itemid=147&lang=el

Βάλε κωδικό 879

White Opulence.