Φρεζοκαβιλιέρα κανείς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φρεζοκαβιλιέρα κανείς...

Και γιατι να μην πάρει new new απο ελλαδα για 50 ...δείχνει να ειναι ίδια...

Sent from my iPad using Tapatalk

Ακριβώς!

Εκτος και αν δεν βλέπω κατι...γιατι φρεζοκαβαλιερα εχω αντισταθεί σθεναρά να μην παρω...

Οι έχοντες εμπειρία...ειναι καλύτερη απο την 50ρικου...???

Και εχουν κανει και ωραια πατεντα στον ρευματοληπτη!
61DNhbbBZjL._SL1000_.jpg

Ακριβώς έτσι ήταν και στην λίμα της Black and decker. Έβγαλα μία βιδούλα και έγινε EU η πρίζα από Εγγλέζικια!

Ρε παιδιά όντως δεν κάνει κάποιος τη δουλειά του με καβιλιες?
Θέλω και εγώ να ενωσω μερικές ταβλες αλλά αξίζει?

Eλα ντέ,καί εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά λέω περί ορέξεως ουδείς λόγος,άσε πού τά μπισκότα τά βλέπω πολύ λεπτά καί δέν ξέρω άν είναι πιό ευαίσθητα στίς καταπονήσεις νά σπάσουν ευκολότερα από τήν καβίλια.

Eλα ντέ,καί εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά λέω περί ορέξεως ουδείς λόγος,άσε πού τά μπισκότα τά βλέπω πολύ λεπτά καί δέν ξέρω άν είναι πιό ευαίσθητα στίς καταπονήσεις νά σπάσουν ευκολότερα από τήν καβίλια.

To προβλημα με τις κλασικες καβιλιες ειναι οτι δεν μπορεις να κεντραρεις και το χ και το Υ σωστα, αλλα και οτι αν σου παει λιγο στραβα το τρυπανι δεν μπαινει η καβιλια στην δευτερη τρυπα.
Τα μπισκοτα κεντραρονται στο υψος αυτοματα και πολυ ευκολα στο πλατος και ταιριαζουν παντα.

To προβλημα με τις κλασικες καβιλιες ειναι οτι δεν μπορεις να κεντραρεις και το χ και το Υ σωστα, αλλα και οτι αν σου παει λιγο στραβα το τρυπανι δεν μπαινει η καβιλια στην δευτερη τρυπα.
Τα μπισκοτα κεντραρονται στο υψος αυτοματα και πολυ ευκολα στο πλατος και ταιριαζουν παντα.

Πολύ σωστή παρατήρηση Γιάννη αυτή μέ τό κεντράρισμα.
Σάν αντοχή υλικού πώς τά βλέπεις τά μπισκότα έν συγκρίση μέ τίς καβίλιες.

Οι συνδέσεις με μπισκότα είναι πολύ πιο γρήγορες και σίγουρες.
Η άποψή μου είναι οτι πιο γερές είναι οι συνδέσεις με καβίλιες. Όμως αυτό είναι μόνο αίσθηση, ούτε τέστ αντοχής έχω κάνει ούτε επαγγελματίας είμαι με τεράστια εμπειρία.

Πολύ σωστή παρατήρηση Γιάννη αυτή μέ τό κεντράρισμα.
Σάν αντοχή υλικού πώς τά βλέπεις τά μπισκότα έν συγκρίση μέ τίς καβίλιες.

Εγω θεωρω οτι αν το αντικειμενο δεν δεχεται δυναμεις περιεργες μπορει να μονταριστει και χωρις καβιλιες ή μπισκοτα (πχ συρταρια, κουτια, κ.α.). Πιστευω οτι τα μπισκοτα ειναι αρκετα στο 90% των περιπτωσεων και το μονο που μου ερχεται τωρα που απαραιτητα θελει καβιλια ειναι η καρεκλες και γενικα οτι δεχεται μοχλικη πιεση.

Τελικά η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται… έχει ζητηθεί και στο παρελθόν.

περα απο την μοχλικη δυναμη που σωστα λες Γιαννη...
οι Καβιλιες και τα μπισκοτα...χρησιμοποιουνται για την σωστη ευθυγραμμιση τμηματων ξυλιας...καθως και της αντοχης στην φυσικη κινηση των ξυλων ωστε να μην παραμορφωνονται σε περιπτωσεις επιφανειας που εχει δημιουργηθει απο περισσοτερες απο ενα κομματια ξυλου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γενικοτερα...σε σχεση με την καβιλια πιστευω οτι η μπισκοτιερες ειναι πολυ πιο πρακτικές...πχ το παρακατω δεν μπορεις να το κανεις με καβιλια...και πιστευω οτι ειναι πολυ πιο γρηγορη η εφαρμογή τους...
FVb1Y.gif

Απάντηση: Re: Φρεζοκαβιλιέρα κανείς...

...πχ το παρακατω δεν μπορεις να το κανεις με καβιλια...και πιστευω οτι ειναι πολυ πιο γρηγορη η εφαρμογή τους...

Για την ταχύτητα και την ευκολία συμφωνώ αλλά γιατί δεν μπορείς να βάλεις καβίλια; Μια χαρά μπορείς, ίσως χρειαστεί βέβαια να την κόψεις λίγο.

Re: Απάντηση: Re: Φρεζοκαβιλιέρα κανείς...

Για την ταχύτητα και την ευκολία συμφωνώ αλλά γιατί δεν μπορείς να βάλεις καβίλια; Μια χαρά μπορείς, ίσως χρειαστεί βέβαια να την κόψεις λίγο.

Γιατι για μια καβιλια θα τρυπησεις 2 φορες, και αποκλειεται να κανεις τις 2 τρυπες ομοαξονικες σε τοσο μικρη επιφανεια και λοξη κιολας. Μετα η καβιλια δεν θα αφηνει τις 2 επιφανειες να πατησουν καλα.

Διαφωνώ, υπάρχουν οδηγοί που σε οδηγουν ακριβώς.
Δεν είπα οτι είναι εύκολο, είπα οτι δεν είναι αδύνατο. Το είπα απ´ την αρχή οτι το εύκολο είναι το μπισκότο.