Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Φαντάζομαι μιας και δεν το έχω δοκιμάσει οτι με ενα ισχυρό μαγνήτη θα βρείς τα σημεία που έχει απο κάτω καρφιά . Ο μαγνήτης με το που θα περάσει απο το σημείο του "κρυφού" καρφιού - πρόκας θα εχει αντίσταση οπότε θα το εντοπίζεις.

Θα το δοκιμάσω πάντως με την πρώτη ευκαιρία φαίνεται καλή ιδέα.
 
Ηλια δε το αμφισβητω απλα δε το καταλαβαινω.
Τι θα κανει ο μαγνητης στο καρφακι η στο συραπτικο?
Δλδ ο ανιχνευτης θα σφυριξει, θα αναψει ενδειξη. Ο μαγνητης?

Τον περνάς απο πανω και όπου υπάρχει καρφί καταλαβαίνεις την έλξη .
Ναι ο ανιχνευτης ειναι καλός Κυριάκο , πόσοι όμως και ποιοι έχουν ;
Ενα γρήγορο-ανεξοδο tip ειναι εκείνης της στιγμής που θα χρειαστεί .
 
Επειδη καποιος επιμελης τυπος καθαριζει τα μεταλλικα εξαρτηματα των εργαλειων του με νερο και σαπουνι, ονοματα δεν λεμε ουτε θιγουμε υπολειψεις:ears:, εσεις τι κανετε?
Εγω οτι τρυπανια και εξαρτηματα εχω sds, απλα τα σκουπιζω και τα βαζω λιγο γρασσο στο ακρο της υποδοχης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, εχει καθαρισει καποιος πινελο που χρησιμοποιηθηκε με λαδομπογια ή βερνικοχρωμα χωρις να ξοδεψει μισο δοχειο διαλυτικου?
 
Εγώ στις σανίδες που είναι για πλάνισμα τις στέλνω πρώτα για αξονικομαγνητική τομογραφία :flipout::flipout:
Ρε άμα τις κοιτάξεις προσεκτικά μπροστά πίσω θα δεις τις τρύπες από τις πρόκες.

Τώρα που είπες για πινέλα Νεκτάριε .... κουίζ:
Εάν βάφεις πλαστικό ή λούστρο (δεν έχω δοκιμάσει για λαδομπογιά) με πινέλο ή ρολό και θέλεις να μην σου ξεραθεί καθόλου μέχρι το επόμενο χέρι τι κάνεις ???
Έλα να ακούω τα μαστόρια .....
 
Με πλαστικό ειναι ευκολο...νεράκι του Θεούλη...το αφήνεις μέσα στο νερό και δεν παθαίνει τίποτα...αφαιρείς το νερό και ξεκινάς...ετσι κανω χωρις θέματα ειδικα μιας και το πλαστικό θελει μια μικρή αρεωση με νερό...
 
Oτι κάνεις εσύ κάνω καί εγώ Νεκτάριε μέ τά SDS καθάρισμα με στεγνό πινέλο και γρασσάρισμα στό άκρο τής υποδοχής,τά τρυπάνια ξύλου-HSS-πέτρας,μπετού καθάρισμα μέ στεγνό πινέλο καί στήν θέση τους.

Οντως η λαδομπογιά θέλει μισό μπουκάλι διαλυτικό γιά να καθαρίσει το πινέλο,άν είναι κανα μεγάλο πινέλο πού κάνει 3-4 ευρώ τί νά κάνω το καθαρίζω,άν έιναι κανα μικρό πινέλο που έχει 1-2 ευρώ πάει στά σκουπίδια.
 
Τα βάζουμε σε σακούλα και τα κλείνουμε όσο πιο αεροστεγώς γίνεται.. Έτσι κρατάνε χωρίς νέφτι ή νερό για 5 6 ημέρες...
 
Μπράβο Μπάμπη :worshippy: .... αυτό είναι ...δοκιμασμένο ... η καλύτερη λύση για επαναληπτικά χέρια βαψίματος.
 
Με πλαστικό ειναι ευκολο...νεράκι του Θεούλη...το αφήνεις μέσα στο νερό και δεν παθαίνει τίποτα...αφαιρείς το νερό και ξεκινάς...ετσι κανω χωρις θέματα ειδικα μιας και το πλαστικό θελει μια μικρή αρεωση με νερό...

Εγω τα πλενω καλα με νερο και για δευτερο χερι χρησιμοποιω αλλο ρολο.
Αν το αφησεις μεσα σε νερο μετα πως το στραγγιζεις?
 
Αφου μιλαμε για πλαστικό στραγγίζει όσο μπορω το πινέλο μέσα στην σκάφη και βάζω μπογιά που ετσι και αλλιως λίγο νερό το χρειάζεστε για αρρεωση ώστε να δουλεύετε το χρωμα σωστα...
Το καλο με αυτο το ¨κολπο¨ ειναι οτι παραμένει πολυ μαλακό το πινέλο έτοιμο για ¨κοψιματα¨...
Για λούστρο δεν γνωρίζω...
 
Καλό είναι τα πινέλα να καθαρίζονται μετά από στρώση/χρήση.

Εγώ εφαρμόζω τα εξής :

Για να καθαρίζονται πιο εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιούμε τα 2/3 του μήκους της τρίχας όταν το βουτάμε στο χρώμα/βερνίκι. Το στέλεχος του πινέλου το σέρνουμε στο χείλος του δοχείου του χρώματος/βερνικιού και από τις δυο ή και τέσσερεις μεριές του για να φύγει το περίσσιο χρώμα/βερνίκι για να στάζει/τρέχει λιγότερο ιδίως όταν το χρησιμοποιούμε ανάποδα ή υπό κλίση.

Το πλαστικό χρώμα απομακρύνεται πολύ εύκολα με ζεστό νερό, το ίδιο και το βερνίκι νερού.

Τα υπόλοιπα τα βουτάμε σε ένα κουτί με διαλυτικό για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος και στην συνέχεια τα καθαρίζουμε με χρήση ζεστού νερού + απορρυπαντικό πιάτων και λίγο διαλυτικό κάθε φορά το οποίο επαναλαμβάνουμε δυο/τρεις φορές ή και παραπάνω μέχρι να καθαρίσουν. Το διαλυτικό που μας μένει μετά τον καθαρισμό στο κουτί εάν δεν το αναμίξουμε για καθαρισμό με άλλα χρώματα/πινέλα το χρησιμοποιούμε στην επόμενη στρώση ή το φυλάμε για μελλοντικό καθαρισμό.

Για μικρά διαστήματα μπορούμε να αποθηκεύσουμε το πινέλο προσωρινά :

  • σε ένα κουτί νερό όταν βάφουμε με πλαστικό χρώμα ή βερνίκι νερού
  • σε ένα κουτί με διαλυτικό για τα υπόλοιπα το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να το καθαρίσουμε.

Για να χρησιμοποιήσουμε μετέπειτα το πινέλο πρέπει να το σκουπίσουμε/στραγγίσουμε με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε το νερό ή το διαλυτικό που θα έχει απορροφήσει στο διάστημα της αποθήκευσης για να μην τρέξει το χρώμα ή το βερνίκι που θα έρθει σε επαφή στην μετέπειτα χρήση του.​
 
Πολύ ωραίος ο Μιχάλης.
Εγώ ενστικτωδώς πάντως τα εφαρμόζω αυτά που λες.
Μάλλον από τον Παππού μου τον μάστορα πήρα!!! :)
 
Σημερα πηρα ενα δρσπανο της parkside στα χερια μου με προβλημα στο καλωδιο. Πιθανη διαγνωση κομμενο καλωδιο κοντα στην εισοδο του στο εργαλειο.
Αφου το καθαρισα μιας και ηταν μες'τα γρασσα και τις σκονες:rifle: το δοκιμασα να δω τι παρουσιαζει:operator:



Το ανοιξα λοιπον και βλεπω το κλασικο γορδιο δεσμο των εργαλειων στο σημειο αυτο. Ακολουθειςε αποσυνδεση του καλωδιου απο το διακοπτη.




Εδω βλεπουμε ποσο σφιξιμο εχει το καλωδιο απο το στυπιοθλιπτη, εργοστασιακα. Πιθανο σημειο βλαβης/κοπης του εργαλειου. Κατι που ομως στο τελος θα αποδειχθει πως δεν ειναι εκει το προβλημα.



Λοιπον , με μια δοκιμη εφελκυσμου διαπιστωθηκε οτι τα καλωδια ηταν κομενα περιπου δεκα ποντους περα απο το διακοπτη. Πιθανον απο πολλαπλο τσακισμα ή χτυπημα, αν και το καλωδιο εξωτερικα δεν ειχε εμφανη σημαδια κακουχιας.


Εγινε η επιδιορθωση με συνεπεια την μειωση του μηκους του καλωδιου κατα δεκα ποντους και το εργαλειο ειναι ετοιμο να παραδωθει στον σιδεροφαγο ιδιοκτητη του!
Μετα απο αυτο να σημειωσω προς τους χρηστες εργαλειων του τυπου πως ειναι καλο να βαζουμε λιγο γρασσο στο τρυπανι/καλεπι/κοπιδι, στην ακρη του πριν το βαλουμε στην υποδοχη για χρηση.
Λιγο ομως και πριν την αποθηκευση πρεπει να το σκουπιζουμε, τοσο την υποδοχη αλλα και το εξαρτημα. Γιατι κολλανε πανω σκονες που μακροπροθεσμα μπορουν να βλαψουν την υποδοχη. Ειδικα αν το εργαλειο ειναι κιτρινης προελευσης με αγνωστου ποιοτητας μεταλλων. Αν και στη τελευταια περιπτωση η φθορα θα ερθει ετσι κιαλλιος γρηγορα απο τη τριβη.
Συνοψιζοντας, καθαριζουμε τα εργαλεια μας μετα απο καθε χρηση και το πολυ το γρασσο το βαριεται και ο.. παπας. Επισης παρατηρησα οτι δυο βιδες απο το εργαλειο παρουσιαζαν σημαδια σκουριας. Δεν γνωριζω την εκθεση του σε υγρασια.

ΥΣ. Τα bosch και τα makita μου δεν τα αλλαζω ουτε με 10 parkside.-bye-
 
Σύντροφε, στην δουλειά που έκανε έγινε χάλια. Πάντα το φροντίζω και το έχω εντός της βαλίτσας του.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει σύγκριση με Makita Bosch κλπ, αλλά μην ξεχνάς ότι με αυτό το πράγμα έχω κάνει δουλειές πολλαπλάσιες των 55 ευρώ που κόστισε πριν από 2 περίπου χρόνια που το πήρα.
Από το ξύλο που έφαγε πολύ λίγα τέτοια δράπανα θα είχαν επιβιώσει πίστεψε με.

Επίσης αν δεις η υποδοχή απ έξω έχει το περίσσιο γράσσο, από μέσα είναι σχεδόν καθαρή γιατί το είχα ανοίξει πριν από μερικές εβδομάδες για καθάρισμα... :)

Υ.Γ: Ελπίζω να έκανες καλή δουλειά!!
 
Εγω τα πλενω καλα με νερο και για δευτερο χερι χρησιμοποιω αλλο ρολο.
Αν το αφησεις μεσα σε νερο μετα πως το στραγγιζεις?

Αυτο που κανω και πετυχαινει ειναι...(ΑΝ δεν ξαναβαψω για πχ μια μερα και αρα εχει προβλημα να ξεραθουν τα πινελα κτλ)
γεμιζω σχετικα το σκαφακι με νερο και αφηνω πινελο και ρολο μεσα, ΔΕΝ ειναι αναγκη να καλυτπονται μιας και τραβανε την υγρασια και δεν ξερενονται...
οταν ξαναπιανω να βαψω...αδειαζω το σκαφακι απο το νερο...και μεσα στο "αδειο" σκαφακι δουλευω το ρολο και το πινελο ετσι ωστε να στραγγιξουν το δυνατον...
αναλογα το νερο που ΘΑ βγαλουν αν χρειαζετε ξανααδειαζω και βαζω μπογια, το πλαστικο ετσι και αλλιως θελει αρεωση με νερο...αρα οτι εχει μεινει στο ρολο και στο πινελο ΔΕΝ σε ενοχλει ισα ισα το θελεις...το πολυ πολυ προσθετεις ακομα περισσοτερη μπογια για να πετυχεις την σωστη αρεωση που θελεις...