Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Όταν αγόρασα το σετ με τα σκαρπέλα από το lidl παρατήρησα ότι δεν έκοβαν και τόσο καλά.
Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο λόγο της χαμηλής τιμής τους.
Η λύση είναι το ακόνισμα.
DSCN2270_zpsfxp5vwg3.jpg

Δεξιά φαίνεται το κόψιμο με το σκαρπέλο χωρίς ακόνισμα και αριστερά μετά τα το πρώτο ακόνισμα.
DSCN2273_zpswrxht18b.jpg

DSCN2266_zpsbqnkuost.jpg
Εδώ η αιχμή του εργαλείου μετά το πρώτο πέρασμα από την πέτρα.
DSCN2280_zpswuqgmqpv.jpg

Μετά το πρώτο σετάρισμα με την πέτρα ακονίσματος προχωράω σε ακόνισμα με ντουκόχαρτα και τέλος στίλβωση για τα φτηνά σκαρπέλα.
Στα καλύτερης ποιότητας kirschen και pfeil που έχω χρησιμοποιώ μόνο πέτρες και τα στιλβώνω και αυτά.

Το σύστημα για την σωστή μέτρηση της γωνία του οδηγού είναι για γέλια.
Αλλά...εγώ βάζω το σκαρπέλο στον οδηγό και ακουμπάω την αιχμή του σκαρπέλου πάνω σε ένα κομμάτι γυαλί.Όταν η αιχμή είναι παράλληλη με το γυαλί σφίγγω τις δυο βίδες που έχει και είναι μια χαρά.

Στο αμερικάνικο βίντεο ανέφερε οτι κάθε σκαρπέλο έχει συγκεκριμένη γωνία για να γίνει το ακόνισμα.

Συγκεκριμένα ο τύπος έλεγε οτι στα δικά του τα "φθηνιάρικα" ηταν 20% η κλίση. ο οδηγός αυτός ρυθμίζεται οσον αφορά την κλίση;

Ναι ρυθμίζετε ξεδιπλώνοντας εκείνο το μαύρο πλαστικό που γράφει τα νούμερα για τις μοίρες αλλά δεν είναι ακριβείας.

Στο αμερικάνικο βίντεο ανέφερε οτι κάθε σκαρπέλο έχει συγκεκριμένη γωνία για να γίνει το ακόνισμα.

Συγκεκριμένα ο τύπος έλεγε οτι στα δικά του τα "φθηνιάρικα" ηταν 20% η κλίση. ο οδηγός αυτός ρυθμίζεται οσον αφορά την κλίση;
Αν ξέρεις την κλίση τότε ξέρεις κ την γωνιά. Πχ κλίση 1:1 =εφ 45°

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όταν αγόρασα το σετ με τα σκαρπέλα από το lidl παρατήρησα ότι δεν έκοβαν και τόσο καλά.
Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο λόγο της χαμηλής τιμής τους.
Η λύση είναι το ακόνισμα.
View attachment 113344

Δεξιά φαίνεται το κόψιμο με το σκαρπέλο χωρίς ακόνισμα και αριστερά μετά τα το πρώτο ακόνισμα.
View attachment 113345

View attachment 113343
Εδώ η αιχμή του εργαλείου μετά το πρώτο πέρασμα από την πέτρα.
View attachment 113346

Μετά το πρώτο σετάρισμα με την πέτρα ακονίσματος προχωράω σε ακόνισμα με ντουκόχαρτα και τέλος στίλβωση για τα φτηνά σκαρπέλα.
Στα καλύτερης ποιότητας kirschen και pfeil που έχω χρησιμοποιώ μόνο πέτρες και τα στιλβώνω και αυτά.
Τι εννοείς "στιλβωμα";