Φθηνά Φωτο-αξεσουάρ στο Internet.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Παρα την προσφατη ενασχοληση μου με τους Φακους Led, η φωτογραφια παραμενει αγαπημενο χομπυ.

Ηθελα να μοιραστω λοιπον καποιες καλες τιμες που βρηκα προσφατα σε αξιοπιστο και δοκιμασμενο (νεο) site που εκτος των αλλων εχει και κατηγορια "Photography".

Το site ειναι το FastTech (Ηοnk Kong), αποστελλει δωρεαν και με συστημενη αποστολη. Κουπονι cpaste13spring για επιπλεον 5% εκπτωση.

http://www.fasttech.com/category/1799/photography

Μερικα Φωτογραφικα αξεσουαρ και παρελκομενα, για παραδειγμα, ειναι:

Softbox/light tent απο $16
Leather case for Panasonic LX3/LX5 $7,89
Καπακια φακων απο $0.83
Καθαριστικα απο $0.71
Remote control για Νικον/Canon (ML-L3, etc) $1.45
Lens hoods απο $2.75
Φιλτρα (UV,CPL, ND) απο $3.50...:))

Περα απο φωτογραφικα εχει αρκετες κατηγοριες προιοντων που μπορει να ενδιαφερουν τον καθενα. Καθημερινα προστιθενται δεκαδες προιοντα σε ολες τις κατηγοριες.
http://www.fasttech.com/

Γενικως, αν βρισκουμε καποιες καλες ευκαιριες σε φωτογραφικα αξεσουαρ ας τις βαζουμε και να τις μαζευουμε σε αυτο το νημα.

Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Re: Φτηνα Φωτο-αξεσουαρ στο Internet.

Καλή ιδέα! Απλά θέλει κάποια προσοχή στο τι ψωνίζουμε, π.χ. προ ετών πήρα κάτι φίλτρα τα οποία πήγαν στα σκουπίδια...

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια

Ναι ετσι ειναι, γι αυτο διπλα απο τα φιλτρα εβαλα ενα χαμογελο!!

Παντως εγω παρηγγειλα ενα απ'ολα τα φιλτρα, μηπως και..
Διοτι σε καποιες απλες περιπτωσεις και ενα μετριο φιλτρο θα μπορουσε να κανει δουλεια (απο το να μην χρησιμοποιησεις κανενα).

Οταν ερθουν, θα βαλω τις εντυπωσεις!

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Φτηνα Φωτο-αξεσουαρ στο Internet.

Φίλτρα από κινέζους... πάντα με ένα ερωτηματικό.

Αντίθετα για απλές μηχανικές κατασκευές, είναι σωτηρία.

Πχ τα δαχτυλίδια για ανάρτηση συστήματος Cokin P που τα ίδια παίρνει και το σύστημα Hitech, τα πήρα από κινέζους, την πλήρη σειρά (από 49 μέχρι 82mm), αλουμινένια, όσο έδινε η Hitech το ένα νομίζω.
Το ίδιο και για αντάπτορες, step-up rings, κλπ κλπ.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια

Ε, ναι, με τα φιλτρα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι.
Εγω πηρα polarizer, δοκιμαστικα, για να δω αν υπαρχει διαφορα στους φακους led που φωτογραφιζω, και το μαυρο χρωμα τους στο αλουμινενιο σωμα τους με δυσκολευει μεχρι να βρω καταλληλη γωνια φωτισμου για να μην γυαλιζει.

Εδω ειναι ενα αλλο αξιοπιστο site που ειναι λιγο ακριβοτερο αλλα εχει σημαντικα μεγαλυτερη ποικιλια. Στα αριστερα της εικονας του λινκ ειναι ολες οι υποκατηγοριες που εχει στην κατηγορια της φωτογραφιας/βιντεο.

http://dx.com/c/cameras-photo-video-1599

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,007

Εγω πηρα polarizer, δοκιμαστικα, για να δω αν υπαρχει διαφορα στους φακους led που φωτογραφιζω, και το μαυρο χρωμα τους στο αλουμινενιο σωμα τους με δυσκολευει μεχρι να βρω καταλληλη γωνια φωτισμου για να μην γυαλιζει.

Μα το πολωτικό φίλτρο δεν κόβει αντανάκλαση από μεταλλικές επιφάνειες. ΟΣΟ και να το πληρώσεις. Δεν στέκει το "να δοκιμάσουμε μήπως και...". Απλά δεν κάνει για αυτή τη δουλειά!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Εαν εχει εστω και λιγο απο το παρακατω αποτελεσμα, νομιζω οτι θα με βολεψει.

600px-Polarizer_Through_Glass.jpg

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Η βασική δουλειά γίνεται στο τζάμι... κάπου έχω κάτι δείγματα δικά μου, αν τα βρω θα τα ανεβάσω εδώ...

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Mα εστω και λιγο να αυξησει την αντιθεση σε προβληματικα σημεια, την δουλεια μου θα την εχω κανει καλυτερα.
Μια δοκιμη δεν βλαπτει και αν δεν κανει για την αντανακλαση στον φακο, το χρησιμοποιω ορθοδοξα. Με δυο ευρω θα καταλαβω και τι σημαινει στην πραξη, polarizer filter!

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,007
Mα εστω και λιγο να αυξησει την αντιθεση σε προβληματικα σημεια, την δουλεια μου θα την εχω κανει καλυτερα.
Μια δοκιμη δεν βλαπτει και αν δεν κανει για την αντανακλαση στον φακο, το χρησιμοποιω ορθοδοξα. Με δυο ευρω θα καταλαβω και τι σημαινει στην πραξη, polarizer filter!

Για να μη μένει μετέωρο ούτε ως πιθανότητα, "μια δοκιμή" ενώ δε βλάπτει, προφανώς δεν πρόκειται να δείξει κάτι. Εχει να κάνει με τη φυσική, όχι με τον κατασκευαστή. Δεν μπορεί να γίνει κάποιο μαγικό δηλαδή, αν αυτό περιμένεις. Το πολωτικό φίλτρο ΔΕΝ κόβει αντανακλάσεις από μεταλλικά αντικείμενα. Τέλος.
Στο άρθρο της wiki απ'όπου πήρες τη φωτογραφία εξηγεί ότι το φως που αντανακλάται από μεταλλικές επιφάνειες δεν είναι πολωμένο. Αρα, το πολωτικό φίλτρο ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης όταν φωτογραφίζουμε τέτοιες επιφάνειες.

Επιπλέον, και άσχετα με τα παραπάνω, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ένα φίλτρο των 2 ευρώ να είναι τόσο πολύ ΓΤΠ που να μην καταλάβεις "τι σημαίνει στην πραξη, polarizer filter"! Δηλαδή, να μην κάνει καν τη δουλειά που κάνει ένα σωστό πολωτικό.

Γιατί δεν ασχολείσαι με το να μάθεις να φωτίζεις σωστά τις φακουδοφωτογραφίες σου αντί να ψάχνεις για... ματζούνια για να κάνεις τη δουλειά σου; Ο φωτισμός και η σωστή φωτογράφηση μεταλλικών αντικειμένων είναι από τα πιο challenging θέματα που αν υπήρχε εύκολος τρόπος να αντιμετωπιστεί απλά με ένα φίλτρο, να είσαι βέβαιος ότι θα ήταν γνωστός! Αντιθέτως έχουν γραφτεί οδηγοί επί οδηγών και βιβλία επί βιβλίων!

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Όπως τα λέει ο Νάσσος είναι, είχα πάρει το 2008 ένα CP της πλάκας που δεν έκανε απολύτως τίποτα, ρώτησα εδώ μου είπατε, έδωσα ~15 (ήτανε προσφορά στο Amazon) πήρα ένα Hoya και μου έφυγε το σαγόνι! Δυστυχώς δεν βρίσκω τα δείγματα, πρέπει να τα έχω σβήσει...

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
To φως που αντανακλαται απο μια βαμμενη μεταλλικη επιφανεια σε τι ποσοστο ΔΕΝ ειναι πολωμενο? Στο απολυτο 100%?

19 June 2006
4,595
Θεσσαλονίκη
Kαι να είναι 20% πολωμένο πάλι δεν θα δείς διαφορά. Αυτό που βλέπεις στην γυαλάδα της κολώνας αυτοκινήτου που μειώνεται δεν είναι λογω πόλωσης αλλά λογω του οτι το πολωτικό κόβει 1+ στοπ έκθεση.

Κυκλοφορεί μια εκδοχή, οτι με ενα πολωτικό σε κατάλληλη γωνία μπορείς να ακυρώσεις την διασπορά που κάνει το ΑΑ φιλτρο διοτι και αυτό στην πόλωση του φωτός βασίζεται επομένως αν πάρει πολωμένο φως δεν θα μπορέσει να δουλέψει ... αλλά δείγματα σχετικά δεν είδα, μόνο θεωρητικές αντεγκλίσεις.

Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Ευχαριστω Ηλια, οταν τα παραλαβω θα τσεκαρω αυτες τις εκδοχες και θα σχηματισω ιδια αποψη για τις θεωρητικες αντεγκλησεις :)

Αυτο που ειπες οτι το πολωτικο κοβει 1+ στοπ στην εκθεση, εχει νοημα. Ισως ομως να κανει και τη διαφορα εκει που τη θελω.

Ισως ακομα βαλω και ενα πολωτικο μπροστα απο τη πηγη φωτος (φακουδακια led χρησιμοποιω για φωτισμο..) ετσι απο περιεργεια!

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,421
Βριλήσσια
Θα σου πουν καλυτερα τα παιδια που ξερουν.
Αυτο που γνωριζω εγω ειναι οτι για 10Ευρω σιγουρα θα το δοκιμαζα (αν το ειχα δει τοτε) πριν παρω το μικρο φλασακι της Νικον SB400 (2xAA και αυτο) που μου κοστισε 100 ευρω...

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
αυτό το φλασάκι για κάτι καλύτερο απο το ενσωματωμένο της 3100 λέει τίποτα?
http://www.fasttech.com/products/1799/10002681/1199200-cy-20-camera-flash-speedlite

πολύ δύσκολα θα έβαζα ένα τέτοιο φλας πάνω σε μια μηχανή των εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ. Γιατί; Πρώτα από όλα η κεφαλή είναι σταθερή άρα απλώς χτυπά το φως από μεγαλύτερο ύψος το μοντέλο. Τίποτε άλλο. Ο Κινέζος δηλώνει μια φλασιά ανά 5-7 δευτ. εγώ θα πω και παραπάνω. Ποιές είναι οι συνθήκες που θέλουμε φλας για να πάρουμε μια και μοναδική λήψη; Αν μεσολαβούν 5-7 δευτ. ανάμεσα στις λήψεις έτσι και χάσεις το φου στο πρώτο κεράκι μετά η επόμενη λήψη θα είναι με τους παπούδες. Φυσικά ένα τέτοιο φλας δεν το χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε το μωρό μας. Να στραβώσεις το μωρό και μάλιστα με ένα φλας που καλά καλά δεν μπορεί να ρυθμίσει την έντασή του; Αν ήμουν μπροστά θα έλεγα στη μάνα να ρίξει ένα χαστούκι στον άνδρα για να μάθει.

Τέλος αμφιβάλλω πολύ κατά πόσο έχει ηλεκτρικό κύκλωμα συμβατό με τα σώματα των dslr. Δηλ. κατά πόσο είναι συμβατά με τα φορτία που δέχεται μια canon/nikon κλπ. που είναι και διαφορετικά μεταξύ τους.

αν θέλετε φθηνά δείτε τα yongnuo ή κάτι τέτοιο... ακόμα καλύτερα τα nissin.