Φθηνά Φωτο-αξεσουάρ στο Internet.

Ειχα ενα μεγαλυτερο light box (60cm) και πηρα και ενα μικροτερο (40cm) για μικρα αντικειμενα που δεν πιανει και μεγαλο χωρο.

1255800-4-thumb.jpg
1255800-5-thumb.jpg

http://www.fasttech.com/products/17...ng-photo-studio-softbox-light-tent-w-colored-

πολύ δύσκολα θα έβαζα ένα τέτοιο φλας πάνω σε μια μηχανή των εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ. Γιατί; Πρώτα από όλα η κεφαλή είναι σταθερή άρα απλώς χτυπά το φως από μεγαλύτερο ύψος το μοντέλο. Τίποτε άλλο. Ο Κινέζος δηλώνει μια φλασιά ανά 5-7 δευτ. εγώ θα πω και παραπάνω. Ποιές είναι οι συνθήκες που θέλουμε φλας για να πάρουμε μια και μοναδική λήψη; Αν μεσολαβούν 5-7 δευτ. ανάμεσα στις λήψεις έτσι και χάσεις το φου στο πρώτο κεράκι μετά η επόμενη λήψη θα είναι με τους παπούδες. Φυσικά ένα τέτοιο φλας δεν το χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε το μωρό μας. Να στραβώσεις το μωρό και μάλιστα με ένα φλας που καλά καλά δεν μπορεί να ρυθμίσει την έντασή του; Αν ήμουν μπροστά θα έλεγα στη μάνα να ρίξει ένα χαστούκι στον άνδρα για να μάθει.

Τέλος αμφιβάλλω πολύ κατά πόσο έχει ηλεκτρικό κύκλωμα συμβατό με τα σώματα των dslr. Δηλ. κατά πόσο είναι συμβατά με τα φορτία που δέχεται μια canon/nikon κλπ. που είναι και διαφορετικά μεταξύ τους.

αν θέλετε φθηνά δείτε τα yongnuo ή κάτι τέτοιο... ακόμα καλύτερα τα nissin.

ποιά πιστεύεις ότι θα ήταν η καλύτερη λύση σε εξωτερικό φλάς με i-ttl και αυτόματο zoom, πάντα για ερασιτεχνική χρήση, με μία nikon d3100? (σε χαμηλή τιμή, μιάς και δεν περισεύουν και πολλά για το χόμπι μας)

Βρήκα και το Nissin Di622 MarkII for Nikon στο amazon uk με 115 και δωρεάν μεταφορικά
αξίζει σαν αγορά σε σχέση με τα παραπάνω που ζητάω ή θα μπορούσα να δώ κάποιο yongnuo με τα ίδια λεφτά με οθόνη lcd?

Last edited:
Βρήκα και το Nissin Di622 MarkII for Nikon στο amazon uk με 115 και δωρεάν μεταφορικά
αξίζει σαν αγορά σε σχέση με τα παραπάνω που ζητάω ή θα μπορούσα να δώ κάποιο yongnuo με τα ίδια λεφτά με οθόνη lcd?

To ποιά είναι η καλύτερη λύση δεν μπορώ να το πω... Μόνο κάποιος που έχει δουλέψει με όλα τα φλας.

Πάντως βλέπω ότι το Yongnuo 560 II έχει ζουμ 24άρη κάλυψη και ttl. Για ittl μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Θα το βρεις γύρω στα 60-70 ευρώ.

Γιατι δεν βλεπεις το μικρο SB400 της Νικον που εχει 18μμ καλυψη και ειναι iTTL συμβατο? Ειναι και γρηγορο με επαναφορτιση στα ~2 δευτερολεπτα.
Με γυρω στα 100 ευρω εχεις μια απλη αλλα αξιοπιστη εναλλακτικη. Δουλευει με 2χΑΑ.

Καλύτερα ενα Nissin .. Το 400άρι της Nikon αν θυμάμαι καλά δεν κάνει ικανοποιητικο bounch, δεν περιστέφεται η κεφαλή του και ειναι πολύ αδύναμο
Κατά την γνώμη μου ένα Νissin 622 MkII ειναι η καλύτερη value/money επιλογή κατά την γνώμη μου.

Yongnuo δεν έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εχω διαβάσει καλά σχόλια για την απόδοσή τους και λιγότερο καλά έως μέτρια για την ποιότητα κατασκευής τους

Το SB400 μεχρι τα 3 μετρα bounce σε ταβανι που το δουλευω λειτουργει μια χαρα για 'οικογενειακου' τυπου φωτο. Δεν ξερω για παραπανω.
Οντως η κεφαλη δεν στριβει δεξια αριστερα και αν δεν εχεις αναγκη αυτη τη λειτουργια, η διαρκεια των ΑΑ μπαταριων και το γρηγορο recycling σε ανταμοιβουν αρκετα.

Αυτό http://www.ebay.com/itm/Four-Third-to-Micro-Four-Third-Adapter-as-Olympus-MMF-1-MMF-2-for-EP-1-EP-2-EP-3-/251176684382?pt=UK_Photography_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item3a7b4c0b5e πωλείται ως υποκατάστατο των MMF-1/2 adapter δηλαδή επιτρέπει τοποθέτηση φακών 4/3 σε m4/3. Πολύ ενδιαφέρον αν σκεφθεί κανείς ότι το original κοστίζει περίπου 180 . Ο πωλητής έχει feedback 99.9%

το θέμα είναι αν θα δουλεύουν τα ηλεκτρονικά του εξίσου καλά. μην κάνεις κανα firmware upgrade και δεις ξαφνικά τον αντάπτορα να νεκρώνει φοβάμαι

Αυτό http://www.ebay.com/itm/Four-Third-to-Micro-Four-Third-Adapter-as-Olympus-MMF-1-MMF-2-for-EP-1-EP-2-EP-3-/251176684382?pt=UK_Photography_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item3a7b4c0b5e πωλείται ως υποκατάστατο των MMF-1/2 adapter δηλαδή επιτρέπει τοποθέτηση φακών 4/3 σε m4/3. Πολύ ενδιαφέρον αν σκεφθεί κανείς ότι το original κοστίζει περίπου 180 . Ο πωλητής έχει feedback 99.9%

Δημήτρη είχα διαβάσει ότι είχε θεματάκια, θα ψάξω τι ακριβώς και θα επανέρθω. Πάντως ΜΜF-2 βρίσκεις με 100 ευρώ και είναι γνήσιο και εγγυημένο!

Απάντηση: Re: Φθηνά Φωτο-αξεσουάρ στο Internet.

Τους είχε φέρει και ενα γνωστο φωτογραφικο μαγαζί , δοκίμασα ένα ζευγαρι , ο ένας δουλευε χάλια - ο άλλος σωστά.
Νομίζω ότι δεν ξανάφερε.