Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Να κοιτάξει,
αλλά δεν είναι ούτε φθινοί ούτε καλύτεροι από άλλους λαμπάτους.

Για παράδειγμα οι Cayin είναι καλύτεροι και στα ίδια χρήματα πάνω κάτω...Ιδικά τώρα που ανέβασε τις τιμές του ο Τσακιρίδης με τα νέα μοντέλα.

Τουλάχιστον οι ολοκληρωμένοι που έχω κοιτάξει.
Επιπλέον οι Cayin είναι point to point χωρίς πλακέτα όπως και οι Primaluna.

Ο Τσακιρίδης σίγουρα μας προσελκεί περισσότερο λόγο το ότι είναι ελληνικό προιόν...αλλά για μένα δεν αρκεί μόνο αυτό.

Έχεις δίκιο , αλλά με τις λάμπες είναι απαραίτητη η τεχνική
υποστήριξη και οι τεχνικές συμβουλές ,που στην περίπτωση
αυτή τις έχεις.Όλα αυτά ισχύουν για την περίπτωση ενός
χαμηλής τιμής λαμπάτου,γιατί αν κινηθείς προς σοβαρά
μηχανήματα (audio research ,mcIntosh) το παίρνεις όπου
το βρεις φθηνότερο και το χαίρεσαι για χρόνια.

dipie δεν ξερω για το cd και δεν με νοιαζει και για τους ενισχυτες ακομα αν τους φτιαχνουν και στη μογγολια! λολ

απο οσο ξερω ομως οι ενισχυτες ειναι μεταξυ γερμανιας και τσεχιας

κοι οι μερσεντες τουρκια φτιαχνονταν απο παλια αλλα η γραμμη παραγωγης ειναι των γερμανων.

και η πριμαλουνα στην κινα φτιαχνεται αλλα η κατασκευη και η ποιοτητα ειναι εξαιρετικες

ακομα και ο αρμανι στην κινα ραβει αλλα ειναι αρμανι

μην ισοπεδωνουμε τα παντα
ειναι πολυ καλυτερα να κατασκευαζεις εχοντας σαν βαση το φτηνο μεροκαματο και να δινεις αντι 80 ευρω το μηνα, 120 το μηνα και ετσι η κατασκευη να κανει παπαδες επειδη εχεις τους καλυτερους μαστορους που προσεχουν πολυ το τι φτιαχνουν πανω σε σχεδια καποιων "γκουρου" του σχεδιασμου και με ποιοτικο ελεγχο της ταξης του 100%, με ανωτερη ποιοτητα υλικων, παρα να εχεις ως βαση ακριβο μεροκαματο και να προσπαθεις να κρατησεις το κοστος με υποδιαιστερα υλικα, μαστορους και ανεκτικο ποιοτικο ελεγχο.
στα λεω αυτα επειδη ειμαι μηχανικος παραγωγης.

τα περισσοτερα μεγαλα εργοστασια της κινας σημερα εχουν 3 γραμμες παραγωγης
στην μια φτιαχνουν τα γνωστα "κινεζικα"
στην δευτερη φτιαχνουν τα καλα κινεζικα που κυκλοφορουν με διαφορες ταμπελες εταιριων ευρωπης και αμερικης.
προσεγμενα σε ποιοτικο ελεγχο, υλικα, κατασκευη.
και στην τριτη φτιαχνονται τα τοπ, φυσικα με αποκλειστικες φιρμες. και εξαιρετικα υλικα!

ετσι λοιπον το να ισοπεδωνουμε με τον ορο "κινα τα παντα, μοιαζει με παρωχημενη φιλολογια του παρελθοντος

αν και απο οτι ξερω, οι ενισχυτες της ayon ειναι κατασκευη και συναρμολογιση ευρωπαικα, δεν θα με πειραζε να ειναι και μογγολοι αρκει που καποιος με την γνωση και την ιστορια και το μερακι της ayon εβαζε τη σταμπα του πανω και ειχε και την ευθυνη απεναντι στο καταναλωτη

:music-smiley-005:

Μια που εισαι μηχανικός παραγωγής ξερεις καλύτερα απο τον καθενα τι σημαινει ποιοτικός ελεγχος

αν οτι συναρμολογεις το πουλάς....

δε το κανουν μονο οι κινεζοι το κανουν πλεον και οι Ευρωπαιοι σε πολλα προϊόντα

δεν ειναι μονο στα υλικά η διαφορα

Δεν είναι έτσι φίλε nicholas. Όταν δώσεις 20.000 να πάρεις ayon ενισχυτή απαιτείς τουλάχιστον να τον έχει συναρμολογήσει γαλαζοαίματος ξανθός Αυστριακός!:D

Re: Απάντηση: Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Δεν είναι έτσι φίλε nicholas. Όταν δώσεις 20.000 να πάρεις ayon ενισχυτή απαιτείς τουλάχιστον να τον έχει συναρμολογήσει γαλαζοαίματος ξανθός Αυστριακός!:D

τοτε ελπιζω οτι οι μεγαλοι ayon θα ειναι συναρμολογημενοι ετσι :D:BDGBGDB55:

Για την αξιοπιστια των Icon audio εχει γραψει σε καποιο editorial του High Fidelity o Mαρκουλης. Μαλλον ειναι αστα να πανε.
Απο αυτην την αποψη τα ακριβα ειναι ... φτηνα.
Απο την αλλη, αν καποιος δεν θελει να διαθεσει πολλα, η ακομα και τρελλα λεφτα για λαμπατα μηχανηματα, κατα την γνωμη μου καλο θα ειναι να αφησει στην ακρη τα κινεζικα, και να κοιταξει κατα Τσακιριδη μερια.

:chinscratch::chinese:

φυσικα το πουλανε οχι ομως ως την Χ επωνυμη μαρκα αλλα ως ξουτζου μ'εκαψες :Banane0::music-smiley-005:

μμμμμ...
εχω την αισθηση οτι ο ποιοτικός ελεγχος ειναι πλέον ειδος απίστευτης πολυτελειας σε ολα τα προϊόντα

Παιδια οποιος δεν του αρεσουν τα κινεζικα προιοντα και δεν τα ψωνιζει (και γω μαζι)ερχονται κακα μαντατα γιαυτον, γιατι σε καμια δεκαετια δεν θα υπαρχει τιποτε πλεον που να μην κατασκευαζεται εκει. :bigcry:

Στο website τους ακόμα δεν βλέπω νέες πληροφορίες και προδιαγραφές.

Καπου τα πηρε το ματι μου (για τη δεξια φωτο λεω) πρεπει να ειναι ο νεος Ορφεας...

Και στη μεσαια φωτο πρεπει να 'ναι ο προενισχυτης Αλεξανδρος, στην αριστερη δεν ξερω τι ειναι...

Last edited:
Στην δεξια φωτο ειναι SE 845 και κατω απο τα 2000
στην αριστερη ο Ολοκληρωμενος , και στην μασαια ο προ με τις αρτεμιδες

Ειμαι κατοχος Τσακιριδη απο το ´94, με αρχη τις τοτε αρτεμιδες και τωρα την 300Β.
Για μενα το οτι εχεις διπλα σου τον κατασκευαστη και οχι τον ντιλερ, δεν πληρωνεται.
Οταν μου εστειλε μια custom κατασκευη 300B και ηρθε σπασμενος απο την κουριερ, τον εστειλα πισω τον ξαναεφτιαξε και δεν με χρεωσε δραχμη.

Για να μη σου πω οτι οταν εχα σκασει 1.100.000δρχ το 94 στον audio research D300 και μετα εβαλα διπλα του την Αρτεμη, με τοτε, 120.000δρχ.
εκλεγα τα λεφτα μου.

Εδω ο 300Β και το μοναδικο μαλλον κοματι με το τερας 1610.

Attachments

• home cinema+hi end 048.jpg
    home cinema+hi end 048.jpg
    67.1 KB · Views: 180
Στην δεξια φωτο ειναι SE 845 και κατω απο τα 2000
στην αριστερη ο Ολοκληρωμενος , και στην μασαια ο προ με τις αρτεμιδες

Ειμαι κατοχος Τσακιριδη απο το ´94, με αρχη τις τοτε αρτεμιδες και τωρα την 300Β.
Για μενα το οτι εχεις διπλα σου τον κατασκευαστη και οχι τον ντιλερ, δεν πληρωνεται.
Οταν μου εστειλε μια custom κατασκευη 300B και ηρθε σπασμενος απο την κουριερ, τον εστειλα πισω τον ξαναεφτιαξε και δεν με χρεωσε δραχμη.

Για να μη σου πω οτι οταν εχα σκασει 1.100.000δρχ το 94 στον audio research D300 και μετα εβαλα διπλα του την Αρτεμη, με τοτε, 120.000δρχ.
εκλεγα τα λεφτα μου.

Οπως τα ειπε ο φιλος μας,
δεξια SET με 845, 20W και κάτω απο 2800
στα 2000 ηταν θυμάμαι ο αρχικός στόχος...απλά απο οτι μου ειπαν τα παιδια δεν εβγαινε ουτε το κόστος αν ηθελες να κάνεις δουλεια και οχι εντυπωσιασμους - συμβιβασμούς

ο ολοκληρωμενος αιολος αριστερα ειναι πλέον με τηλεχειρισμό και λίγο πιο ακριβα απο τον παλιο

πολλοι που εχουν δώσει αρκετά χρηματα για τελικους θα κλαψουν τα λεφτα τους αν τους βάλουν δίπλα σε μηχανακια των παιδιων

το εντονο μαλλον πολλοί δεν το συνειδητοποιούνε....

δεν ψωνιζω απο ελληνες κατασκευαστες επειδη εχω εθνικιστικές και τοπικιστικές τάσεις
απόδοση-κοστος
υποστηριξη
συμπαθειες

Απάντηση: Re: Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Εδω ο 300Β και το μοναδικο μαλλον κοματι με το τερας 1610.

Αυτη η τεραστια λαμπα τι λεει απο ηχο;
Την ακουσε καποιος;
Τι ισχυ εχει;