Φθηνό και καλό transport

Ολα οσα εγραψα ηταν πραγματικες ευκαιριες TEAC VRDS -T1 φοβερο τρανσπορτ κριμα γιατι ηταν αδουλευτο και το εχασες , Pioneer PDS-06 αθανατο και διαβαζει τα παντα , SONY 50ES , SONY 7ES επισης πολυ καλα,
το κακο ειναι οτι δεν θελεις να δωσεις λεφτα για τρανσπορτ παρολο που εχει πολυ καλο dac !
Εισαι και εσυ οπαδος του usb transport και οχι του cd transport ... τι να σε κανω ...

Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό transport

Ολα οσα εγραψα ηταν πραγματικες ευκαιριες TEAC VRDS -T1 φοβερο τρανσπορτ κριμα γιατι ηταν αδουλευτο και το εχασες , Pioneer PDS-06 αθανατο και διαβαζει τα παντα , SONY 50ES , SONY 7ES επισης πολυ καλα,
το κακο ειναι οτι δεν θελεις να δωσεις λεφτα για τρανσπορτ παρολο που εχει πολυ καλο dac !
Εισαι και εσυ οπαδος του usb transport και οχι του cd transport ... τι να σε κανω ...

Ακριβώς όπως τα λες.Γι αυτό και μάλλον θα πάω σε κάποιο dvd player να ακούω και κανένα cd ( δυστυχώς έχω αρκετά).Εχω βέβαια ένα Sony DVP NS700v,αλλά δυστυχώς δεν παίζουν οι ψηφιακές έξοδοι.
Και πάλι ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

εχεις δοκιμασει ποτε σου καθαροαιμο transport με το dac που εχεις ?
και εμενα με εχει φαει το σαρακι μπας και καποιο dedicated transport δωσει τα μεγιστα στο dac μου!!

Οχι καθαρόαιμο τράνσπορτ, αλλά ένα πάρα πολύ καλό cd player ( Leema Antila) με πολύ καλά απότελέσματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό tranport

Εξ ορισμού κανένα φτηνό Transport δεν μπορεί να φτάσει την ακρίβεια και σταθερότητα της ασύγχρονης usb θύρας. Απο εκεί και πέρα για να παίζει και κάννα δισκάκι ένα καλό dvd είναι αξιοπρεπέστατη λύση. Το να προσπαθεί κάποιος να ξεζουμίσει το ντάκ του απο ένα οικονομικό transport δίσκου όσο καλό και να είναι είναι εντελώς μάταιο..

Tέλος εάν κάποιος σκύτεται να δαπανήσει πάνω απο 150 ευρώ για Retro μηχάνημα πρέπει να λάβει σοβαρά τον πρότερο βίο του και φυσικά την διαθεσμότητα ανταλλακτικών, κυρίως του μηχανισμού lazer αφού αργά η γρήγορα όλα κάποτε παραδίνουν το πνεύμα ενώ πολλά παλιά έχουν και θεματάκι με τα cdr..

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου χρησιμοποιώντας το cd rom υπολογιστή ως transport και μέσω της ασύγχρονης usb θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα από ένα σχετικά φθηνό cd-dvd player με s/pdif -bnc σύνδεση με το ντακ?

Σαφώς και όχι. Η ιδέα της χρήσης του τρανσπορτ του υπολογιστή για ακρόαση απο εκεί είναι εντελώς άκυρη. Το τράνσπορτ του υπολογιστή το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο για να ριπαπουμε το cd στον σκληρό δίσκο με απόλυτη ακρίβεια μέσω του κατάλληλου λογισμικού. Κατόπιν χρησιμοποιούμε το αρχείο που προκύπτει μέσω κατάλληλου λογισμικού πάλι (πχ j river, foobar, Audirvanna) για αναπαραγωγή απευθείας απο τον σκληρό δίσκο αναπαράγωντας το αρχείο που έχει προκύψει με την ακρίβεια του καλύτερου cd transport χωρίς όμως την ανάγκη ενός τόσο δαπανηρού εξαρτήματος.

Και να γινότανε αυτό που λές θα ήταν ανοησία να υποβάλλουμε το transport του υπολογιστή μας σε αυτήν την δοκιμασία κάθε φορά είδικα αν έχουμε λάπτοπ. Για να προκύψει ένα ακριβές αντίγραφο το λέιζερ και ο μηχανισμός τραβάνε μεγάλη ταλαιπωρία..

Να χρησιμοποιήσεις ένα οικονομικό αλλα αξιοπρεπές transport πχ ένα καλό DVD που θα σου δώσει αποτέλεσμα όσο πιό κοντα με την Usb. Άμα θές να την κοντράρεις στα ίσια πάρε ένα Esoteric (έχω κάνει ανάλογα πειράματα/συγκρίσεις).

Last edited:
καλα transport κυκλοφορουν σαν αυτα που προτεινει ο χρηστοs και ειναι και εξαιρετικα καποια απο αυτα. επισηs η δικια μου εμπειρια λεει οτι ενα καλο τρανσπορτ για ενα καλο dac, δεν φοβαται κανενα usb υπολογιστη και αλλεs ευκολιεs!

Γιατί να το φοβάται;.. Έκαστος στο είδος του. Απο εκεί και πέρα η αλήθεια ομως να λέγεται..

Δισκάκια ριπαρονται πάνω απο 15 χρόνια σε mp3 όμωςι άφηναν την audiophile κοινότητα παγερά αδιάφορη παρά την προφανή για να μην πώ πρωτοφανή ευκολία που προσέφεραν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι Audiophiles ριπάρουν τα δισκάκια τους σε flac/wav με συγκεκριμένο τρόπο και τα ακούν απο τον σκληρό και φυσικά η ευκολία δεν ειναι το πρώτο κίνητρο γιατι θα το έκαναν απο την αρχή. Η ποιότητα είναι το κίνητρο..

Last edited:
Εγώ θα διαφωνήσω με την ιδέα ενός transport αν είναι αμιγώς για CD (red book).

Δεν έχει καμία μα καμία έννοια σήμερα.

Προσωπικά έχω πάνω από 1000 ασημένια δισκάκια και έχω αποκλειστικό CD transport (Meridian 200, πολλά χρόνια τώρα από καινούργιο το έχω...fix μηχανισμός με αλουμινένιο βαρύ συρτάρι που βγαίνει μαζί με τον μηχανισμό...) αλλά δεν το χρησιμοποιώ πια... έχω ριπαρισμένα τα σημαντικά CD και τα παίζω από υπολογιστή... δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στα δύο πράγματα.

Ακόμα και το Teac VRDS (το είχα ακούσει τότε αλλά πήρα το Meridian) δεν έχει και πολύ νόημα...

Η επισκευή επίσης τέτοιων μηχανημάτων είναι κάποιες φορές αδύνατη εάν είναι δυσεύρετος ο μηχανισμός lazer ή αν είναι παρωχημένο μοντέλο και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του νέου lazer... (όπως συμβαίνει στα παλαιά Meridian)...

Αυτό που πολλές φορές συγχέεται είναι ένα καλό CD Player με ένα άλλο σύστημα αναπαραγωγής από άυλα... τα καλά CD player στέκονται ακόμα διότι έχουν και τα αντίστοιχα αναλογικά στάδια, που όπως γνωρίζετε είναι το ήμισυ του παντός...δεν είναι μόνο η transport μέρος...

Αν μου λέγατε για Universal ή για SACD τότε θα έλεγα ναι... αλλά για αμιγώς CD Transport θα έλεγα όχι πια...

Απλά η γνώμη μου...

Εγώ θα διαφωνήσω με την ιδέα ενός transport αν είναι αμιγώς για CD (red book).

Δεν έχει καμία μα καμία έννοια σήμερα.

Αν μου λέγατε για Universal ή για SACD τότε θα έλεγα ναι... αλλά για αμιγώς CD Transport θα έλεγα όχι πια...

Απλά η γνώμη μου...

Σοφά λόγια.

Ο μόνος λόγος που κρατάω ακόμα το παρόλα αυτά εξαιρετικό SONY SCD XA 5400 ES είναι καμιά πενηνταριά Sacd που έχω και η γυναίκα μου αμα θέλει να βάλει κάννα cd. Πιό πολύ το δεύτερο και το ξερό μου το κεφάλι να πώ την αμαρτία μου αφού τα περισσότερα Sacd τα έχω και σε Iso.

Aν και απολαμβάνω ακόμα τον εξαιρετικό του ήχο το χρησιμοποιώ όλο και πιό σπάνια. Και για εμένα δεν υπάρχει γυρισμός..

εγω το προσπαθησα (dac-υπολογιστηs και αλλα μπλιμπλικια foobar κτλ) αλλα θα παραμεινω στην παραδοση του ασημενιου γνησιου δισκου που κατα την δικια μου γνωμη ειναι καλητερη στα αυτια μου.

Εσύ μπορεί να το προσπάθησες, αλλά και όλοι εμείς (και όλος ο κόσμος του PC audio) που σου τα λέμε κάτι ξέρουμε και κάτι ακούμε...

Πισωγυρίσματα στην τεχνολογία δεν υπάρχουν... και επίσης δεν υπάρχει κάτι φτηνό και καλό χωρίς να υπάρχουν ενδεχόμενα προβλήματα... ακόμα και 400-500 ευρώ σε ένα καλό παλιό transport είναι πεταμένα λεφτά, αν δεν έχεις ανταλλακτικά ή δεν έχεις δυνατότητα επισκευής σε περίπτωση βλάβης.

Τα λέω για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι δήθεν ένα transport 20ετίας παίζει καλύτερα από ένα μοντέρνο και σωστά σεταρισμένο PC/Mac...αυτό δεν στέκει.

Είπα και ήμουν σαφής ότι ορισμένα CD PLayers μπορεί να παίζουν αρκετά καλά σε σχέση με συστήματα PC/DAC, αλλά αυτό είναι για άλλους λόγους, και αν θέλετε μπορεί να εξηγήσω...

Όποιος έχει ήδη ένα παλαιό CD palyer, καλλιστα μπορεί να συνδέσει με το νέο του DAC και μέχρι εκεί... η αναζήτηση παλαιών τέτοιων μηχανημάτων δεν είναι καλή από οικονομικής άποψης.

Αλλά αυτή τονίζω και πάλι είναι η προσωπική άποψη μου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Φθηνό και καλό transport

εγω το προσπαθησα (dac-υπολογιστηs και αλλα μπλιμπλικια foobar κτλ) αλλα θα παραμεινω στην παραδοση του ασημενιου γνησιου δισκου που κατα την δικια μου γνωμη ειναι καλητερη στα αυτια μου.

Υπάρχουν παρα πολλοί λόγοι (που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς εδώ και αλλού και δεν είναι δυνατόν να επανερχόμαστε ξανά και ξανά σ αυτούς) που συνηγορούν υπέρ των πλεονεκτημάτων της αναπαραγωγής από σάρωση του αρχείου και φόρτωμα στη μνήμη του υπολογιστή.
Το ότι στην αρχή είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε δεν μπορεί να προβάλλεται ως αιτία και λόγος να παραβλέψουμε τα πλεονεκτήματα αυτά.
Δυστυχώς η προσπάθεια αναζήτησης ενός transport, που σήμερα και σπανίζουν αλλά "απευθύνονται" προς ένα κοινό έτοιμο να ξοδέψει σημαντικά ποσά επειδή ακριβώς δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αναζητά κάτι καλύτερο, όσο περνάει ο καιρός θα τείνει ασύμπτωτα προς το υψηλό, υψηλότερο, υψηλότατο κόστος με δυστυχώς diminishing returns.

Re: Απάντηση: Φθηνό και καλό transport

Δικαίωμα σου είναι να ακούς όπως σου αρέσει ,αυτό όμως δεν έχει σχέση με την πραγματκότητα της εποχής που ζούμε, επίσης δεν έχει κνένα νοήμα να εκφυλίσουμε την συζήτηση σε κάποια ανούσια κόντρα δήθεν τράνσπορτ εναντίον pc (που στην τελική και τα δύο τράνσπορτ είναι). Δεν υποννοώ φυσικά οτι εσύ απο πρόθεση έχεις τέτοια επιδίωξη. Όμως απο λάθος μπορεί να δωθεί μια φυτιλιά για κάτι τέτοιο παρεκτρέποντας την συζήτηση σε μονοπάτια άχρηστα γιατον φίλο μας τον kpol που άνοιξε το νήμα ψάχνοντας κάτι αυγκεκριμένο και έχοντας πάρει τις αποφάσεις του όσον αφορά τον τρόπο που προτιμά να ακκούει κατα προτεραιότητα.

Ας παραμείνουμε στις όποιες προτάσεις και ας κρατήσουμε τις όποιες προσωπικές μας απόψεις για τα αντίστοιχα νήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φθηνό και καλό transport

Δικαίωμα σου είναι να ακούς όπως σου αρέσει ,αυτό όμως δεν έχει σχέση με την πραγματκότητα της εποχής που ζούμε, επίσης δεν έχει κνένα νοήμα να εκφυλίσουμε την συζήτηση σε κάποια ανούσια κόντρα δήθεν τράνσπορτ εναντίον pc (που στην τελική και τα δύο τράνσπορτ είναι). Δεν υποννοώ φυσικά οτι εσύ απο πρόθεση έχεις τέτοια επιδίωξη. Όμως απο λάθος μπορεί να δωθεί μια φυτιλιά για κάτι τέτοιο παρεκτρέποντας την συζήτηση σε μονοπάτια άχρηστα γιατον φίλο μας τον kpol που άνοιξε το νήμα ψάχνοντας κάτι αυγκεκριμένο και έχοντας πάρει τις αποφάσεις του όσον αφορά τον τρόπο που προτιμά να ακκούει κατα προτεραιότητα.

Ας παραμείνουμε στις όποιες προτάσεις και ας κρατήσουμε τις όποιες προσωπικές μας απόψεις για τα αντίστοιχα νήματα.

Τελικά σήμερα κατάφερα να ενεργοποιήσω τις ψηφιακές του Sony.
Το αποτέλεσμα ήταν καλό χωρίς βέβαια να φθάνει σε απόδοση την Usb.Μάλλον λοιπόν θα κρατήσω το Sony ως τράνσπορτ και εαν κάποια στιγμή βρεθεί κάτι καλό....
Πάντως γενικώς συμφωνώ και εγώ ότι τα άυλα μέσα πλέον κυριαρχούν και οτι είναι μάλλον ανούσια η αγορά ακριβού player.Είχα στο παρελθόν αρκετά αξιόλογα cd players όπως και αρκετά ( πιο φθηνά ) ντακ.
Μάλλον με βλέπω προς κάποιο universal.
Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις.

Το μεγα λαθος που κανουν ολοι με την συνδεση τρανσπορτ / dac ειναι οτι περιμενουν να ακουσουν τα μεγιστα απο την RCA COAXIAL / optical εξοδο που απο μονη της ειναι φαουλ !! (δεν ειναι 75ohm!!) και το κακο ειναι οτι ολα αυτα τα dvd κτλ εχουν αποκλειστικα αυτες τις εξοδους .
Ολες οι σοβαρες υπολποιησεις εχουν και στις 2 πλευρες BNC & AES/EBU που παει σε αλλο επιπεδο το τελικο αποτελεσμα. αλλα τωρα αντε βρες τετοια player και σε τι τιμες ...
Με βλεπω να ριπαρω και εγω που ειμαι της παλιας σχολης ενα ενα τα cd μου και να τα βαλω σε κανενα βαρβατο σκληρο και ενα player pc gia transport αλλα με καλες εξοδους !!! σωστα ? Τι κοστος ρε παιδια θελω για να φτιαξω ενα pc /player για να παω στο dac μου ?
Ε ρε που παω να μπλεξω ... ο φουκαρας !