Φθηνό και καλό transport

Δεν χρειάζεται κανένα τέρας... εγώ παίζω από έναν φορητό των 300 ευρώ που του έβαλα την μάξιμoυμ μνήμη και SSD σκληρό... κάτω από 500ρι δηλαδή...

Σου το λέω υπεύθυνα δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά vintage transport που να παίζει καλύτερα... (και όπως είπα έχω και το Meridian 200 transport...)

Φυσικά υπάρχουν και οι υπερβολές σε pc/mac... αλλά σε αυτά τα λεφτά είσαι μια χαρά...

Επτά με εννιά κατοστάρικα για ένα τουμπανιασμένο mac mini. H τηλεόραση που προυπάρχει (αρκεί να έχει ΗDMI) και κάννα σαραντάρι ευρώ για ένα ασύρματο πληκτρολόγιο Track Pad και εξήντα περίπου ευρώ για το Audirvana και άντε το πολύ 70 για ένα ποιοτικό καλώδιο.

Φυσικά το κόστος μπορεί να ανέβει με την προσθήκη ενός ipad για "ακέφαλη" χρήση χωρίς monitor ή και να κατέβει σημαντικά με την αγορά ενός παλαιότερου μοντέλου mac mini που απο μοντέλο του 08 και μετά κάνε μια χαρά την δουλειά του ή την αποφυγή αγοράς καλού usb καλωδίου ή ...πληρωμής.. του λογισμικού..

Στην χειρότερη μιλάμε για 1000 ευρώ κόστος για ένα αποτέλεσμα που θα στοίχιζε πολλές φορές περισσότερο αν ήταν Hi End lazer Transport(τί στο καλό.. εδώ το VRDS της δεκαπενταετίας έχει τα μισά)

Συμφωνώ απόλυτα... να προσθέσω τα Android κινητά/ταμπλέτες για ασύρματο έλεγχο του foobar σε περίπτωση pc... το οποίο χρησιμοποιώ με απόλυτη επιτυχία, και δεν χρειάζεται να έχω τηλεόραση ανοικτή...

Επίσης για ακόμα καλύτερα, την χρήση NAS για server... αλλά δεν είναι απαραίτητο για αρχή...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη Pc/mac+dac για πολλούς λόγους από τους οποίους πολλοί έχουν αναφερθεί.
Επίσης να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο σεταπ προσφέρει και το πλεονέκτημα του άμεσου μεταπηδήματος από το ένα άλμπουμ στο άλλο. Αποφεύγεις τη διαδικασία σταματάω-βγαζω σιντι-βαζω καινούργιο-το βάζω να παίξει. Εδώ μιλάμε για μερικά κλικ.
Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε με ελαφρότητα και περισσή ευκολία το pc ως transport σε σχέση με τα παραδοσιακά transport για σιντι απο ηχητικής πλευράς μια και κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει (τουλάχιστον) ακούγοντας τα μηχανήματα στο ίδιο σύστημα. Πέρα απ' αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα και έχουν συζητηθεί σε πολλά νήματα όπως πχ αυτό Συμβαίνει πολλές φορές οι διαφορές μεταξύ των software players να είναι ίσες με τις διαφορές μεταξυ των dac!
Εάν ενοχλεί ο υπολογιστής ως μέσον ελέγχου της αναπαραγωγής υπάρχει και η λύση του network player (π.χ το διαδεδομένο sqeezebox)

ΙΜΗΟ το 1000ρικο είναι πολύ για μακ μινι.
Μτχ βρίσκεις άνετα με τα μισά λ7.
Αν κοιτάξει και προς 2010 μοντέλα, ακόμα πιο κάτω.
Τα μτχ έχουν τα περισσότερα 8γίγα ραμ, οπότε δεν θα χρειαστεί κάτι σε μνήμη.
Άντε να βάλει και κανά 160ρη ευρώ έναν ssd και είναι φουλ κομπλέ!

το μονο που εχω ειναι ενα media player O2MEDIA with 2 terrabyte σκληρο τουλαχιστο κανει για να αποθηκευω τα ριπαρισμενα αρχεια αλλα πως τα κανεις αναπαραγωγη ειναι το θεμα! απο οτι θυμαμαι παιζει αρχεια flac που με την ψηφιακη εξοδο παει στο dac μου!

εχουμε αλλα το ξεσκιζουν γυναικα κορη γιος !! πρεπει να παω σε κατι που θα ειναι στο ρακ με με τα μηχανηματα και να το χειριζομαι μονο εγω!

Μακμινι του '10.
Κορυφαία αναπαραγωγή αλλά και αισθητική για σαλόνι.
Επίσης μεταξύ 300-350 .

Μακμινι του '10.
Κορυφαία αναπαραγωγή αλλά και αισθητική για σαλόνι.
Επίσης μεταξύ 300-350 .

+1

..To χιλιάρικο το είπα σαν ανώτατο όριο σε συνδυασμό με iPad.. -bye-

Μαζί γράφαμε παιδιά.:ernaehrung004:

όσον αφορά pc πιστεύω ότι ένα μεταχειρισμένο netbook αξίας 50-100 ευρώ φτάνει και περισσεύει. Καλό είναι σε αυτήν την περίπτωση να υπάρχει και NAS και θεωρώ ότι ένα ios ή android κινητό για τηλεχειρισμό έχουν όλοι ή σχεδόν όλοι.

Επίσης όσον αφορά το TEAC VRDS υπάρχουν φθηνές και ακριβές υλοποιήσεις με τις φθηνές να είναι "παπάτζα" σύμφωνα με

http://lampizator.eu/lampizator/references/TEAC-T1/VRDS-T1.html

όσον αφορά pc πιστεύω ότι ένα μεταχειρισμένο netbook αξίας 50-100 ευρώ φτάνει και περισσεύει. Καλό είναι σε αυτήν την περίπτωση να υπάρχει και NAS και θεωρώ ότι ένα ios ή android κινητό για τηλεχειρισμό έχουν όλοι ή σχεδόν όλοι.

Επίσης όσον αφορά το TEAC VRDS υπάρχουν φθηνές και ακριβές υλοποιήσεις με τις φθηνές να είναι "παπάτζα" σύμφωνα με

http://lampizator.eu/lampizator/references/TEAC-T1/VRDS-T1.html

Πολύ φοβάμαι οτι μια τόσο οριακή λύση θα δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την αναπαραγωγή πολύ βαριών αρχείων όπως dsd 24/192 κλπ.. Το net book της γυναίκας μου αγορασμένο καινιύριο Toshiba πρν δύο χρόνια ίσα που φτάνει και κατα περίπτωση στα βαριά αρχεία "δεν τραβάει"..

χρησιμοποιώ ένα αρχαίο netbook για dedicated music server
και η χρήση CPU σε αρχεία flac 24/192 κυμαίνεται από 1-2 %, απόδειξη και ότι η παλιά πεσμένη μπαταρία κρατάει 4 περίπου ώρες,
για DSD δεν κατέχω

Σε τέτοια νετμπουκ μάλλον μια καλά σεταρισμένη διανομή λίνουξ να "λύνει" τα χέρια.
Αν μη τί άλλο μπορεί να λειτουργήσει σαν το πρώτο βήμα για την είσοδο στο CA και να ανοίξει την όρεξη για μετά...
Οικονομικά συμφέρει ακόμα και για δοκιμή πάντως.

Αν έχει αρκετή μνήμη,είναι μια χαρά.
Τα δύσκολα αρχίζουν αν κάποιος θέλει επεξεργασίες,upsampling,κλπ...
Τότε θέλει και γερό επεξεργαστή και λειτουργικό 64bit για να πει πως κάτι κάνει.

για τα παραπάνω που λέτε και για το όταν ανοίξει η όρεξη, δεν ξέρω.

Για μένα πάντως που ΟΛΗ η μουσική που έχω είναι τα CD μου , τα οποία έχω ριπάρει σε flac, φτάνει και περισσεύει, αφού μάλιστα όταν τα ακούσαμε με συμφορουμίτη δίπλα δίπλα με πολύ γνωστό πρόγραμμα σε καινούριο laptop με windows και τα πήγε παραπάνω από καλά (μάλλον έπαιζε καλύτερα).
Η δοκιμή με τα 24/192 έγινε με δείγματα που δίνουν δωρεάν στο ίντερνετ εταιρείες.

Απλά το αναφέρω γιατί αν κανείς δε θέλει να δώσει 500-1000 ευρώ για computer transport, μπορεί πολύ άνετα να βρει πολύ πολύ φθηνότερες λύσεις και εξίσου καλές αν όχι καλύτερες*

* αναφέρομαι στο ότι μπορεί πχ κάποιος να τρέχει λειτουργικό των 50 ΜΒ που τρέχει μόνο τον music server αντί να παλεύει να καταργήσει 2-3 άντε 10 διεργασίες για να ελαφρύνει ελάχιστα ένα λειτουργικό μαμούθ

η παρακάτω εικόνα είναι παίζοντας δείγμα 24/96 , δείτε Memory, cpu κλπ

9651344.jpg