Φθηνός τηλεφακός

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,716
Ψαχνω για κανα φτηνο παλιο τελεφωτο, θα προτιμουσα 300μμ και πανω σε Μ42 η κατι αλλο.
Οπτικο ομως , οχι μιρρορ. Διαφραγμα δεν με ενδιαφερει πολυ φ4 η φ5,6, υπαρχει τιποτα οικονομικο και σχετικα καλο?

Απάντηση: φτηνος τελεφωτο

Δες τον Nikkor Ai 300/4,5. Γύρω στα 150 ευρώ. Εάν είναι δε ο ED, ακόμη καλύτερα (αλλά και λιγάκι ακριβότερα!).
Και η σίγμα έχει ένα μοντέλο 400ρη 5.6, που μπορεί να βρεθεί αρκετά φθηνός μεταχειρισμένος.

Έχω δυο τέτοιους, ο ένας διαλυμένος από εμένα για να καθαρίσω τον μύκητα και παρατημένος έτσι καιρό...
Δεν είναι άσχημος, βέβαια ανοικτός δεν έχει και καμία φοβερή οξύτητα. Εάν τον κλείσεις ένα-ενάμιση στοπ, αλλάζει... Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πολύ, ίσως θα έπρεπε. Ο 200ρης αντίθετα ο φ/4 o Takumar είναι πολύ-πολύ καλός. Και συμμαζεμένος (58ρι φίλτρο). Για ποια χρήση τον θέλεις;

Re: φτηνος τελεφωτο

Ευχαριστω Τασο!
Ο ASAHI PENTAX 300mm f4 τι λεει , ξερεις?

Νόμιζα οτι είπες οικονομικό :) Αν δεν τον βρήκες σε τιμή ευκαιρεία δεν είναι καθόλου φθηνός.

Το μόνο που μπορώ να προτείνω από ιδία πείρα είναι ο Tair-3 f/4.5 σε M42.
Όχι ό,τι φθηνότερο αλλά γενικά πολύ καλός φακός, αν και "γομάρι"

Αν θες μπορώ να σου στείλω δείγματα ή να τον δοκιμάσεις αν προτιμάς.
Η έκδοση που έχω είναι από το Photosniper kit αλλά υπάρχει και "κανονική" έκδοση.

Δεν είναι ακριβός φακός ο 300ρης φ/4 Takumar, αν και τελευταία μάλλον έγιναν μόδα και τσιμπήθηκαν. Και τους δύο τους δικούς μου τους είχα πάρει κάτω από 100 ευρώ (μάλιστα στον ένα λόγω εκτεταμένης προσβολής μύκητα μου επιστράφηκαν τα χρήματα, αλλά ο πωλητής μου έιπε να τον κρατήσω ούτως ή άλλως). Ο Tair είναι αυτό που είπες-γομάρι. Σε τέτοια λογική υπάρχει και ο Sonnar ή Pentacon φ/4 από μεσαίο φορμά, όπως και το καρα-γαϊδούρι Pentacon 500/5,6, αυστηρώς για χρήση από (καλό) τρίποδο.

Υπάρχει και ένας Τάμρον 300 5.6, της καλής σειράς SP (adaptall μοντούρα, προσαρμόζεται σε όλες) που είναι αρκετά καλός, ελαφρύς και συμμαζεμένος.
Δεν είναι τόσο συνηθισμένος, και δεν υπάρχει στάνταρ πόσο χτυπιέται στο ebay (εγώ τον είχα πάρει 50-60 ευρώ εάν θυμάμαι)

attachment.php

attachment.php

Αυτές τις είχα ανεβάσει πολύ παλιότερα, είναι με αυτόν.

ελεγα το πολυ 100-150 ευρω να δωσω....
δεν θελω για κατι συγκεκριμενο, απλα δεν εχω πανω απο 150μμ τιποτα, και δεν τα χρησιμιμοπιω πολυ , περισοτερο για δοκιμες....
τραβαγα αυτο εδω και ηθελα και αλλο ζοομ:))

304771_10150275923832511_552897510_8405368_1508951_n.jpg

Εγω παντως ελπιζω παντα οτι καποτε θα βρω τον πολυκοιταγμενο -απο εμενα - 300mm f2.8 tamron sp σε τιμη μεχρι 400 ευρω :D

Ο ατιμος εκτος του οτι μαδαει και τον βρισκεις σε αθλια κατασταση εξωτερικα πουλιεται ακομα πανακριβα.

Αν θες έχω ενα τούβλο Palinar 300μμ 5.5 στην Αθήνα που μαζεύει σκόνη. Δεν τον έχω δοκιμάσει σχεδόν καθόλου οπότε δεν ξέρω τι λέει απο συμπεριφορά. Αλλα εστιάζει το πιό κοντά στα 8μ οπότε δεν είναι για στενά πορτραίτα και τέτοια...

Θα είμαι Αθήνα αύριο μπορώ να στον στείλω πριν την κάνω για Άνδρο. Και εγώ για δοκιμές τον είχα πάρει με 7Ε η κάτι τέτοιο... Αλλά δεν είναι τπτ το εξαιρετικό.

ναι ο ολυ κανει καπου 200 ευρω, μεταχειρισμενος, απλα ελεγα σε αυτα τα λεφτα να εβρισκα καπιον manual pio φωτινο (5,6 στα 300 ειναι ο ολυ) και επειδη θα ειναι σταθερος θα ειναι και πιο καλος οπτικα (και καλa:))

Re: Φτηνός τηλεφακός

δεν εχω προβλημα τους παιρνω ολους αν ειναι:)))
και του αλεξ και του ΚοΣΗ, Θα ψαξω και σε μοναστιρακι για τον ΤΑΙΡ αν ειναι

Απάντηση: Φτηνός τηλεφακός

Είναι πολύ μεγάλος και βαρύς, δεν νομίζω να σε βολέψει. Ο Ολύμπους είναι νομίζω ο Σιγμα ΑΠΟ, ουσιαστικώς.

Re: Απάντηση: Φτηνός τηλεφακός

Είναι πολύ μεγάλος και βαρύς, δεν νομίζω να σε βολέψει. Ο Ολύμπους είναι νομίζω ο Σιγμα ΑΠΟ, ουσιαστικώς.

ναι στην ε420 γελιος μαλλον θα ειναι:)
Απλα νομιζα επειδη οι αλλοι ειναι σταθεροι οπτικα θα ειναι πιο καλοι, δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο, θα ειναι και πιο φωτεινοι

Re: Φτηνός τηλεφακός

Τον πήρα για πλάκα, ουσιαστικά μου τον χάρισε ένας ..υδραυλικός που έκανε δουλειές στο σπίτι μου! Είναι ογκώδης όσο πρέπει και πολύ οξύς, βρήκα έναν στο ebay και σου τον παραθέτω.

http://www.ebay.co.uk/itm/Tamron-30...=UK_Lenses_Filters_Lenses&hash=item2a1366eafe

Απάντηση: Re: Φτηνός τηλεφακός

Τον πήρα για πλάκα, ουσιαστικά μου τον χάρισε ένας ..υδραυλικός που έκανε δουλειές στο σπίτι μου! Είναι ογκώδης όσο πρέπει και πολύ οξύς, βρήκα έναν στο ebay και σου τον παραθέτω.

http://www.ebay.co.uk/itm/Tamron-30...=UK_Lenses_Filters_Lenses&hash=item2a1366eafe

Παραπάνω αναφέρθηκα στην πιο καλή εκδοχή του, της σειράς SP. Αλλά όντως είναι μια χαρά φακός.