Φθηνός τηλεφακός

Re: Φτηνός τηλεφακός

Eτσι οπως το εγραψες ειναι σαν να ειναι ησσονος σημασιας το αν δεν εστιαζει στο απειρο.

Ε οχι και ησσονος σημασιας οταν μιλαμε για τηλεφακο , για οτιδηποτε δλδ αλλα κυριως εδω.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι το εψαξε και πανω εκει ειπα κατσε μην παρει κανενα που εστιαζει σε λιγοτερα μετρα απο αυτα που θεωρει οτι του αρκουν και δεν μπορει να τον επιστρεψει γιατι θα ταιριαζει με την περιγραφη.

Απάντηση: Re: Φτηνός τηλεφακός

Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάποιον αποτελεσματικό FD->EOS αντάπτορας χωρίς γυαλί που να εστιάζει στο άπειρο.

Όχι ασφαλώς, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σε ΕΟΣ προσαρμόζεται ο,τιδήποτε από τα 44mm και πάνω, και αυτό με κάποιους περιορισμούς στα FF μοντέλα γιατί και έτσι κάποιοι φακοί βρίσκουν στον καθρέφτη.

Ένας 100ρης φακός από FD σε 4/3 ενδεχομένως να εστιάζει στα 2-3 μέτρα, μπορεί να μην είναι τόσο κακή ιδέα για πορτραίτο με σφικτό κάδρο.
Σε FD βγήκαν μερικοί εξαιρετικοί φακοί, αλλά και αυτοί χτυπιούνται αλύπητα στο ebay... από όταν βγήκαν οι αναθεματισμένες οι mirrorless και αυτοί ανέβηκαν.

Re: Απάντηση: Re: Φτηνός τηλεφακός

Όχι ασφαλώς, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σε ΕΟΣ προσαρμόζεται ο,τιδήποτε από τα 44mm και πάνω,

Αυτό ήξερα κι εγώ και απόρησα όταν έγραψες οτι στην μοντούρα της Canon χωράνε τα πάντα.

και αυτό με κάποιους περιορισμούς στα FF μοντέλα γιατί και έτσι κάποιοι φακοί βρίσκουν στον καθρέφτη.

Το διαπίστωσα στην 5D MkI, ευτυχώς όχι οδυνηρά, όταν βρήκε στον καθρέφτη ο Mir-1B και ο Zuiko 28mm f/2.8...

Απάντηση: Φτηνός τηλεφακός

Δυστυχώς ούτε στη ΜκΙΙ έχει βελτιωθεί η κατάσταση και αρκετοί φακοί μου βρίσκουν. Βέβαια μπορώ να τους χρησιμοποιώ με λιγάκι ζόρι (εστίαζοντας πρώτα κοντά, και ενεργοποιώντας εν συνεχεία το lifeview) αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι διαδικασία για γερά νεύρα :flipout: Πάντως δεν έγινε και τίποτα εάν βρεις καθρέφτη, σιγά το πράγμα, μια και δυο νομίζεις μου έχει συμβεί;
H MKII έχει και ζήτημα με τους παλιούς-παλιούς Νικκορ (πριν το Ai) τουλάχιστον μέχρι τα 28mm (έχουν μια προεξοχή και θέλει κόψιμο), και φυσικά με τους Πενταξ Κ (θέλει κόψιμο το μεταλλάκι), αλλιώς οι παραπάνω δεν κουμπώνουν καν. Αλλά αυτά είναι προβλήματα της Κανον, όχι της Ολυ του Παύλου.

Last edited:
Re: Φτηνός τηλεφακός

Γι αυτο σας λεω βρε... παρτε μια Nex που χωρα τα παντα!!!

Βγαινει σε κιτ με τον Σουμμιλουξ ASPH 50/1.4 μπας και γλυτωσουμε 4-5 χιλιαρικα και μπορεσουμε να τον αποκτησουμε?:ernaehrung004: