Σίγουρα δεν εστιάζουν? Κανονικά τα 4/3 έχουν αρκετά μικρότερο register από τα 42mm της FD. 38 και κάτι χιλιοστά δεν έχουν?
Η διαφορά απόστασης από μόνη της είναι παραπάνω από επαρκής, συνήθως 1mm αρκεί. Μάλλον είναι η μικρή μοντούρα το πρόβλημα. Στην EOS που είναι η μεγαλύτερα, χωράνε τα πάντα και οι αντάπτορες έρχονται σχεδόν πρόσωπο με τη μοντούρα.
ναι το λεει οτι δεν εστιαζει στο απειρο αλλα ειναι τοσο σημαντικο αυτο τελικα?
Απλα ειδα και κατι πολυ φτηνους 50/1.4 και ελεγα να παρω τον ανταπτορα και μελοντικα να μαζεψω 3-4 FD φακους...εχει και τον 55μμ/φ1.2![]()
Tο δεν εστιαζει στο απειρο δεν λεει πολλα , αυτο που πρεπει να μαθεις ειναι μεχρι που εστιαζει , γιατι οντως δεν εστιαζει στο απειρο αν εστιαζει μεχρι τα 3 μετρα πχ.
ναι το λεει οτι δεν εστιαζει στο απειρο αλλα ειναι τοσο σημαντικο αυτο τελικα?
Απλα ειδα και κατι πολυ φτηνους 50/1.4 και ελεγα να παρω τον ανταπτορα και μελοντικα να μαζεψω 3-4 FD φακους...εχει και τον 55μμ/φ1.2![]()
Μα ούτε οι EOS δέχονται τους FD φακούς εύκολα, ο αντάπτορας χρειάζεται οπτικό στοιχείο ακυρώνοντας έτσι την όλη προσπάθεια.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάποιον αποτελεσματικό FD->EOS αντάπτορας χωρίς γυαλί που να εστιάζει στο άπειρο.
Εμ, δεν είναι? Θα πάρεις φακούς μόνο για close-up? Ούτε για πορτραίτα δεν θα σου είναι χρήσιμοι.
Αν ψάχνεις για f/1.2 σου προτείνω να κοιτάξεις τοn Porst 55mm f/1.2 (rebranded φακοί από αξιόλοιγους κατασκευαστές κυρίως) ο οποίος υπάρχει συνήθως σε μοντούρα Pentax PK (υπάρχει αντάπτορας για 4/3).
Α αν ειναι ετσι το ξεχναω....
το πορστ θα τον ψαξω, εχω τον 50μμ/φ2 της ολυ, αλλα ηθελα και λιγο περισοτερο bokeh![]()
Tωρα θες και το λες αυτο ή εννοεις κατι αλλο ?
Τι ειναι ο τηλεφακος ....μακρο για να μην ενδιαφερει αν εστιαζει στο απειρο ? Φυσικα και ενας φακος ΠΡΕΠΕΙ να εστιαζει παντου.
Tο δεν εστιαζει στο απειρο δεν λεει πολλα , αυτο που πρεπει να μαθεις ειναι μεχρι που εστιαζει , γιατι οντως δεν εστιαζει στο απειρο αν εστιαζει μεχρι τα 3 μετρα πχ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.