Φθορα καλωδιου HDMI

Πάντως μιάς και άνοιξες το θέμα, θα μας ενδιέφερε (τουλάχιστον εμένα) να μάθουμε την κατάληξη. Ελπίζω και εύχομαι να στο αλλάξουν αφού η ζημιά δεν είναι από δική σου υπαιτιότητα.

... Ειναι δυνατόν τετοια επωνυμα καλωδια να καταστρεφονται τοσο γρηγορα..??

Αυτά δεν γίνονται απο τη μια μερα στην αλλη.Τα 2 αυτα χρονια δεν ειχαν δειξει καποιο σημαδι αστοχιας-φθορας?Μηπως εκτεθηκαν σε θερμοτητα(πχ καλοριφερ)?
Τα δικα μου ιντερκοννεκτ της ιδιας εταιρίας ειναι αψογα μετα απο 8 χρόνια οντας σε επαφη με τοιχο.
Αφού δεν(?) υπαρχει εμφανες αιτιο για την καταστροφή του περιβληματος μαλλον θα πρεπει να επιμεινεις στην αντικατασταση του.

Αυτά δεν γίνονται απο τη μια μερα στην αλλη.Τα 2 αυτα χρονια δεν ειχαν δειξει καποιο σημαδι αστοχιας-φθορας?Μηπως εκτεθηκαν σε θερμοτητα(πχ καλοριφερ)?
.....

Σιγουρα... Δεν εδειχναν τιποτε... γιατι δεν το μετακινησα απο τη θεση του... μετα την τοποθετηση του.
Απλα χθες επρεπε να το ξεσυνδεσω ... και μουμεινε στο χερι η επενδυση...
Δεν ηταν διπλα σε καλοριφερ... Τη μονη πηγη θερμοτητας
που μπορω να δεχθω ειναι της LCD (32-αρας) μιας και η επαφη που εχει το μεγιστο προβλημα συνδεοταν στην TV..
Σε κοινο το σημειο ομως το κατωτερο της TV δεν εχει υψηλη θερμοκρασια. Αλλα το προβλημα συνεχιζεται και στο τμημα του καλωδιου
μακρια απο την TV.

Re: Απάντηση: Φθορα καλωδιου HDMI

Ναι Δημήτρη όταν αγοράζουμε ένα προϊόν ΑΚΡΙΒΟ και ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας είτε είναι καλώδιο είτε είναι αυτοκίνητο ναι είμαστε πελατάκια και με bold μάλιστα. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς καμία δόση ειρωνείας. Ας βλέπουμε το "δάσος" και όχι το "δέντρο".
Επώνυμα υπάρχουν ένα σωρό που κάνουν άριστα την δουλειά τους. Θέλετε να δώσετε λεφτά; Δώστε τα αλλά να πιάνουν τόπο και όχι για ψυχολογικούς λόγους. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου αφού πολλες φορές τα έχω σκάσει κι εγώ, απλά τελευταία έχω διαλέξει την οδό της απεξαρτισης από κάποια πράγματα.

Ναι ρε Τασο... ΑΛΛΑ... πουθενα δεν ειδα σε καποιο φορουμ να κατηγορειται η VAN DEN HUL σαν κατασκευαστρια "φυκιών".
Απο που θα παρει μια τετοια πληροφορια ο πιθανος αγοραστης..? Σε πολλα φορουμ τα καλωδια της NAN DEN HUL
θεωρουνται απο τα κορυφαια με υψηλή απόδοση... Γιατι λοιπον να θεωρησω εγω σαν αγοραστης το συγκεκριμενο
καλωδιο που πωλουνταν σε λογικη και οχι εχτριμ τιμη... υπερτιμημενο και οτι δεν ανταποκρινεται στις προδιαγραφες
υψηλης ποιοτητας..?? Αν ολα αυτα τα ηξερα και εφοσον δεν προκειται απλα για λαθος στην παραγωγη...
και το αγοραζα εν γνωση μου... τοτε ισως να με θεωρουσες "πελατακι" η "φαντασμενο" κλπ. ΑΛΛΑ δεν ειναι ετσι...

Μπαινεις μεσα σε ενα φορουμ και προσπαθεις να διασταυρωσεις πληροφοριες και ακους καλα λογια
για τα ταδε προιοντα... και τα αγοραζεις.... γιατι γινεσαι "πελατακι"..??... αν καποιος απο ολους δεν συμφωνει με την
πλειοψηφια...?? Ειναι ολα αυτα ερωτηματικά απλα για να γινεται κουβεντα...

Ολα με καλη προθεση ...οχι για αντιπαραθεση...

Σιγουρα θα ενημερωσω για το αποτελεσμα

Μπάς και το αγόρασε ο φίλος από κανά e-bay και είναι καμμιά κινέζικη μαϊμουδιά; Υπάρχουν κινέζικες απομιμήσεις επωνύμων καλωδίων που δεν ξεχωρίζουν με τίποτα από τα original. Ιδιο λογότυπο, ίδιο χρώμα, πάχος κλπ.

Μπάς και το αγόρασε ο φίλος από κανά e-bay και είναι καμμιά κινέζικη μαϊμουδιά; Υπάρχουν κινέζικες απομιμήσεις επωνύμων καλωδίων που δεν ξεχωρίζουν με τίποτα από τα original. Ιδιο λογότυπο, ίδιο χρώμα, πάχος κλπ.

Αγαπητέ φίλε komhst ειναι αγορασμένο απο την Exclusive Audio και ηταν γνησιο στη γνησια συσκευασία.
Τωρα να φτασω να πω οτι αυτοι μου δωσανε μαϊμου .. δεν το κανω... δεν ειναι χθεσινοι... στην πιατσα...

Εάν πάντως είναι γνήσιο, είμαι πολύ αισιόδοξος για την όλη τροπή του θέματός σου HAL-9000 !!!

Γιαννη αυτην την εντυπωση μου αφησε και ο υπευθυνος της Exclusive στο τηλ. σημερα... είδωμεν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φθορα καλωδιου HDMI

Αγαπητέ φίλε komhst ειναι αγορασμένο απο την Exclusive Audio και ηταν γνησιο στη γνησια συσκευασία.
Τωρα να φτασω να πω οτι αυτοι μου δωσανε μαϊμου .. δεν το κανω... δεν ειναι χθεσινοι... στην πιατσα...

Ε, εντάξει τότε θα βρεις την άκρη.

Οι περισσοτεροι απο μας... (και λογικό ειναι ... αυτο είναι το πλεονέκτημα του διαδικτυου)... μπαινουν σε διάφορα
ομοειδή φορουμ για άντληση πληροφοριών και εμπειριών απο πολλους χρήστες. Τότε γίνονται αναπόφευκτα
και οι συγκρίσεις μεταξύ των φόρουμ.

Χαίρομαι που στο AVCLUB συναντάς πάντα προθυμία να ασχοληθούν τα μέλη με το πρόβλημά σου
λέγοντας ιδέες και προτροπές για τη λύση του. Προσωπικά σας ευχαριστω όλους που ασχοληθήκατε
με το μικρό πρόβλημα ενός καλωδίου μου καταναλώνοντας 3 σελίδες μνμ... όταν σε άλλο μεγάλο ομοειδές φόρουμ
είχα μονο 3 μνμ-απαντησεις. Ετσι για να γίνονται και οι συγκρίσεις και να λέμε και τα θετικά όχι μονο να γκρινιάζουμε...-bye-

Απάντηση: Re: Φθορα καλωδιου HDMI

Οι περισσοτεροι απο μας... (και λογικό ειναι ... αυτο είναι το πλεονέκτημα του διαδικτυου)... μπαινουν σε διάφορα
ομοειδή φορουμ για άντληση πληροφοριών και εμπειριών απο πολλους χρήστες. Τότε γίνονται αναπόφευκτα
και οι συγκρίσεις μεταξύ των φόρουμ.

Χαίρομαι που στο AVCLUB συναντάς πάντα προθυμία να ασχοληθούν τα μέλη με το πρόβλημά σου
λέγοντας ιδέες και προτροπές για τη λύση του. Προσωπικά σας ευχαριστω όλους που ασχοληθήκατε
με το μικρό πρόβλημα ενός καλωδίου μου καταναλώνοντας 3 σελίδες μνμ... όταν σε άλλο μεγάλο ομοειδές φόρουμ
είχα μονο 3 μνμ-απαντησεις. Ετσι για να γίνονται και οι συγκρίσεις και να λέμε και τα θετικά όχι μονο να γκρινιάζουμε...-bye-

Ολοι μας εδω δεν κάνουμε τίποτε άλο απο το να προσπαθούμε σε βοήθεια μεταξύ μας.Το κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ένας θα πρέπει να το βλέπουμε πάντα ως μεγάλο, γιατί πράγματι είναι μεγάλο γιά εκείνον που το αντιμετωπίζει.Κουβέντες του στύλ...εντάξει μωρέ πρόβληαμ είναι αυτό τώρα;...η εσκεμένη απαξίωση ενός θέματος εδω δεν υπάρχει.
Σε ευχαριστούμε πολύ γιά τα λόγια σου.

....
Επώνυμα υπάρχουν ένα σωρό που κάνουν άριστα την δουλειά τους. Θέλετε να δώσετε λεφτά; Δώστε τα αλλά να πιάνουν τόπο και όχι για ψυχολογικούς λόγους. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου αφού πολλες φορές τα έχω σκάσει κι εγώ, απλά τελευταία έχω διαλέξει την οδό της απεξαρτισης από κάποια πράγματα.

Τασο... εσυ τι θα μου προτεινες για HDMI καλωδιο... ? εχεις άποψη...?
Επώνυμο σε λογικη τιμή... η φτηνό και οτι κάτσει..?
Εχεις καποια προτιμηση σε εταιρεία..?
Μιλαμε βεβαια για μικρού μηκους 1 η 2 μετρα το πολυ οπότε και η επικινδυνοτητα να χανεις ποιότητα ειναι μικρη..

Μην ξοδευτείς γιά hdmi καλώδιο ειδικά γιά τόσο μικρό.Πάρε ένα οποιοδήποτε του εμπορίου και βάλε στο μυαλό σου ότι είναι το καλύτερο του κόσμου!!!μόλις έρθει η πρώτη εικόνα μέσω αυτού στα μάτια σου,θα μας ευχαριστείς όλους που δεν πέταξες τα χρήματά σου!!!
Εαν πάλι εσύ θέλεις γιά ψυχολογικού ςλόγους να πας σε κάτι επώνυμο, θα σου πρότεινα Ohelbach.

Μην ξοδευτείς γιά hdmi καλώδιο ειδικά γιά τόσο μικρό.Πάρε ένα οποιοδήποτε του εμπορίου και βάλε στο μυαλό σου ότι είναι το καλύτερο του κόσμου!!!μόλις έρθει η πρώτη εικόνα μέσω αυτού στα μάτια σου,θα μας ευχαριστείς όλους που δεν πέταξες τα χρήματά σου!!!
Εαν πάλι εσύ θέλεις γιά ψυχολογικού ςλόγους να πας σε κάτι επώνυμο, θα σου πρότεινα Ohelbach.

Οκ Γιαννη ευχαριστω... Την Ohelbach την ξερω... εχω δικα της καλωδια στο AV συστημα μου...

Aλλα η πρόταση σου... κατανοητη... και ληφθηκε υπόψην...-bye-

Δημήτρη, φθηνό και χωρίς προβλήμτατα HDMI καλώδιο είναι το Clicktronik. Θα τα βρεις στο ΠΛΑΙΣΙΟ (από εκεί τα αγόρασα εγώ, ένα 15μετρο κι ένα 20μετρο). Κλειδώνουν μια χαρά στα 1080/24p.

Ενας φίλος μου έχει το marantz DV-7001 και την LG 37LB2R

Πήρε το "ακριβό" HDMI πλακέ καλώδιο της ProLink με 22 το 1m. Ηταν αδύνατον να κλειδώσει σε οποιοδήποτε mode από το 480i μέχρι το 1080p Το ledάκι του player για το hdmi πότε άναβε, πότε έσβυνε, η τηλεόραση πότε έδειχνε, πότε έγραφε ότι δεν έχει σήμα... Το καλώδιο ήταν ολοκαίνουργιο, σφραγισμένο και τα δύο βύσματα έδειχναν να κουμπώνουν σωστά.

Πήγε και πήρε το "φθηνό" στρογγυλό καλώδιο της ProLink με 20 το 1m. Από την πρώτη στιγμή κλείδωσε κατευθείαν σωστά χωρίς κανένα παρατράγουδο σε κανένα mode.

Μπορείτε να το εξηγήσετε;

...

Πήρε το "ακριβό" HDMI πλακέ καλώδιο της ProLink με 22 το 1m. Ηταν αδύνατον να κλειδώσει σε οποιοδήποτε mode από το 480i μέχρι το 1080p Το ledάκι του player για το hdmi πότε άναβε, πότε έσβυνε, η τηλεόραση πότε έδειχνε, πότε έγραφε ότι δεν έχει σήμα... Το καλώδιο ήταν ολοκαίνουργιο, σφραγισμένο και τα δύο βύσματα έδειχναν να κουμπώνουν σωστά.
...

Αυτο παραπεμπει μαλλον σε προβλημα συνδεσμολογιας... μηπως οι κολλησεις δεν εγιναν καλα στη παραγωγη του καλωδιου..?
Παιζει δεν παιζει σημαινει η σπασμενο καλωδιο που ενωνει ... δεν ενωνει... η κολλησεις off... τι αλλο..?

Το καλώδιο ανοίχτηκε από την συσκευασία του σφραγισμένο, ολοκαίνουργιο και δεν έπαιξε ποτέ. Θα το δοκιμάσω και σε μιά άλλη τηλεόραση με άλλο Player να το δύμε...
Αντίθετα το δεύτερο έπαιξε από την πρώτη στιγμή σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και τα δύο είναι του ενός μέτρου οπότε δεν τίθεται θέμα μήκους.

Το καλώδιο ανοίχτηκε από την συσκευασία του σφραγισμένο, ολοκαίνουργιο και δεν έπαιξε ποτέ. Θα το δοκιμάσω και σε μιά άλλη τηλεόραση με άλλο Player να το δύμε...
Αντίθετα το δεύτερο έπαιξε από την πρώτη στιγμή σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και τα δύο είναι του ενός μέτρου οπότε δεν τίθεται θέμα μήκους.

Tοτε ζητα την αντικατασταση του... αν εχεις κρατημενη την αποδειξη αγορας... (κατι δυστυχως που δεν κανουμε
οι περισσοτεροι.. δλδ δεν φυλαμαι τις αποδειξεις αγορας... μικροποσων.:AFADF0:.)