Φτιαξτε μονοι σας hi fidelity diy interconnects

παλι εσβυσες κατι που εγραψα αγαπητε Κωστα ?

θα ηταν πολυ χρηστικο εαν καποιοι απο εμας που ηθελαν να γραψουν την αποψη τους περα απο καθε προσωπικη αποψη να εκαναν μια προσπαθεια να την τεκμηριωσουν πρωτα . θεωρω απολυτα πιθανο καποιος να ακουει με καλωδια τηλεορασης , καλωδια βιντεο , καλωδια ανελκυστηρων και οτι αλλο φανταστεις και τελικα να ειναι και ευχαριστημενος .

Προσωπικα για την χρηση καλωδιων τηλεορασης/video/UTP κλπ σε ηχο για να μην μπλεξω μακρυα εστειλα απλα ενα μαιλ στην belden Ευκολα και απλα οι ανθρωποι οχι μονο μπηκαν στον κοπο να απαντησουν αλλα φροντισαν και να τεκμηριωσουν την απαντηση τους εξηγωντας τους λογους γιατι τα καλωδια αυτα δεν κανουν για ηχο την οποια εχω μεταφερει πολλες φορες και προφανως καποιοι μπηκαν στον κοπο να την διαβασουν ενω καποιοι αλλοι επειδη εντυπωσιαστηκαν απο την ωραια φωτογραφια με τα καλωδια τηλεορασης τερματισμενα με βυσματα ηχουν ειπαν να την αναπαραγουν .

καλο θα ηταν οι προτασεις μας να ειχαν καποιας μορφης τεκμηριωση και οχι να ειναι στιρηγμενες σε παραφιλολογιες και φωτογραφιες του ιντερνετ .

Απο αυτο και το σχολιο μου ως hopeless ...

Αυτα αγαπητε Κωστα

Last edited:
Ο χαρακτηρισμός που απευθύνεις σε ενα μελος ειναι άτοπος. Για να καταλάβω, δεν εχει ελπιδα να μαθει ή μήπως δεν μπορει να προτείνει κατι που εσυ δεν εγκρινεις?

Υπαρχουν πολλοί κατασκευαστες που χρησιμοποιούν ομοαξονικα καλωδια, κυριως για ψηφιακα interconnect, ενω η πιο μεγαλη χωρητικότητα σε καποιες εφαρμογες μπορει να μην ειναι κακη, ισως και να βοηθα (πχ σε καποιες κεφαλες ΜΜ).

Οπως καταλαβαινεις αυτος που ειναι ανέλπιδος και ξερολας εισαι εσυ.

Δεν απεδωσα κανεναν χαρακτηρισμο σε κανενα μελος και θα παρακαλουσα με την ιδια λογικη και λιγοτερους "χαρακτηρισμους " απο την δικια σου μερια .

Το τι εγκρινω εγω μπορω να το διατυπωσω σαν προσωπικη αποψη και μενει εκει . Σεβασμιο θα εβρισκα τι εγκρινουν οι κατασκευαστες και οι οδηγιες που δινουν οι ανθρωποι και επιστημονες που φιαχνουν καλωδια εδω και 50 χρονια .

Σωστα οπως ειπες στα ψηφιακα καλωδια υπαρχουν ομοαξωνικα αλλα ξεχνας οτι οι πορτες ειναι σχεδιασμενες για εναν συγκεκριμενο τερματισμο εμπεδηση 50 Ω για παραδειγμα η 75 οπως ειναι τερματισμενες η πορτες τηλεορασης και video klp

Αυτο σημαινει οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα ψηφιακο ομοαξωνικο καλωδιο ως interconnect σε ενα tuner η ενα CD ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ πολυ απλα γιατι η πορτα που θα δει στον ενισχυτη εχει εμπεδηση 47Κ και αρα η συμπεριφορα και επιδοσεις του καλωδιου ειναι απλα απροβλεπετες διοτι δεν εχει σχεδιαστει για να δουλευει σε τετοια εμπεδηση

Αυτο προσπαθω να πω και τιποτα παραπανω οπως το εγραψα και σε προηγουμενο ποστ . Και φυσικα δεν ειναι θεμα αποψης, οποιος μπορει ας δοκιμασει να ρωτησει εναν μεγαλο σοβαρο κατασκευαστη η ακομα καλυτερα καποιος που εχει οργανα ας τα βαλει να δουλεψουν και ας γραψει τα αποτελεσματα του εδω .

Last edited:
α ναι ...μια και περασε το edit time ... δεν υπαρχει καμμια διαφωνια απο μερους μου στην χρηση ομοαξωνικων η οχι Η μονη διαφωνια μου εχει να κανει με το τι ειδος ομοαξωνικο για την συγκεκριμενη χρηση ...Τιποτα αλλο

Δεν απεδωσα κανεναν χαρακτηρισμο σε κανενα μελος και θα παρακαλουσα με την ιδια λογικη και λιγοτερους "χαρακτηρισμους " απο την δικια σου μερια .

To HOPELESS με κεφαλαια που εβαλες δλδ δεν πηγαινε πουθενα? Για χαζους μας περνας ? Για προσεξε λιγακι πως απευθυνεσαι στα μελη του φορουμ.

φαντάζομαι οτι όποιος ρωτήσει κάποιον μεγάλο σοβαρό κατασκευαστή δεν θα πάρει ως απάντηση ...

"HOPELESS ...τιποτα αλλο .... " / πόσο μάλλον αν δεν τον ρωτήσει ...........

ειδικά σε δημόσιο φόρουμ ....

το να προσπαθείς εκ των υστέρων να αναπτύξεις το όποιο σκεπτικό σου δεν διορθώνει την αρχική αγένεια .....

Last edited:
το hopeless σημαινει οτι οτν συμμετεχουμε σε ενα νημα καλο θα ηταν να μοιραζομαστε γνωση και αποψεις ( που υποθετω οτι πρεπει να ειναι και ο σκοπος ενος φορουμ ) που σημαινει οτι θα πρεπει να διαβαζουμε τι γραφουν και οι υπολοιποι που συμμετεχουν να το κρινουμε καλοπροαιρετα και να προσπαθουμε να καταλαβουμε εαν εχει καποια βαση και καποιας μορφης τεκμηριωση .

Ενω συγεκριμενα αναφερω σε προηγουμενο ποστ τους λογους ( κατα την belden τουλαχιστον ) που εξηγουν το γιατι ενα καλωδιο video που ειναι σχεδιασμενο με ονομαστικη αντισταση 75 Ω δεν μπορει να χρησιμοποιηθει η δεν εχει ποτε τεσταριστει σε μια εισοδο ενος ενισχυτη που εχει εμπεδηση 47ΚΩ δεν ειδα κανεις να αναρωτιεται για τους λογους να προβαλει τις αντιρησεις του την αποψη του κλπ κλπ ....

Ευκολα καποιος ο οποιος δεν εχει ψαχτει θα μπει στο τριπακι να φιαξει interconnect τοσο ομορφα οσο της φωτογραφιας θα ειναι και φτηνα μπορει και να παιζουν κολας ...Τωρα βεβαια το αν θα παιζουν σωστα ειναι ενα αλλο τεραστιο θεμα και ετσι ολοι μας θα εχουμε συμβαλει σε εναν ακομα μυθο απο τους δεκαδες τετοιου τυπου που κυκλοφορουν στο δαδικτυο .

το να προσπαθείς εκ των υστέρων να αναπτύξεις το όποιο σκεπτικό σου δεν διορθώνει την αρχική αγένεια .....

και για να ειμαστε ακομα πιο χρηστικοι τεχνικα σε ενα συστημα που για Χ λογους ο κατασκευαστης εχει επιλεξει η εισοδος του να εχει εμπεδηση χαμηλη τυπου 10Κ ( οπως συνηθως ειναι τα consumer μηχανηματα και με οριο προς τα πανω τα 47Κ ) ο επιρεασμος και οι διαφορες θα ειναι υπαρκτες και αισθητες απο ενα εμπειρο αυτι αλλα οχι σε βαθμο που θα κανουν διαφορα μερα με νυχτα Αυτο απο μονο του συβαλει στην δημιουργια μυθου οπως τον περιγραψα λιγο πιο πανω

Αντιστοιχα αν δοκιμασει καποιος κατι τετοιο σε ενα μηχανημα ΠΧ λαμπατο που μπορει να εχει εμπεδηση τυπου 100Κ και πανω το πιθανοτερο ειναι οτι θα δει απο διαφορες τυπου μερα νυχτα ( προς το χειροτερο ) και θα αρκει να πλησιαζει το χερι του στο καλωδιο και να γινεται το σημα μαλλια κουβαρια .

Αντιστοιχα και σε ενα phono stage για παραδειγμα που ενω η εμπεδηση μπορει να ειναι σε ""λογικα" επιπεδα εκει το πολυ μεγαλο gain θα αναδειξει ακριβως τι ζημια μπορει να κανει ενα λαθος καλωδιο οπου αρκουν 47pf φορτιο στην εισοδο του ωστε να αλλαξουν την χαρακτηριστικη ολοκληρου του μηχανηματος

Last edited:
Απάντηση: Re: Φτιαξτε μονοι σας hi fidelity diy interconnects

Μονοκλωνο 7Ν χαλκο σε διαφορετικους αριθμους αναλογα με την χρηση που προοριζεται το καλωδιο.
Συνηθως πολλαπλασια του 24awg η μεγαλυτερου αν προκειται για καλωδια ηχειων,ρευματος κλπ...

για γινε πιο συγκεκριμενος,διευθυνσεις και ονοματα θα ηθελα και για για τα βυσματα,πλιζ.

ακομα περιμενω.

@DIM Z αγενεια θα εβρισκα τις πολλες αποψεις που κυκλοφορουν του τυπου "εγω το δοκιμασα και παιζει εκπληκτικα" δυστυχως εμενα αυτο δεν μου αρκει και δυστυχως δεν θα επρεπε τετοιου ειδους τεκμηριωση να μην αρκει αντιστοιχα σε κανεναν audiophile που εχει εστω και λιγο σεβασμο και μια εικονα περι πραγματικοτητας.
Προσωπικα θα προτιμουσα καποιον ο οποιος παρεχει γνωσεις και τεκμηριωση εστω και με αγενη τροπο απο καποιον που παραπλανει τους συνομιλητες του απο αγνοια και φυσικα χωρις καμμια κακη προθεση και περισια ευγενεια ...

Last edited:
Προτεινω να συνεχισουμε με post που να αφορουν κατασκευες interconnects επιπεδου αρχαριων προ-audiophile
Δεν εξυπηρετει να γεμιζουμε το thread με σχολια για το επιπεδο και την ποιοτητα του καθενος

Last edited:
Σωστά τα λέει ο Modright και μιας λέγατε για ομοαξονικά καλώδια (εγώ να τα πώ μονόκλωνα ???) υπάρχουν κατασκευαστές (όπως audioquest, dnm) δεν ξέρω μάλλον θα είναι κι άλλοι που τα έχουν περί πολλού...

Last edited:
@DIM Z αγενεια θα εβρισκα τις πολλες αποψεις που κυκλοφορουν του τυπου "εγω το δοκιμασα και παιζει εκπληκτικα" δυστυχως εμενα αυτο δεν μου αρκει και δυστυχως δεν θα επρεπε τετοιου ειδους τεκμηριωση να μην αρκει αντιστοιχα σε κανεναν audiophile που εχει εστω και λιγο σεβασμο και μια εικονα περι πραγματικοτητας.
Προσωπικα θα προτιμουσα καποιον ο οποιος παρεχει γνωσεις και τεκμηριωση εστω και με αγενη τροπο απο καποιον που παραπλανει τους συνομιλητες του απο αγνοια και φυσικα χωρις καμμια κακη προθεση και περισια ευγενεια ...

είναι δυνατόν να χαρακτηρίσουμε αγενή έναν άνθρωπο που θα εκφράσει κόσμια την άποψη του ? ...

κάτι έχεις παρεξηγήσει σχετικά με τον χώρο που σε φιλοξενεί ....

Προσωπικα αυτου του τυπου το σχολιο , το εκανα πολλες φορες Σακη,και θα συνεχιζω να το κανω καθε φορα που εχω αναλογη αποψη.
Δεν θεωρω τον εαυτο μου να εχει ελλειψη σεβασμου προς κανεναν , και δεν με απασχολει για ναμαι ειλικρινης να δικαιολογηθω και σε κανεναν.
Αντιθετα, παραδεχομαι οτι δεν γνωριζω παντα γιατι ενα καλωδιο "παιζει" καλα και ουτε με ενδιαφερει να ψαξω γιατι αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος.(ανκαι εχω σοβαρη αποψη που δεν ειναι του παροντος)
Οσο για τα περι πραγματικοτητας, πολλοι απο μας εδω δεν ειμαστε και "φρεσκοι" στον χωρο , αντιθετα εχουμε πλεον συνειδητοποιησει την πραγματικοτητα οσον αφορα την συμπεριφορα των καλωδιων στο χομπυ και τα μηχανηματα . Ποια ειναι δηλαδη η πραγματικοτητα κατ'εσενα? Μην μου πεις για L,C,R διοτι αυτα τα εχουν μαθει και οι κοτες.
Μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις; Γιατι πχ ενα ομοαξωνικο καλωδιο ΔΕΝ κανει για ιντερκοννεκτ ??? Η belden τι σου ειπε αν επιτρεπεται?

Last edited:
Σεβασμιο θα εβρισκα τι εγκρινουν οι κατασκευαστες και οι οδηγιες που δινουν οι ανθρωποι και επιστημονες που φιαχνουν καλωδια εδω και 50 χρονια .

Σε καποια φαση πρεπει να αποφασισουμε ποιοι ειναι οι επιστημονες.
Αυτοι που φτιαχνουν καλωδια,η,αυτοι που προσπαθουν να γελοιοποιησουν κατασκευαστες καλωδιων???

Παιδιά αν προκάλεσα αναστάτωση με την φωτογραφία,συγνώμη.
Απλώς την έβαλα γιατί το είχα και επειδή κόλλαγε στο θέμα.
Το γιατί παίζει καλούτσικα,δεν ξέρω να το τεκμηριώσω ούτε και τα διάλεξα μέσω ακρόασης.
Δωράκι ήταν και κάθισε μια χαρά μεταξύ προ και cd.