Φτηνά μάρμαρα για ηχεία ???

Το τραβερτινο αν και ελαφρυτερο είναι ακριβο, και κυμαίνεται μεταξυ 100-120 /μ^2.

Μια άλλη λύση που μπορω να σου προτείνω είναι να πας σ´ ένα μαρμαράδικο, να ζητήσεις τα κομμάτια αυτα απο μάρμαρο "ότι ναναι" ή "το φθηνότερο" ή "για τον κήπο τα θέλω σπασανε οι πλάκες που είχα στο γκαζόν σε αυτες τις διαστάσεις" να τα πάρεις ΑΓΥΑΛΙΣΤΑ για φθηνότερα και να κανεις τα εξής.

Θα πάρεις ένα καθαριστικο τύπου προντο, μαύρο χρώμα σε σκόνη (απο χρωματοπωλειο) και φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο ή καλύτερα πετρέλαιο. Ανακατευεις χρώμα με προντο, περνάς με πινέλο ή χαρτάκι το μάρμαρο και αφήνεις 20 μιν να ρουφηξει. Επαναλαμβανεις. Μετα απο καμία ώρα περνάς απο πάνω το πετρέλαιο. Περιμενεισ ν´ αποροοφηθει. Τελικό αποτέλεσμα: μαύρο γυαλίστερο μάρμαρο.

Η μέθοδος είναι εφαμιλλη με την τεχνική χρωματισμου μαρμάρων των αρχαίων ελλήνων.

Αν ζητήσεις μάρμαρο "ότι να ναι, Καβάλας μωρέ, αγυαλιστα, στον κήπο θα τα βάλω δε με νοιάζει, να μη λασπουριαζει το σπίτι" θα τα πάρεις κανά 30 αρι. Και 10 τ´ αλλα υλικά 40.

Για να δεις τελικό αποτέλεσμα, πάρε ένα ρεταλι απο οπουδήποτε και να το να δεις πως θα φαίνεται...

Γιατι δεν πας στην εε να παρεις τσιμεντοπλακες πεζοδρομιου η κηπου?
Υπαρχουν πολλα σχεδια

Απάντηση: Re: Φτηνά μάρμαρα για ηχεία ???

Γιατι δεν πας στην εε να παρεις τσιμεντοπλακες πεζοδρομιου η κηπου?
Υπαρχουν πολλα σχεδια

Και μάλιστα πάμφθηνες.Και ψωμωμένα γρανίτινα πλακάκια επίσης.(Αυτά που δεν είναι κόκκινα από κάτω.)
Δύο τέτοια με φελό ενδιάμεσα θα πιάσουν το πάχος που θέλει.

Παιδιά,έψαξα αλλά βρήκα αρκετά φθηνά !

Γρανίτη (= πιο καλό-σκληρό-ακριβό από μάρμαρο),μαύρο,γυαλισμένο 50 ΜΟΝΟ!

Πήρα 1 τεμ. 41 x 41 cm + 4 τεμ. 25 x 32 cm.

Οι πλευρές απλά κομμένες,χωρίς κουρμπάρισμα.

Οι άλλοι που ρωτούσα για γρανίτη (προπαντώς μαύρο) μου λέγανε 150-220 χαλαρά!

Επίσης πήρα λάστιχο για να βάλω κάτω από το μάρμαρο 20 (τα 2τμ) πάχους 3χιλιοστά,ασήκωτο,πανίσκληρο!

Το Σαββα/κο θα κόψω-ράψω με την ησυχία μου...

Πάρτε και φώτος...

Last edited:
Τζαμπα !!!!!!!!!!!!!!!!!

Απο που τον πηρες?

Παντως στις εμφανεις πλευρες αν πας να στον κανει μουρελο θα λεει τρελα.

Δύο τριάρια μάρμαρα περίπου 40x35 που είχα πάρει παλιότερα, μου είχαν βγει 30 ευρώ. Απλά κομμένα, δίχως μουρέλο, μόνο ελαφρό στρογγύλεμα οι τέσσερις γωνίες τους (απαραίτητα, μην σπάσουν).

Στα επόμενα (B&W 801 Nautilus) έβγαλα πατρόν τη βάση τους (στο πίσω μέρος είναι καμπύλη-σχεδόν ημικυκλική, μπροστά έχει στις γωνίες δύο σπασίματα), και βάσει αυτού μου κατασκευάστηκαν αντίστοιχες γρανιτένιες, με ευμέγεθες μουρέλο τριγύρω που προεξέχει γύρω στο εκατοστό επιπλέον. Από κάτω τσόχα, έδεσαν καταπληκτικά με τα ηχεία (το πάτωμα ξύλινο παρκέ). Όντως του μουρέλο ήταν όλα τα λεφτά. Ο μάστορας δε, μερακλής και ολίγον υπερβολικός, ήθελε να το κάνει τριπλό (!!), εγώ δεν ήθελα καθόλου αλλά πάτησε πόδι και μου το έκανε έστω απλό και είχε δίκιο.
Όρθιες οι βάσεις μοιάζουν σε σχήμα και μέγεθος -δεν κάνω πλάκα- με τις ταφόπλακες που χρησιμοποιούν οι αγγλοσάξωνες (ε ρε γλέντια όταν τις παρέλαβα). Ο γρανίτης είναι τριάρης, όχι ο παραπάνω (περλέ) αλλά ένας κατάμαυρος ολόμαζος (πού και πού έχει μικρούτσικα ψήγματα χρυσού). Θαρρώ είναι βασάλτης, τον χρέωναν πιο ακριβά από τον περλέ θαρρώ. Τώρα για την τιμή.... στον μάστορα είχα παραγγείλει τον πάγκο της κουζίνας, και μου τους έφτιαξε από το ίδιο υλικό, θαρρώ μου τους χρέωσε 150 ή 200 ευρώ πάνω από την τιμή που είχαμε πει για τον πάγκο (βέβαια είχαν δουλειά, δεν ήταν απλώς το υλικό). Δύσκολα νομίζω βρίσκεις μάστορα να κάνει κάτι τέτοιο από μόνο του, χωρίς να σε χρεώσει αναλόγως.

Και μια φωτογραφία τους:

182de6235e_md.jpg

τα ηχεία πατάνε σε ελαστομερή ποδαράκια, γυρισμένα ανάποδα, ώστε να λειτουργούν σαν χούφτες για τις μπίλιες που έχει η βάση των θηρίων (105 κιλά είναι αυτά). Και αυτό γιατί μόλις τα ανέβασα στον γυαλισμένο γρανίτη, έκαναν να μου φύγουν!
Από κοντά φαίνονται βέβαια να ξεχωρίζουν, από μακρυά τις νομίζεις μέρος της βάσης του ηχείου, έχουν δέσει σε σχήμα και χρώμα πολύ. Είναι σημαντικό νομίζω να ακολουθούν το περίγραμμα της βάσης του ηχείου.

Last edited:
Δύο τριάρια μάρμαρα περίπου 40x35 που είχα πάρει παλιότερα, μου είχαν βγει 30 ευρώ. Απλά κομμένα, δίχως μουρέλο, μόνο ελαφρό στρογγύλεμα οι τέσσερις γωνίες τους (απαραίτητα, μην σπάσουν).

Στα επόμενα (B&W 801 Nautilus) έβγαλα πατρόν τη βάση τους (στο πίσω μέρος είναι καμπύλη-σχεδόν ημικυκλική, μπροστά έχει στις γωνίες δύο σπασίματα), και βάσει αυτού μου κατασκευάστηκαν αντίστοιχες γρανιτένιες, με ευμέγεθες μουρέλο τριγύρω που προεξέχει γύρω στο εκατοστό επιπλέον. Από κάτω τσόχα, έδεσαν καταπληκτικά με τα ηχεία (το πάτωμα ξύλινο παρκέ). Όντως του μουρέλο ήταν όλα τα λεφτά. Ο μάστορας δε, μερακλής και ολίγον υπερβολικός, ήθελε να το κάνει τριπλό (!!), εγώ δεν ήθελα καθόλου αλλά πάτησε πόδι και μου το έκανε έστω απλό και είχε δίκιο.
Όρθιες οι βάσεις μοιάζουν σε σχήμα και μέγεθος -δεν κάνω πλάκα- με τις ταφόπλακες που χρησιμοποιούν οι αγγλοσάξωνες (ε ρε γλέντια όταν τις παρέλαβα). Ο γρανίτης είναι τριάρης, όχι ο παραπάνω (περλέ) αλλά ένας κατάμαυρος ολόμαζος (πού και πού έχει μικρούτσικα ψήγματα χρυσού). Θαρρώ είναι βασάλτης, τον χρέωναν πιο ακριβά από τον περλέ θαρρώ. Τώρα για την τιμή.... στον μάστορα είχα παραγγείλει τον πάγκο της κουζίνας, και μου τους έφτιαξε από το ίδιο υλικό, θαρρώ μου τους χρέωσε 150 ή 200 ευρώ πάνω από την τιμή που είχαμε πει για τον πάγκο (βέβαια είχαν δουλειά, δεν ήταν απλώς το υλικό). Δύσκολα νομίζω βρίσκεις μάστορα να κάνει κάτι τέτοιο από μόνο του, χωρίς να σε χρεώσει αναλόγως.

πάντως πρέπει να έχεις "θανατερό" μπάσο ε; :D

Για όσους είστε Θεσσαλονίκη,ορίστε πως θα βρείτε το μαγαζί :

Μπρούσας Δημήτρης , Μάρμαρα - Γρανίτες
17ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας,
Τηλέφωνο : 2392071532
Κινητό : 6977687104

Όπως είσαι στο δρόμο αεροδρομίου με κατεύθυνση προς Περαία,περνάς το φανάρι που αριστερά πάει για Νέο Ρύσιο,στο επόμενο φανάρι θα ετοιμαστείς να στρίψεις αριστερά και θα τον δεις λοξά απέναντι σου,πάνω στη στροφή δηλαδή των οδών Καρδίας-Περαίας.
Είναι ακριβώς στη διασταυρωση και έχει στη μάντρα πολλά μάρμαρα.
Στο δεξί σου χέρι είναι ο αεροδιάδρομος,περνάνε από πάνω σου ξυστά τα αεροπλάνα,το νου σας! :laugh:

isolation.jpg

Στον αντίποδα του υψηλού WAF και της κοκεταρίας του Τάσου :grinning-smiley-043, κάτι πιο χύμα και λιγότερο εκλεπτυσμένο αλλά εξίσου, πιστεύω, αποτελεσματικό. Ρετάλια γρανίτης και 2 λευκά Πεντέλης αμπιζουτάριστα έναντι ενός πενιχρού ποσού (σε δραχμές τότε) από μαρμαράδικο της Μαραθώνος. Οι censo βάσεις των Spendor γεμισμένες με σκάγια Νο 11, αντί για τη χαιεντ άμμο (:flipout:) που ήθελε να μου πουλήσει κάποιος επώνυμος και εκράχθη βέβαια αγρίως μη γνωρίζων ποιον είχε μπροστά του.

Σύσταση, μην τρελαίνεστε και τα ακουμπάτε σε παραφερνάλια, μαντζούνια, κρυογενέσεις, ευγενή μέταλλα και ημιπολύτιμους λίθους. Οι απόλυτες λύσεις μπορεί να επιτευχθούν, συνήθως, με προσιτές (φτηνές) και έξυπνες υλοποιήσεις.

Ο Γρανιτης που επέλεξες ονομάζεται "emerald pearl" και είναι αρκετά ακριβός. Η αγορά που έκανες ήταν αξιοπρεπεστατη!

Και άντε επειδη βάζουμε φωτογραφίες δείτε τι είχα πριν πάρω τα elac...

ImageUploadedByTapatalk1368744458.825590.jpg

Πως παιζανε τα μαρμαρινα zeb?

Eιχα φτιαζει κι εγω πολυ παλια με παλια μεγαφωνα αυτοκινητου

Δεν μπορω να πω και πολλα πράγματα, δεν έχω την εμπειρία. Να φανταστείς ότι έζησα μαζι τους 3 χρόνια και ήμουν πολυ ευχαριστημένος. Μ´ άρεσε ο όγκος τους και οι γεμάτες μεσαίες τους. Το μπάσο ήταν λίγο στακάτο και μελωδικό, καμπανιζε σχεδόν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανα για ποιοτητα. Απλα τα εφτιαξα για να δω αν γίνονται...

Τα ηχεία τους ήταν κάτι αμερικάνικα, δε θυμάμαι τώρα... Και το βαρος τους σχεδόν 60 το ένα...

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Αν δεν εχει μαρμαρο και φελο και λαστιχο και 'γω δεν ξερω τι αλλο τα ηχεια δεν θα παιζουν μουσικη; Φιλικα Σταυρος.

Ακομα και στο δικο μου (floating ground) ειδα καποια βελτιωση με τις βασεις.

Απάντηση: Re: Φτηνά μάρμαρα για ηχεία ???

Στον αντίποδα του υψηλού WAF και της κοκεταρίας του Τάσου :grinning-smiley-043, κάτι πιο χύμα και λιγότερο εκλεπτυσμένο αλλά εξίσου, πιστεύω, αποτελεσματικό. Ρετάλια γρανίτης και 2 λευκά Πεντέλης αμπιζουτάριστα έναντι ενός πενιχρού ποσού (σε δραχμές τότε) από μαρμαράδικο της Μαραθώνος. Οι censo βάσεις των Spendor γεμισμένες με σκάγια Νο 11, αντί για τη χαιεντ άμμο (:flipout:) που ήθελε να μου πουλήσει κάποιος επώνυμος και εκράχθη βέβαια αγρίως μη γνωρίζων ποιον είχε μπροστά του.

Σύσταση, μην τρελαίνεστε και τα ακουμπάτε σε παραφερνάλια, μαντζούνια, κρυογενέσεις, ευγενή μέταλλα και ημιπολύτιμους λίθους. Οι απόλυτες λύσεις μπορεί να επιτευχθούν, συνήθως, με προσιτές (φτηνές) και έξυπνες υλοποιήσεις.

Το ρακ το έχεις αγοράσει ή είναι ιδιοκατασκευή; Εξαιρετικά καλαίσθητο.
Αγόρασα κι εγώ δυο βάσεις από κατάμαυρο γρανίτη 2 εκ. για τα φοκάλ μου 716, 65 Ε. Δένουν πολύ καλά με τα ηχεία, σαν να είναι συνέχεια του ηχείου. Θέλω να τους φορέσω και τις ακίδες, όμως δεν το έχω κάνει ακόμη, γιατί δεν έχω βρει τρόπο να μη γλιστράνε τα "πιατάκια" τους στον γυαλιστερό γρανίτη. Ίσως βάλω μπλου τακ κάτω από τα πιατάκια για σταθεροποίηση.
Για ελαστικό κάτω από το ηχείο θα μπορούσε να μπει σαμπρέλα από λάστιχο φορτηγού;

Συγνώμη, 700 έδωσες για δυο κομμάτια μαύρο γρανίτη ή δεν κατάλαβα καλα;