Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

Μην κρινετε φωτογραφικη και βιντεοκαμερα απο δειγματα youtube ΠΟΤΕ!

ε τι να μην κρίνουμε, εδώ δεν μπορεί να εστιάσει με τίποτα κοντα! To tearing φαίνεται επίσης πεντακάθαρα την ώρα που την κουνάει γρήγορα δεξια αριστερά για να το τεστάρει.

δεν χρειάζεται να δούμε το original videο για να καταλάβουμε τέτοια πράγματα. ;)

Είμαι κάτοχος μιας canon SX1 , καθώς ήθελα να έχω πολύ καλό video και ποιοτητα photo καλύτερη από videocamera.
Στο video η ποιοτητα είναι εκπληκτική (1080p) οπως μπορειτε να δείτε και εδώ:http://vimeo.com/groups/sx1/videos
Πιστεύω ότι στα χρήματα που ζητάει (500 ευρώ) είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε video απο compact με επιδόσεις παραπλήσιες πολύ ακριβότερων μοντέλων!
'Eχω την εντύπωση εχει τον ιδιο επεξεργαστή (digic4) με EOS 550 + cmos αισθητήρα!

ωραίο βίντεο η SX1, δυστυχώς ο μικρός CMOS αισθητήρας (1/2.3") που βοηθάει το video, δεν βοηθάει και το φωτογραφικό κομμάτι της κάμερας όπου πάσχει από θόρυβο σε οτιδήποτε mode πάνω από ISO 100.

Οταν βγήκε έπαιζε μπάλα μόνη της σε αυτή την κατηγορία, τώρα έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό.

(με την 550 μοιράζονται ίδιο επεξεργαστή, όχι όμως αισθητήρα..)

Tόσο η SX1 όσο και η FZ100 μοιάζουν καλές λύσεις για video από οικονομική φωτογραφική.
Καλή εστίαση, μεγάλο zoom, καλά χρώματα και φυσικά HD λήψεις.

Αυτό με τα iso γίνεται περισσότερο αισθητό σε λήψεις με λιγότερο φως?

Και κάτι ακόμα. Αν το βλέπαμε ανάποδα?
Δηλαδή μια videocamera που να τραβά καλές φωτογραφίες (ευκρίνεια-χρώματα-έλειψη κόκου/θόρυβου κτλ) με πολύ καλούς αυτοματισμούς για να καλύπτει μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων...
Υπάρχει κάτι τέτοιο κάτω από τα 800Ε??

Re: Απάντηση: Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

Tόσο η SX1 όσο και η FZ100 μοιάζουν καλές λύσεις για video από οικονομική φωτογραφική.
Καλή εστίαση, μεγάλο zoom, καλά χρώματα και φυσικά HD λήψεις.

Αυτό με τα iso γίνεται περισσότερο αισθητό σε λήψεις με λιγότερο φως?

Και κάτι ακόμα. Αν το βλέπαμε ανάποδα?
Δηλαδή μια videocamera που να τραβά καλές φωτογραφίες (ευκρίνεια-χρώματα-έλειψη κόκου/θόρυβου κτλ) με πολύ καλούς αυτοματισμούς για να καλύπτει μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων...
Υπάρχει κάτι τέτοιο κάτω από τα 800Ε??

Ενα 500ρικο για κομπακτ ειναι παρα πολλα.

Το αναποδο που λες δεν υπαρχει. Καλυτερα παρε οποια βιντεοκαμερα θελεις και μια φτηνη κομπακτ για φωτογραφιες.

Παντως η LX3 ειναι η πραγματικη ευκαιρια αυτη την περιοδο. Το μονο που της λειπει ειναι το αστρονομικο ζουμ, αλλα σε ολα τα αλλα και στην τιμη δεν εχει αντιπαλο. Και το βιντεο της ειναι καλο.

Για Compact έχω την FS520 (equivalent της FS500), αλλά μου κάνει νούμερα η οθόνη αφής και το περίεργο είναι ότι για την αλλαγή ρυθμίσεων δεν δουλεύει και το χειροκίνητο... Πάει για service και αν αξίζει θα την πάρει ο μικρός (ήδη το μανάρι μου έβγαλε μερικές φωτογραφίες παρά τα μόλις 4 χρόνια του...)
Όλες οι λήψεις (κυρίως οικογενειακές - τίποτα ιδιαίτερο ή καλλιτεχνικό) γίνονται με iA με απλώς ικανοποιητικά αποτελέσματα (οι λίγες εκτυπώσεις γίνονται στο printer μου σε 10x15 ματ, ενώ παίζουν και slides στο desktop)

Αυτό που ψάχνω σε φωτογραφία είναι κάτι καλύτερο από την FS500, TZ7 και τουλάχιστον στο επίπεδο της 450d (ευκρίνεια, χρώματα, εστίαση, stabilization). Δεν θα με πείραζε να ήταν λιγότερο ευρυγώνιος ο φακός, ακόμα και να μην αλλάζει καθόλου (γι' αυτό κοιτάζω και τις SX1, FZ100).

Σε video που με ενδιαφέρει άμεσα, θα ήθελα κάτι αρκετά καλύτερο από την ΤΖ7, ειδικά σε κίνηση τόσο της μηχανής όσο και των αντικειμένων και πιο smooth λήψεις τη νύκτα (με φωτισμό ή χωρίς).

Τα videakia θα παίζουν κυρίως σε ΤV Full HD μέσω είτε της φωτογραφικής είτε media player.

Δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα από τα παραπάνω (είμαι άσχετος) απλά τα αναφέρω μήπως και σας μεταφέρω αυτό που χρειάζομαι.

Την LX3/5 όπως και κάποιες της Olympus, τις απορρίψαμε λόγω εμφάνισης (... άρα παίζει ρόλο και το αισθητικό) καθώς επίσης θα θέλαμε η μηχανή να δίνει και μια καλύτερη αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι.

Προς το παρόν κοιτάζουμε τις Lumix G/GF και FZ100, την CanonSX1 και Sony NEX5.
Πιο κοντά είμαι στην Lumix με την οθόνη αφής (δε θυμάμαι το μοντέλο - νομίζω G2 ή GF2...)
Μεγάλος πόθος βέβαια η 550d αλλά εκτός από τα αποτρεπτικά 1500Ε που ζητάει... φαντάζομαι ότι ώσπου να την εκμεταλλευτώ όπως πρέπει θα έχουν βγει δυο τρία μοντέλα πιο πάνω!!!

Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη αλλά όποιος είναι "εντός των τειχών" ας μου προτείνει-δικαιολογήσει κάποια μοντέλα καθώς επίσης και κάποιο κατάστημα να τις δοκιμάσω (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).

Vasada και sfortis και τα άλλα παιδιά υπερπολύτιμη η βοήθειά σας... :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ

Last edited:

Ενα 500ρικο για κομπακτ ειναι παρα πολλα.

Το αναποδο που λες δεν υπαρχει. Καλυτερα παρε οποια βιντεοκαμερα θελεις και μια φτηνη κομπακτ για φωτογραφιες.

Παντως η LX3 ειναι η πραγματικη ευκαιρια αυτη την περιοδο. Το μονο που της λειπει ειναι το αστρονομικο ζουμ, αλλα σε ολα τα αλλα και στην τιμη δεν εχει αντιπαλο. Και το βιντεο της ειναι καλο.

Συμφωνώ απολυτα.. και την σκεφτομαι πολύ σοβαρά για αγορά μόλις επιστρέψω
Πολύ καλες και οι Panasonic GF1/GF2 αλλά σε άλλη κατηγορια τιμής

Για Compact έχω την FS520 (equivalent της FS500), αλλά μου κάνει νούμερα η οθόνη αφής και το περίεργο είναι ότι για την αλλαγή ρυθμίσεων δεν δουλεύει και το χειροκίνητο... Πάει για service και αν αξίζει θα την πάρει ο μικρός (ήδη το μανάρι μου έβγαλε μερικές φωτογραφίες παρά τα μόλις 4 χρόνια του...)
Όλες οι λήψεις (κυρίως οικογενειακές - τίποτα ιδιαίτερο ή καλλιτεχνικό) γίνονται με iA με απλώς ικανοποιητικά αποτελέσματα (οι λίγες εκτυπώσεις γίνονται στο printer μου σε 10x15 ματ, ενώ παίζουν και slides στο desktop)

Αυτό που ψάχνω σε φωτογραφία είναι κάτι καλύτερο από την FS500, TZ7 και τουλάχιστον στο επίπεδο της 450d (ευκρίνεια, χρώματα, εστίαση, stabilization). Δεν θα με πείραζε να ήταν λιγότερο ευρυγώνιος ο φακός, ακόμα και να μην αλλάζει καθόλου (γι' αυτό κοιτάζω και τις SX1, FZ100).

Σε video που με ενδιαφέρει άμεσα, θα ήθελα κάτι αρκετά καλύτερο από την ΤΖ7, ειδικά σε κίνηση τόσο της μηχανής όσο και των αντικειμένων και πιο smooth λήψεις τη νύκτα (με φωτισμό ή χωρίς).

Τα videakia θα παίζουν κυρίως σε ΤV Full HD μέσω είτε της φωτογραφικής είτε media player.

Δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα από τα παραπάνω (είμαι άσχετος) απλά τα αναφέρω μήπως και σας μεταφέρω αυτό που χρειάζομαι.

Την LX3/5 όπως και κάποιες της Olympus, τις απορρίψαμε λόγω εμφάνισης (... άρα παίζει ρόλο και το αισθητικό) καθώς επίσης θα θέλαμε η μηχανή να δίνει και μια καλύτερη αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι.

Πιο κοντά είμαι στην Lumix με την οθόνη αφής (δε θυμάμαι το μοντέλο - νομίζω G2 ή GF2...)
Μεγάλος πόθος βέβαια η 550d αλλά εκτός από τα αποτρεπτικά 1500Ε που ζητάει... φαντάζομαι ότι ώσπου να την εκμεταλλευτώ όπως πρέπει θα έχουν βγει δυο τρία μοντέλα πιο πάνω!!!

Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη αλλά όποιος είναι "εντός των τειχών" ας μου προτείνει-δικαιολογήσει κάποια μοντέλα καθώς επίσης και κάποιο κατάστημα να τις δοκιμάσω (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).

Vasada και sfortis και τα άλλα παιδιά υπερπολύτιμη η βοήθειά σας... :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ

νάσαι καλά βρε...αλλα μου τα χαλάς σε αυτό με την εμφάνιση :laugh: ...η LX3 είναι απο τις πιο όμορφες φωτογραφικές μηχανές σε κλασσικο στύλ που υπάρχουν!

(γιατί 1500 η 550? απότι βλέπω το βασικό κιτ με 18-55 είναι στα 750 )

Αυτό το κλασικό στυλ είναι που δεν μας άρεσε... γούστα είναι αυτά βρε, άλλωστε περί ορέξεως...

Για την 550d έχω καταλάβει λάθος? Δεν ισχύει το άθροισμα σώματος και φακού όπως φαίνεται στο skroutz???

Πες μου ότι έχω κάνει λάθος... pleaeaeaeaeaeeaease!!!

Που την είδες εσύ?
Σάκη στείλε link με pm αν δεν πρέπει δημοσίως...
thanx

Last edited:
Eντάξει μ@λ@κία μου τώρα το είδα!!!

Σχεδόν τελειώσαμε. Μεταξύ G2 και 550d λοιπόν...

τι λέτε? κυρίως για το video γιατί από εμφάνιση και ευχρηστία έχω ήδη συμπαθήσει την G2...
ενώ και από ποιότητα φωτογραφίας είμαι σίγουρος ότι με υπερκαλύπτει...

Last edited:

Αυτό το κλασικό στυλ είναι που δεν μας άρεσε... γούστα είναι αυτά βρε, άλλωστε περί ορέξεως...

Για την 550d έχω καταλάβει λάθος? Δεν ισχύει το άθροισμα σώματος και φακού όπως φαίνεται στο skroutz???

Πες μου ότι έχω κάνει λάθος... pleaeaeaeaeaeeaease!!!

Που την είδες εσύ?
Σάκη στείλε link με pm αν δεν πρέπει δημοσίως...
thanx

χαχα, με τους υπολογισμούς που έκανες θα πάρεις 2 550d και ένα φακό! :laugh:

kit είναι το σώμα μαζί με τον φακο! δηλαδή 690 μόνο το σώμα, ή 750 το σώμα με τον 16-55!

http://www.skroutz.gr/s/257346/Canon-EOS-550D-Kit.html

Ευχαριστώ Σάκη μου άνοιξες τα μάτια. Γι' αυτό γράφω και ξαναγράφω τα ίδια γιατί είμαι τόσο άσχετος που μπορεί και αυτά που είχα σαν δεδομένα να μην ισχύουν... πίστευα ότι οι φακοί ήταν πολύ ακριβότεροι...

Video, μεταξύ G2 και 550d???

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

-bye-

Ευχαριστώ

Λοιπον.

Αυτο για την εμφανιση το προσπερναω, κανοντας οτι δεν το διαβασα...:afro:

Aν συζητας το ενδεχομενο της DLSR τοτε οι επιλογες σου ειναι 2.
Canon 550D (με φακους 18-55 + 50/1.8) και καποιο απο τα μοντελα της Panasonic που λεγεται οτι ειναι πολυ καλο για βιντεο. Διαβασε ομως το σχετικο θεμα για τις δυσκολιες της ληψης βιντεο με SLR.

Προσωπικα εχω καταληξει στην 550, με δεδομενο ομως οτι εχω ηδη φακους και μια σχετικη εμπειρια. Αλλιως θα επαιρνα την LX3. Aβλεπι!! Με λιγοτερο απο τα μισα χρηματα κιολας.

Αλλιως δεν ξερω αν αξιζει να αλλαξεις αυτην που εχεις εκτος αν εχει μεγαλο προβλημα.

Η ΝΕΧ 5 αλλαζει φακους, με ο,τι σημαινει αυτο σε κοστος και ευχρηστια. Οποτε με δεδομενη την τιμη της παιρνεις μια εκ των δυο SLR. Περισσοτερο για γκατζετ μου κανει, παρα για σοβαρη μηχανη.

ευχαριστώ και πάλι...

Mάλλον την G2 εννοεί ο Σάκης που είναι εντός του budget...
Το 720p δεν με χαλάει και τα περισσότερα mkv έτσι τα βλέπω... no problem!

Κάτι ακόμα... (άμα βρείς παπά...)
Από ποιότητα κατασκευής, βλάβες και service όλα καλά και με τις δύο? (Canon 550d και με την Panasonic G2?)

ΥΓ. Φαγωθήκατε βρε με την LX3. Όταν βγω τσάρκα θα την δω και αυτή μπας και γλιτώσω κανά φράγκο! :2thumb22sup:

Το 720 ειναι υπεραρκετο.

Απο ποιοτητα κατασκευης οι Canon ειναι για την κατηγορια τους μια χαρα, φανταζομαι και οι Panasonic το ιδιο. Απο βλαβες ειναι να μη σου τυχει. Με μια τηλεοραση παντως εμπλεξα κανα διμηνο με το σερβις λογω ΑΣΤΡΑ ομως.

Η LX3 ειναι φτηνη, εξαιρετικη σαν φωτογραφικη, και καλη στο βιντεο. Ειναι και μικρη αλλα και πολυ απλη στη χρηση, που ισως για εσενα ειναι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα απο ολα. Οσο για την εμφανιση... βαλε σακουλα.... -bye-

ευχαριστώ και πάλι...

Mάλλον την G2 εννοεί ο Σάκης που είναι εντός του budget...
Το 720p δεν με χαλάει και τα περισσότερα mkv έτσι τα βλέπω... no problem!

Κάτι ακόμα... (άμα βρείς παπά...)
Από ποιότητα κατασκευής, βλάβες και service όλα καλά και με τις δύο? (Canon 550d και με την Panasonic G2?)

ΥΓ. Φαγωθήκατε βρε με την LX3. Όταν βγω τσάρκα θα την δω και αυτή μπας και γλιτώσω κανά φράγκο! :2thumb22sup:

εγώ πάντως ψηφίζω eos 550 d σε κιτ με φακό ef 18-135 is, κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον 18-55 is.....
και θα φχαριστηθείς να τραβάς και φωτογραφίες επιπλέον από το βίντεο. όσο για ποιότητα εικόνας και στα δύο με χαμηλό φωτισμό, δεν το συζητάω....ούτε φλάς χρειάζεσαι, ούτε τίποτα!!!! φοβερή ποιότητα εικόνας σε υψηλά iso. έχει τον ίδιο αισθητήρα με την 7d!

Προς το παρόν, αν καταλήξω στην 550d (μάλλον εκεί πάμε), μου περνάει μια σκέψη να πάρω το σώμα τώρα και τον φακό απ' έξω...

θα δούμε...