Για Compact έχω την FS520 (equivalent της FS500), αλλά μου κάνει νούμερα η οθόνη αφής και το περίεργο είναι ότι για την αλλαγή ρυθμίσεων δεν δουλεύει και το χειροκίνητο... Πάει για service και αν αξίζει θα την πάρει ο μικρός (ήδη το μανάρι μου έβγαλε μερικές φωτογραφίες παρά τα μόλις 4 χρόνια του...)
Όλες οι λήψεις (κυρίως οικογενειακές - τίποτα ιδιαίτερο ή καλλιτεχνικό) γίνονται με iA με απλώς ικανοποιητικά αποτελέσματα (οι λίγες εκτυπώσεις γίνονται στο printer μου σε 10x15 ματ, ενώ παίζουν και slides στο desktop)
Αυτό που ψάχνω σε φωτογραφία είναι κάτι καλύτερο από την FS500, TZ7 και τουλάχιστον στο επίπεδο της 450d (ευκρίνεια, χρώματα, εστίαση, stabilization). Δεν θα με πείραζε να ήταν λιγότερο ευρυγώνιος ο φακός, ακόμα και να μην αλλάζει καθόλου (γι' αυτό κοιτάζω και τις SX1, FZ100).
Σε video που με ενδιαφέρει άμεσα, θα ήθελα κάτι αρκετά καλύτερο από την ΤΖ7, ειδικά σε κίνηση τόσο της μηχανής όσο και των αντικειμένων και πιο smooth λήψεις τη νύκτα (με φωτισμό ή χωρίς).
Τα videakia θα παίζουν κυρίως σε ΤV Full HD μέσω είτε της φωτογραφικής είτε media player.
Δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα από τα παραπάνω (είμαι άσχετος) απλά τα αναφέρω μήπως και σας μεταφέρω αυτό που χρειάζομαι.
Την LX3/5 όπως και κάποιες της Olympus, τις απορρίψαμε λόγω εμφάνισης (... άρα παίζει ρόλο και το αισθητικό) καθώς επίσης θα θέλαμε η μηχανή να δίνει και μια καλύτερη αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι.
Προς το παρόν κοιτάζουμε τις Lumix G/GF και FZ100, την CanonSX1 και Sony NEX5.
Πιο κοντά είμαι στην Lumix με την οθόνη αφής (δε θυμάμαι το μοντέλο - νομίζω G2 ή GF2...)
Μεγάλος πόθος βέβαια η 550d αλλά εκτός από τα αποτρεπτικά 1500Ε που ζητάει... φαντάζομαι ότι ώσπου να την εκμεταλλευτώ όπως πρέπει θα έχουν βγει δυο τρία μοντέλα πιο πάνω!!!
Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη αλλά όποιος είναι "εντός των τειχών" ας μου προτείνει-δικαιολογήσει κάποια μοντέλα καθώς επίσης και κάποιο κατάστημα να τις δοκιμάσω (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).
Vasada και sfortis και τα άλλα παιδιά υπερπολύτιμη η βοήθειά σας...
Ευχαριστώ