Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Λογω μπεμπας, παρουσιαζεται η αναγκη για ληψη σπιτικου βιντεο.

Οι απαιτησεις δεν ειναι πολλες, αλλα μια στοιχειωδη ποιοτητα την θελουμε. Μεχρι τωρα χρησιμοποιω μια CANON IXUS 75, που παιρνει βιντεο, αλλα κακης ποιοτητας.

Χαζευοντας ειδα οτι υπαρχουν αρκετες μικρες βιντεοκαμερες, με περιπου 100 ευρω, ή και μεχρι 200.

Ας πουμε αυτη

ή αυτη

ήαυτη

Ειναι καθολου καλες?
Μηπως με μια G10 θα κανω καλυτερη δουλεια και θα εχω και μια κλαη κομπακτ δια παν ενδεχομενον? Την οποια G10 τη ζαχαρωνω εδω και καιρο, οποτε αν εχει αποδεκτο βιντεο μου κανει τη δουλεια.

Το ενδεχομενο να αλλαξω την 450D με την 550D υπαρχει παντα, αλλα θελει ενα εξοδο μεγαλυτερο, συν τις οποιες δυσκολιες της ληψης βιντεο με SLR...

edit.
Η μηπως να δω καμια LX3 τωρα που πεφτει η τιμη της??

Last edited:
Kαι γω κάπου εκεί το ψάχνω καθώς οι υπάρχουσες compact φωτογραφικές μηχανές αλλά και η μοναδική videocamera μου κάνουν νούμερα!
Το βλέπω προς καλή φωτογραφική που να τραβάει ικανοποιητικό video+stereo ήχο) μιας και από ρυθμίσεις video δε σκαμπάζω καθόλου (και από φωτογραφία επίσης αλλά τέλος πάντων...)

Κοιτούσα τις Canon 550d, LumixGF2 και G10, αλλά έχω ψιλοφτιαχτεί με την Sony NX5...
Για την ΝΕΧ λένε ότι είναι καλή για αρχάριους, έχει ποιότητα φωτογραφίας που πλησιάζει των DSLR, αλλάζει φακούς (αν αξιωθώ να ασχοληθώ θα είναι χρήσιμο), τραβάει video 1080i με stereo ηχο, έχει πολύ όμορφα συνοδά-αξεσουάρ (που την κάνει γκατζετιά ολκής...), ενώ σύντομα θα αναβαθμιστεί με software για 360ο panorama 3d!!! ...αλλά μου φαίνεται κάπως προσθόβαρη - άβολη στο χέρι... δεν ξέρω...

Για πιο οικονομική και καλούτσικο video ίσως και η Nikon-Coolpix-L110 να αξίζει τη προσοχή μας.

Γράψτε κάτι και για τις παραπάνω στον αόματο..., please!!!

-bye-

Παιδια με λιγα χρηματα (περ.200 ευρω απ οτι βλεπω στο πρωτο μηνυμα) ειναι λιγο δυσκολο να παρεις αξιοπρεπεστατη ποιοτητα σε 720p τουλαχιστον απο compact, ετσι δεν ειναι.

Η ανεβαινεις κλιμακα ας πουμε στα 500-600 ευρω για 2 σε 1 μηχανακι, η Sony Nex ειναι παρα πολυ καλη και το 360panorama εχει ηδη βγει, αλλιως υπαρχει κ σε ξεχωριστη εφαρμογη.

Η πας κατευθειαν σε ενα καλουυυτσικο camcorder.

Βudget και προτεραιοτητα χρησης-μεγεθος?

O vasada φαντάζομαι ότι δεν θα θέλει να ξεπεράσει την τιμή της 550d αλλιώς θα πήγαινε προς τα εκεί ενώ για καθαρή videocamera δεν τον βλέπω να θέλει να τα σπρώξει... όπως και εγώ.

Εγώ δεν έχω συγκεκριμένο budget γιατί λόγω άγνοιας δεν μπορώ να αξιολογήσω τόσο τις ανάγκες μου όσο και τα προσόντα της φωτογραφικής...

Σε γενικές γραμμές σε video θα είμαι ικανοποιημένος με min 720p, φυσικά χρώματα (δε ψάχνω το απόλυτο), smooth κίνηση, πολύ καλή ευκρίνεια. Ο κόκος με χαλάει...
Λήψεις οικογενειακές εντός και εκτός, μέρα και νύχτα, κοντινές άρα ευρυγώνιος φακός, δεν θα με χάλαγε όμως ένα zoom 10x.
Θα προτιμούσα να γράφει σε τουλάχιστον 16GB κάρτες σε format που να παίζει αυτόματα στη τηλεόραση και το pc ενώ καλό θα ήταν, άλλα όχι απαραίτητο, να έχει μια ΗDMΙ.
Xρήση βέβαια που να ενδείκνυται για αρχάριο. Να μπορώ να μεταπηδώ από φωτογραφία σε video με μια το πολύ δυό κινήσεις, να έχει ικανοποιητική και γρήγορη εστίαση να οπλίζει επίσης γρήγορα... Οι πολλές ρυθμίσεις θα μου δώσουν βέβαια ένα κίνητρο να ασχοληθώ, αλλά το πιθανότερο είναι να με κουράσουν και να τη χρησιμοποιώ λιγότερο... Θα προτιμούσα να χάσω κάτι από την αυτόματη ρύθμιση που θα κάνει παρά να πατάω κουμπάκια και να διαβάζω manual...
Μέχρι 400-500 γραμμάρια πιστεύω μπορώ να τα κρατήσω σταθερά στο χέρι ενώ τα αξεσουάρ (τρίποδα, τσάντες, μικρόφωνα, προβολάκια) είναι θεμιτά.
Δυνατότητα αλλαγής του φακού επίσης, μπας και ασχοληθώ λίγο παραπάνω...
Σκοπεύω να την κρατήσω 5-6 χρόνια γι´αυτό και το ενδιαφέρον για το 3d panorama της nex5 που πιθανώς να καλύπτει και πολλά από αυτά που ζητάω σε video...

Φαντάζομαι ότι με 500-800 ευρώ θα βρώ κάτι που να με καλύπτει.
Προσπαθώ να πάω σε κάτι πιο καλό από αυτό που χρειάζομαι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι απαιτήσεις μου σε video κι ας πάνε μερικές δυνατότητες της φωτογραφικής χαμένες.

@sfortis
Σάκη έχει φίλος μου την ΤΖ7 και θέλω κάτι πολύ καλύτερο σε φωτογραφία και αρκετά καλύτερο σε video (εκτός και αν δεν ξέρουμε και οι δύο να τη χειριστούμε... παίζει και αυτό!)

Last edited:
Oπως λεει και το θεμα ειμαι αναμεσα σε φτηνη (μεχρι 200 ευρω) βιντεοκαμερα και σε μια καλη κομπακτ (CANON G10, LX3) που ειναι καλη και στο βιντεο.

Δεν εχω σκοπο να δωσω πολλα λεφτα για βιντεοκαμερα γιατι εχω αλλες προτεραιοτητες, και αν το κανω θα ειναι για να αλλαξω την 450D με την 550D.

Η ερωτηση μου ειναι αν οι φθηνες βιντεοκαμερες λενε κατι, η ειναι απλα γκατζετακια για να ανεβαζουν οι πιτσιρικαδες βιντεο απο τις διακοπες στο φεισμπουκ. Αν ειναι ετσι, μια καλη κομπακτ βαζω στοιχημα οτι ειναι ιδια ή καλυτερη στο βιντεο, οποτε ειναι προτιμοτερη λυση.

Πάρε την 550D. Ειδικά αν έχεις set φακών δεν υπάρχει τίποτα άλλο προς συζήτηση. Πριν λίγο καιρό μόνταρα ένα video τραβηγμένο με την εν λόγο μηχανή και έμεινα άφωνος.

Nαι αλλα κανει για καθημερινη χρηση, η θα θελω και ολα τα συνεργα που εχει ο Γιαννης Σπυρου για να παρω βιντεακι τη μικρη? Συν ενα μισαωρο προετοιμασια...

Αυτο φοβαμαι. Αλλιως ειναι μακραν η καλυτερη λυση, το ξερω.

Αν τη χρησιμοποιήσεις σαν μια DSLR, και εξασκηθείς λίγο στο νετο σου (θα δεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν τηρείς τις αποστάσεις σου), δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα. Ίσα ίσα που λόγω μεγαλύτερου εύρους θα έχεις και περισσότερα περιθώρια πριν κάψεις τα λευκά σου, με ότι ευκολία αυτό συνεπάγεται. Απλά θα έχεις στο νού σου να μην κάνεις απότομες κινήσεις γιατί ο APS-C αισθητήρας έχει ένα θεματάκι με την κίνηση και τα θολώματα.

Για το νέτο τώρα όταν θα πρέπει να κάνεις κινήσεις μηχανής, μια καλή πρακτική είναι να παίξεις με ευρυγώνιο φακό και διάφραγμα από 5.6 και πάνω ώστε να σου δίνει μεγάλο βάθος πεδίου και να μην διορθώνεις την εστίαση. Αλλά στα πορτρέτα σου άνοιξε διάφραγμα για να πάρεις αυτό το υπέροχο bokeh που θα σου δώσει ο μεγάλος αισθητήρας.

Aναρωτιέμαι (δεν ξέρω αν το θέτω στο σωστό νήμα...) υπάρχει κάποιο μαγαζί που να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τις μηχανές και να προβάλει video σε μεγάλη οθόνη ώστε να αποφασίσει ευκολότερα? Αν είχε και ενημερωμένο τεχνικά προσωπικό, για την όποια βοήθεια σε αρχάριο, θα ήταν το ιδανικό...

Γνωρίζεται κάτι?

(Αν δε επιτρέπεται δημόσια μπορεί κάποιος να μου πει με pm? ενδιαφέρομαι κυρίως για Canon, Panasonic και Νex5)

χεχε... :ernaehrung004:

Απλά επειδή ψήνομαι για την nex5 και πιθανόν να μην την έχει δουλέψει κανένας ακόμη, συν ότι είναι αδύνατον να σας μεταδώσω το πόσο άσχετος είμαι και πόσες απαιτήσεις έχω ή ευκολίες χρειάζομαι... έλεγα να πάω να την γαργαλήσω από κοντά αλλά να υπάρχει και κάποιος άνθρωπος να μου απαντάει στις χαζές ερωτήσεις μου!!! Άσε που χαλάω και το νήμα του ανθρώπου...

Είδα κάποια video στο σωλήνα και είναι πραγματικά καλές οι λήψεις και της Νex και της Lumix. Επίσης και της Canon 550, αλλά τη συγκεκριμένη νομίζω ότι αν δώσει τόσα χρήματα ένας άσχετος σαν και μένα θα αδικήσει τόσο τη μηχανή όσο και τον εαυτό του...

Επίσης δεν ξέρω αν φταίει το computer μου αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο, ειδικά στη κίνηση και λιγότερο στην ευκρίνεια (αν και σε 20άρα οθόνη τι να καταλάβεις... Σκοπεύω να βλέπω τα video σε 42" και του χρόνου σε 50+...

Tόμπολα...:nounder:

Tελικα η LX3 εχει πολυ καλο βιντεο.

Αλλα μαλλον παω για την 550. Απλα θελω bokeh. Και καμια βιντεοκαμερα δεν το δινει εκτος αν πουλησεις το αυτοκινητο για να την παρεις.

Re: Απάντηση: Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

χεχε... :ernaehrung004:

Απλά επειδή ψήνομαι για την nex5 και πιθανόν να μην την έχει δουλέψει κανένας ακόμη, συν ότι είναι αδύνατον να σας μεταδώσω το πόσο άσχετος είμαι και πόσες απαιτήσεις έχω ή ευκολίες χρειάζομαι... έλεγα να πάω να την γαργαλήσω από κοντά αλλά να υπάρχει και κάποιος άνθρωπος να μου απαντάει στις χαζές ερωτήσεις μου!!! Άσε που χαλάω και το νήμα του ανθρώπου...

Είδα κάποια video στο σωλήνα και είναι πραγματικά καλές οι λήψεις και της Νex και της Lumix. Επίσης και της Canon 550, αλλά τη συγκεκριμένη νομίζω ότι αν δώσει τόσα χρήματα ένας άσχετος σαν και μένα θα αδικήσει τόσο τη μηχανή όσο και τον εαυτό του...

Επίσης δεν ξέρω αν φταίει το computer μου αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο, ειδικά στη κίνηση και λιγότερο στην ευκρίνεια (αν και σε 20άρα οθόνη τι να καταλάβεις... Σκοπεύω να βλέπω τα video σε 42" και του χρόνου σε 50+...

Tόμπολα...:nounder:

για την κίνηση μάλλον φταίει το pc σου αν δεν σηκώνει full hd video. παίζει την ταινία καρέ-καρέ. εγώ με την αγορά της 7d χρειάστηκε να πάρω και καινούριο pc για να μπορώ να βλέπω και να δουλεύω στοιχειωδώς το video (αν και με το adobe premiere έχω κάποια προβλήματα, και μάλλον θα χρειαστώ και άλλη αναβάθμιση στη ram...). ευτυχώς το παλιό pc ήταν αρχαίο και λίγο μετά την αγορά της φωτογραφικής τα ´φτυσε, αλλιώς θα με έδερνε η γυναίκα μου αν πήγαινα για αλλαγή pc, έτσι για πλάκα...(όχι, ορκίζομαι...ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!!!:HTEHETH63:)
για να παίξει full hd πρέπει να είναι dual core 2.6 και πάνω αν δεν κάνω λάθος...

Δεν είναι ΗD όντως. Γνώριζα ότι δεν μπορεί να αποδώσει ΗD έπαιξα τα video σε 480... Kαι πάλι σε κίνηση της κάμερας (όχι των αντικειμένων) η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική... Από ευκρίνεια δεν το συζητάμε καν...

Αυτά είναι δύο από τα video της ΝΕΧ5 πείτε μια γνώμη όσοι υποστηρίζετε ΗD...

http://www.youtube.com/watch?v=o6RDYdkIN2M&feature=fvw

Εδώ στο 1:¨00 λεπτό που τρέχει τη βρεγμένη "σωλήνα" οι σταγόνες φαίνονται πολύ θολές...
http://www.youtube.com/watch?v=DTJUlzjW44U&feature=related

thanx!

Mπράβο ρε Σάκη. Σαν να μπερδεύονται τα frames θολώνουν κάτι...

Και πολύ αργή εστίαση....

Nα υποθέσω ότι δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά κάτι ικανοποιητικό και να αρκεστώ σε κάτι φθηνότερο σαν την lx3?

Απάντηση: Re: Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

Μην κρινετε φωτογραφικη και βιντεοκαμερα απο δειγματα youtube ΠΟΤΕ!

Φίλε ξέρεις κανένα μαγαζί που να δειγματίζει? Τι άλλο να κάνω? Θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου πρότεινες κάποιο.
-bye-