Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

Μην πετατε τα λεφτα σας εποχες που ειναι... ψαξτε το βαθυτερα....:afro::afro:

http://vimeo.com/13992345

+1 .. και μην νομιζουμε οτι παιρνουμε την video-slr και πατώντας ενα κουμπι θα βγαινει η χοντρή.. Δειτε τα ποστ του Γιαννη Σπυρου στο σχετικο θεμα με την 7D και θα καταλαβετε οτι το σπορ δεν ειναι τοσο ευκολο

Εγω θα προτεινα LX3 η το πολύ Panasonic GF-1/2.

Xμ... εδώ με μπερδέψατε...

Γιατί κάποιος αρχάριος να μη μπορεί να μάθει πάνω στην 550d?
επίσης απ' ότι βλέπω η GF1 έχει ένα κατοστάρικο διαφορά... δε σώνομαι με τίποτα...:D

Είναι καλύτερο δηλαδή σε 1-2 χρόνια να ψάχνω ξανά για μηχανή?
Καταλαβαίνω ότι κάποια features θα μου περισσέψουν, όπως και ότι μπορεί ποτέ να μη καταφέρω να τραβήξω σωστές φωτογραφίες όμως τίποτα δε μου λέει ότι με φθηνότερο μοντέλο θα τα καταφέρω!

Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Να πάρω κάτι, όσο γίνεται καλύτερο και να μάθω.
Δεν είναι και πυρηνικός αντιδραστήρας έτσι δεν είναι?

thanx πάντως για τις απαντήσεις (άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα με προβληματίζει ακόμα)

Φίλε μου πριν φύγω για διακοπές ψαχνόμουνα σαν εσένα και κατέληξα εδω
http://www.pixmania.gr/gr/gr/035331...DtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ

ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα για τα λεφτά που έδωσα.Ψάξτο

p.s Νταξ δεν βγαζει photo σαν την d300 μου αλλά για photo στο auto ,20X zoom,καλό macro ,ευχρηστία λόγω μεγέθους και για το καταπληκτικό video 720p τι να πώ ....κελεπούρι!!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Φτηνη βιντεοκαμερα ή καλη κομπακτ

Xμ... εδώ με μπερδέψατε...

Γιατί κάποιος αρχάριος να μη μπορεί να μάθει πάνω στην 550d?
επίσης απ' ότι βλέπω η GF1 έχει ένα κατοστάρικο διαφορά... δε σώνομαι με τίποτα...:D

Είναι καλύτερο δηλαδή σε 1-2 χρόνια να ψάχνω ξανά για μηχανή?
Καταλαβαίνω ότι κάποια features θα μου περισσέψουν, όπως και ότι μπορεί ποτέ να μη καταφέρω να τραβήξω σωστές φωτογραφίες όμως τίποτα δε μου λέει ότι με φθηνότερο μοντέλο θα τα καταφέρω!

Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Να πάρω κάτι, όσο γίνεται καλύτερο και να μάθω.
Δεν είναι και πυρηνικός αντιδραστήρας έτσι δεν είναι?

thanx πάντως για τις απαντήσεις (άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα με προβληματίζει ακόμα)

Η σειρα αυτη ειναι ο,τι πρεπει για να μαθεις. Υπεραρκετη. Για να μαθεις φωτογραφια οχι να μαθεις να χειριζεσαι τη μηχανη.

Το θεμα ειναι οτι η φωτογραφια απαιτει διαβασμα, χρονο και η χρηση SLR κουβαλημα.

Με SLR ειναι δυνατον να βγαλεις χαλια φωτογραφια, αλλα και πολυ καλη. Με κομπακτ θα βγαλεις μετρια εως καλη, χωρις κοπο. Κι επειδη η καλυτερη μηχανη ειναι αυτη που εχεις μαζι σου οταν εμφανιστει το καλο θεμα, πρεπει να αποφασισεις αν επιθυμεις τη μεταβαση. Και για το βιντεο ισχυουν πανω κατω τα ιδια.

Αδερφέ προς το παρόν δεν έχω ιδιαίτερες ανησυχίες για το απρόβλεπτο θέμα.
Καθημερινές ασχολίες, πορτρέτα της οικογένειας και κάποια τοπία (φυσικά αλλά και κτήρια)... φυσικά θέλω να τα αποτυπώσω με το καλύτερο τρόπο.
Αυτά με ενδιαφέρουν, όσον αφορά τη φωτογραφία. Για το video δε πολύ λιγότερα...

Μου φαίνεται απίστευτη η δυσκολία που παρουσιάζεται στο θέμα... Φυσικά μιλάω για μη καλλιτεχνική ή επαγγελματική χρήση.

Θα δούμε. Όταν με το καλό προχωρήσω στην αγορά, θα ποστάρω και μου λέτε τα λάθη μου και αν θέλετε, ίσως να με βοηθήσετε να μάθω περισσότερα και να βελτιωθώ...

Tα πραγματα στη φωτογραφια ειναι γνωστα και χιλιοειπομενα...
Αν δεν εχεις προβλημα να κουβαλας ενα σχετικα ογκωδες σωμα και κανα-δυο φακους η dslr ειναι οτι καλυτερο.

Για το βιντεο τωρα, θελει πολυ δουλεια, δεν ειναι point and shoot .
Κυριως στο θεμα εστιασης , οπου δεν εχει αυτοματο τροπο.... εκει θελει καλο ματι , εξασκηση και καποια επιπλεον εξαρτηματα.

Σιγα τη δυσκολια. Αλλοι πετανε αεροπλανα.

Απλα απεχει πολυ απο το Point N Shoot. Θελει διαβασμα, για να καταλαβεις τις βασικες εννοιες της φωτογραφιας και μετα πως να κανεις αυτο που θελεις με τη μηχανη σου. Αφου εχεις τη διαθεση να το κανεις, διαλεγεις μηχανη και φακο και εισαι ετοιμος.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά.

Ναι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κουβάλημα, ούτε θα χρειαστεί επείγουσα ανάγκη να τραβήξω (εντάξει αν δω κανένα διαστημόπλοιο ας τραβήξω και ανετάριστα)

Όταν λέμε για επιπλέον εξαρτήματα στο video τι εννοούμε, πέραν κανένα προβολάκι, μικρόφωνο και μικρό τρίποδο που σκέφτομαι?

Απ' ότι είδα η 550d αλλά και η G2 τα ψιλο-καταφέρνουν στην αυτόματη εστίαση... όχι?

Πρέπει να μάθω κάτι περισσότερο από τη λειτουργία του διαφράγματος στις διάφορες συνθήκες λήψεις? Με την αναλογική που είχα θυμάμαι γινόταν μια χαρά η δουλειά...

Last edited:
το bokeh θέλει μεγάλο ccd και φακό...μην περιμένεις απο τέτοια μικροσκοπικά οπτικά bokeh!

Ρε γαμοτι μου.

Θελω κατι να παιρνω βιντεο τη μικρη, αλλα δε θελω να ειναι της πλακας, ουτε να δωσω ενα καρο λεφτα.

Τι να κανω?

Κι αν αργησει η 60D?

Λογω μεγεθους και στησιματος βασικα, οχι οτι εχω μεγαλα χερια η κατι τετοιο, αλλα καλομαθα με την 40D. Η 550 ειναι σαν την 450 που επισης εχω. Αφου η 60 ειναι σε μεγεθος και βαρος ενδιαμεσα στις δυο και αφου λογικα θα βγει πριν το τελος της χρονιας, ειπα να την περιμενω.

Την 450 θα την κρατησω για δευτερη, κυριως για συναισθηματικους λογους αφου ειναι η πρωτη μου SLR. Θα την βαλω καποια στιγμη στο κουτι της και θα την κρυψω. Με τη λογικη οτι θα ανασυρθει οταν θα εχει μουσειακη αξια, και θα ειναι λειτουργικη.

edit.

Εσυ παρε την 550 και δεν θα ξανασχοληθεις.