Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

φωτος σημερινες με την 9600 ......

ειναι στο μπαλκονι μας ! αφου δεν μπορω να περπατησω λογω 2ης ενχειρησης ........:ernaehrung004:

Βαγγέλη περαστικά και σύντομα σιδερένιος...

Μερικές κι από μένα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά... (γιατί δεν ξέρω)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

Βαγγέλη περαστικά και σύντομα σιδερένιος...

Μερικές κι από μένα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά... (γιατί δεν ξέρω)

κριμα η γατουλα .....

ομορφες φωτος με την μεσαια να ειναι πολυ ομορφη ..

προσεχε στην ηλιοφανεια σου καιγονται τα λευκα !

100 ΙΖΟ και 1 κλικ - υποφωτιση οταν βγαζεις με ηλιο ....
κοντραστ το ρυθμιζουμε στο Νορμαλ η και στο μαλακο ....

γενικα ειναι λιγο σπαστικη στην μεσημεριατικη ηλιοφανεια αν πρεπει να φωτογραφισεις λευκα αντικειμενα σε σκουρο φοντο !

η λυση : Τραβας το θεμα σου με 1 κλικ- υποφωτιση !και σε 100 η και 80 ΙΖΟ ακομα καλυτερα ...:grandpa:

η .... αν εχεις ακινητο θεμα τραβας 3 φωτος
( Μπρεκετινγκ) με 1- 0 1+ και διαλεγεις την καλυτερη !

θελει πειραματισμο αλλα θα ανταμειφτεις στο τελος ! εγω τα εχω μαθει τα κολπα ....

υπαρχει και μια αλλη απλη λυση ....
( για οσους δεν θελουν να μπερδευτουν με ρυθμισεις ) για τις ηλιολουστες μερες ειδικα καλοκαιρινες με καργα ηλιο !
απλα εχεις μαζι σου ενα φιλτρο 81C ειναι ανοιχτο κιτρινο το οποιο γλυκαινει πολυ το κοντραστ και δινει στα χρωματα χροια απογευματινου ηλιου......

απλα φανταστικο !!!!!!!:grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

κριμα η γατουλα .....

ομορφες φωτος με την μεσαια να ειναι πολυ ομορφη ..

προσεχε στην ηλιοφανεια σου καιγονται τα λευκα !

100 ΙΖΟ και 1 κλικ - υποφωτιση οταν βγαζεις με ηλιο ....
κοντραστ το ρυθμιζουμε στο Νορμαλ η και στο μαλακο ....

γενικα ειναι λιγο σπαστικη στην μεσημεριατικη ηλιοφανεια αν πρεπει να φωτογραφισεις λευκα αντικειμενα σε σκουρο φοντο !

η λυση : Τραβας το θεμα σου με 1 κλικ- υποφωτιση !και σε 100 η και 80 ΙΖΟ ακομα καλυτερα ...:grandpa:

η .... αν εχεις ακινητο θεμα τραβας 3 φωτος
( Μπρεκετινγκ) με 1- 0 1+ και διαλεγεις την καλυτερη !

θελει πειραματισμο αλλα θα ανταμειφτεις στο τελος ! εγω τα εχω μαθει τα κολπα ....

υπαρχει και μια αλλη απλη λυση ....
( για οσους δεν θελουν να μπερδευτουν με ρυθμισεις ) για τις ηλιολουστες μερες ειδικα καλοκαιρινες με καργα ηλιο !
απλα εχεις μαζι σου ενα φιλτρο 81C ειναι ανοιχτο κιτρινο το οποιο γλυκαινει πολυ το κοντραστ και δινει στα χρωματα χροια απογευματινου ηλιου......

απλα φανταστικο !!!!!!!:grandpa:

Οι συνθήκες ήταν όντως αρκετά περίεργες. Ήταν μέρα (Κυριακή) μετά από έντονη κακοκαιρία, η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη, ο ήλιος εξαιρετικά φωτεινός, δυνατός κι εκείνη τη στιγμή έδυε (μόλις έπεφτε πίσω από το βουνό). Γι αυτό βλέπεις αυτά τα
"παιχνίδια" στο φως και το νερό. Αν παρατηρήσεις τη γατούλα θα δεις ότι το φως έρχεται από πίσω και δεξιά, αυτό με δυσκόλευε πάρα πολύ.

Ήταν η πρώτη μου "κανονική" εξόρμηση με την φωτογραφική στα χέρια μου και πιο πολύ χαιρόμουν παρά προσπαθούσα να γνωρίσω την μηχανή. Η φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Λιμάνι της Λαγκάδας στην όμορφη Χίο.

Για να καταλάβεις λίγο τον χώρο. Με τον ήλιο κόντρα κι δεξιά...

Με το ήλιο κόντρα και δεξιά...

Με το ήλιο πλάτη κι αριστερά μου...

Με το ήλιο πλάτη...(στο βάθος οι Οινούσσες και τα ψηλότερα βουνά είναι η Τουρκία)

Έτσι όπως βλέπεις το περιβάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ISO 100 ή 80 και μείον 1 φωτομέτρηση? Χρησιμοποίησα ISO 200 γιατί φοβήθηκα ότι θα βγουν σκοτεινές. Όντως τα λευκά στις πάπιες έχουν καεί, αλλά δυστυχώς οι ρουφιάνες δεν καθόντουσαν ακίνητες...

...και ένας γατομαγκάς... (έκανε κουμάντο σε όλη την ταβέρνα)

Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

φωτος σημερινες με την 9600 ......

ειναι στο μπαλκονι μας ! αφου δεν μπορω να περπατησω λογω 2ης ενχειρησης ........:ernaehrung004:

Περαστικα ρε Βαγγελη. Ηταν προγραμματισμενη η 2η επεμβαση? Ελπιζω παντως να ηταν και η τελευταια. Σιδερενιος!

υγ) Ωραιες οι φωτο, και το μακρο δυνατο. Το white balance το ειχες auto? φοραγες φιλτρο?

soichiro με τον ηλιο κοντρα δεξια ισως και να ηθελε ενα κλικ υποφωτιση. Με πλατη αριστερα εισαι καλος.

Στην γατα εχει πεσει λιγο ασχημα η σκια στο προσωπο. Δοκιμασε την αλλη φορα να την τραβηξεις οχι απο ψηλα αλλα απο το υψος του κεφαλιου της.
(το ιδιο ισχυει και για λουλουδια).

Καλυτερα να μην αφηνεις τον οριζοντα στην μεση του καδρου, επισης δοκιμασε σε τοπια, συνθεσεις που να σου δινουν την ψευδαισθηση του βαθους (πχ δρομακια), ή συνθεσεις τυπου L (το θεμα σου να σχηματιζει L).

Αφου σ αρεσει πειραματισου. Παντως εισαι σε καλο δρομο.

Τραβας σε auto ή σε καποιο προγραμμα?

καλά, αυτό με τον ορίζοντα δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει βέβαια ο πρακτικός κανόνας των τρίτων, αλλά και ο αντίστοιχος κανόνας πως ο ορίζοντας στη μέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν θέλουμε μέσω της συμμετρίας που προκύπτει να δώσουμε την αίσθηση ηρεμίας. Βέβαια βλέποντας και κάνοντας είναι όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει σταθερή συνταγή, αλίμονο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

Περαστικα ρε Βαγγελη. Ηταν προγραμματισμενη η 2η επεμβαση? Ελπιζω παντως να ηταν και η τελευταια. Σιδερενιος!

υγ) Ωραιες οι φωτο, και το μακρο δυνατο. Το white balance το ειχες auto? φοραγες φιλτρο?

Το white balance το εχω παντα στο ενδεικτικο ΗΛΙΟΣ ! οχι δεν ειχα βαλει φιλτρο !

απλα αυτες με το ρολοι εβαλα ενα κοματι κρυσταλο φακου απο εναν ανοιγμενο φακο μπροστα στην μηχανη προσαρμοσμενο σε ενα αδαπτορ 58 mm....

Ευχαριστω φιλε για τα καλα σου Λογια !-bye- η 2η επεμβαση εγινε γιατι επεσα απο τις σκαλες .......

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji FinePix S9600 άτυπο Club...

Οι συνθήκες ήταν όντως αρκετά περίεργες. Ήταν μέρα (Κυριακή) μετά από έντονη κακοκαιρία, η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη, ο ήλιος εξαιρετικά φωτεινός, δυνατός κι εκείνη τη στιγμή έδυε (μόλις έπεφτε πίσω από το βουνό). Γι αυτό βλέπεις αυτά τα
"παιχνίδια" στο φως και το νερό. Αν παρατηρήσεις τη γατούλα θα δεις ότι το φως έρχεται από πίσω και δεξιά, αυτό με δυσκόλευε πάρα πολύ.

Ήταν η πρώτη μου "κανονική" εξόρμηση με την φωτογραφική στα χέρια μου και πιο πολύ χαιρόμουν παρά προσπαθούσα να γνωρίσω την μηχανή. Η φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Λιμάνι της Λαγκάδας στην όμορφη Χίο.

Για να καταλάβεις λίγο τον χώρο. Με τον ήλιο κόντρα κι δεξιά...

Με το ήλιο κόντρα και δεξιά...

Με το ήλιο πλάτη κι αριστερά μου...

Με το ήλιο πλάτη...(στο βάθος οι Οινούσσες και τα ψηλότερα βουνά είναι η Τουρκία)

Έτσι όπως βλέπεις το περιβάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ISO 100 ή 80 και μείον 1 φωτομέτρηση? Χρησιμοποίησα ISO 200 γιατί φοβήθηκα ότι θα βγουν σκοτεινές. Όντως τα λευκά στις πάπιες έχουν καεί, αλλά δυστυχώς οι ρουφιάνες δεν καθόντουσαν ακίνητες...

...και ένας γατομαγκάς... (έκανε κουμάντο σε όλη την ταβέρνα)

το οτι δεν εχεις στις φωτος σου ΙΖΟ 100 η 80 φαινεται αμεσως απο τα λευκα .....βεβαιως και επρεπε να βαλεις ΙΖΟ 80 η 100 .....

100 αρκει !!!!

τα 200 ΙΖΟ ξεχασε τα οταν εχει ηλιο.....:grandpa::grandpa:

εκτος απο το καψιμο σε καποια σημεια ειναι ομμορφες οι Φωτος σου !!!!!!

Last edited:
η 9600 έχει το ίδιον αισθητήρα με την fuji E900 ?
ευχαριστώ

Επειδή έχω και τις δύο και μοιάζουν πολύ οι φωτογραφίες μεταξύ τους πιστεύω πως ναι, πρέπει να έχουν το ίδιο (ή παρόμοιο) αισθητήρα.

Δηλαδή εμείς που έχουμε την S9500 που στην ουσία είναι ίδια (εκτός από το image processor ίσως) με την S9600, βγαίνουμε εκτός αυτού του thread????:bigcry:

Παίρνω το θάρρος να ανεβάσω κι εγώ λίγες φωτογραφίες από πρόσφατο ταξίδι στη Βουλγαρία, τραβηγμένες με τη μικρή αδελφούλα της 9600, με την 6500. Δυστυχώς το ταξίδι ήταν με γκρουπ και δεν μπορούσε κανείς να φωτογραφίσει ένα καλό θέμα τη στιγμή που θα ήθελε. Δύο μόνο πόλεις είδαμε, το Σαντάνσκι και τη Σόφια. Από εκεί είναι οι φωτογραφίες. Με τη σειρά: Η πρώτη από το Σαντάνσκι (πάρκο), οι άλλες από τη Σόφια (άποψη της πόλης από τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, Κοινοβούλιο, Ναός Αγίου Νικολάου χτισμένος από Ρώσους, και ένα κτήριο που δεν θυμάμαι).

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Attachments

• 2007_12070329.JPG
    2007_12070329.JPG
    149.8 KB · Views: 23
  • 2007_12070332.JPG
    2007_12070332.JPG
    130.6 KB · Views: 23
  • 2007_12070419.JPG
    2007_12070419.JPG
    118.3 KB · Views: 21
  • 2007_12070365.JPG
    2007_12070365.JPG
    107.5 KB · Views: 25
  • 2007_12070383.JPG
    2007_12070383.JPG
    112.2 KB · Views: 23
Για κακή μου τύχη μπροστά από το Κοινοβούλιο υπήρχε εργοτάξιο, γι' αυτό και διακρίνονται οι εργάτες και (δεξιά) τμήμα του γερανού...

Παίρνω το θάρρος να ανεβάσω κι εγώ λίγες φωτογραφίες από πρόσφατο ταξίδι στη Βουλγαρία, τραβηγμένες με τη μικρή αδελφούλα της 9600, με την 6500. Δυστυχώς το ταξίδι ήταν με γκρουπ και δεν μπορούσε κανείς να φωτογραφίσει ένα καλό θέμα τη στιγμή που θα ήθελε. Δύο μόνο πόλεις είδαμε, το Σαντάνσκι και τη Σόφια. Από εκεί είναι οι φωτογραφίες. Με τη σειρά: Η πρώτη από το Σαντάνσκι (πάρκο), οι άλλες από τη Σόφια (άποψη της πόλης από τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, Κοινοβούλιο, Ναός Αγίου Νικολάου χτισμένος από Ρώσους, και ένα κτήριο που δεν θυμάμαι).

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Βλάση η δεύτερη δεν είναι το Κοινοβούλιο, είναι η έδρα της Κυβέρνησης. Το Κοινοβούλιο (Narodno Sobranije) είναι το χαμηλό κτήριο, καθώς συνεχίζεις, απέναντι από αυτό που δεν θυμάσαι. Το οποίο είναι το κεντρικό κτήριο της BAN (Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών). Αλήθεια τον καθεδρικό ναό τον έβγαλες;