Fuji X-E4/ Χ-E3

Re: Fuji X-E3

Σημερινή βολτούλα στο ΟΑΚΑ...Ο μόνιμος φιλαράκος μου όπου και αν πάω X-E3 με τον fuji 23mmf2...jpeg φυσικά, δεν ξέρω πραγματικά αν χρειάζομαι τίποτα άλλο για βολτούλες και απλές στιγμές.

[url=https://flic.kr/p/2hxQyad]DSCF1206 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/URL]

48930885157_4c4f97aa48_k.jpg
[/url]DSCF1133 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930148943_93ce150ffc_k.jpg
[/url]DSCF1203 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930691516_d5dfeb5c44_k.jpg
[/url]DSCF1199 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930877647_3b394cd231_k.jpg
[/url]DSCF1196 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930694251_dd2ecd2127_k.jpg
[/url]DSCF1185 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930696101_eb64b71413_k.jpg
[/url]DSCF1156 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

48930157923_0b98ba1486_k.jpg
[/url]DSCF1154 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Ωραία ζεστά χρώματα Νίκο στις νυχτερινές . Βλέπω όμως για ISO800 σε κάποιες από αυτές αρκετό θόρυβο στα σκοτεινά κυρίως στον ουρανό , δεν μου χαλάει πάντως την συνολική αίσθηση.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Ωραία ζεστά χρώματα Νίκο στις νυχτερινές . Βλέπω όμως για ISO800 σε κάποιες από αυτές αρκετό θόρυβο στα σκοτεινά κυρίως στον ουρανό , δεν μου χαλάει πάντως την συνολική αίσθηση.

Ναι Κώστα έχει πράγματι θόρυβο, γενικά το έχω ξαναγράψει ο 24αρης της Fuji βγάζει πιο πολύ θόρυβο από τον 16αρι (αν και είναι πιο φιλμάτος), ειδικά σε σκοτεινά, ναι μεν έχει καλύτερη ανάλυση, dynamic range Και γενικά έχει χαθεί αυτό το ''plastic'' που έβγαζε ο 16αρης, άλλα σε iso υστερεί. Από εκει και πέρα φταίει σε ένα βαθμό και το sunset mode που έβαλα σε μερικές φώτος και ότι τράβηξα μέσα στην μηχανή τα shadows οπότε την ζόρισα...συνολικά πάντως δίνει πολύ όμορφα χρώματα και ο θόρυβος/κόκκος είναι διαχειρίσιμος και θυμίζει φιλμ.

Υ.Γ. Εδώ έρχεται και το μεγάλο μείον της μηχανής, η έλλειψη σταθεροποίησης είτε στο σώμα είτε στον φακό, αν είχε θα ήταν τραβηγμένες οι νυχτερινές σε iso 200 και θα είχε εξαλειφθεί το όποιο θέμα.

Απάντηση: Fuji X-E3

Βαρετός θα γίνω αλλά αν κάποιο μικρό σώμα είχε IBIS, πιθανότατα θα είχα ξαναπάρει Fuji...

Re: Απάντηση: Fuji X-E3

Βαρετός θα γίνω αλλά αν κάποιο μικρό σώμα είχε IBIS, πιθανότατα θα είχα ξαναπάρει Fuji...

Αν είχε Ibis Δημήτρη με τέτοιο μικρό σώμα, πίστεψε με δεν θα είχα άλλη μηχανή και δεν θα ξανασχολιόμουν με άλλο σώμα για πολύ καιρό!!!

Την επόμενη φορά δοκίμασε με υποέκθεση χαμηλό ISO και το φέρνεις στο post (κατά προτίμηση Capture One) θα έχεις λίγο καλύτερο αποτέλεσμα έτσι.

Επίσης προσπάθησε να μην ανεβάζεις πολύ τα shadow στην μηχανή έχει την τάση να χάσει σε ευκρίνεια το jpg (δεν μιλάμε για την τρελή διαφορά αλλά άμα ανοίξεις το αντίστοιχο RAW θα δεις)

Την επόμενη φορά δοκίμασε με υποέκθεση χαμηλό ISO και το φέρνεις στο post (κατά προτίμηση Capture One) θα έχεις λίγο καλύτερο αποτέλεσμα έτσι.

Επίσης προσπάθησε να μην ανεβάζεις πολύ τα shadow στην μηχανή έχει την τάση να χάσει σε ευκρίνεια το jpg (δεν μιλάμε για την τρελή διαφορά αλλά άμα ανοίξεις το αντίστοιχο RAW θα δεις)

Ισχύουν αυτά που λές, απλά ήθελα γρήγορο αποτέλεσμα καθώς δεν με ένοιαζε και πάρα πολύ το αποτέλεσμα στο θέμα αυτό, σε φώτος που πράγματι θα με ενδιαφέρουν αρκετά θα κάνω αυτά που αναφέρεις και πράγματι έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σας! Μετά απο αρκετο ψαξιμο σκοπευω να αγορασω την fujifilm xe3 με τον xf 23mm f2. το σετ αυτο το δινει το adophoto στα 832ευρω (παραδοση σε πεντε εργασιμες). επειδη δεν εχω ξανα αγορασει απο το συγκεκριμένο καταστημα θα με συμβουλευατε να προχωρησω στην αγορα. πρεπει να προσεξω κατι? το λεω γιατι ειναι αρκετα φθηνοτερο συγκριτικα με αλλα κ με προβληματιζει λιγο. ειμαι φοιτητης κ δεν μου περισσευουν καταλαβαινετε, ευχαριστω!!!

Το συγκεκριμένο κατάστημα 99% κάνει δικές του εισαγωγές, ρώτα τι ακριβώς συμβαίνει με την εγγύηση και ποιός θα την φτιάξει αν πάθει κάτι κατά την διάρκειά της...

Υ.Σ. Καλώς ήρθες στο AVClub!

Σε επικοινωνία που είχα μου είπαν οτι στέλνονται Αγγλία με δικα τους έξοδα αν την βλαβη δεν την προκαλεσω εγω κ είναι εντος εγγύησης. Για παράδειγμα ο καθαρισμός αισθητήρα που ειναι δικη μου ευθύνη δεν καλύπτεται απο την εγγυηση.

Καλώς σας βρήκα!!

Σε επικοινωνία που είχα μου είπαν οτι στέλνονται Αγγλία με δικα τους έξοδα αν την βλαβη δεν την προκαλεσω εγω κ είναι εντος εγγύησης. Για παράδειγμα ο καθαρισμός αισθητήρα που ειναι δικη μου ευθύνη δεν καλύπτεται απο την εγγυηση.

Καλώς σας βρήκα!!

Είναι πράγματι πολύ καλή η τιμή, άλλα σκέψου και την λύση που έβαλε ο Παναγιώτης.....πάντως αυτό ακριβώς το σετ χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν σταματάει να με εντυπωσιάζει, θα μπορούσα με κάποιους συμβιβασμούς να μην έχω και τίποτα άλλο...

Υ.Γ. Κάλως ήρθες!!

Σε μαυρη μπορουμε να την βρουμε; επισης ξερετε ποσες μερες κανει να έρθει;

Σε μαυρη μπορουμε να την βρουμε; επισης ξερετε ποσες μερες κανει να έρθει;

Συνήθως από μια εβδομάδα έως έναν μήνα το μέγιστο με τον μέσο όρο είναι στις 15μέρες.

Καλησπέρα σας! Μετά απο αρκετο ψαξιμο σκοπευω να αγορασω την fujifilm xe3 με τον xf 23mm f2. το σετ αυτο το δινει το adophoto στα 832ευρω (παραδοση σε πεντε εργασιμες). επειδη δεν εχω ξανα αγορασει απο το συγκεκριμένο καταστημα θα με συμβουλευατε να προχωρησω στην αγορα. πρεπει να προσεξω κατι? το λεω γιατι ειναι αρκετα φθηνοτερο συγκριτικα με αλλα κ με προβληματιζει λιγο. ειμαι φοιτητης κ δεν μου περισσευουν καταλαβαινετε, ευχαριστω!!!

Πολύ καλός συνδυασμός με τον 23ρι να είναι από τους ποιο ευέλικτους φακούς του συστήματος, η Χ-Ε3 όμως είναι από τα ποιο "αδικημένα" μοντέλα με μικρότερο ποσοστό χρηστών να την επιλέγει πως και την επέλεξες;

Ημουν ετοιμος να παρω την ricoh griii ώσπου επιασα μια xpro1 ενος φιλου και μου άρεσε παρα πολύ. Πολλοί reviewers την παρουσιαζουν σαν xpro2 '' baby''. Γιαυτό την επέλεξα 😁

365 καινουργια;
Παίζει ακόμη αυτή η τιμη;

Οχι δεν παίζει, είχε βγει (και την είχα πάρει) πριν κάποιους μήνες στο eglobal αυτή η τιμή για 5-10 μέρες και μετά ξαναανέβηκε..ήταν super προσφορά.