Fuji X-E4/ Χ-E3

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

καλορίζικη...ετοιμάζομαι και εγώ για prime την άλλη εβδομάδα...κάτι σε f1.4 :) χεχεχεχεχε...

με το καλο να τον-τους δεχτεις.

Re: Fuji X-E3

παιδιά είναι καταπληκτικός φακός αυτός ο 35άρης f1.4
Μοναδικό μειονέκτημα του (εκτός της τιμής που είναι τσουχτερή) είναι ο θόρυβος που κάνει το μοτέρ όταν εστιάζει... τον κάνει δύσκολο για video, εκτός αν τραβάς με Manual-Focus.
Η φώτο είναι σούρουπο με χαμηλό φώς, SooC σε Jpeg και Provia Φιλμ simulation (το Standard δηλαδή)

DSCF8151
by Sokos, on Flickr

Είχα για 3 μέρες δανεική από φίλο την X-E34 με τον 18-55 για δοκιμές και για ένα mini review. Η συνολική εντύπωση που μου άφησε η μηχανή αυτές τις 3 μέρες δεν ήταν καλή, βρήκα πάρα πολλά θέματα, ελλείψεις, προβλήματα και ειδικά σε βίντεο δεν έμεινα ευχαριστημένος, ειδικά με τα χρήματα που στοιχίζει η μηχανή σε Ευρώπη. Ενώ εντύπωση μου έκανε που πολλά από αυτά δεν αναφέρονται από Reviewers ή απλά αδιαφορούν.
Χοντρικά κρίνω την μηχανή με επιφύλαξη καθώς όπως είπα την είχα 3 μέρες και την κρίνω με βάση την τιμή που πουλιέται αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη και όχι σύμφωνα με Grey market.
Αρχικά η μηχανή είναι πάρα πολύ όμορφη με ωραίες γραμμές και ρετρό και θα την λατρέψουν οι φίλοι αυτού του στιλ. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή άλλα την περίμενα να πω την αλήθεια κάπως καλύτερη. Μαγνήσιο πάνω και κάτω και πλαστικό το υπόλοιπο σώμα. Τα κουμπιά μοιάζουν μέτρια ποιοτικά και σε χρήση και οι ροδέλες έχουν μέτρια αίσθηση. Δυστυχώς made in china η μηχανή...Από εκει και πέρα το σώμα δεν έχει αδιαβροχοποίηση, φάουλ για μένα και το κράτημα είναι εντελώς μέτριο, λογικό σε ένα σημείο βέβαια μιας και μιλάμε για μικρή μηχανή. Η εργονομία πάλι την βρήκα μέτρια, με ειδικά το κουμπί του κλείστρου να είναι πολύ μικρό και γενικότερα τα κουμπιά ήταν σχετικά μικρά.
Η απουσία σταυρού πίσω στο σώμα εγκληματική, προσπάθησε η Fuji να τον αντικαταστήσει με Gestures στην οθόνη αφής, άλλα δεν δουλεύουν και τόσο καλά, δεν είναι τόσο responsive και δεν έχεις την ίδια αμεσότητα που έχεις με ένα σταυρό. Σίγουρα συνηθίζεται άλλα δεν είναι το ίδιο δυστυχώς με έναν σταυρό.
Όμορφο το Joystick και χρήσιμο και ίσως είναι το μόνο σημείο που με ενθουσίασε στην εργονομία της μηχανής.
Η οθόνη δυστυχώς δεν είναι σπαστή (έγκλημα κατά την γνώμη μου) και συνολικά είναι εντελώς μέτρια σαν οθόνη, δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινή, ούτε έχει πολύ καλά χρώματα, η θέαση κάτω από τον ήλιο είναι χάλια και γενικά υστερεί σε σχέση άλλες οθόνες άλλων κατασκευαστών. Η touch λειτουργία δουλεύει άλλα δεν έχει την αμεσότητα που βρίσκεις σε Canon, panasonic κλπ.
Το σκόπευτρο είναι φωτεινό, με ωραία χρώματα και χωρίς lag, άλλα πάρα πολύ μικρό στα όρια που προσωπικά με ενοχλούσε, έχω συνηθίσει και σε μεγαλύτερα σκόπευτρα, άλλα θεωρούσα ότι έπρεπε να είχαν βάλει κάτι πιο μεγάλο, ακόμα και η αρχαία Sony A6000 έχει μεγαλύτερο σκόπευτρο.
Η μηχανή δεν έχει ενσωματωμένο Flash κακώς, ενώ η κάρτα μνήμης μπαίνει στο ίδιο τμήμα με την μπαταρία, πράγμα ανεπίτρεπτο για μηχανή τέτοιου κόστους. Ακόμα και η φτηνιάρικη Canon m100 που έχω έχει ξεχωριστό τμήμα όπου μπαίνει η κάρτα μνήμης.
Το μηχανικό κλείστρο φτάνει μόνο στο 1/4000 και όχι 1/8000 όπως περίμενα ενώ το flash πάει μόλις στο 1/180.
Στα της εστίασης πάλι η μηχανή με άφησε ανικανοποίητο. Σε saf σε μέρα είναι αρκετά καλή άλλα μέχρι εκει (καμία σχέση με M4/3 μηχανή ή Sony A6300/A6500 κλπ.) , σε caf είναι εντελώς μέτρια, δεν έχει EYE AF, το Face AF είναι μέτριο και γενικά υστερεί ακόμα και από παλιές μηχανές σε αυτό το κομμάτι. Σε βράδυ μέτρια στην καλύτερη, ενώ γενικά όλη η λειτουργία της μηχανής νιώθεις ότι είναι ελαφρώς αργή, όχι κάτι τρομερά αρνητικό βέβαια. Ολα αυτά φυσικά στο Perfomance mode γιατί στο κανονικό η μηχανή απλά σέρνεται.
Παρόλαυτα το μεγάλο θέμα της μηχανής είναι για μένα το βίντεο και δεν το περίμενα, έχει καταρχάς όμορφα χρώματα και γενικά χαμηλό θόρυβο ακόμα και σε υψηλά Iso, άλλα τα θετικά σταματάνε εδώ. Η ποιότητα του 4Κ βίντεο είναι μέτρια καθώς η μηχανή κάνει line skipping σε σχέση με την X-t2 και φαίνεται άμεσα αυτό, υστερεί αισθητά το βίντεο σε σχέση π.χ. με Sony A6300, Panasonic Gx80 ειδικά σε οξύτητα και λεπτομέρεια. Ακόμα και η Gopro 7 που έχω νομίζω έχει καλύτερο 4Κ βίντεο.
Η εστίαση δε, είναι και αυτή μέτρια, έχει Hunting ειδικά το βράδυ, το face AF δεν δουλεύει σωστά και δεν έχει επιλογές για να ρυθμίσεις την ταχύτητα εστίασης και μετάβασης όπως είχε ακόμα και η αρχαία Sony A6000. Δεν έχει Zebra, δεν έχεις focus peaking, δεν έχει slog ακόμα και σε εξωτερικό καταγραφέα, δεν έχεις επιλογές για Bitrate ή για διάφορους άλλους codecs, δεν έχεις slow motion και φυσικά ούτε λόγος για 4Κ60P και 10 bit.
H Μηχανή ενώ δεν έχει Ibis δεν βάλανε καν έστω ένα Digital Ibis για να την δουλέψεις με φακούς που δεν έχουν σταθεροποίηση, εγκληματικό. Από την άλλη ενώ βάλανε μικρόφωνο, έχουν υποδοχή για 2,5 που θέλεις αντάπτορα για να βάλεις πάνω μικρόφωνο????WTF Fuji???
Δεν ξέρω και αν ισχύουν περιορισμοί σε 4gb και περιορισμό στην διάρκεια του βίντεο. Συνολικά ναι μεν βάλανε 4Κ βίντεο και πολύ καλά έκαναν άλλα άφησαν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του βίντεο''γυμνά''. Γενικά το βίντεο της μηχανής είναι για μη απαιτητικούς χρήστες και για αυτούς που απλά τραβάνε βίντεο που και που.
Τα μενού της μηχανής είναι σχετικά όμορφα αν και τα βρήκα λίγο μπλεγμένα κατά την γνώμη μου.
Τέλος η μπαταρία και αυτή μέτρια σε 3 μέρες την φόρτισα 3 φορές, κρατάει λίγο και αν την πάρει κάποιος την μηχανή πρέπει οπωσδήποτε να πάρει άλλες 2-3.
Να προσθέσω ότι η μηχανή υποεκθέτει 0,5 stop και ότι το βράδυ το AWB έχει θεματάκια, τουλάχιστον σε το κομμάτι που δοκίμασα εγώ.
Για τον αισθητήρα δεν θα σχολιάσω κάτι, έχουν αναλυθεί χιλιάδες φορές, προφανώς βγάζει όμορφες φώτος όπως και σχεδόν όλες οι σύγχρονες μηχανές, τα Jpeg ειδικά είναι πολύ όμορφα άλλα αρκετά επεξεργασμένα κατά την γνώμη μου, βέβαια εδώ μιλάμε καθαρά για προσωπικό γούστο.
Συνολικά η μηχανή δεν μου άρεσε, βρήκα πάρα πολλά αρνητικά που δεν δικαιολογούνται για το κόστος της μηχανής, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα να πάρει κάποιος την φτηνότερη X-T20 που ούτε με αυτή είχα τρελαθεί άλλα έχει τουλάχιστον σπαστή οθόνη, σταυρό και ενσωματωμένο Flash, ενώ για να μην το κάνω VS με αυτά τα χρήματα βρίσκεις συνολικά καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες μηχανές αλλού.

Να τονίσω, γιατί σίγουρα θα ακούσω διάφορα για αυτά που έγραψα, είτε από Fuji fans είτε από κατόχους της μηχανής, ότι όσα είπα είναι προσωπική γνώμη και δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσετε. Ο καθένας μας έχει άλλα μετρά και σταθμά, άλλες ανάγκες και άλλες απαιτήσεις και κρίνει διαφορετικά. Για μένα πάντως η X-E3 όσο όμορφη και αν είναι θα την αγόραζα μόνο αν την έβρισκα σε πολύ χαμηλή τιμή για Back up κάμερα ή μόνο αν ήμουν fan του ρετρό και του Range στιλ της. Ακόμα και εσωτερικά στην Fuji έχεις καλύτερες επιλογές όπως την φτηνότερη X-T20 ή και την λίγο ακριβότερη X-T2 που έχει σκοπευτράρα, αδιαβροχοποίηση και συνολικά πολύ καλύτερο βίντεο χωρίς Line Skipping και με S-Log.

Y.Γ. Να προσθέσω πάλι ότι την μηχανή την δούλεψα 3 μέρες οπότε σε κάποια πράγματα μπορεί να κάνω λάθος ή να μην είδα κάτι.

Υ.Γ Ξεκινήστε το ''θάψιμο'' ελεύθερα, αντέχω!!!

Το ίδιο ισχύει και για την Xpro2 όσον αφορά το βίντεο... Ενώ έχουν ίδιο αισθητήρα την έχουν υποβάθμισμενη.
Τις rangefinder τις θεωρεί πιο vintage και δεν δίνει τα ίδια features στο βίντεο.

Ηταν ένας λόγος που την άλλαξα με την xt2.

Αλλα κι εμένα μου αρέσουν πολύ περισσότερο σαν σώματα με το evf στην άκρη, χωρίς να εξέχει.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Το ίδιο ισχύει και για την Xpro2 όσον αφορά το βίντεο... Ενώ έχουν ίδιο αισθητήρα την έχουν υποβάθμισμενη.
Τις rangefinder τις θεωρεί πιο vintage και δεν δίνει τα ίδια features στο βίντεο.

Ηταν ένας λόγος που την άλλαξα με την xt2.

Αλλα κι εμένα μου αρέσουν πολύ περισσότερο σαν σώματα με το evf στην άκρη, χωρίς να εξέχει.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Ολα τα άλλα θέματα που βρήκα στην X-E3 λίγο πολύ τα περίμενα και τα καταλαβαίνω, άλλα το βίντεο ήταν μεγάλη αρνητική έκπληξη για μένα. Με πολλές ελλείψεις και εντελώς entry level συνολική λειτουργία. Και το θέμα είναι ότι ενώ έχω διαβάσει ένα σκασμό reviews, σχεδόν όλοι το πιάνουν επιδερμικά το θέμα, δύσκολο είναι ένας χριστιανός να γράψει τα εξής όσον αφορά το βίντεο:

1) Δεν έχει Digital Ibis
2) Line skipping με μέτρια ποιότητα εικόνας σε βίντεο και όχι super sharp
3) Λίγες επιλογές σε Bitrate και Codcs
4) Δεν έχει Focus peaking
5) Δεν έχει Zebra
6) Μέτρια εστίαση και ειδικά το βράδυ σε γρήγορες κινήσεις έχει Hunt με μέτριο Face AF
7) Δεν έχει s-log
8) Δεν έχει Slow motion
9) Δεν έχει ρυθμίσεις ελέγχου της ταχύτητας εστίασης
10) Απουσία και λογικό είναι 4Κ60p και 10 bit
11) Θέλει αντάπτορα για να βάλεις εξωτερικό μικρόφωνο
12) Περιοριστικό αρχείο 4gb σε βίντεο και περιορισμό στην διάρκεια
13) Ελάχιστες ρυθμίσεις όσον αφορά την καταγραφή του Audio μέσα στην μηχανή

Και διάφορες άλλες μικρές ή μεγάλες ελλείψεις. Χοντρικά δεν είναι μόνο να βάζεις στην μηχανή ένα 4Κ , πρέπει να εμπλουτίζεις το όλο θέμα με πολλές και διάφορες δυνατότητες, από ότι φαίνεται ήθελε να στείλει τον κόσμο στην X-T2 και νομίζω καλά έκανες και την πήρες.

Υ.Γ. Αν μιλούσαμε για μηχανή με κόστος στην Ευρώπη 500 ευρώ θα δικαιολογούνται όλα αυτά, άλλα όταν ζητάς πλέον 900 ευρώ για ένα τέτοιο σώμα και λίγο πρίν πάνω από 1.000 ευρώ δεν δικαιολογούνται.

δεν ασχολειται κανεις με το βιντεο στις fuji...αυτο τωρα αλλαξε κυριως, λογω ΧΤ3.

Εδω τα ιδια θεματα ειχε και η Fuji Xpro2 που κοστιζε 1600 ευρω!

Συμφωνώ με karamela και εγώ τα ίδια σκέφτηκα όσο την είχα στα χέρια μου. Και τράβαγα τα μαλλιά μου που έδωσα την panasonic gx80 που είχα πριν στα μισά λεφτά με τον κιτ φακό που είχε ταχύτερο AF κτλ...

δεν ασχολειται κανεις με το βιντεο στις fuji...αυτο τωρα αλλαξε κυριως, λογω ΧΤ3.

Εδω τα ιδια θεματα ειχε και η Fuji Xpro2 που κοστιζε 1600 ευρω!

Συμφωνώ μαζί σου, το θέμα είναι ότι δεν το ανέφεραν οι περισσότεροι reviewers, πέταγαν ένα δείγμα βίντεο 4Κ με ωραία χρωματάκια της fuji, έλεγαν και ένα super για το βίντεο και τέλος. Οκ μπορεί σε κάποιους να αρκεί αυτό στο βίντεο άλλα πες το όλο στόρι, ανέφερε όλες τις δυνατότητες και ελλείψεις στο βίντεο, ανέλυσε το λίγο, μην το πιάνεις επιδερμικά ή μόνο εκει που σε συμφέρει. Μόνο το Dpreview έγραψε ότι δεν είναι και τόσο καλό το 4Κ βίντεο και ότι υστερεί αισθητά από μια A6300. Εγραψε ότι είναι χειρότερο ακόμα και από μια Dslr Nikon D7500. Αλλα και αυτό μέχρι εκει έμεινε και τέλος. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να ξαναδιαβάσω Reviews και αν πραγματικά τις δουλεύουν τις μηχανές όσοι γράφουν ή απλά ξεπετάνε τα Reviews με ''φασόν'' τρόπο.

Υ.Γ. Και ένα παράδειγμα για το πως κάνεις ένα σωστό και αναλυτικό Review χωρίς υπερβολές, χωρίς να γράφεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν και χωρίς να αποκρύβεις αυτά που δεν είναι καλά.
https://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-kp-review/introduction.html

Συμφωνώ με karamela και εγώ τα ίδια σκέφτηκα όσο την είχα στα χέρια μου. Και τράβαγα τα μαλλιά μου που έδωσα την panasonic gx80 που είχα πριν στα μισά λεφτά με τον κιτ φακό που είχε ταχύτερο AF κτλ...

Χωρίς να το κάνουμε VS, προσωπικά θεωρώ καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη μηχανή της gx80 και ας κάνει τα μισά λεφτά. Ειδικά στο βίντεο είναι πολύ μπροστά σε σχέση με X-T20/X-E3.
Από εκει και πέρα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν πιάσεις κάτι και αν δεν τον δουλέψεις δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από reviewers και το τι λέει ο καθένας. Ο καλύτερος κριτής είναι πάντα ο εαυτός μας.
Τέλος πάντων είμαι αυστηρός από την μηχανή καθώς δεν περίμενα να έχει τόσα θέματα ειδικά σε βίντεο και κυρίως χωρίς να αναφέρονται στο διαδίκτυο σχεδόν πουθενά.

Χωρίς να το κάνουμε VS, προσωπικά θεωρώ καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη μηχανή της gx80 και ας κάνει τα μισά λεφτά. Ειδικά στο βίντεο είναι πολύ μπροστά σε σχέση με X-T20/X-E3.
Από εκει και πέρα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν πιάσεις κάτι και αν δεν τον δουλέψεις δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από reviewers και το τι λέει ο καθένας. Ο καλύτερος κριτής είναι πάντα ο εαυτός μας.
Τέλος πάντων είμαι αυστηρός από την μηχανή καθώς δεν περίμενα να έχει τόσα θέματα ειδικά σε βίντεο και κυρίως χωρίς να αναφέρονται στο διαδίκτυο σχεδόν πουθενά.

Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες. Καλύτερα να δοκιμάζεις ο ίδιος τη μηχανή παρά να εμπιστεύεσαι reviews που είναι εντελώς υποκειμενικά. Και μην μπαίνεις σε αντίστοιχα fuji forums που γράφουν διθυράμβους για κάθε μηχανάκι... Τα ίδια εννοείται για κάθε μάρκα.
Το δύσκολο Στην Ελλάδα (ειδικά εκτός Αθήνας) είναι να βρεις αντοιχτές μηχανές στα περισσότερα μαγαζιά για δοκιμή...

Απάντηση: Fuji X-E3

Φιλε karamela,μας εκανες την καρδια περιβολι.:violent-smiley-030:.Αυριο εν πασει περιπτωση θα βγω με την X-e3+23mm f/1.4 για να κανω ενα 2ωρο μαθημα φωτογραφια δρομου(με επαγγελματια φωτογραφο).
Υ.Γ.Επειδη δεν με ενδιαφερει το video,οτι εγραψες παραπανω,ακουγονται λιγο ακαταλαβιστικα για μενα.

Εγώ θα κρατήσω μια υποστηρικτική τακτική για τη μηχανή για να σας πάω λίγο κόντρα και να ηρεμήσει και λϊγο ο Γιώργος που μου τον ταράξετε. :drummer:

Υπάρχει κατηγορία χρηστών Fuji που για το βίντεο ενδιαφέρονται μόνο σε ποιο σημείο υπάρχει το κουμπί του βίντεο και αν προγραμματίζεται σε κάποια άλλη λειτουργία.:flipout: Η συγκεκριμένη μηχανή απευθύνεται σε φωτογράφους all time classic και όχι σε βιντεολήττες. Για τα υπόλοιπα που έγραψες Νίκο είναι λίγο πολύ γνωστά σε αρκετες ακάθρεπτες. Μικρά κουμπιά και δύσχρηστα , άσχημη εργονομία, ελειψη γκριπ, μικρή μπαταρία, έλλειψη eye AF, άσχημο CAF κλπ.

Το review σου ήταν σαν να διάβαζα της Penf που δεν έχει κάν 4Κ και η τιμή της είναι παραπλήσια και μάλιστα μεγαλύτερη. Όμως οποιος την αγοράζει και έχει και ΕΜ1.2 αυτή κρατάει. Περίεργο έτσι ?

Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τα περισσότερα review είναι επιδερμικά. Πολύ χρήσιμα πράγματα μας ανέφερες από την εμπειρία σου με την μηχανή.

...Υπάρχει κατηγορία χρηστών Fuji που για το βίντεο ενδιαφέρονται μόνο σε ποιο σημείο υπάρχει το κουμπί του βίντεο και αν προγραμματίζεται σε κάποια άλλη λειτουργία.:flipout: ...

Με φωνάξατε?:flipout: Και στην GX80 το έψαξα αλλά δεν παίρνει άλλη λειτουργία - και το βάζω στα μειονεκτήματά της...

χα χα χα.Παιδια ειστε απίστευτοι.Το κουμπι του βίντεο δεν ξερω ειλικρινα που βρισκεται.Βασικα δεν με ενδιαφερει και για τον λογο αυτο δεν καθομαι να ψαξω τι σημαινουν οι τεχνικοι οροι που καθε λιγο και λιγακι αναφερετε.Ειμαι ευχαριστημενος με το μηχανακι,για την χρηση που το θελω.
Υ.Γ.
Πραγματι αυριο θα κανω το 2ωρο μαθημα ''φωτογραφια δρομου'' και σημερα ξεκιναω στην ομαδα που ειμαι ''Τόπος - Χώρος''.Και οι δυο ενοτητες θα με βοηθησουν πιστευω να φτιαξω την οπτικη μου στο πως θα το αποτυπώνω καλυτερα με την καμερα.

Να κάνω μερικές διορθώσεις ,αν επιτρέπεται.

Eye AF έχει με τη μορφή Face Detection on -Eye AF Auto ή priority ,AF-C custom settings έχει (5) ,μάλιστα τα 2α πιάνουν και στο βίντεο εφόσον τα επίλέξεις από πριν.Εννοείται το νέο βίντεο μενού και τις δυνατότητες των X-H1,X-T3 δεν τις έχει ,ούτε η X-T2 τα συμπεριλαμβάνει αυτά .Zebras ,περιορισμό 4GB αρχείων,EIS και ενσωματομένο φλας δεν έχει καμία από τις σειρές Χ-Τ,Χ-Pro ,ούτε η Χ-Τ3 τα δύο τελευταία (έχουν αναφερθεί πολλές φορές εδώ μέσα σε νήματα που γράφεις).Αυτά είναι γνωστά στα επίσημα specifications ,μάλλον όντως 'Χ-Ε34' περίμενες να πιάσεις στα χέρια σου ;).

Με τις fuji τις μηχανές όλες μετά την ΧΕ2
τρομερός ενθουσιασμός και specs για βραβείο,
Γρήγορα όμως πιότεροι το ενδιαφέρον χάνουν
Κάτι ανάποδο από τις μηχανές τις Canon

Να κάνω μερικές διορθώσεις ,αν επιτρέπεται.

Eye AF έχει με τη μορφή Face Detection on -Eye AF Auto ή priority ,AF-C custom settings έχει (5) ,μάλιστα τα 2α πιάνουν και στο βίντεο εφόσον τα επίλέξεις από πριν.Εννοείται το νέο βίντεο μενού και τις δυνατότητες των X-H1,X-T3 δεν τις έχει ,ούτε η X-T2 τα συμπεριλαμβάνει αυτά .Zebras ,περιορισμό 4GB αρχείων,EIS και ενσωματομένο φλας δεν έχει καμία από τις σειρές Χ-Τ,Χ-Pro ,ούτε η Χ-Τ3 τα δύο τελευταία (έχουν αναφερθεί πολλές φορές εδώ μέσα σε νήματα που γράφεις).Αυτά είναι γνωστά στα επίσημα specifications ,μάλλον όντως 'Χ-Ε34' περίμενες να πιάσεις στα χέρια σου ;).

Φυσικά και επιτρέπεται, εδώ είμαστε να πούμε την γνώμη μας και την άποψη μας και να κάνουμε διάλογο. Γενικά το έγραψα και πριν, μιας και είχα την μηχανή μόλις 3 μέρες πολύ πιθανό να μου ξέφυγαν πράγματα ή να αμέλησα κάτι. Για το EYE AF που αναφέρεις ίσως δεν δουλεύει με τον τρόπο που είχα συνηθίσει σε άλλες μηχανές οπότε δεν το παρατήρησα καν ότι υπήρχε και πως δουλεύει. Θα το ξαναδώ πάντως.
Για το af στο video δεν βρήκα κάτι που να κάνει ανάλογη δουλειά όπως στην Sony A6000, δηλαδή να έχεις την επιλογή όταν εστιάζεις κάπου και μπει στην μέση ένα άλλο αντικείμενο να ρυθμίσεις την εστίαση αν θα συνεχίσει να εστιάζει στο πρώτο αντικείμενο ή θα ακολουθήσει το δεύτερο, γενικά την ευαισθησία που συστήματος εστίασης, όπως δεν βρήκα την δυνατότητα να ρυθμίζω την εστίαση να πηγαίνει πολύ γρήγορα από αντικείμενο σε αντικείμενο χρήσιμο π.χ. σε Sport ή να την ρυθμίσω για πολύ αργά και απαλά πλάνα.
Τέλος πάντων, συνολικά το πρόβλημά μου με την μηχανή είναι ότι διαβάζεις διθυραμβικά σχόλια από χρήστες (Fans προφανώς), επιδερμικά Reviews και όταν την πιάνεις βλέπεις ότι έχει πολλά θέματα και ελλείψεις και πολλά από αυτά δεν αναφέρονται από κανέναν.
Δεν ξέρω ζητάω πολλά να είναι κάποιος αντικειμενικός, να γράφει σωστά και να τονίζει όλες τις πτυχές ενός προϊόντος??

Re: Απάντηση: Fuji X-E3

Φιλε karamela,μας εκανες την καρδια περιβολι.:violent-smiley-030:.Αυριο εν πασει περιπτωση θα βγω με την X-e3+23mm f/1.4 για να κανω ενα 2ωρο μαθημα φωτογραφια δρομου(με επαγγελματια φωτογραφο).
Υ.Γ.Επειδη δεν με ενδιαφερει το video,οτι εγραψες παραπανω,ακουγονται λιγο ακαταλαβιστικα για μενα.

Μην πτοείσαι καθόλου, ειδικά από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο, έχεις μαι αξιόλογη μηχανή με φακούδάρα τον 23mmf1,4 και θα βγάλεις καταπληκτικές φώτος!!!. Σε τελική ανάλυση όσο έχεις τριβή με διάφορα συστήματα, μηχανές κλπ. τόσο βρίσκεις νέα πράγματα, τόσο γίνεσαι πιο απαιτητικός και αυστηρός και τόσο δεν ευχαριστιέσαι μια μηχανή καθώς σου ξενίζει το ένα και το άλλο, από την άλλη όσα λιγότερα ξέρεις και όσο λιγότερο έχεις επαφή με άλλες μηχανές τόσο καλύτερα απολαμβάνεις την μηχανή σου και σε γεμίζει.
Τόσο απλά!!! Καλές λείψεις λοιπόν και γράψε μας και όποτε μπορείς και την δική σου γνώμη, άποψη!!!

Εξαρτάται πως βλέπεις το κάθε τι....κανένας δε ζητάει τέτοια πράγματα απ μια Fuji.
Αυτό αλλάζει βεβαια τώρα, αλλά και πάλι όχι για όλα τα μοντέλα. Η Fuji δεν θα περάσει από τη μια άκρη στην άλλη σε μια μέρα, και όχι σε όλα τα μοντέλα.

Με τις fuji τις μηχανές όλες μετά την ΧΕ2
τρομερός ενθουσιασμός και specs για βραβείο,
Γρήγορα όμως πιότεροι το ενδιαφέρον χάνουν
Κάτι ανάποδο από τις μηχανές τις Canon

Χαχα πές το ψέματα, το ίδιο έχω πάθει και εγώ και αρκετοί γνωστοί μου, παίρνουμε κάποια Canon και την κοιτάμε με μισό μάτι και όσο την δουλεύεις εντυπωσιάζεσαι, ενώ όσες φορές έχω πάρει Fuji, ενθουσιάζομαι αρχικά ειδικά με τόσα που έχω διαβάσει άλλα μετά έρχεται πολλές φορές η απογοήτευση!!
Για την X-E3 πάντως και ο φίλος που μου την έδωσε δανεική δεν είναι ευχαριστημένος και άλλα περίμενε από την μηχανή, για αυτό μου την έδωσε και για μια δεύτερη γνώμη όπου λίγο πολύ συμφωνώ με τα αρνητικά συμπεράσματά του, θα την πουλήσει από ότι φαίνεται και ψήνεται για Nikon Z6 ή Canon R!!!

Υ.Γ. Ας περιμένουμε λοιπόν την Χ-Ε4....που θα πάει θα τα καταφέρουμε!!!