Fuji X-E4/ Χ-E3

Re: Fuji X-E3

Εξαρτάται πως βλέπεις το κάθε τι....κανένας δε ζητάει τέτοια πράγματα απ μια Fuji.
Αυτό αλλάζει βεβαια τώρα, αλλά και πάλι όχι για όλα τα μοντέλα. Η Fuji δεν θα περάσει από τη μια άκρη στην άλλη σε μια μέρα, και όχι σε όλα τα μοντέλα.

Μαζί σου Γιάννη, άλλα όταν βλέπεις διθυραμβικά Reviews και σχόλια από χρήστες/Fans που δηλώνουν ενθουσιασμένοι το λιγότερο, ε κάπως επηρεάζεσαι και όταν τελικά παίρνεις το προϊόν αναρωτιέσαι ''μα καλά που τα είδαν όλα αυτά που γράφουν''.
Καλό λοιπόν είναι όλοι μας να κρατάμε πάντα μικρό καλάθι, και να κρίνουμε μόνοι μας ένα προϊόν και όχι σύμφωνα με το τι λέει ο κάθε ένας Youtuber, reviewer κλπ. γιατί συν της άλλης υπάρχει και ο παράγοντας προσωπικό γούστο, προσωπικές ανάγκες, προσωπικές απαιτήσεις κλπ. και δεν τσουβαλιάζονται όλα αυτά.

Υ.Γ. Και γενικά όταν μια μηχανή τιμολογείται αρχικά 1.000 ευρώ είμαι προσωπικά και απαιτητικός μαζί της, το ίδιο και χειρότερα απαιτητικός ήμουνα και με την Olympus em1II που έκανε 2.000 ευρώ και την είχα βρει πολύ ακριβή για αυτά που πρόσφερε.

μα δεν κοιτανε ολοι το βιντεο , ειδικα σε fuji.

Κι ακομα και να το δουνε δε ξερουν να το κρινουν.
Κρινουν προφανως την εικονα σε φωτο και τη ρετρο σχεδιαση που εκει δεν παιζεται.
αν ειχε προφανως το βιντεο της χτ2 και σπαστη οθονη ,θα ηταν και η δικη μου προτιμηση....

Που ακριβώς διάβασες διθυραμβικά reviews για το βίντεο της Χ-Ε3; Γιατί μου φαίνεται ότι έπεσες στην παγίδα και πήγες στο άλλο άκρο.Καλώς ή κακώς οι Fuji rangefinder style μηχανές δε βλέπουν πτώση τιμών ούτε τα ίδια updates με τις slr style σειρές,ειδικά όταν περνάμε στις νέες γενιές. Ακόμα και η 5D mkIII έχει 2300-2500 σε επίσημα καταστήματα.Απλά ,το ατού τους είναι η αισθητική με ίδια ποιότητα εικόνας ,με την Χ-Ε3 σε φθηνή συσκευασία.Σαφώς και είναι ακριβή ως σώμα πλέον.Από κει και πέρα δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι στο φωτογραφικό κομμάτι το CAF είναι μέτριο ,άσε που σε aps-c δεν υπάρχουν και πολλοί αντίπαλοι σε ποιότητα εικόνας.

Που ακριβώς διάβασες διθυραμβικά reviews για το βίντεο της Χ-Ε3; Γιατί μου φαίνεται ότι έπεσες στην παγίδα και πήγες στο άλλο άκρο.Καλώς ή κακώς οι Fuji rangefinder style μηχανές δε βλέπουν πτώση τιμών ούτε τα ίδια updates με τις slr style σειρές,ειδικά όταν περνάμε στις νέες γενιές. Ακόμα και η 5D mkIII έχει 2300-2500 σε επίσημα καταστήματα.Απλά ,το ατού τους είναι η αισθητική με ίδια ποιότητα εικόνας ,με την Χ-Ε3 σε φθηνή συσκευασία.Σαφώς και είναι ακριβή ως σώμα πλέον.Από κει και πέρα δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι στο φωτογραφικό κομμάτι το CAF είναι μέτριο ,άσε που σε aps-c δεν υπάρχουν και πολλοί αντίπαλοι σε ποιότητα εικόνας.

Δεν μιλάω μόνο για το βίντεο, γράφω γενικά για review διθυραμβικά και για χρήστες (Fuji Fans προφανώς) που εκθειάζουν τα πάντα, και η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς όπως τα λένε. Η μηχανή είναι συνολικά μια τίμια μηχανή άλλα υπερβολικά κοστολογημένη, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Αν σoυ αρέσει το ρετρό και θες να το πληρώσεις είναι μια καλή λύση, αν δεν σε νοιάζει το ρετρό και κυρίως τραβάς σε Raw υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις εκει έξω με αυτά τα χρήματα ακόμα και μέσα στην ίδια την Fuji.
Από εκει και πέρα το CAF σε φώτο το βρίσκω μέτριο, είναι χειρότερο σχεδόν από κάθε Dslr που έχω δοκιμάσει και αισθητά χειρότερα από την 5ετίας Sony A6000. Είναι χειρότερο ακόμα και από την entry level Canon m100 που έχω, που με το Dual pixel θερίζει σε εστίαση τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο. Χοντρικά μόνο από τις Contrast based Olympus μηχανές υπερέχει το Caf της X-E3 Και X-T20.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει την γνώμη του, για μένα πάντως αυτή η μηχανή ήταν ένα καλό μάθημα να μην ξαναεμπιστευτώ ποτέ κανέναν Reviewer Και κανένα χρήστη όσον αφορά μηχανές (και εδικά Fuji), μόνο αν πιάσω κάτι και το δουλέψω θα έχω άποψη.

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Υ.Γ Ξεκινήστε το ''θάψιμο'' ελεύθερα, αντέχω!!!

Ξεκινώντας ένα θέμα με Flame είναι λογικό ή να σηκώσει αντιδράσεις ή να αντιμετωπιστεί με αδιαφορία.
Και το είδες νομίζω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι fuji αλλά και X-E3 δεν αντέδρασαν.
Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ με ότι γράφεις, ελευθερία υπάρχει ,ούτε έχω λόγο να υπερασπιστώ τη fuji επειδή τυχαίνει να έχω αυτή την περίοδο
απλά δεν καταλαβαίνω την εμμονική αναφορά σου ότι οι reviewers και οι κάτοχοι fuji είναι υπερβολικοί στην αναφορά τους στη μηχανή.
Δηλαδή στις άλλες εταιρείες και κατόχους δε συμβαίνει το ίδιο;
Μπες στο dpreview στα νήματα Canon και Nikon και όλα τα υπόλοιπα που όλοι γράφουν πόσο ουάου επιλογή έκαναν και πόσο κατώτερες είναι οι άλλες μηχανές.
Και εσύ όπου σταθείς και βρεθείς γράφεις πόσο καλή είναι η φτηνή Canon που πήρες και είναι πραγματικά ευχάριστο να νιώθει κάποιος ικανοποιημένος από την επιλογή του.
Εγώ θα ασχολούμουν σοβαρά με αυτά που έγραψες αν συνοδεύονταν από φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξες, χωρίς αυτά είναι απλά σκέψεις και λόγια.
Φιλικά ένας πλανεμένος fuji fanboy.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Ξεκινώντας ένα θέμα με Flame είναι λογικό ή να σηκώσει αντιδράσεις ή να αντιμετωπιστεί με αδιαφορία.
Και το είδες νομίζω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι fuji αλλά και X-E3 δεν αντέδρασαν.
Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ με ότι γράφεις, ελευθερία υπάρχει ,ούτε έχω λόγο να υπερασπιστώ τη fuji επειδή τυχαίνει να έχω αυτή την περίοδο
απλά δεν καταλαβαίνω την εμμονική αναφορά σου ότι οι reviewers και οι κάτοχοι fuji είναι υπερβολικοί στην αναφορά τους στη μηχανή.
Δηλαδή στις άλλες εταιρείες και κατόχους δε συμβαίνει το ίδιο;
Μπες στο dpreview στα νήματα Canon και Nikon και όλα τα υπόλοιπα που όλοι γράφουν πόσο ουάου επιλογή έκαναν και πόσο κατώτερες είναι οι άλλες μηχανές.
Και εσύ όπου σταθείς και βρεθείς γράφεις πόσο καλή είναι η φτηνή Canon που πήρες και είναι πραγματικά ευχάριστο να νιώθει κάποιος ικανοποιημένος από την επιλογή του.
Εγώ θα ασχολούμουν σοβαρά με αυτά που έγραψες αν συνοδεύονταν από φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξες, χωρίς αυτά είναι απλά σκέψεις και λόγια.
Φιλικά ένας πλανεμένος fuji fanboy.

Δεν διαφωνώ σε κάτι ουσιαστικά από αυτά που γράφεις, μόνο μια ερώτηση? Τι σχέση έχει το να βάλω φωτογραφίες που έβγαλα?? Ανέφερα κάπου ότι τραβάει άσχημες φώτο?? Το αντίθετο μάλιστα είπα ότι έχει πολύ όμορφα Jpeg άλλο αν δεν είναι του γούστου μου. Ολες οι σύγχρονες μηχανές ωραίες φώτο τραβάνε που εξαρτιόνται πιο πολύ από τον φακό που χρησιμοποιείς και το ταλέντο του φωτογράφου παρά από την μηχανή. Οι διαφορές στις σύγχρονες μηχανές δεν είναι πλέον στην ποιότητα εικόνας άλλα στα υπόλοιπα που είναι η εργονομία, η εστίαση, το σκόπευτρο, η μπαταρία, οι δυνατότητες στο βίντεο, οι ευκολίες, η αδιαβροχοποίηση και ένα σωρό άλλα, εκει διαφέρουν πλέον οι μηχανές και στα περισσότερα από αυτά υστερεί αισθητά η X-E3 συνυπολογίζοντας και το κόστος της.
Ανέφερα ελλείψεις και θέματα που έχει η μηχανή ειδικά στο βίντεο που δεν τα έχει αναφέρει κανένας εδώ μέσα όπως και στο νήμα της X-t20, το να σου πετάξω ένα βίντεο στατικό με ωραία χρώματα και να σου πω ουαού δεν μου λέει κάτι, αντίθετα με νοιάζει να γράψει κάποιος τις παρακάτω ελλείψεις που ανέφερα στο βίντεο:
1) Δεν έχει Digital Ibis
2) Line skipping με μέτρια ποιότητα εικόνας σε βίντεο και όχι super sharp
3) Λίγες επιλογές σε Bitrate και Codcs
4) Δεν έχει Focus peaking
5) Δεν έχει Zebra
6) Μέτρια εστίαση και ειδικά το βράδυ σε γρήγορες κινήσεις έχει Hunt με μέτριο Face AF
7) Δεν έχει s-log
8) Δεν έχει Slow motion
9) Δεν έχει ρυθμίσεις ελέγχου της ταχύτητας εστίασης
10) Απουσία και λογικό είναι 4Κ60p και 10 bit
11) Θέλει αντάπτορα για να βάλεις εξωτερικό μικρόφωνο
12) Περιοριστικό αρχείο 4gb σε βίντεο και περιορισμό στην διάρκεια
13) Ελάχιστες ρυθμίσεις όσον αφορά την καταγραφή του Audio μέσα στην μηχανή

Τέλος πάντων οτι αρέσει στον καθένα, φανατισμός όπως είπες υπάρχει παντού σε όλες τις μάρκες, απλά κατά την γνώμη μου ειδικά στην Fuji υπάρχει μια λίγο παραπάνω υπερβολή και φαίνεται και έντονα και εδώ στο Avclub.

Y.Γ. Η Canon m100, δεν είναι φοβερή μηχανή, είναι μια μέτρια μηχανή άλλα υπολογίζοντας το κόστος της, το χαμηλό κόστος των φακών, κάποιες δυνατότητές της όπως την απίστευτη εστίαση, το άψογο μενού, το κορυφαίο Jpeg και την τρομερή οθόνη, γίνεται αυτομάτως ένα τρομερά Value for money πακέτο και ο κάθε χρήστης που θα την πάρει δεν νοιώθει ότι τον έκλεψαν ή ότι πληρώνει την εμφάνιση ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Πάμε παρακάτω και ας προσπαθήσουμε όλοι μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να είμαστε πιο αντικειμενικοί όταν γράφουμε για μια μηχανή που πήραμε εκθέτοντας όλα τα σημεία ακόμα και τα αρνητικά και όχι μόνο ότι μας αρέσει ή ότι μας συμφέρει.

Απάντηση: Fuji X-E3

Αν έχει το ίδιο βίντεο με την Χ-Τ20 δεν υπάρχουν αυτά που γράφεις.
Το Line skipping στα δικά μου μάτια δεν είναι ορατό, η εστίαση στο Caf σε βίντεο είναι σούπερ, δεν έχεις crop καθόλου άρα κερδίζεις και σε ευρυγώνιο, το θέμα με τα 4gb
λύνεται με ένα κλικ στο pc πανεύκολα και έχεις ένα και μοναδικό αρχείο για το βίντεο σου, το 100mbps 4Κ αρχείο είναι υπεραρκετό για ερασιτεχνική χρήση,ζέβρες ,καμήλες κτλ
ελάχιστοι θα τα χρησιμοποιήσουν και σε ελάχιστους λείπουν.
Όλες οι άλλες ελλείψεις δε βλέπω να υπάρχουν σε άλλη μηχανή των 600 ευρώ ,οπότε η Χ-Τ20 είναι το καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή σε APS-C κάμερα.
Ο αντάπτορας για το μικρόφωνο κοστίζει 2-3 ευρώ απλά παιδεύτηκα να βρω έναν καλό.
(Η έκφραση "πάμε παρακάτω" που παίζει αρκετά στο φόρουμ ,τι εννοεί ωραία αυτοχειροκροτήθηκα που τα λέω καλά και συνεχίζω);

Θα μείνω στο ''οπότε η Χ-Τ20 είναι το καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή σε APS-C κάμερα.'' Αυτό ισχύει για σένα, για μένα κλάσεις καλύτερο Value for money είναι η Sony A6300, η Canon m50, η Panasonic Gx9 και η Olympus em10III...μην πιάσω καν τις Dslr.
Προφανώς για να την πήρες την μηχανή σαφώς για σένα είναι το καλύτερο VFM, σεβαστή η γνώμη σου άλλα δεν έχω την ίδια άποψη και πολύς άλλος κόσμος που αγοράζει σε αυτά τα χρήματα άλλες μηχανές. Να σου πω μόνο ότι Canon/Nikon/Sony έχουν σχεδόν το 85% της αγοράς σε μηχανές με ενναλλάξιμους φακούς και τώρα που μπήκαν και σε Mirrorless δυνατά οι Canon/Nikon μάλλον θα αυξηθεί το συνολικό τους ποσοστό.

Υ.Γ. Το πάμε παρακάτω σημαίνει ότι διαφωνούμε και μην το τραβήξουμε άλλο καθώς η ίδια συζήτηση έχει γίνει δεκάδες φορές και ο καθένας λέει τα δικά του.

Πανο αυτο που αρεσει ειναι οτι σε 1,2, 3 μερες βγαζουμε τελεσιδικα και αφοριστικα συμπερασματα χωρις αποδειξεις (φωτο /βιντεο)- και μαλιστα εγινε θεμα εδω στο avc με της προχειροτητες που γινοντε καποια ...ας τα που review- οταν υπαρχουν review απο ανθρωπους με αξιοσεβαστο φωτογραφικο βιογραφικο... πχ ο Johnnie Behiri

https://www.cinema5d.com/fujifilm-xe3-review-sample-footage-impressions/

Πάντως εγώ την βρήκα και την πήρα σε καλή τιμή αλλάζοντας την με την x100f ελπίζω να μην έκανα λάθος.... Σύντομα θα γράψω εντυπώσεις.....

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α μάλιστα ο εν λόγω Κύριος που είναι και επαγγελματίας πραγματικά μας τρέλανε στα δείγματα, μας πέταξε ένα συμπιεσμένο βίντεο στο Youtube με κάποια στατικά πλάνα που γυρίζονται άνετα από κινητό και τέλος.....ότι να ναι.
Νομίζω φτάνει για σήμερα από μένα σε αυτό το νήμα, δεν έχει νόημα να συνεχίσω, καλή συνέχεια σε όλους και καλές λείψεις!!

T6OGKBJ.jpg

Νικολα(καραμελα),αυτες τραβηξα σημερα με την Fuji xe3.Τι αλλο να θελω;Αν δεν εχει χωριστο χωρο για την sd ποσως με ενδιαφερει,καθως επισης και για τα καλουδια του βιντεο(που δεν εχει).Η οθονη θα μπορουσε να ηταν καλυτερη,αυτο θα το ηθελα.

Ξαναδιαβαζοντας το mini review του karamela και τα συμπεράσματα του για την ΧΕ3 μετά από χρήση 3 ημερών συμπεραίνω ότι οι ελλείψεις που αναφέρει οφείλονται κυρίως λόγω της τιμολόγησης της μηχανής και τι θα περίμενε να έχει ένας πιθανός αγοραστής από μια σύγχρονη ακαθρεπτη στα χρήματα αυτά. Δηλαδή θα ήθελε μια πιο πλήρη <υβριδική μηχανή> που να καλύπτει περισσότερα κουτάκια στα specs.

Και δεν νομίζω ότι η γνώμη του έχει να κάνει με την συγκεκριμένη εταιρία. Και την PENF μου να του δάνειζα για τρεις ημέρες τα ίδια θα έγραφε και χειρότερα μιας και αυτή υστερεί σε πολλούς τομεις που αναφέρει και είναι και εξίσου ακριβή παρότι το Γενάρη θα συμπληρώσει 3 χρόνια κυκλοφορίας. Όμως πολλές φορές ξεχνάμε οτι τα φωτογραφικα προϊόντα δεν είναι απλά specs. Και το κοινό , η βάση χρηστών των δυο συγκεκριμένων εταιριών μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αμιγώς φωτογραφικό. Είναι λογικό λοιπόν οι εταιρίες αυτές να βγάζουν στοχευμένα προϊόντα για αυτή την κατηγορία χρηστών, προϊόντα που άλλης κατηγορίας χρήστες δεν θα γυρίσουν κάν να κοιτάξουν και θα τα θεωρήσουν ακριβά. Θέλετε άλλο παράδειγμα σε άλλη εταιρία ? Nikon DF , πέντε χρόνια κυκλοφορίας, τιμή 2500 περίπου, βάση specs 1/4000 ταχύτητα/ 16 Mpx αλλά αποτελεί την προτίμηση πολλών φωτογράφων που δεν ενδιαφέρονται για την ανάλυση κλπ.

Τώρα όσον αναφορά τα review που κυκλοφορούν η γνώμη μου είναι οτι ολα είναι χρήσιμα αλλά θέλουν και το ανάλογο φιλτράρισμα και αυτό είναι δικη μας ευθύνη. Από τους μακροχρόνιους χρήστες ενός μοντέλου ή μιας εταιρίας μπορείς να απομονώσεις τις φανφάρες που συναντας πολύ συχνά και να μάθεις tips και μικρά ή μεγάλα θετικά ή αρνητικά που δεν μπορούν με τίποτε να αποκαλύψουν τα κλασσικά review που κυρίως αναλύουν τα specs μέσα σε λίγες ημέρες άντε το πολύ σε μια βδομάδα που έχουν στην κατοχή τους μια μηχανή. Μην ξεχνάμε μάλιστα οτι στα review αυτά τους δίνουν συνήθως preproduction μοντέλα με διαφορετική απόδοση από το τελικό προϊόν ή όπως αυτό μεταμορφωθεί μετά από ένα εξάμηνο με 1-2 firmware καλιμπραρίσματος. Κανόνας εδώ και καιρό στον χώρο των ακάθρεπτων -όπου οι τεχνολογίες δεν είναι δοκιμασμένες όπως στις DSLR - είναι να μην αγοράζεις προϊόν πριν κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο και αφού διαβάσεις πρώτα σχόλια και εντυπώσεις από πληθώρα πρώιμων χρηστών.

Ως συνήθως Κώστα μίλησες πολύ σωστά και συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Χοντρικά όπως είπες δεν βρήκα την X-E3 κακή μηχανή, το αντίθετο, άλλα διαβάζοντας Reviews Και γνώμες χρηστών και σύμφωνα με τα χρήματα που κάνει περίμενα περισσότερα και να μην έχει τόσα θέματα και ελλείψεις. Περισσότερα τικ σε κουτάκια όπως λες και εσύ. Επίσης όταν κρίνουμε μια μηχανή αναλύουμε όλα τα τμήματά της και όχι ότι μας συμφέρει ή ότι μόνο χρησιμοποιούμε, π.χ. μπορεί εγώ να δουλεύω με MF εστίαση, οπότε σε κάθε μηχανή που πιάνω να μην αναφέρω τίποτα για εστίαση? Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Επίσης μπορεί π.χ. το πορτάκι της μπαταρίας που φιλοξενεί και την κάρτα μνήμης να μην είναι κάτι τόσο σοβαρά αρνητικό, άλλα ο συνδυασμός μικρών ή μεγάλων ελλείψεων, δημιουργεί μια αρνητική συνολική εικόνα και ένα προϊόν που δεν το έχουν προσέξει όσο έπρεπε. Το ότι ένας χρήστης μπορεί να μην νοιάζεται για αυτά δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ελλείψεις και πρέπει να αναφερθούν.

Παρόλα αυτά το μεγάλο αρνητικό για την μηχανή που δεν το περίμενα είναι η ποιότητα βίντεο που είναι εντελώς μέτρια σε 4Κ, και σχεδόν κανένας δεν το ανέφερε πλην το Dpreview. Μάλιστα σε Review της Panasonic GX9 ανέφερε το παρακάτω..
''Right off the bat, we can see detail capture is ahead of the Olympus E-M10 III, and far better than Fujifilm's X-E3, but still a bit behind Sony's a6300.''' Χοντρικά επειδή έχω δεί βίντεο από την Em10III θεωρώ ότι ακόμα και αυτή έχει καλύτερο βίντεο από την X-e3, χόρια την απίστευτη σταθεροποίηση.
Ίσως ισχύει αυτό που είπε πριν και ο Γιάννης Σπύρου, ότι οι χρήστες Fuji μάλλον δεν ξέρουν να κρίνουν την ποιότητα του βίντεο ή ίσως έχουν χαμηλά στάνταρ, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω.

Καλημερα Κωστα.Η Fuji ειναι ακριβη σαν εταιρεια.Αν ειναι οντως ετσι οπως τα περιγραφεις,σεβαστη η αποψη του Νικου.

Και αυτό όμως είναι σχετικό, άποψη του Νίκου είναι οτι είναι ακριβή, όχι δική μου, εγώ ακριβή π.χ. θα χαρακτήριζα βάση specs και μόνο την APSC τελείως στεγνή πρόταση της LEICA με οπτικό σκόπευτρο, χωρίς κάν οθόνη και ελάχιστα κουμπιά στα 3500 : https://leicarumors.com/2018/11/13/full-specifications-for-the-pixii-camera.aspx/ :flipout::flipout:

Οκ όμως έχει global shutter :worshippy:

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Καλημερα Νικο.Σαν ποιοτητα εικονας πως την ειδες την μηχανη;

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Καλημερα Νικο.Σαν ποιοτητα εικονας πως την ειδες την μηχανη;

Καλημέρα, Εξαιρώντας όσα ανέφερα για βίντεο κλπ. η ποιότητα εικόνας της μηχανής είναι πολύ καλή, έχει όμορφα χρώματα, χαμηλό θόρυβο και ο φακός 18-55 ταιριάζει πολύ καλά με την μηχανή αν και θα τον ήθελα να ξεκινάει από 24mm, προσωπική άποψη αυτή βέβαια.
Από την άλλη πλευρά όμως σχεδόν όλες οι σύγχρονες μηχανές βγάζουν όμορφες φώτος, με ωραία χρώματα και λίγο θόρυβο. Είχα το καλοκαίρι την Fuji X100 με τον αρχαίο 12mp αισθητήρα, είχε ένα σωρό θέματα η μηχανή άλλα σε ποιότητα εικόνας ήταν πολύ καλή και ειδικά τα μαύρα της ήταν εντυπωσιακά. Για αυτό το λόγω γράφω κυρίως ότι σε μια νέα μηχανή κοιτάμε πλέον κυρίως τα γύρω γύρω καθώς η ποιότητα εικόνας έχει φτάσει σχεδόν σε όλες τις μηχανές σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Υ.Γ. Άσχετο άλλα η δεύτερη φώτο που έβαλες νομίζω ότι δεν έχει εστιάσει πάνω στο πρόσωπο άλλα κάπου πίσω στο Backround. Θα ήθελα πάντως να δω και άλλα δείγματα από αυτά που τραβάς!!! συνέχισε την προσπάθεια!!