Fuji X-E5

Την είδα από κοντά και τη χρησιμοποίησα στο Fujifilm house of photography στο Λονδίνο και σε ένα ακόμα κατάστημα (WEX) μαζί με τον 23mm. Στην Ελλάδα περιμένουμε καμία photovision για να πιάσουμε στα χέρια μας μηχανές αλλά οκ άλλη αγορά και άλλο ζήτημα αυτό.

Πανέμορφο σώμα. Σαν αίσθηση τουλάχιστον δείχνει εξαιρετική κατασκευή αν και μακροπρόθεσμα φαίνεται αυτό. Είναι ιδανική για καθημερινή χρήση με μικρούς φακούς είτε τους 23mm , 27mm pancakes είτε τους f/2.0 . Όχι τόσο για να μη φαίνεσαι στον δρόμο, προσωπικά δεν το θεωρώ σημαντικό κριτήριο καθώς δείχνει φοβικοτητα, αλλά για να μην "μπλέκεται" και ενοχλεί κατά τη χρήση τον ίδιο τον φωτογράφο.

Ήμουν με τη Sony A7IV και τον 40mm που για μένα είναι μαζεμένο σύνολο αλλά υπήρχε σημαντική διαφορά με την Χ-Ε5 και τον 27mm. Προφανώς ο άμεσος ανταγωνιστής είναι μια A7C και όχι μια Α7 αλλά αυτή έχω βάσει αυτής σύγκρινα 😁

Ωραίο και το film simulation dial δε νομίζω να ήθελα κάτι άλλο σε αυτό το σημείο όπως ISO που διάβασα σε φόρουμ αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος θέλει σώμα Fujifilm και δεν τον απασχολεί η τιμή η Χ-Ε5 τα σπάει... Για μένα η τιμή εξακολουθεί να είναι εξωφρενική ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν τα ζητήματα με την εστίαση που απ' όσο έχω δει δεν έχουν διορθωθεί. Μακάρι να λυθούν, αν και δεν το βλέπω σε αυτή τη γενιά επεξεργαστή, καθώς είναι ένα σώμα που πιστεύω θα γεράσει καλά.