Fuji X-E5

Παρα πολυ ακριβη μηχανη για αυτο που ειναι. Καπου στο χιλιαρικακι θα την θεωρουσα μια τιμια μηχανη και καπου στο 800-900 ευκαιρια. Καθιερώθηκαν ομως τετοιες τιμες παντου δυστηχως και οι μισθοι δεν ακολουθησαν την ανοδο.

Χιλιάρικο με 40mp, IBIS και κάπως παραπάνω από το μέσο όρο ποιότητα κατασκευής είναι απελπιστικά αισιόδοξο εώς ανέφικτο, μη φτάνουμε στο άλλο άκρο. Στα 1.200 - 1.300€ δε θα έλεγε κάποιος κάτι. Βέβαια παρατηρώντας πως λειτουργεί η εδώ αντιπροσωπεία τόσα χρόνια τη βλέπω να έρχεται πάνω από 1.600€ αλλά οκ.

Μόλις τώρα αυτό έλεγα σε ένα thread στο dpreview. Η Χ-Τ5 ήρθε στην Ελλάδα στα 2.100€ και έχει μείνει εκεί από την αρχή. Καμία έκπτωση οποιασδήποτε μορφής. Και δε φταίει φυσικά ο ΦΠΑ κλπ στην Πολωνία από 1.850€ που είναι η τρέχουσα τιμή παίζει σε έκπτωση στα 1.600€. Για μένα όποιος θέλει να αγοράσει οτιδήποτε Fujifilm εκτός Instax δεν έχει νόημα να τα πάρει από Ελλάδα, πλην 3rd party φακών. Σίγουρα θα μπορέσει να βρει την Χ-Ε5 σε καλύτερη τιμή από άλλη χώρα της Ε.Ε. απλώς ας ελέγξει σίγουρα πρώτα τι ισχύει για την εγγύηση. Στην Πολωνία π.χ. ήδη σε ένα κατάστημα τη βλέπω στα 1.500€

Last edited:
Εμένα η τιμή της πάντως σύμφωνα με τον ανταγωνισμό μου φαίνεται φυσιολογική, εντάξει ίσως θα μπορούσε να είναι 100-200 ευρώ πιο κάτω αλλά βλέποντας τι υπάρχει εκεί έξω ακριβή δεν την λες με αυτά που προσφέρει.

Τα έχουμε πει οι τιμές έχουν πάει στον θεό, αντίστοιχες μηχανές crop π.χ. Canon R7 και Sony A6700 στα 1.700 ευρώ ξεκίνησαν αρχική τιμή…εδώ πουλάει η Olympus την OM3 στα 2Κ…κορόιδο είναι η Fuji να την δώσει στα 1.000 ευρώ την στιγμή μάλιστα που οι Fuji μηχανές έχουν τεράστιο hype και ζήτηση….

1549 ευρώ για το σώμα της XE5 μου φαίνεται πολύ καλή τιμή, τη στιγμή που όλα πάνε σε θεό. Δηλαδη αν είχε και την αδιαβροχοποίηση θα ήταν και αυτή στα 1800-2000;

Μια παρατήρηση για τις fuji είναι οτι Ελλάδα η αρχική τιμή μένει πάντα αρχική μεχρι τελειώσουν τα αποθεματα, χωρίς να πέφτει η τιμή με cashback. Όταν πήρα την ΧΤ30 περίμενα να πέσει μερικους μήνες, δεν έπεφτε, την πήρα, και τελικά δεν άλλαξε ποτέ η τιμή της (διορθώστε με αν κάνω λάθος, αυτά έβλεπα όσο χάζευα άλλες fuji).
Ενώ πχ η Olympus ξεκινάει με μια φουσκωμένη τιμή που την ρίχνει 300-500 στους 6-8 μήνες με τα cashback. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η λογική με τις φουσκωμένες τιμές και τα cashback. Όλοι περιμένουν μόνο chasback.

1549 ευρώ για το σώμα της XE5 μου φαίνεται πολύ καλή τιμή, τη στιγμή που όλα πάνε σε θεό. Δηλαδη αν είχε και την αδιαβροχοποίηση θα ήταν και αυτή στα 1800-2000;

Μια παρατήρηση για τις fuji είναι οτι Ελλάδα η αρχική τιμή μένει πάντα αρχική μεχρι τελειώσουν τα αποθεματα, χωρίς να πέφτει η τιμή με cashback. Όταν πήρα την ΧΤ30 περίμενα να πέσει μερικους μήνες, δεν έπεφτε, την πήρα, και τελικά δεν άλλαξε ποτέ η τιμή της (διορθώστε με αν κάνω λάθος, αυτά έβλεπα όσο χάζευα άλλες fuji).
Ενώ πχ η Olympus ξεκινάει με μια φουσκωμένη τιμή που την ρίχνει 300-500 στους 6-8 μήνες με τα cashback. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η λογική με τις φουσκωμένες τιμές και τα cashback. Όλοι περιμένουν μόνο chasback.
Και η Nikon στην Ελλάδα έτσι δουλεύει περιμένουν όλοι τις εκπτώσεις στο Black Friday…..καλά οι Olympus είναι οι πρώτες που πέφτουν οι τιμές τους καθώς βάζουν υπερβολικά φουσκωμένες αρχικές τιμές και όποιον πιάσουν…

• Like
Reactions: isin

Έτσι ακριβώς είναι. Αυτό λέω και στο ποστ παραπάνω. Δεν πέφτουν ποτέ οι τιμές, δε γίνονται εκπτώσεις πότε και είναι οι υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Δεν αξίζει γενικά η αγορά εντός Ελλάδας εκτός αν κόβεται το ΦΠΑ το οποίο αφορά επαγγελματίες.

Και για την εγγύηση που ανέφερα παραπάνω θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα, απλώς απευθύνεται στο κατάστημα του εξωτερικού από το οποίο την αγόρασε.