Fuji X-M1 είναι εδώ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Καλά να είμαστε και τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω δείγματα με την X-M1 και prime fuji φακό...

Τι έγινε δεν κρατήθηκες τελικα?:BDGBDGB53:

Όχι είπαμε στάση πληρωμών μέχρι το καλοκαίρι.
Απλά βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος να μου δανείσει το φακό του.
Με τα λεφτά μου έμαθα ότι ο Στουρνάρας έκανε προπαραγγελία της A6000.:violent-smiley-030:

Την Παρασκευή είχε τρομερό καιρό για φωτογραφία.
Η διαύγεια στην ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και η ορατότητα φοβερή.
Έβαλα στην τσέπη την Χ-Μ1 και στο σούρουπο κατέβηκα στο λιμάνι για μερικές λήψεις.
Μπορώ να πω ότι 3 πράγματα μου έλειψαν και θα με βόλευε πολύ αν τα είχα.
Σκόπευτρο (ο ήλιος ήταν στο ηλιοβασίλεμα στο επίπεδο των ματιών μου και με τύφλωνε)
Τηλεφακό (ένας 55-200mm θα μου έδινε κάποια καλύτερα κάδρα και μία διακριτικότητα)
Ένα nd φίλτρο (το ήθελα να κάνω γάλα τη θάλασσα σε μία δύο λήψεις)

Σκόπευτρο (ο ήλιος ήταν στο ηλιοβασίλεμα στο επίπεδο των ματιών μου και με τύφλωνε)

Γιατι δε χρησιμοποιησες την σπαστη οθονη για να μη κοιτας απευθειας τον ηλιο;

Την Παρασκευή είχε τρομερό καιρό για φωτογραφία.
Η διαύγεια στην ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και η ορατότητα φοβερή.
Έβαλα στην τσέπη την Χ-Μ1 και στο σούρουπο κατέβηκα στο λιμάνι για μερικές λήψεις.
Μπορώ να πω ότι 3 πράγματα μου έλειψαν και θα με βόλευε πολύ αν τα είχα.
Τηλεφακό (ένας 55-200mm θα μου έδινε κάποια καλύτερα κάδρα και μία διακριτικότητα)
Ένα nd φίλτρο (το ήθελα να κάνω γάλα τη θάλασσα σε μία δύο λήψεις)

μας δουλεύεις βρε Παναγιώτη! Ζητάς αυτά που είχες και τα θεώρησες μη σημαντικά στην πορεία της φωτογραφικής σου εξέλιξης;

Δε απολογούμαι αλλά εξηγούμαι.
Το σκόπευτρο είναι επιθυμητό και μπορώ να πω ότι όταν είχα τις nikon dslr το 99,9% των λήψεων μου γίνονταν από το ματάκι, στην Χ-Μ1 δεν έχω την επιλογή και για αυτό δουλεύω με την οθόνη.
Ο nikon o 55-200mm δεν με εντυπωσίασε γιατί είχα τον tamron 17-50 οπότε η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη με το nikon να χάνει παντού.
Το nd φίλτρο το είχα με τον tamron αλλά δεν το δούλεψα ποτέ γιατί δεν με ενέπνεε όσο η fuji στη φωτογράφιση.
Όλοι έχουν τους προβληματισμούς τους για τον εξοπλισμό τους εγώ απλά έχω το θάρρος να τους μοιράζομαι.

Το καλύτερο είναι σχετικό και ο άνθρωπος δεν ευχαριστιέται με τίποτα.
Προτιμώ όμως πια να διαμορφώνονται οι φωτογραφικές μου ανάγκες μέσα από την φωτογραφία.
Προσπαθώ να τραβάω, να πειραματίζομαι, να συγκρίνω και να βλέπω στην πράξη τι έχω πραγματικά ανάγκη.
Το θέλω είναι αόριστο και συχνά παρορμητικό και δεν αποτελεί σωστή βάση για αποφάσεις.
Αυτήν τη στιγμή πορεύομαι με αυτά που έχω και όταν τα εξαντλήσω θα κοιτάξω παραπέρα.
Δεν αγνοώ και τον χρηματικό παράγοντα που είναι καθοριστικός.

Η γνώμη μου ειναι οτι το σκόπευτρο είναι πολύ σημαντικό για λήψεις σε φως ημέρας στην πατρίδα μας , 300 μέρες το χρόνο.

Οσο για τον 55-200, για τα λεφτά του ειναι καλός αλλά πολύ λίγος για τις D7XX.
Είπαμε η Nikon στο DX δεν έχει τους σωστούς φακούς οπότε ειτε σε οδηγεί σε third party (Sigma, Tamron, Tokina) είτε σε .. Full Frame.

Σήμερα στο σούρουπο πετάχτηκα για μια γρήγορη φωτογραφική βόλτα στο λιμάνι.
Συνέλαβα τον εαυτό μου να τραβάω με τον ζουμ φακό στο 23mm.
Ύπαγε οπίσω μου πονηρέ λέω Μ.Πέμπτη με σκανδαλίζεις και αμέσως άλλαξα εστιακό μήκος.:smash:
Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους και Καλό Πάσχα με υγεία και καλή φωτογραφία.