Fuji X-M1 είναι εδώ....

Καμία περηφάνια αν δεν μου έκανε η fuji θα ήμουν ήδη πίσω στον κιτρινιάρη.
Την Δευτέρα θα δούμε τι ψάρια πιάνει.

Ο χώρος είναι μεγάλος αρκετά και πολυ κοντά στα σκαλια δεν θα είσαι γιατί θα εμποδίζεις τους άλλους, η πρώτη σειρά ή ακριβώς μπροστά της κάτω στο πατωμα είναι μάλλον οι καλύτερες επιλογές. Από τα πλάγια θα μπορέσεις να βγάλεις πιθανά πολυ ενδιαφέροντα κοντινά αλλά θα χάσεις και αρκετά λόγω γωνιάς αν είσαι μόνιμα στα πλάγια. Αν μπορείς να δεις κάποια πρόβα (ή την τελική δοκιμή) ώστε να ξέρεις πως περίπου κινούνται θα είναι το καλύτερο για να προετοιμαστείς. Το ευρυγώνιο άκρο αν καθεσαι από μπροστά θα σου είναι σχετικά άχρηστο για πορτρέτα θα χρειαστεί μαλλον να κροπάρεις καθώς ακόμα και στα 50mm από την πρώτη σειρά με τις καρέκλες ως το μικρόφωνο είσαι αν δεν κάνω λαθος ολόσωμο ενήλικα τουλάχιστον. Από εκει και πέρα αν δεν είσαι ατυχος με καμμιά τρελλή συνεφεια ως τις 8:30 δεν θα έχεις πρόβλημα με το φως ακόμα και σχετική κίνηση θα την καταγράψεις. Οσο σκοτεινιάζει θα δυσκολευουν τα πράγματα. Με ένα εξωτερικό φλας με softbox ή diffuser θα ησουν άνετος

Να ξέρεις ότι τα μικρά παιδιά αν έχουν ποιήματα είναι πολύ σφιγμένα την ώρα που τα λένε, κοιτάνε συνήθως κάτω ή πλάγια εκεί που είναι η δασκάλα. Πριν ή μετά την απαγγελία είναι οι καλυτερες στιγμές για αυθόρμητα πορτρέτα. Σε "χορευτικά" μην προσπαθήσεις να τα πιάσεις όλα μαζί σε μια φωτο δεν προκειται να καταφέρουν να συγρονιστούν ώστε να να έχεις πετυχεις καλή ομαδική. Καλύτερα μικρές ομάδες των 2-3 παιδιών σε κάθε καδρο

Είσαι ο "επίσημος" φωτογράφος της εκδήλωσης ή για προσωπική χρήση ενδιαφέρεσαι?

Last edited:
Την κόρη μου θα τραβάω κυρίως αλλά και τις φίλες και όχι μόνο.
Μετά από κάθε γιορτή μου ζητάνε οι γονείς φωτογραφίες, ίσως βλέποντας με παλαιότερα με τις dslr τους ενέπνεα επαγγελματισμό.:guitarist:
Τώρα με τη μικρή μάλλον δε θα τους γεμίσω το μάτι.
Υ.Γ.Έτσι για να γελάσουμε θα σας αναφέρω ένα γεγονός τελευταία:
έρχεται λοιπόν μια μαμά και μου λέει: "είδα τις φωτογραφίες που έβγαλες από την εκδήλωση και μου άρεσαν πολύ και θέλω να σου δώσω ένα φλασάκι να μου τις δώσεις.
Της απαντάω: "Φαντάζομαι θέλει αυτές με το παιδί σου"
Και μου απαντάει: "Όχι τις θέλω όλες"!
Τι να πω μετά....Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Όποιος θέλει να μπει στον μαγικό κόσμο της fuji είναι η καλύτερη και πιο οικονομική στιγμή.
http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-X-...m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=12TBC82AHD1C2H727Y2F
Χ-M1 στις 375 λίρες τελική τιμή και με επιστροφή από το amazon 100 λιρών οπότε η μηχανή θα κοστίσει κάτι λιγότερο από τα 350 ευρώ!

να'σαι εδώ γιατί η ζωή
με ένα σώμα δεν αρκεί:a0210:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Όποιος θέλει να μπει στον μαγικό κόσμο της fuji είναι η καλύτερη και πιο οικονομική στιγμή.
http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-X-...m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=12TBC82AHD1C2H727Y2F
Χ-M1 στις 375 λίρες τελική τιμή και με επιστροφή από το amazon 100 λιρών οπότε η μηχανή θα κοστίσει κάτι λιγότερο από τα 350 ευρώ!

νομίζω τρέχει και μια προσφορά με την Χ-Α1 που δίνουν δώρο τον 55-230mm φακό

Νιώθω ότι το φόρουμ εδώ μέσα είναι κάτι παραπάνω από μερικά λόγια και μόνο.
Είναι ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, συναισθημάτων.
Άλλη μία γιορτή του παιδικού σταθμού τελείωσε τα φώτα έσβησαν,τα παιδιά πήγαν για ύπνο και τι έμεινε.
Ένα υπέροχο βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες.
Τελικά δανείστηκα την επαγγελματική Sony NEX VG30EH με 18-200mm κιτ φακό και στιβαρό τρίποδο.
Έβαλα ποιότητα full hd με 50i και όχι 50p λόγω χαμηλού φωτισμού και έβαλα ζουμ στο ήχο γιατί ήμασταν μακριά,5.1 syround και μείωση θορύβου από τον αέρα.
Έβαλα τον κολλητό μου να τραβάει, που είχε και αυτός κόρη στη γιορτή και ξεχύθηκα για φωτογραφίες.
Το iso καρφωμένο στα 3200 (fuji είναι αυτή δε φοβάται θόρυβο) και το φλας να το χρησιμοποιώ σε παραπάνω από τις μισές.
Τράβηξα 307 λήψεις και η μπαταρία είχε και άλλο να δώσει.
Να πω την αλήθεια πιο πολύ χρησιμοποίησα το ευρυγώνιο 16mm για να μην χάνω το f3.5.
Ναι τον ήθελα τον πιο φωτεινό φακό,ναι και το f2.8 θα έκανε τη διαφορά αλλά όπως έστρωσες κοιμάσαι.
Και κοιμήθηκα και ονειρεύτηκα και θα πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
Το αν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο είναι ένα ανόητο ερώτημα που δεν χρειάζεται απάντηση.
Τα 3-4 καλά κάδρα τα έφτιαξα και τα έχω πετύχει και είμαι καλυμμένος.
Τα λάθη μου τα είδα και θα τα δουλέψω παραπάνω την άλλη φορά όπως δούλεψα τώρα τα προηγούμενα.
Το καλύτερο όμως δεν αφορά ούτε φωτογραφίες ούτε βίντεο και θα το γράψω χωρίς έπαρση.
Το καλύτερο δώρο το έκανε η κόρη μας που παρότι ήταν με depon,πονοκέφαλο,εξαντλημένη και στα όρια του πυρετού
ολοκλήρωσε το ρόλο της χωρίς να γκρινιάξει στιγμή,χωρίς να παραπονεθεί και άντεξε μέχρι τέλους.
Λατρεύω τους μαχητές,τους παθιασμένους,τους αγωνιστές της ζωής από τα μικρά στα μεγάλα χάρη σε αυτούς υπάρχει ελπίδα.

Last edited:
Νιώθω ότι το φόρουμ εδώ μέσα είναι κάτι παραπάνω από μερικά λόγια και μόνο.
Είναι ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, συναισθημάτων.......
Το καλύτερο δώρο το έκανε η κόρη μας που παρότι ήταν με depon,πονοκέφαλο,εξαντλημένη και στα όρια του πυρετού
ολοκλήρωσε το ρόλο της χωρίς να γκρινιάξει στιγμή,χωρίς να παραπονεθεί και άντεξε μέχρι τέλους.
Λατρεύω τους μαχητές,τους παθιασμένους,τους αγωνιστές της ζωής από τα μικρά στα μεγάλα χάρη σε αυτούς υπάρχει ελπίδα.

Να τη χαίρεσαι παλικάρι μου να είναι τυχερή στη ζωή της και ευτυχισμένη
και να λιώνεις τη κάμερα σου

Παντα τέτοια Πανο!!!
Τα δειγματα που ανέβασες είναι μια χαρά από χρώματα και οξύτητα οπότε φαντάζομαι ότι δεν είχες κάποιο πρόβλημα με φωτισμό και τέτοια. Στις 10 θα τραβήξω και εγώ μια αντίστοιχη σε νηπιαγωγείο

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1056214-REG/zeiss_touit_32mm_f_1_8_and.html
700 ευρώ για 2 πολύ καλούς φακούς.
Ο 32αρης συγκρίνεται με τον 35αρη της fuji τον οποίο βρίσκω στα 400 ευρώ ολοκαίνουργιο.
Ο 12αρης είναι αρκετά ευρυγώνιος και δε θα έλεγα ότι είναι στις προτεραιότητες μου.
Θέλω γνώμες και απόψεις.