Fuji X-M1 είναι εδώ....

Συγνώμη για την αδιάκρισια αλλά αυτά τα δύο Πανο πώς 'σχετίζονται';

Και με 170 ευρώ μόνο το σώμα!!!!!!!!
http://www.fotomundus24.de/shop/fujifilm-finepix-braun-gehΓ€use-p-19882.html
Και αν κατάλαβα καλά βάζεις στα σχόλια τον κωδικό Mundus-FUJI50-2014
και σου στέλνουν δωροεπιταγή 50 ευρώ!

Παναγιώτη, χρωστάω κέρασμα!

Δεν είναι δωροεπιταγή για μελλοντική αγορά αλλά έκπτωση! Το 50άρικο στο αφαιρούν εκείνοι από την τιμή μετά το πέρας της παραγγελίας (όχι αυτόματα).

Την παραγγελία την έκανα σήμερα τα ξημερώματα και το πρωί είχα e-mail από τη Foto Mundus, ενημερώνοντάς με ότι λόγω υπερβολικού αριθμού παραγγελιών δεν μπορούν να καλύψουν τις παραγγελίες και με ρώτησαν αν μπορώ να περιμένω δύο εβδομάδες μέχρι την αποστολή.
Εννοείται ότι αφού η παραγγελία ολοκληρώθηκε από το σύστημα, η τιμή κατοχυρώθηκε. (Όχι όπως γίνεται στα ελληνικά ιντερνετομάγαζα...)

Αφού συμφώνησα να περιμένω, μου έστειλαν τον λογαριασμό προς πληρωμή:
99 ευρώ + 20 μεταφορικά, τελικό σύνολο 120 ευρώ η X-M1!

Την τιμή τώρα την έχουν επαναφέρει στα κανονικά επίπεδα (449 μόνο το σώμα, και με έκπτωση όχι 50 ευρώ, αλλά μόλις 30).
http://www.fotomundus24.de/shop/fujifilm-finepix-braun-gehΓ€use-p-19882.html

Εμενα γιατι δεν μου πηρες μια ?

Για να στη δώσω εν καιρώ ολοκληρωμένη με φακό, μισές δουλειές θα κάνουμε; :p

217 βλέπω με δωρεάν μεταφορικά από ebay τον 27mm 2.8, οπότε βγαίνει ένα σύνολο 337.
Καταπίνεται πιστεύω.

X-M1_Brown_Front_Left_27mm.jpg

Δεν ειναι κακο το deal, αλλα αν την επαιρνα μονο 120ευρω θα της εκανα δωρακι αυτον ...

Ας ειμαι ποιο τολμηρος την επομενη φορα... ;-)

Μωρέ κι εγώ θέλω τον 23άρη, αλλά μετά δεν θα πάρω τον PanaLeica 15 1.7 για την GM1/GH4.

X-M1 + 23 1.4 πιστεύω ως προς ποιότητα φωτογραφίας θα υπερτερεί έναντι GM1 + 15 1.7.

Αλλά και για τον 27 2.8 pancake διαβάζω πολύ καλά λόγια. Όχι εξαιρετικά βέβαια όπως για τον 23άρη.

Μπράβο μου και μπράβο Γιάννη που είσαι τολμηρός και έκανες την κινηση.
Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο της fuji.
Ο 23αρης είναι περίεργη αγορά γιατί με ελάχιστα παραπάνω αγοράζεις την x100s.

Η μοναδικη μου εμπειρια με pancake ηταν με αυτον της sony, o οποιος ηταν επιεικως απαραδεκτος ... Προφανως δεν ειναι ολοι οι pancake ιδιοι, αλλα τους εχω παρει με στραβο ματι...

Τα έχω ξαναγραψει για τον 27αρη γιατί τον είχα πάρει αλλά τον έδωσα σχεδόν άμεσα.
Θετικά:
Ελαφρύς, μικρός και στιβαρός φακός
Οπτικά πολύ καλός με οξύτητα φοβερή
σε όλο το κάδρο και χωρίς παραμορφώσεις
Αρνητικά:
Θορυβώδης και πιο αργός στην εστίαση απο τον κιτ,το βράδυ ψαρεύει υπερβολικά και δυσκολεύεται πολύ.
Το 27 μου φάνηκε τρομερά άβολο κάδρο.
Τη μια ήθελα 23αρη για να τα χωρέσω όλα,την άλλη ενα 35αρη θα ήταν πιο όμορφο στο μάτι.
Αν έπαιρνα τώρα την x-m1 και δεν είχα φακό,αν ήθελα ζουμ θα έπαιρνα τον 16-50 που είναι οτι πιο τίμιο κυκλοφορεί στα λεφτά του ή αν ήθελα σταθερό ο 35αρης f1.4 στα 400 ευρώ παιζει χωρίς αντίπαλο.

99 + μεταφορικά καινούριο σώμα Fuji, τρέχον μοντέλο, με ευρωπαϊκή εγγύηση πάντως πρέπει να είναι ρεκόρ πετυχημένης αγοράς.

Έτσι ακόμη και αν συνδυαστεί με τον κορυφαίο 23άρη 1.4 των 668 από purnima βγαίνει ένα συνολικό κόστος 788 . Φτηνότερα κι από X100S.

Δούρειος ίππος η X-M1. Σου λέει η Fuji, άστους να πάρουν ένα σώμα φτηνά να γλυκαθούν και μετά όλο και θα δελεαστούν να πάρουν κάποιον ακριβό prime και θα τους δέσουμε ως πελάτες.

99 + μεταφορικά καινούριο σώμα Fuji, τρέχον μοντέλο, με ευρωπαϊκή εγγύηση πάντως πρέπει να είναι ρεκόρ πετυχημένης αγοράς.

Έτσι ακόμη και αν συνδυαστεί με τον κορυφαίο 23άρη 1.4 των 668 από purnima βγαίνει ένα συνολικό κόστος 788 . Φτηνότερα κι από X100S.

Δούρειος ίππος η X-M1. Σου λέει η Fuji, άστους να πάρουν ένα σώμα φτηνά να γλυκαθούν και μετά όλο και θα δελεαστούν να πάρουν κάποιον ακριβό prime και θα τους δέσουμε ως πελάτες.

Πολύ σωστά!

Και πολύ μου πήρε.
30 ώρες μετά την παραγγελία της X-M1 παρήγγειλα και τον 23άρη 1.4. :blush:
Από purnima 663 ευρώ.
Να πώς πετυχαίνει το "κόλπο" της Fuji.

Τα 35mm είναι αγαπημένη μου εστιακή απόσταση, απ' όταν είχα τον 35 1.4L πάνω στην 5D.
Απ' ό,τι διαβάζω ο φακός της Fuji είναι ακόμη καλύτερος.

Μένει τώρα η α7s + 55 1.8 για να δέσει η πολυσωματική τριάδα. :flipout:
X-M1 + 23 1.4 (35 σε ff)
α7S + 55 1.8
GH4 + 42.5 1.2 (85 σε ff)

Πολύ καλός φακός ο 23 αρης της Fuji. Αλλά αφού σου αρέσει το 35mm γιατί δεν πήρες από την αρχή μια x100 μεταχειρισμένη που παίζει στην Ευρώπη από 400 με 450 ευρώ να σου έρθει και φθηνότερα και να έχεις και Evf?

Last edited:
Σωστά, αλλά σκέφτηκα ότι αν μου αρέσει η Fuji, θα αναβαθμιστώ κάποια στιγμή σε X-T1,
οπότε τι καλύτερο από τον 23 1.4 να καρφώσω πάνω του.

Ο 23άρης 1.4 ξεπερνά σε ποιότητα τον ενσωματωμένο στην X100S.

Σωστά, αλλά σκέφτηκα ότι αν μου αρέσει η Fuji, θα αναβαθμιστώ κάποια στιγμή σε X-T1,
οπότε τι καλύτερο από τον 23 1.4 να καρφώσω πάνω του.

Ο 23άρης 1.4 ξεπερνά σε ποιότητα τον ενσωματωμένο στην X100S.

Να το κανεις γρηγορα, και να μην ταλαιπωρησεις πολυ σε παρακαλω την X-M1 :p