Fuji X-M1 είναι εδώ....

Κάποιες συγκριτικές παρατηρήσεις έκανα, με δείγματα. Φυσικά και δεν ήταν πλήρες συγκριτικό τεστ.

Προφανώς και είναι λάθος χρήστη η κουνημένη φωτό σε ταχύτητα 1/50. Λάθος όμως που ενώ μπορούσα να επαναλάβω με X-M1+23, με gm1+12-32 δεν μπορούσα. Το ίδιο και με το AF στο λευκό πλαστικό μπαλάκι που δεν πρόσφερε ικανή αντίθεση για εστίαση. Οι δοκιμές έγιναν ενώ έπαιζα με επιπόλαιες λήψεις στο πόδι. ίδιες συνθήκες, ίδιος ανίκανος/ανίδεος χρήστης.

ουτε ανικανο /ανιδεο σε αποκαλεσα, ουτε κανω ουαου σε καθε φωτο τις fuji. απλα ανεφερα οτι σε 1/50 δεν πρεπει να βγαινει κουνημενη η φωτογραφια.... τσπ, δεν το συνεχιζω γιατι βλεπω να με διαγραφουν και απο avc:chinese:

Συγκριτικά δείγματα σε χαμηλά και υψηλά ISO μεταξύ Χ-Μ1 και Canon 5D III, Nikon D800 και Olympus OM-D E-M5.

http://photographylife.com/reviews/fuji-x-m1/6

Όσο "μαγειρεμένα" κι αν είναι τα raw της Fuji, είναι εντυπωσιακή η ποιότητα εικόνας της Fuji, και πόσω μάλλον της X-M1, που με τόσο χαμηλό αντίτιμο προσφέρει τέτοια ποιότητα.

Μήπως να μεταφερθούν οι φωτογραφίες και τα σχόλια στην κατηγορία της Φωτογραφίας και να μιλάμε εδώ μόνο για το σώμα της X-M1;

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την πορεία του Παναγιώτη και τις σκέψεις/φωτογραφίες του, αλλά το νήμα είναι για την X-M1 ή προσωπικό blog-ημερολόγιο;

Χαίρομαι που υπάρχει ανταπόκριση στα ποστ μου.
Η 22 μπήκε για να μπει, όντως δεν βοήθησε πολύ ο φωτισμός και την έχω κροπάρει και περίεργα γιατί δεν ήταν καλό το κάδρο.
Στην 19 τα κορδονάκια χαλάνε τη φωτογραφία αλλά δεν τα πάω καλά με την επεξεργασία, το ίδιο και για την 30 και την 26.
Την 27 την έκοψα εγώ για να φαίνονται κάτι παιδιά.
Για την 23 όποιος θέλει να του την στείλω να την δουλέψει και να την φτιάξει όπως λέει ο Βλάσης.
Γαμπρός υπάρχει αλλά δεν ενδείκνυται να είναι στο ντύσιμο της νύφης.

Το νήμα το ξεκίνησα εγώ αγοράζοντας πριν από 6 μήνες την Χ-Μ1.
Αν δείτε από την πρώτα ποστ την παρουσίαση της μηχανής την κάνω μέσα από φωτογραφίες και μετά από λόγια.
Για εμένα η κριτική μηχανής,φακών κτλ γίνεται ασφαλέστερα από το τελικό αποτέλεσμα που είναι η φωτογραφία και μετά από όλα τα άλλα.
Οι έξυπνοι αγοραστές δεν θαμπώνονται από νούμερα και κριτικές αλλά επηρεάζονται κυρίως από το τελικό αποτέλεσμα.
Εδώ μέσα εγώ , στο προσωπικό - blog ημερολόγιο όπως το αναφέρεις, ξεβρακώνομαι φωτογραφικά για να κρίνω και να κριθώ.
Σε κάποιους αυτό αρέσει κρίνοντας από την ανταπόκριση τους στα ποστ μου. ( δεν εννοώ με το αρέσει ότι γράφουν ουάου κτλ αλλά ότι κάθονται και διαβάζουν το νήμα εκφράζοντας γνώμη και δίνοντας γνώση).
Το αν προσφέρει αυτό στο θέμα της Χ-Μ1 εγώ πιστεύω ότι είναι ουσιαστικότερο από θεωρίες και υποθέσεις.
Αν παρόλα αυτά οι διαχειριστές κρίνουν ότι καταχράζομαι το νήμα ή δεν ταιριάζουν εδώ τα ποσταρίσματα μου ας τα μεταφέρουν σε ένα καινούργιο θέμα
με τίτλο "tiniakos+X-m1", "Η ερωτική σχέση του Παναγιώτη με τη fuji","Ωριμάζοντας φωτογραφικά με την σειρά" Χ ή ότι άλλο εσύ έχεις να προτείνεις.
Αναμένω απάντηση γιατί στα επόμενα post μου θέλω να γράψω πολλά και αν ανεβάσω και άλλο υλικό.

Προσωπικά θα ήθελα να παραμείνουν οι φωτογραφίες στο νήμα .
Έτσι θα βλέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος τι δυνατότητες έχει η μηχανή.
Γιατί το ζητούμενο τελικά είναι …ένα, η φωτογραφία
Τα τεχνικά έτσι κι αλλιώς, γράφονται και από μέλη που δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια του την – οπουδήποτε- μηχανή, αλλα έχουν γνώμη από διάφορα reviews

...ότι άλλο εσύ έχεις να προτείνεις.
Αναμένω απάντηση γιατί στα επόμενα post μου θέλω να γράψω πολλά και αν ανεβάσω και άλλο υλικό.

Εσύ θα επιλέξεις όνομα στο νέο νήμα στην κατηγορία της Φωτογραφίας. Ίσως μια γενική ονομασία, αφού θα αφορά πορεία και όχι συγκεκριμένη θεματολογία.

Φαντάζεσαι αν ο καθένας κατέγραφε στην κατηγορία του εξοπλισμού (στο εκάστοτε νήμα της μηχανής που κατέχει) τη φωτογραφική του πορεία, σε ποιον τόπο βρίσκεται κάθε φορά και πώς περνάει και τι φωτογραφίες βγάζει τι θα γινόταν;

Επαναλαμβάνω ότι τα ποστ σου είναι ενδιαφέροντα. Ο τρόπος γραφής σου, οι φωτογραφίες σου, οι φιλοσοφικές σου σκέψεις κτλ. έχουν πολύ ενδιαφέρον. Απλά καλό είναι το νήμα της X-M1 να είναι καθαρό για πληροφόρηση που αφορά άμεσα το συγκεκριμένο σώμα.

Αν παρόλα αυτά οι διαχειριστές κρίνουν ότι καταχράζομαι το νήμα ή δεν ταιριάζουν εδώ τα ποσταρίσματα μου ας τα μεταφέρουν σε ένα καινούργιο θέμα
με τίτλο "tiniakos+X-m1", "Η ερωτική σχέση του Παναγιώτη με τη fuji","Ωριμάζοντας φωτογραφικά με την σειρά" Χ ή ότι άλλο εσύ έχεις να προτείνεις.

Παναγιώτη φυσικά και ΔΕΝ καταχράζεσαι το νήμα, σε ευχαριστούμε που το κρατάς ενδιαφέρον και ζωντανό. Απλά όταν ασχολούμαστε πλέον με τις φωτογραφίες (και όχι με την μηχανή), αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον ότι ο φωτογράφος έχει φθάσει σε ένα αξιόλογο (τουλάχιστον) επίπεδο, και δεύτερον ότι ήρθε η στιγμή να ποστάρει στα νήματα της κατηγορίας "φωτογραφία" - αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του, θα ρίχναμε όλοι χύμα τις φωτογραφίες μας στα νήματα των μηχανών με τις οποίες τραβάμε, και... καταλαβαίνεις τι θα γινόταν!

X-M1 vs X-T1

Y9Gxvf.jpg

Full jpeg X-Μ1 ....................................Full jpeg X-T1

http://www.dkamera.de/testbericht/fujifilm-x-m1/bildqualitaet.html

Last edited:
Πρόβλημα στον φακό της X-M1 ή κουνημένη φωτό θα φανταζόμουν, αν δεν έβλεπα παραπλήσια θολή εικόνα και με τους δύο φακούς (16-50/18-55).

Χ-Ε2, Χ100S και X-T1 είναι οι μηχανές που ξεπερνάνε σε ποιότητα εικόνας την X-M1.

εγώ πάλι γιατί βλέπω μεγάλη διαφορά?

και εγώ στο iPad Air βλέπω διαφορες αρκετα σημαντικές .... στα γράμματα πολυ πιο λεπτομέρεια , στις τρίχες κλπ. , λίγο πιο έντονο μαύρο και λίγο πιο ζωηρό contrast κλπ.

και έτσι θα έπρεπε να είναι.
μηχανή του χιλιάρικου, και με ότι καλύτερο έχει βγάλει η fuji, η XT1 δεν μπορεί να συγκριθεί με την xm1 τον 300 ευρώ. Όσο και καλή να είναι η xm1 είναι μια μέτρια ποιοτικά κατασκευής μηχανή ,αλλά με ένα εξαιρετικό σενσόρα που απευθύνετε σε μικρά πορτοφόλια … με απατήσεις
Όπως επίσης και η X100s …καλή και γρήγορη η X100 με το νέο firmware, η X100s όμως είναι ξυράφι, και το raw αρχείο απίστευτο….

Κάποιοι φίλτατοι παλαιότερα ήταν στο στρατόπεδο X-E1,x100 και όταν τα έλεγε ο tiniakos δεν τον ασπάζονταν.
Τώρα έρχονται στα λόγια μου με Χ-Τ1 και Χ100s.:SFGSFGSF: