Fuji X-M1 είναι εδώ....

Καλησπέρα, θεωρείς ότι είναι μια καλή λύση για αρχάριο ? Υπάρχει κανένα site που να την έχει σε καλη τιμη.
Περιμένουμε σε λίγους μήνες τον ιο και ψάχνω μια φωτογραφική που να μου κρατήσει για χρόνια. Thanks

Έτσι απλά και αόριστα δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Μια ερώτηση σου στο θέμα "βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής" θα σου έλυνε πιο πολλές απορίες.
Απλά πες μας τι εμπειρία είχες από φωτογραφία στο παρελθόν,πόσα διαθέτεις και αν σε ενδιαφέρει το μέγεθος της μηχανής και να ασχοληθείς παραπάνω μαζί της.

Εμ, ετσι που το ρώτησα φυσικό είναι να μην μπορείς να μου απαντήσεις.:smash:
Λοιπόν διαθέτω περίπου 500-600 ευρώ. Εμπειρία με φωτογραφικές δεν έχω παρά μια superzoom της fuji που είχα πάρει πριν μερικά χρόνια και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος σε σκοτεινές λήψεις. Πιτσιρικάς είχα κάνει 2 μέρες σεμινάριο φωτογραφίας που μάθαμε για κλείστρα, διαφράγματα, αζα κτλ, αλλά πάνε 15 χρόνια από τότε. Η φωτογραφικη που ψάχνω θέλω να μπορεί να με ικανοποιήσει στο auto αλλά και να μου δίνει τη δυνατότητα και το ερέθισμα να κάτσω να διαβάσω και να βελτιωθώ. Επίσης, δεν θέλω να κουβαλώ μια γκουμουτσα μηχανή και 6 κιλά εξοπλισμό για ένα ΣΚ στη Νάξο λες και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, γιατι αν κατι μου είναι δύσχρηστο ξέρω ότι θα το φάει το ράφι ή θα το δούμε πολύ σύντομα στην ενότητα αγγελίες.
Ελπίζω να βοήθησα λιγο :a0210:

Ένα θέμα άσχετο ίσως με την ποιότητα της μηχανής αλλά σημαντικό είναι από ότι βλέπω ότι ο δρόμος της fuji X-M1 τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι μοναχικός.
Ελάχιστοι εδώ μέσα αλλά και γενικά στα ελληνικά φόρουμ έχουν και ασχολούνται με την X-M1 και όχι μόνο(φταίνε και οι τιμές στην Ελλάδα που είναι απλησίαστες).
Αυτό δυσχεραίνει το μοίρασμα εμπειριών και βοήθειας σχετικά με τη μηχανή.
Ακόμη δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη άποψη για το θέμα της εστίασης (δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με d7000 είναι άστοχο) για το είδος της.
Και είμαι και Τήνο ώστε να είναι εύκολο να την δώσω σε κάποιον γνώστη τη μηχανή να πει και αυτός τη γνώμη του.

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Και είμαι και Τήνο ώστε να είναι εύκολο να την δώσω σε κάποιον γνώστη τη μηχανή να πει και αυτός τη γνώμη του.

Κανε μια καλη πρόταση για μασομπούκα :ernaehrung004: και έρχομαι Σ/Κ να σου φέρω μια Πεν και μια OM-D να τις τεστάρεις και να ανάψω και ένα κεράκι στην Παναγιά.
Αρκεί να φτιάξει και λιγο ο καιρός ....:BDBDG54:

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Εμ, ετσι που το ρώτησα φυσικό είναι να μην μπορείς να μου απαντήσεις.:smash:
Λοιπόν διαθέτω περίπου 500-600 ευρώ. Εμπειρία με φωτογραφικές δεν έχω παρά μια superzoom της fuji που είχα πάρει πριν μερικά χρόνια και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος σε σκοτεινές λήψεις. Πιτσιρικάς είχα κάνει 2 μέρες σεμινάριο φωτογραφίας που μάθαμε για κλείστρα, διαφράγματα, αζα κτλ, αλλά πάνε 15 χρόνια από τότε. Η φωτογραφικη που ψάχνω θέλω να μπορεί να με ικανοποιήσει στο auto αλλά και να μου δίνει τη δυνατότητα και το ερέθισμα να κάτσω να διαβάσω και να βελτιωθώ. Επίσης, δεν θέλω να κουβαλώ μια γκουμουτσα μηχανή και 6 κιλά εξοπλισμό για ένα ΣΚ στη Νάξο λες και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, γιατι αν κατι μου είναι δύσχρηστο ξέρω ότι θα το φάει το ράφι ή θα το δούμε πολύ σύντομα στην ενότητα αγγελίες.
Ελπίζω να βοήθησα λιγο :a0210:

[off topic] Δες τη νέα OMD E-M10.
Είναι μικρή, έχει evf και πολύ γρηγορότερη εστίαση σε σχέση με τη Χ-Μ1. Θα σου δώσει τα ερεθίσματα για να ασχοληθείς, ενώ και το ooc jpg είναι άψογο. [/off topic]

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Κανε μια καλη πρόταση για μασομπούκα :ernaehrung004: και έρχομαι Σ/Κ να σου φέρω μια Πεν και μια OM-D να τις τεστάρεις και να ανάψω και ένα κεράκι στην Παναγιά.
Αρκεί να φτιάξει και λιγο ο καιρός ....:BDBDG54:

Σ/Κ θα έχει συννεφιά με νοτιάδες άρα 15 βαθμοί ζέστη.
Μπες στο καράβι και έλα.
Έχω χώρο να σε φιλοξενήσω δωρεάν μέχρι 2 άτομα σε διπλό κρεβάτι σε χώρο δίπλα στο σπίτι μου ανεξάρτητο.
Θα πάμε και σε χωριά για τρελά γαστρονομικά και φωτογραφικά γούστα.:ernaehrung004:
Αν ντρέπεσαι θα σου βρω δωμάτιο με 20 ευρώ και αμάξι με 20 ευρώ να έχεις την ελευθερία σου.:2thumb22sup:

Και ένα βίντεο που μόλις ανέβασα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δεν είναι κάτι το τρομερό το βίντεο της αλλά με λίγο πιο σταθερή λήψη και με καλύτερη εστίαση μπορεί να αποτυπώσει τη στιγμή.
Οι ειδικοί τι λέτε?

Πάνο, αν μπορείς ανέβαζε τα βιντεακια στο vimeo, κρατάει καλύτερη ποιότητα και το πρωτότυπο είναι διαθέσιμο για τα μέλη.
Απο το youtube δεν βγαίνει συμπέρασμα για την ποιότητα καταγραφής ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Σ/Κ θα έχει συννεφιά με νοτιάδες άρα 15 βαθμοί ζέστη.
Μπες στο καράβι και έλα.
Έχω χώρο να σε φιλοξενήσω δωρεάν μέχρι 2 άτομα σε διπλό κρεβάτι σε χώρο δίπλα στο σπίτι μου ανεξάρτητο.
Θα πάμε και σε χωριά για τρελά γαστρονομικά και φωτογραφικά γούστα.:ernaehrung004:
Αν ντρέπεσαι θα σου βρω δωμάτιο με 20 ευρώ και αμάξι με 20 ευρώ να έχεις την ελευθερία σου.:2thumb22sup:

Μου αρέσει παρα πολυ η ιδεα αλλά εκει που καθομουν κανα διμηνο εχει πέσει ξαφνικά δουλεια :bigcry:και καπως πρεπει να βολώσω τις τρυπες πριν βουλιιαξει το καράβι (οχι αυτο που θα ερθω...),
Παναγιωτη επιφυλασσομαι συντομα να τα πουμε απο κοντά - σε εχω φακελωμένο :drummer:

Κρίμα και είχα πλάνο για το σκ.
Δεν πειράζει καλά να είμαστε και κάποια στιγμή θα τα πούμε.
Εννοείται και όποιος άλλος θέλει φιλοξενία ή πληροφορίες για το νησί κάτι θα κάνουμε.

Και εδώ το βίντεο που σας έλεγα.

Και εδώ ένα βίντεο σε παρόμοιες συνθήκες με την Sony Rx100

Κανένα σχόλιο για το βίντεο αλλά δεν πειράζει εγώ θα συνεχίζω να μοιράζω γνώση όσο ξέρω και μπορώ.
Το βράδυ αν θέλει ο Θεός και είμαι καλά θα πάω μετά το μπάσκετ να τραβήξω 2-3 νυκτερινές λήψεις με fuji και nikon σε raw+jpeg.
Αν κάποιος έχει καμία συμβουλή για τις ρυθμίσεις ας μου τις γράψει.

Προσωπικά σχολιάζω όταν έχω κάτι ειδικό και εποικοδομητικό να πώ, ή αν ρωτηθώ κάτι πιο συγκεκριμένα για ένα θέμα.
Γενικά και αόριστα συνήθως δεν το κάνω, γιατί δεν ξέρω και τί περιμένει κάποιος να ακούσει. Συγκεκριμένα για το βίντεο δεν ξέρω αν θέλεις να σχολιάσουμε για την απόδοση της μηχανής και την ποίότητα του βίντεο της (με δεδομένη την συμπίεση του YouTube), την εστίαση, ή το βίντεο καθαρά απο ας πούμε καλλιτεχνικής πλευρας, κάδρο, κίνηση επεξεργασία κλπ.

τετοιου ειδους βιντεο δυσκολα επιδεχονται κριτικης.

Ειναι "γενικης" φυσεως, απλοικα βιντεο που σκοπο δεν εχουν φυσικα τη καλλιτεχνικη απεικονηση, αλλα απλα τη καταγραφη του.
Σαν τετοιο ειναι "καλο", αλλα δε νομιζω οτι μπορει να γινει "καλυτερο" ... ειναι νυχτερινο, δυσκολες συνθηκες , με εντονη κινηση κλπ.

Συγνώμη που σας έπιασα από τα μούτρα.
Αύριο θα κάνω τελικά το τεστ σε διάφορες συνθήκες.
Αν θέλει κάποιος να προτείνει κάποια ρύθμιση ή επιθυμεί κάποια συγκεκριμένη δοκιμή ας το πει.
Έχω την αίσθηση ότι ο x-trans συμπεριφέρεται πιο καλά.
Δε θέλω όμως να δημιουργήσω μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Τα raw πως θα τα ανεβάσω?