Fuji X-M1 είναι εδώ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Πιστευω ομως οτι για να κρίνει κανεις σωστα τον φακό πρεπει να δει raw δείγματα, ο λόγος ειναι απλός σχεδόν όλες οι εταιρείες εφαρμόζουν αλγορίθμους όξυνσης και χρωματικών προφίλ στο jpeg με αποτελεςμα κάποιοι φακοί να ευνοούνται και κάποιοι όχι ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά που εχουν,
Για τα χρήματα που έδωσες ειναι μια χαρά η αγορά του,

Το θέμα ειναι οτι εχεις αρχίσει και φτιάχνεις τον σταύλο των ΦΑΚΩΝ σου πανω στην ΧΜ1 κατι που πιστευω οτι μαλλον δεν ειναι το καλύτερο δυνατό για να αποφασίσεις τι τελικα σου κάνει και τι όχι , η μηχανή δεν εχει EVF που ειναι βασικό για χρηση τηλεφακού όπως είπε και ο ΒΛΑΣΣΗΣ και αυτός ηταν και ο λόγος που σε ρώτησα εξαρχής γνωρίζοντας λίγο πολυ την απάντηση.

Μην ξεχνάς οτι η ΧΤ1 ειναι και αδιάβροχο σωμα και ιςως μετα θελήσεις να της ταίριαξεις κάποιους φακους με ανάλογη αδιαβροχοποιηςη , το δώσε παρε δεν ειναι πάντα εύκολο αλλα εχει την πλακα του (αρκεί να την αντέχεις).

Μόλις έφτασε το σώμα:

rpd6.jpg

Να την ξεσφραγίσω ή θα χάσει τιμή μεταπώλησης το σώμα των 100 ευρώ; :flipout:

7g4v9.jpg

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Για τους φακούς Fujinon άνοιξα καινούριο νήμα, για να έχουμε εκεί μαζεμένες όλες τις πληροφορίες, μόνο για τους φακούς.

Η X-M1 σήμερα είναι, αύριο δεν είναι...

Η Χ-Μ1 φεύγει η Χ-Τ1 έρχεται....
Σε περίπτωση πώλησης της Χ-Μ1 των 100 ευρώ έχω προτεραιότητα λόγω ανάδειξης της προσφοράς.:smash:

μου φαίνεται θα χτυπήσω καμιά x-m1 στο τέλος !!!
πολύ ωραίος συνδυασμός !

O φακός πέρασε από το αρχικό στάδιο της δοκιμασίας και μπήκε στα βαθιά.
Μπορώ να πω ότι με καλύπτει σαν τηλεφακός και σιγά σιγά ειδικά όταν δεν φυσάει καταφέρνω να τον κοντρολάρω με την Χ-Μ1.
Όπως μου είχε πει και ο φωτογραφικός μου εξομολόγος ο τηλεφακός σου δίνει τη διακριτικότητα που θες για να τραβήξεις τα παιδιά σου χωρίς να ενοχλείς.
Πάνω από όλα όμως είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την κάμερα, που γραπώνει τη στιγμή, που φτιάχνει συναισθήματα και τα μοιράζεται.
Δεν ανεβάζω γενικά φωτογραφίες με παιδιά στο ίντερνετ αλλά αυτή τη φωτογραφία με τη μικρή μου κόρη αξίζει να τη δείτε.
Δεν ξέρω αν είναι magic light,still shot ή τέλος πάντων σε ποια κατηγορία θα μπορούσα να την ποστάρω αλλά όπως και να έχει
κατάφερα να πιάσω τη στιγμή έτσι τυχαία όπως δοκίμαζα τον τηλεφακό.Κάθε σχόλιο δεκτό.

Κράτα μου το χέρι by Panos Tiniakos, on Flickr

Πραγματικά super!!!! Δεν σου κρύβω οτι με την x100s αυτό μου έχει λείψει .......να πιάνεις την κίνηση του παιδιού χωρίς να το ενοχλείς, γιατί αν σε αντιληφθεί την έχασες την στιγμή.:bigcry:

Επειδή δεν προλαβαίνω να περιμένω μεχρι τέλος Ιουλίου( διακοπες ) για την x-t1 και είναι και το κόστος ποιο μεγάλο σκέφτηκα να τσιμπήσω την x-m1 ( ελεο τινιακου και καλη τιμη απο τον κινεζο φυσικα ) αλλά δεν σας κρύβω επειδή είχα ολυμπους και μ4/3 μαρεσει και η gm1 ! βέβαια είχα και την x100s την οποία μετάνιωσα που την έδωσα ....
για τωρα μου φαίνεται ποιο φρέσκο το x-m1 η το gm1 lumix !
τι λέτε ? είμαι σε δίλημμα σ αυτή την κατηγορία !

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

1. Σε ενδιαφέρει η απόλυτη φορητότητα; (όγκος-βάρος)
2. Σε βολεύει η οθόνη αφής; Touch to focus, touch shutter; Πατάς με το δάχτυλο δηλ. στην οθόνη και η μηχανή εστιάζει εκεί, ή αντίστοιχα εστιάζει και κάνει και τη λήψη;
3. Δίνεις βάση στο καλό auto-focus;
4. Θέλεις καλό βίντεο; Ρυθμίσεις στο βίντεο;

Αν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω, πας στην GM1.

1. Δίνεις προτεραιότητα στον μεγάλο αισθητήρα; Τραβάς συχνά σε υψηλά ISO;
2. Σε ενδιαφέρει πρώτιστα η ποιότητα εικόνας και μετά ο εύκολος χειρισμός της μηχανής;
3. Θεωρείς απαραίτητο το hotshoe; Θα πάρεις κάποια στιγμή εξωτερικό φλας;
4. Θα πάρεις κι άλλους φακούς στο μέλλον;
5. Θα πάρεις κάποια στιγμή X-T1; :smile:

Αν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω, πας στην XM-1.

Ήρθε σήμερα και ο τρίτος φακός της παρέας.
Κλείσαμε από φακούς και πάμε στο μακρινό μέλλον για καινούργιο σώμα.
Ανάμεσα στις 2 στο θέμα της φωτογραφίας ακόμη και με τους κιτ φακούς δεν υπάρχει σύγκριση η X-M1 υπερέχει ξεκάθαρα.
ΑΝ το αποφασίσεις σου προτείνω να την πάρεις από εδώ στα 520 ευρώ τελική τιμή με τα μεταφορικά(εγγυημένο μαγαζί).
http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xc1650mm-fujinon-xc50230mm-p-20950.html
Με 110 ευρώ παραπάνω παίρνεις και τηλεφακό που το πουλάς το ελάχιστο 150 ευρώ αν δεν σου κάνει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

1. Σε ενδιαφέρει η απόλυτη φορητότητα; (όγκος-βάρος)
2. Σε βολεύει η οθόνη αφής; Touch to focus, touch shutter; Πατάς με το δάχτυλο δηλ. στην οθόνη και η μηχανή εστιάζει εκεί, ή αντίστοιχα εστιάζει και κάνει και τη λήψη;
3. Δίνεις βάση στο καλό auto-focus;
4. Θέλεις καλό βίντεο; Ρυθμίσεις στο βίντεο;

Αν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω, πας στην GM1.

1. Δίνεις προτεραιότητα στον μεγάλο αισθητήρα; Τραβάς συχνά σε υψηλά ISO;
2. Σε ενδιαφέρει πρώτιστα η ποιότητα εικόνας και μετά ο εύκολος χειρισμός της μηχανής;
3. Θεωρείς απαραίτητο το hotshoe; Θα πάρεις κάποια στιγμή εξωτερικό φλας;
4. Θα πάρεις κι άλλους φακούς στο μέλλον;
5. Θα πάρεις κάποια στιγμή X-T1; :smile:

Αν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω, πας στην XM-1.

Λοιπον φιλε tzo , μαρεσει περισσότερο η ποιότητα φωτογραφίας παρά η εργονομία οθόνη αφής και τέτοια (π.χστην em-1 δεν τη δουλευα και πολυ !)
το βίντεο μαρεσει αλλα δεν το βάζω πρώτη προτεραιότητα !
κατι που μου αρεσει στην gm1 ειναι η ποιότητα κατασκευής και γενικά ειναι ποιο στιβαρή και gadget κατάσταση και πιο μικρή !
τώρα απο την στιγμή που θέλω καλη ποιότητα φώτο και να μην μείνω εκεί στην x-m1 (σώμα εννοώ) μου φαίνεται καλύτερα η λύση τις fuji
εχω διαβάσει και το νήμα με την gm-1 οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα και μειονεκτήματα που εχει ..
δεν ξερω μου φαίνεται ποιο φρέσκο το x-m1 ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήρθε σήμερα και ο τρίτος φακός της παρέας.
Κλείσαμε από φακούς και πάμε στο μακρινό μέλλον για καινούργιο σώμα.
Ανάμεσα στις 2 στο θέμα της φωτογραφίας ακόμη και με τους κιτ φακούς δεν υπάρχει σύγκριση η X-M1 υπερέχει ξεκάθαρα.
ΑΝ το αποφασίσεις σου προτείνω να την πάρεις από εδώ στα 520 ευρώ τελική τιμή με τα μεταφορικά(εγγυημένο μαγαζί).
http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xc1650mm-fujinon-xc50230mm-p-20950.html
Με 110 ευρώ παραπάνω παίρνεις και τηλεφακό που το πουλάς το ελάχιστο 150 ευρώ αν δεν σου κάνει.

φιλε Παναγιώτη μ αρεσει ο δικος σου συνδυασμός αλλά και αυτός ο συνδυασμός http://www.fotomundus24.de/shop/fujifilm-finepix-schwarz-fujinon-xf1855mm-f2840-p-19894.html
μια και καλή που λένε !
ανεβαίνουμε ομως σε τιμη !
έχεις παραγγείλει από εδώ ?
έρχεται ποιο γρήγορα ?
εχει paypal ?
επιτελους δεν εχει αγγλικά και αυτο !:smash: