Fuji X-M1 είναι εδώ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Παναγιώτη δεν νομίζω να υπάρχουν στρατόπεδα , ´όσον αφορά την λεπτομέρεια, οξύτητα κλπ . ειναι μετρηςιμες έννοιες και εύκολα διακριτές μεταξύ δυο αρχείων που θα δεις σε καλή οθόνη και πάντα καλο ειναι να αναφέρεται κανεις και τι αρχείο εξετάζει : JPEG ή RAW γιατι μπορεί οι διαφορες σε JPEG να ειναι μεγάλες και σε raw πολυ μικρότερες

Ομως η χρωματική αποδοςη των JPEG ειναι καθαρά θέμα προτίμησης , προςωπικου γούτσου και στυλ του φωτογράφου, τελείως διαφορετικο χρωματικά προφίλ εχει η Χ100 απο την Χ100s και εμένα προςωπικα μου αρέσουν και των δυο αλλα περιςςοτερο της Χ100 ( απο αυτα που εχω δει πάντα μιας και δεν τις εχω δουλέψει) άσχετα αν εχουν λιγότερη λεπτομέρεια, αλλοι εχουν αντίθετη αποψη και καλά κάνουν

Ομοίως οταν θελω χρωμα απο σωμα Olympus πρωτη επιλογή μου ειναι η παλιά Ε-1 των 5Mp με τον ΚοDac αιςθητηρα και δεύτερη η Leica digilux 3 των 8Mp, παρότι οι υπολοιπες μηχανές που εχω εχουν πολυ μεγαλύτερη ανάλυση και οξύτητα και δυνατότητες σε ψηλά ISO,

Last edited:
Θέλω να γράψω κάποιες σκέψεις μετά από 6 μήνες συμβίωσης με την Χ-Μ1.
Να τις γράψω εδώ στο "προσωπικό μου μπλογκ-ημερολόγιο" να ανοίξω νέο θέμα.
Καθοδηγήστε με , ερωτώ για να μην παρεξηγηθώ πάλι.:slapface:

Καμία παρεξήγηση δεν υπάρχει. Σαφώς και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την άποψή σου για την αγαπητή X-M1 εδώ στο δικό της νήμα.

Και λέω αγαπητή, γιατί και σε μένα παρατηρώ ότι παρόλο που πέρασαν από τα χέρια μου αρκετά μοντέλα μηχανών το τελευταίο διάστημα, την Χ-Μ1 βλέπω πως κράτησα.
Και δεν είναι τυχαίο αυτό, αφού η ποιότητα εικόνας που δίνει είναι πολύ ανώτερη από αυτήν που προϊδεάζει η τιμή της μηχανής.
Και μόνο που μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ Auto ISO με όριο τα 6400 (και ελάχιστη ταχύτητα ορισμένη σε 1/100) χωρίς φόβο, φτάνει.
Σε συνδυασμό με τον γρήγορο 23 1.4 ζωγραφίζει, όπως είδαμε και στα πρόσφατα δείγματα του Παναγιώτη.

Το μόνο σοβαρό αρνητικό είναι οι άθλιες επιδόσεις στο βίντεο. Εντάξει, θα τραβήξει η μηχανή ένα κλιπάκι που θα θελήσουμε, κι εφόσον ο φακός είναι καλός, θα δώσει και μια ανάγλυφη εικόνα, αλλά η μηχανή δεν δίνει ούτε καν δυνατότητα ρυθμίσεων, τι να λέμε τώρα. Όχι μόνο ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της λήψης, αλλά ούτε καν από πριν. Το AF είναι αργό και στο MF δεν δουλεύει το Focus Peaking. Έτσι μας αναγκάζει να κρατάμε και δεύτερη μηχανή μόνο για βίντεο.

Επειδή ο ampalaeos εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον 18αρη της fuji σας δίνω ένα link με κάποια φευγαλέα κλικ που έκανα με τον συγκεκριμένο φακό χωρίς καμία επεξεργασία και ανεβασμένα στο φυσικό τους μέγεθος.Ελπίζω να βοήθησα να βγουν κάποια συμπεράσματα για τον φακό.
https://www.flickr.com/photos/97773210@N05/sets/72157646630736417/

Μια χαρα Πανο, ευχαριστω.
Απο τα δειγματα σου δεν βλεπω καμια φοβερη διαφορα απο τον 18-55.
Αρα μαλλον το μεγεθος κερδιζω μονο.

http://www.fujirumors.com/nissin-i4...end-of-december-source-bhphoto/#disqus_thread
Δεν βλέπω φως στο τούνελ με flash για την fuji πριν το 2015.
Στα σχόλια όμως γράφει ένας
learn to use Manual Mode and buy an already existing flash, like Yongnuo with built-in wireless receiver + Yongnuo wireless trigger. They work really well on Fuji X cameras.
Έχεις κάποιος άποψη επί του θέματος του manual flash?

γι αυτο δεν το θες???:flipout:

σοβαρα τωρα.... εγω με το EF-20 κανω μια χαρα την δουλεια μου...ας ειναι και μικρο (και ειναι πολυ καλυτερο με αυτο που δινουν με την xt1)

To EF-42 της Fujifilm στα 130 ευρώ το αποκλείεις λόγω όγκου;
Εκτός του ότι κάποια στιγμή θα βρεθείς με X-T1, αν δεν σε βολέψει πάνω στην Χ-Μ1 μπορείς να το χρησιμοποιείς TTL και εκτός κάμερας με καλώδιο.

Off-Camera-Flash-Grip.jpg

http://www.derekclarkphotography.com/index.php/the-fuji-x-series-with-flash-part-1/
http://www.derekclarkphotography.com/index.php/the-fuji-x-series-with-flash-part-2/

Εντάξει, rebranded Sunpak PZ42X είναι, αλλά ο reviewer καταλήγει ότι το φλας κάνει καλά τη δουλειά του.
In conclusion, the EF-42 does the job well...
Stick it on the camera, set it to TTL and you’ll get a pretty decent job.

Για καλύτερο πιάσιμο της Χ-Μ1 (μέχρι να πάρεις Χ-Τ1) μπορείς να την εξοπλίσεις με L-Plate στα 30 ευρώ, κι ενδέχεται μετά να σε βολέψει το φλας ακόμη και πάνω στη μηχανή, πέραν του ότι το plate θα σε βολέψει στο βάλε-βγάλε στο τρίποδο, ακόμη και στις κάθετες λήψεις.

12358090-fujifilm-m1-camera-hand-grip-plate-qr-arca-swiss.jpg

Last edited:
Το EF-42 δεν το έχω δει από κοντά αλλά μιλάνε όλοι για πολύ φτηνή ποιότητα κατασκευής.
Εντάξει στα 130 ευρώ με βάζει σε σκέψεις γιατί το nissin θα βγει πάνω από τα 200 ευρώ.

Θα προσέχεις μη σου πέσει και σπάσει το πλαστικό hotshoe-mount. :smile:

Δεν νομίζω ότι αξίζει να χάσεις το TTL του native flash, επειδή οι χρήστες στα φόρα με κριτήριο τα ακριβότερα φλας κατακρίνουν το EF-42.

Τη δουλειά σου θα την κάνεις πάντως και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Στις σχέσεις όταν περνάει ο χρόνος ο έρωτας γίνεται αγάπη και είτε αυτή κρατάει τη σχέση με τα νέα δεδομένα ή δεν μπορεί να αντέξει και όλα τελειώνουν.
Μετά από σχεδόν 10 μήνες με τη fuji δηλώνω παθιασμένα ερωτευμένος μαζί της σαν την πρώτη μέρα,το πρώτο κλικ,την πρώτη φωτογραφία.
Χτες πήγα στα γενέθλια της κόρης ενός πολύ καλού φίλου παρέα με την Χ-Μ1 +23 f1.4.
Στα ίδια γενέθλια είχα πάει πέρσι με την nikon d7000+tamron 17-50 f2.8
Ίδια φώτα,ίδια πρόσωπα,σχεδόν ίδιες συνθήκες αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό.
Δεν ήταν κακές οι περσινές φωτογραφίες απλά τολμώ να πω ότι είναι πολύ καλές οι φετινές.
Όπως είπε και η σύζυγος που είδε κάποιες στα πεταχτά:"Έχεις βελτιωθεί πολύ"
Εγώ δε θα πω ότι έχω βελτιωθεί απλά θα πω ότι φέτος έχω 240, κατά 90%, έτοιμα jpeg για κάθε χρήση,
με άριστο white balance και χρώμα που πέρσι χρειάστηκα ώρες στο pc για να το καταφέρω.
Μία από τα ίδια και στη γιορτή του νηπιαγωγείο με τον επίσης εξαιρετικό 18-55 με πολύ κακές συνθήκες φωτισμού
και όχι μόνο και παρόλα αυτά το iq της μηχανής δε με πρόδωσε καθόλου.
Σίγουρα υπάρχει το καλύτερο δεν μπορώ όμως να αγνοήσω το πολύ καλό που μπορώ και παίρνω πια από τη fuji.
Μία Χ-Τ1 και ο πιο φωτεινός τηλεφακός θα ήταν καλοδεχούμενα αλλά κάνω τη δουλειά μου και με τα υπάρχοντα.
Η εστίαση δε με ενοχλεί γιατί έχω μάθει να ζω μαζί της και τη φέρνω στα μέτρα.
Προτείνω πια ανεπιφύλακτα την Χ-Μ1 ακόμη και με τον 16-50 κιτ φακό.

το παρακάτω είναι crop μεγαλύτερης φωτογραφίας και ξανασωμένο jpeg σε μικρότερη ανάλυση

το θέμα που με αφορά όμως δεν έχει αλλοιωθεί

και είναι το εξής

γιατί τα κόκκινα στα φανάρια, το κόκκινο για τους πεζούς και τα κόκκινα πίσω φώτα των αυτοκινήτων φαίνονται πορτοκαλοκίτρινα;

kei7bl.jpg
[/IMG]

η εικόνα ήταν jpeg από την x-m 1 σε standard film simulation, f 3.6, 1/150 sec, ISO 200 , φακός ο 27άρης

με προβληματίζει το γεγονός, ωραία τα όμορφα jpeg αλλά δεν θέλω τα κόκκινα φώτα να φαίνονται κίτρινα

Και πως το αποφεύγουμε;
είναι θέμα του x-trans;
στις περισσότερες φωτος τα κόκκινα φώτα φαινονται κίτρινα ή πορτοκαλί, δεν το έχω δει στην entry level dSLR pentax που έχω.

Αν έχεις κανένα RAW με κιτρινισμένα τα κόκκινα φώτα ανέβασέ το .. μπορεί να βγάλουμε συμπέρασμα :) αν μπορείς και συγκριτικό με την Pentax μέ ίδιες ρυθμίσεις ταχύτητα/διάφραγμα ακόμα καλύτερα.

το παρακάτω είναι crop μεγαλύτερης φωτογραφίας και ξανασωμένο jpeg σε μικρότερη ανάλυση

το θέμα που με αφορά όμως δεν έχει αλλοιωθεί

και είναι το εξής

γιατί τα κόκκινα στα φανάρια, το κόκκινο για τους πεζούς και τα κόκκινα πίσω φώτα των αυτοκινήτων φαίνονται πορτοκαλοκίτρινα;

kei7bl.jpg
[/IMG]

η εικόνα ήταν jpeg από την x-m 1 σε standard film simulation, f 3.6, 1/150 sec, ISO 200 , φακός ο 27άρης

με προβληματίζει το γεγονός, ωραία τα όμορφα jpeg αλλά δεν θέλω τα κόκκινα φώτα να φαίνονται κίτρινα

μηπως εισαι και συ στο λοντον...και ο Γιαννης θεμα εχει με τα φωτα.... τα πρασινα:flipout:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/26416-Street-Photography?p=1057245723#post1057245723