Fuji X-M1 είναι εδώ....

Αν έχεις κανένα RAW με κιτρινισμένα τα κόκκινα φώτα ανέβασέ το .. μπορεί να βγάλουμε συμπέρασμα :) αν μπορείς και συγκριτικό με την Pentax μέ ίδιες ρυθμίσεις ταχύτητα/διάφραγμα ακόμα καλύτερα.

δεν έχω RAW, ούτε συγκριτική με PENTAX. Μόλις βρω χρόνο θα δοκιμάσω να τραβήξω RAW και jpeg και επίσης και με την Pentax και αν το ξαναδω θα ποστάρω τα αποτελέσματα.

Η Χ-Μ αγοράστηκε με βασικό κριτήριο τα υποτιθέμενα καλά jpeg γιατί δεν έχω "μάτι" για να επεξεργάζομαι τα RAW.

Αυτό με τα κιτρινισμένα κόκκινα το ανακάλυψα μόλις χθες και με "χάλασε" και αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να είχα πάρει την έκδοση με τον bayer αισθητήρα ή άλλη μηχανή

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

ωραία JPEG δεν σημαίνει υποχρεωτικά και ακριβή, νομιζω ενα απο τα site που ειδικεύονται στα review μετρά και τις αποκλίσεις σε χρωμα, αν δεν κανω λαθος το imagine resource, για να σου δώσω και ευρύτερα μια αποψη απο Bayer Sony, Panasonic αιςθητηρα και ειδικα στο κόκκινο και εκει υπαρχουν θέματα π.χ. στις τελευταίες Οlympus οχι μονο στην χρωματική ακρίβεια αλλα και στην λεπτομέρεια, πρεπει να κανεις χρηση του ISO 100 (που εχει μειωμένο δυναμικό εύρος) για να παρεις την μάξιμουμ λεπτομέρεια στα κόκκινα.

Μιά απορία: Στο manual mode η προεπισκόπηση λειτουργεί μόνο όταν το κλείστρο πατηθεί μέχρι την μέση, ή υπάρχει ρύθμιση που μου ξέφυγε;

Όχι. Αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο.
Την έχω στην προτεραιότητα διαφράγματος και εκεί δουλεύει η προεπισκόπηση.
Σήμερα χρησιμοποίώντας X-M1 και NEX 5N μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η fuji έχει αισθητά μεγαλύτερο δυναμικό εύρος από την sony.
Αρνητική εντύπωση μου έκανε η έλλειψη καλωδίου.
Να αγοράσω ένα ή να προτιμήσω την λύση card reader;

card reader ειναι μια πολυ καλη λυση:a0210:
στο dr σιγουρα η fuji ειναι πολυ καλυτερη.... οπως και σε πολλα αλλα..:chinese:

για το αλλο θεμα, μαλλον κατι ειναι λαθος...:chinscratch:

Θα το βρω, που θα πάει.
Τι ρυθμίσεις χρησιμοποιείτε γιά το jpeg;
Διάβασα κάποιες προτάσεις (π.χ. μείωση θορύβου στο -1, -2). Θα ήθελα την δική σας γνώμη/εμπειρία.
Το AF δεν είναι τόσο τραγικό συγκρινόμενο με της NEX.

θορυβο -2
NR off
sharpness -1
highlight -1
shadow +1
dr auto
film simulation για τοπια η βραδυνα PROVIA, για πορτραιτα Soft Focus η ASTIA, για χρωμα Velvia (γουστα ειναι αυτα)
sRBG αν βγαζεις μονο jpg

...αν και προσωπικα τραβαω και raw

σε πρόσφατη βόλτα σε μονοπάτι στον Όλυμπο,
οι φωτογραφίες που έβγαλα με τη ΧΜ1, μου φαίνεται ότι ήταν κάπως πιο μουντές ή πιο ξεθωριασμένες σε σχέση με την pentax k100 που είχα βγάλει την προηγούμενη χρονιά, ίδια εποχή του χρόνου (τοπιία που κυριαρχεί το πράσινο) και τραβηγμένες αε PROVIA

]και για να έρθω στο ερώτημα, για γενική χρήση σε εξωτερικούς χώρους, και τοπία- αξιοθέατα,
θα προτείνατε provia ή velvia ;
ή κάποια άλλη λύση;

μη μου πείτε για raw και επεξεργασία, το δοκίμασα στο παρελθόν αλλά είμαι γκάβακας,
τις περισσότερες φωτος τις έβγαζα χειρότερες από το όχι και ιδιαίτερο jpeg της παλιάς Pentax που είχα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και για να διορθώσω, θα μπορούσα να τραβάω raw και να δοκιμάζω μετά τι μου αρέσει, αλλά από πρόγραμμα με έτοιμα settings που να βγάζει κατευθείαν το jpeg πέραν τυχόν επέμβασης γισ διόρθωση υπερ-υποέκθεσης

Το έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Ενώ σε προτεραιότητα διαφράγματος μου δείχνει την προεπισκόπηση της εικόνας (αν το λέω σωστά), σε manual θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί κλείστρου μέχρι την μέση γιά να γίνει αυτό.
Ξέρει κανείς σε τι οφείλεται;;

Εδώ και λίγες μέρες έδωσα την Χ-Μ1 με τον κιτ 16-50 φακό της και μόλις χτες πούλησα και τον 50-230.
Έχω μείνει στην fuji με απομεινάρια τον 18-55, μια μπαταρία και ένα nd φίλτρο.
Και ενώ ήμουν έτοιμος από καιρό για την Χ-Τ10 κάτι με φρενάρει και δεν κάνω το επόμενο βήμα.
Αυτή τη στιγμή έχω 2 μηχανές την Rx100 και την fz1000 και καλύπτω επαρκώς το χόμπι μου.
Υπάρχει μόνο μια μικρή φωτογραφική έλλειψη για όταν και αν θελήσω το κάτι παραπάνω.
Είχα αποφασίσει για fuji αλλά μια μικρή αμφιβολία με κάνει να διστάζω.
Να είναι η αδυναμία στο βίντεο?Να είναι τα τεχνολογικά φρου φρου που λείπουν?
Πραγματικά είμαι σε δίλημμα φωτογραφικό πιο πολύ από ποτέ.
Στο τσακ ήμουν να πάρω μια LX100 σε τιμή χώμα από Αγγλία αλλά ο φίλος που με εξυπηρετεί είχε στερέψει από χρήμα στην πιστωτική του.
Δε θα βιαστώ, δεν είναι εποχές για επιπολαιότητες θέλει αρετή και σκέψη η φωτογραφία.

Την lx100 θα την επαιρνες πουλωντας την fz1000 και rx100 να φανταστω ε; Γιατι ιδιο αποτελεσμα θαχες πανω κατω, η lx100 θα κερδιζε σε φορητοτητα η fz1000 σε ζουμ, αλλα δε θαχε νοημα να ειχες lx100 εχοντας rx100 και fz1000. Εκανες πισω για την x-t10 γιατι γλυκοκοιταζεις sony τωρα αλλα οι τιμες απαγορευτικες... ;)

Την Fz1000 δεν την πουλάω γιατί σε αυτά τα χρήματα μηχανή να κάνει τόσα πολλά και καλά δεν υπάρχει.
Την Rx100 θα την πούλαγα μόνο για να πάρω Rx100iii ή Rx100iv γιατί πολύ αυτά είναι η πιο Vfm μηχανή που είχα ποτέ.
Sony δεν γλυκοκοιτάζω γιατί θες πολλά λεφτά ειδικά για σοβαρούς φακούς.
Αν η samsung nx5000 είχε σκόπευτρο θα την είχα πάρει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η Χ-Τ10 είναι λίγο πιο κάτω από τα 600 ευρώ.
Αν κατέβει κάτω από τα 500 ευρώ θα την πάρω άμεσα ή αν δώσει ένα καλό βίντεο σε επόμενο firmware.
Όπως και να το κάνουμε φωτογραφικά η fuji είναι έρωτας.

Αφου δε θα πουλουσες rx και fx, τυχερος ησουν που δεν ειχε χρηματα η πιστωτικη. Sony πολυ ακριβη, συμφωνουμε.

Την Fz1000 δεν την πουλάω γιατί σε αυτά τα χρήματα μηχανή να κάνει τόσα πολλά και καλά δεν υπάρχει.
Την Rx100 θα την πούλαγα μόνο για να πάρω Rx100iii ή Rx100iv γιατί πολύ αυτά είναι η πιο Vfm μηχανή που είχα ποτέ.
Sony δεν γλυκοκοιτάζω γιατί θες πολλά λεφτά ειδικά για σοβαρούς φακούς.
Αν η samsung nx5000 είχε σκόπευτρο θα την είχα πάρει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η Χ-Τ10 είναι λίγο πιο κάτω από τα 600 ευρώ.
Αν κατέβει κάτω από τα 500 ευρώ θα την πάρω άμεσα ή αν δώσει ένα καλό βίντεο σε επόμενο firmware.
Όπως και να το κάνουμε φωτογραφικά η fuji είναι έρωτας.

Kαι εμενα μου περναει απο το μυαλο να αλλαξω την x100s με sony rx100 m3 η m4......αλλα αυτο το ερωτευσιμο που λες με κανει και καθομαι στα αυγα μου........

Υπάρχει στο purnima μία x-t10 με τον 18-55 προσφορά 573 ευρώ ,αλλά αν κατάλαβα από αυτά που γράφει χωρίς κουτί. Ίσως αξίζει ,αν πουλήσεις τον 18-55 που διαθέτει.

Μην μπερδεύεσαι είναι μόνο το σώμα της Χ+Τ10 και λείπει ο φακός από το kitbox.
Έχω μιλήσει μαζί τους για τη συγκεκριμένη την οποία πριν λίγες μέρες λόγω ισοτιμίας της είχαν στα 560 ευρω.