Εγώ θα ξαναγράψω ότι με την Χ-Μ1 τράβηξα τα πάντα και ας ήταν αργή.
Μέχρι και νικήτρια σε διαγωνισμό βγήκε φωτογραφία μου με θέμα action και τον αργό φακό 50-230mm.
Με τον καιρό μαθαίνεις κάθε μηχανή και προσαρμόζεσαι.
Σε αυτό συμφωνώ, με οποιαδήποτε μηχανή μπορείς να τραβήξεις σχεδόν τα πάντα, το θέμα είναι γιατί να ζορίζεσαι? Σε άλλες εποχές που δεν είχαμε και πολλές επιλογές να το δεχτώ, άλλα σήμερα που έχουμε κυριολεκτικά άπειρες επιλογές είναι αμαρτία να ταλαιπωρείσαι με μια μηχανή σαν την xm1, εδώ από το 2007 τράβαγα με την Nikon D300 που είχε σφαίρα εστίαση. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε η τιμή της σχεδόν να την χαρίζουνε, έχω πουλήσει κυριολεκτικά πολλές μηχανές και μόνο η xm1 με ζόρισε τόσο να την δώσω, δεν την ήθελε κανένας και την είχα δώσει τελικά σε τιμή χώμα....είναι όλα θέμα αναγκών, για μένα η καλή εστίαση είναι το Α και το Ω σε μια μηχανή, αν πάρεις σωστά εστιασμένη φώτο με τα εξαιρετικά RAW αρχεία των σύγχρονων μηχανών θα την φέρεις την φώτο εκει που θέλεις, αν δεν είναι όμως σωστά εστιασμένη τι μπορεί να κάνεις?
Οσο για τα Jpeg της Fuji, προσωπικά και σε αυτά έβρισκα πολλά θέματα, ειδικά το βράδυ και σε υψηλά iso, έχουν ότι ναναι whitebalance και βγάζουν και μια πλαστικούρα.....το καλύτερο Jpeg που έχω δει το έχουν οι olympus, σωστό, ακριβές με σωστό whitebalance, σωστή δόση αποθορυβοποίησης και με όμορφα χρώματα...άλλα ακόμα και εκει δεν την γλιτώνεις την επεξεργασία....
Υ.Γ. Στην τελική δικαίωμα του καθενός να επιλέγει αυτό που θέλει, απλά απάντησα διότι έγραψες υπερβολές για 1 ώρα επεξεργασία κλπ...χωρίς ίχνος κακίας ή δεν έχεις δουλέψει ποτέ πρόγραμμα σαν το dxo, photoshop κλπ. ή δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς ή απλά τα γράφεις επίτηδες αυτά που γράφεις για να εκθειάσεις τις fuji...απλά είσαι υπερβολικός, μάλλον τόσοι χιλιάδες φωτογράφοι που τραβάνε με Nikon, Canon, Sony, Olympus κάνουν κάτι λάθος....μεταξύ μας το δυνατό χαρτί της fuji είναι οι φακοί και όχι τα σώματα γιατί εκει υστερεί ακόμα σε σχέση με όλους τους άλλους....