Fuji X-M1 είναι εδώ....

Εχεις πμ

σε αυτήν τη τιμή αν υπάρχει και κανένας δεύτερος που να περισσεύει κάνε το ψυχικό και για εμάς που χαροπαλεύουμε στα σκοτάδια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην XM1 που τον δοκιμασα ηταν αργος, και ειχα περασει το τελευταιο firmware.

Εδωσα και την XM 1 !!!

Τωρα περιμενω την XT10 ....:flipout:

Πάντως να ξέρετε ότι στην Χ-Ε2, μετά την αναβάθμιση που δέχθηκε, ο 35/1.4 έγινε πολύ πολύ πολύ πιο γρήγορος! Τόσο, που να μην έχεις θέμα ακόμα και στα δύσκολα

Τον 35/2 θα τον πάρω στα χερια μου μαζί με μια Χ-Τ10, οπότε θα κάνω δοκιμές σε όλα. Από βδομάδα θα ενημερωσω πόσα απίδια χωράει ο σάκος...

Η Χ-Τ10 είναι πιο γρήγορη από την Χ-Μ1 αλλά μην περιμένεις και τρελά πράγματα.
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Αν θες γρήγορη εστίαση πας στη Sony, αν θες σωστή φωτογραφία στο μάτι πας στη fuji.
Αυτά είναι γνωστά

Διαφωνώ.
Με την επεξεργασία θα φτάσεις μέχρι ένα σημείο.
Το βασικό είναι η λήψη, μετά έρχονται τα υπόλοιπα.
Επίσης το να θες 1 ώρα στο pc για να κάνεις τη φωτογραφία όπως θες δεν το θεωρώ και ότι πιο βολικό.

Ένα τελευταίο για να μη ξεφεύγω ...
Φωτογραφίζουμε επεξεργαζόμαστε μια φωτογραφία φτιάχνοντας ένα action και στη συνέχεια γίνονται όλα αυτόματα σε όλες μας τις λήψεις.
.. Αν προσέξεις φίλε μου Παναγιώτη και στις fuji οι φωτογραφίες χρειάζεται επεξεργασία για να πάρουμε το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.. διορθωση στα λευκά, κοντράστ κλπ

τελικα πηρα τον 35mm f/2 , ειναι πιο μικρος κι ελαφρυς και κυριως πιο γρηγορος σε εστιαση.

Δοκιμασα λιγο και τον 35mm 1.4 αλλα ηταν αργα τα ζα... σε μετριο φωτισμο εσωτερικου χωρου.

Θα ηθελα το 1.4 αλλα απ οτι διαπιστωσα, η fuji δεν εχει προβλημα μεχρι τα ISO 6400 οποτε συμβιβαζομαι.

Μεγειά ,με την x-m1 δεν μπορει να γίνει σύγκριση ,παρά μόνο με x-t10 για τους δύο φακούς. Μου δίνει την εντύπωση ότι έχει καλύτερη οξύτητα ο παλιός 35 ,χωρίς να παίρνω όρκο,χώρια ότι γίνεται γρήγορος εξαιτίας του νέου firmware.

Διαφωνώ.
Με την επεξεργασία θα φτάσεις μέχρι ένα σημείο.
Το βασικό είναι η λήψη, μετά έρχονται τα υπόλοιπα.
Επίσης το να θες 1 ώρα στο pc για να κάνεις τη φωτογραφία όπως θες δεν το θεωρώ και ότι πιο βολικό.

Ποιος θέλει μια ώρα στο pc για να φτιάξει μια φωτογραφία?? Φτιάχνεις έτοιμα μοτίβα και στην συνέχεια εύκολα και γρήγορα επεξεργάζεσαι τα πάντα με μικρορυθμίσεις σε κάθε φώτο, δουλειά μερικών λεπτών....και ποιος είπε ότι με τις fuji δεν θέλεις επεξεργασία, με όλες τις μηχανές χρειάζεσαι επεξεργασία,..συμφωνώ ότι το βασικό είναι η λήψη για αυτό χρειάζεσαι σφαίρα εστίαση για να την έχεις την λήψη και μετά στο pc την φτιάχνεις όπως θέλεις, αν δεν έχεις όμως καλή εστίαση ούτε λήψη έχεις ούτε τίποτα....δεν μπορείς να φανταστείς όταν είχα την xm1 πόσες λήψεις έχανα, με τον 35mmf1,4 είχα απηυδήσει και στο τέλος τράβαγα σε manual μήπως και καταφέρω κάτι.... ευτυχώς με την xt10 και τον νέο 35mmf2 η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά....

Εγώ θα ξαναγράψω ότι με την Χ-Μ1 τράβηξα τα πάντα και ας ήταν αργή.
Μέχρι και νικήτρια σε διαγωνισμό βγήκε φωτογραφία μου με θέμα action και τον αργό φακό 50-230mm.
Με τον καιρό μαθαίνεις κάθε μηχανή και προσαρμόζεσαι.

Εγώ θα ξαναγράψω ότι με την Χ-Μ1 τράβηξα τα πάντα και ας ήταν αργή.
Μέχρι και νικήτρια σε διαγωνισμό βγήκε φωτογραφία μου με θέμα action και τον αργό φακό 50-230mm.
Με τον καιρό μαθαίνεις κάθε μηχανή και προσαρμόζεσαι.

Σε αυτό συμφωνώ, με οποιαδήποτε μηχανή μπορείς να τραβήξεις σχεδόν τα πάντα, το θέμα είναι γιατί να ζορίζεσαι? Σε άλλες εποχές που δεν είχαμε και πολλές επιλογές να το δεχτώ, άλλα σήμερα που έχουμε κυριολεκτικά άπειρες επιλογές είναι αμαρτία να ταλαιπωρείσαι με μια μηχανή σαν την xm1, εδώ από το 2007 τράβαγα με την Nikon D300 που είχε σφαίρα εστίαση. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε η τιμή της σχεδόν να την χαρίζουνε, έχω πουλήσει κυριολεκτικά πολλές μηχανές και μόνο η xm1 με ζόρισε τόσο να την δώσω, δεν την ήθελε κανένας και την είχα δώσει τελικά σε τιμή χώμα....είναι όλα θέμα αναγκών, για μένα η καλή εστίαση είναι το Α και το Ω σε μια μηχανή, αν πάρεις σωστά εστιασμένη φώτο με τα εξαιρετικά RAW αρχεία των σύγχρονων μηχανών θα την φέρεις την φώτο εκει που θέλεις, αν δεν είναι όμως σωστά εστιασμένη τι μπορεί να κάνεις?
Οσο για τα Jpeg της Fuji, προσωπικά και σε αυτά έβρισκα πολλά θέματα, ειδικά το βράδυ και σε υψηλά iso, έχουν ότι ναναι whitebalance και βγάζουν και μια πλαστικούρα.....το καλύτερο Jpeg που έχω δει το έχουν οι olympus, σωστό, ακριβές με σωστό whitebalance, σωστή δόση αποθορυβοποίησης και με όμορφα χρώματα...άλλα ακόμα και εκει δεν την γλιτώνεις την επεξεργασία....

Υ.Γ. Στην τελική δικαίωμα του καθενός να επιλέγει αυτό που θέλει, απλά απάντησα διότι έγραψες υπερβολές για 1 ώρα επεξεργασία κλπ...χωρίς ίχνος κακίας ή δεν έχεις δουλέψει ποτέ πρόγραμμα σαν το dxo, photoshop κλπ. ή δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς ή απλά τα γράφεις επίτηδες αυτά που γράφεις για να εκθειάσεις τις fuji...απλά είσαι υπερβολικός, μάλλον τόσοι χιλιάδες φωτογράφοι που τραβάνε με Nikon, Canon, Sony, Olympus κάνουν κάτι λάθος....μεταξύ μας το δυνατό χαρτί της fuji είναι οι φακοί και όχι τα σώματα γιατί εκει υστερεί ακόμα σε σχέση με όλους τους άλλους....

Last edited:
Τωρα αν μιλησω πάλι κακός θα γίνω....
Που ακριβώς υστερούν τα σώματα της φούτζι έναντι των άλλων?

Τωρα αν μιλησω πάλι κακός θα γίνω....
Που ακριβώς υστερούν τα σώματα της φούτζι έναντι των άλλων?

Ξεκινάμε, χάλια βίντεο σε σημείο γελοιότητας, άθλια εστίαση το βράδυ, caf που θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσουν ακόμα και την Nikon D300 του 2007 (είναι για να γελάς το συγκεκριμένο)......αν εξαιρέσεις την xpro2 όλες οι άλλες έχουν ξεμείνει ακόμα στον αρχαίο αισθητήρα των 16mp της sony, απουσία εσωτερικής σταθεροποίησης, καλά για γκατζιετιές για αυτούς που τις θέλουν ούτε για πλάκα, είναι πάρα πολύ πίσω....ούτε μια από αυτές δεν έχει σοβαρό grip....με την touch οθόνη δεν έχουν συστηθεί ακόμα (όπως και η sony) και βασικά δεκάδες άλλες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες που δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρω τώρα, μιας και είσαι και fan των m43 και έχεις και εσυ την em10II, ε δες αυτή ή π.χ. την panasonic gx8 σε σχέση με τις fuji, αυτές μοιάζουν λες και έχουν έρθει από το μέλλον σε σχέση με τις fuji (εξαιρώ την xpro2)....το ξαναλέω αν δεν ήταν οι φακοί της fuji (που είναι εξαιρετικοί) δεν ξέρω ποιος πραγματικά θα τις αγόραζε, καλά όχι ότι τις αγοράζουν και πολλοί τώρα άλλα λέμε....

Δεν εκθειαζω τις fuji, έχω και Sony μηχανή και Panasonic και μου αρέσουν εξίσου.
Η fuji είναι η μόνη μηχανή που ποτέ δεν αναγκάστηκα να διαλέξω wb διαφορετικό από το auto.
Ο αρχαίος αισθητήρας που λες δε με έχει κρεμασει ποτέ και μου φτάνει και μου περισσεύει.
Επεξεργασία ξέρω αλλά προτιμώ να είμαι φωτογράφος και όχι γραφιστας.
Επιλέγω να τραβάω χωρίς να σκέφτομαι το μετά στο pc και έτσι έμαθα αρκετά.
Το βίντεο δεν είναι καλό αλλά όχι και γελοίο.
Το WiFi της μαζί με το App κάνουν μια χαρά δουλειά.
Σήμερα σε εν λεπτό είχα κατεβάσει όσες φώτο ήθελα στο κινητό μου.
Προχτές σε πρότζεκτ στο σχολείο η μηχανή ήταν σε τρίποδο και τη δουλευα από το κινητό.
Το να μην σας αρέσει η fuji είναι δικαίωμα σας αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλές μηχανές.
Όταν πηγαίνω σε φίλους με πανάκριβες φωτογραφικές και όμως στο ψυγείο τους είναι κολλημένες οι φώτο από τη fuji μου κάτι πρέπει να σημαίνει.

Εχεις χασει το νόημα της αγοράς μιας Fuji και περιτεύει να συνεχίσουμε την κουβέντα. Μην πάρεις εσύ φούτζι, θα σου κάνει κακό στα φωτογραφικά σου μονοπάτια

Να σταματήσουμε εδώ παρακαλώ. Οποιοδήποτε πόστ που θα συνεχίζει τον σχετικό "διάλογο" θα διαγραφεί χωρίς περεταίρω εξηγήσεις!

Σας ευχαριστώ :2thumb22sup:

Μολις σημερα αγορασα και εγω μια Fuji X-M1 μεταχειρισμενη 130 ευρα στο ΕΒΑΥ σε αριστη κατασταση ....

παντα ειχα θετικοτατες εμπειριες με Φουτζι και θυμαμαι οτι ειχα μια Fuji Finepix 9600 καποτε και η οποια ειχε 9 μεγαπιχελ αλλα θυμαμαι οτι με αυτην ειχα τραβηξει τοτε πολυ ομορφες φωτος !!!!

Τωρα εχω μια CANON EOS 600D και της εβαλα ενα σωρο φακους ( οχι του 1000ρικου....) και παντα με ενοχλουσε κατι ....

με τον μονο που ειχα αυτο που ηθελα Χρωμα / Ξυραφι εστιαση / και .....

.......... να σου βγαζει ο φακος διαθεση για να τραβας φωτος ηταν ο Μεταλικος ....ΒΑΡΥΔΙ ...PENTAX 35 135 3,5 τον οποιο εχω κρατησει ακομα !

καλη η 600 Δ ΕΟΣ γρηγορη ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ εε ... καλη σε θορυβο μεχρι το 1600 ΙΖΟ ....

αλλα επειδη δεν χρειαζομαι γκατζεντιες για να τραβηξω βιντεο και φωτος πηρα αυτην εδω τη Φουτζι ( αλλως τε με τον ΠΕΝΤΑΞ 35 135 εχω βγαλει μεχρι και Γαμο .....)

εχω κρατησει βεβαια και την 600 Δ ΕΟΣ ....

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Η πρώτη μου Fuji X που με έκανε να απαρνηθώ τα πάντα.
Φακό έχεις;

Φουτζι φακο δεν εχω...

μονο κατι Πενταξ Παλιους και τον Καταπληκτικο 35 135 ..... Αυτους μπορω να τους Βαλω με Ανταπτορα ;;;;

CACAU Ευχαριστω πολυ !