Fuji X-Pro2

Re: New Fuji X-Pro2

Aφού τόσα χρόνια διαβάζουμε ότι τα 16MP της Fuji είναι αρκετά, τώρα άρχισαν τα 24 να κάνουν εντύπωση;

οδηγιες προς ναυτιλομενους

1ον οταν αγοραζετε sony μηχανη ,να προσεχετε ο φακος να ειναι ...samyang, γιατι τελικα εχει αποδεχτει οτι ο zeiss δεν ειναι ...zeiss!

βρε παιδες πλακα μας κανετε???

Απάντηση: New Fuji X-Pro2

Υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε μηχανή του χιλιάρικου με μηχανή των 2000ε, πλάκα κάνουμε μου φαίνεται επείδη βρέθηκε ένας ανώμαλος κ τις σύγκρινε, οι ξένοι ως γνώστο συγκρίνουνε οτι να ναι, είπαμε sony=video, κι εγω έχω sony αλλά την πήρα για το video

Αυτά τα τεστ δε βοηθούν πουθενά.
Μόνο για να δημιουργούν φαγωμαρα μεταξύ μας είναι.
Μηχανές υπάρχουν αρκετές και καλές για όλα γα γούστα.
Σε σεμινάριο φωτογραφίας που πάω όλοι έχουν Nikon-Canon ,1-2 sony και olympus και μόνο εγώ fuji.
H γυναίκα μου με πειράζει για αυτό και το υπόλοιποι με ρωτάνε γιατί.
Όταν όμως πηγαίνω τις φωτογραφίες μου καταλαβαίνουν πολλά όχι γιατί είναι ωραίες αλλά γιατί ταιριάζουν σε αυτό που θέλω να εκφράσω μέσα από τη φωτογραφία.

οδηγιες προς ναυτιλομενους

1ον οταν αγοραζετε sony μηχανη ,να προσεχετε ο φακος να ειναι ...samyang, γιατι τελικα εχει αποδεχτει οτι ο zeiss δεν ειναι ...zeiss!

βρε παιδες πλακα μας κανετε???

1ον ο samyang αναφερθηκε γιατι υπαρχει διαθεσιμος κ στα 2 συστηματα οποτε αν θελεις να συγκρινεις αισθητηρα, η χρηση του ιδιου φακου, ειναι πολυ καλυτερη λογικη απο οτι να συγκρινεις αποδοση ενος standart zoom με uwa zoom. Ακριβως με αυτη την λογικη, ο φιλος Skywriter55 συμπερανε κ του εκανε εντυπωση η αποδοση του αισθητηρα της X-Pro 2 σε σχεση με την XT-1.
2ον το οτι ο συγκεκριμενος φακος ειναι αναξιος του σηματος zeiss δεν σημαινει γενικα οτι εχει αποδεχτει οτι ο zeiss δεν ειναι ...zeiss

Δεν ειμαι φαν κανενος συστηματος. Απλα προσπαθω να βγαλω τα συμπερασματα μου με απλη λογικη...

Re: Απάντηση: New Fuji X-Pro2

Υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε μηχανή του χιλιάρικου με μηχανή των 2000ε, πλάκα κάνουμε μου φαίνεται επείδη βρέθηκε ένας ανώμαλος κ τις σύγκρινε, οι ξένοι ως γνώστο συγκρίνουνε οτι να ναι, είπαμε sony=video, κι εγω έχω sony αλλά την πήρα για το video

Sony=video εσύ το λες, όχι ''είπαμε''. Και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα παίρνοντας την α5100.
Σωστή και vfm επιλογή για συμπληρωματική μηχανή που ήθελες για βίντεο, αφού της Fuji το βίντεο δεν βλεπόταν μέχρι τώρα, αλλά όχι πως είναι ικανή η εμπειρία χρήσης της α5100 να οδηγήσει στο συνολικά αφοριστικό Sony=video, παίρνοντας παραμάζωμα όλες τις άλλες υλοποιήσεις της εταιρίας, απείρως πιο δυνατές φωτογραφικά από το βενιαμίν μοντέλο α5100.

Απάντηση: Re: Απάντηση: New Fuji X-Pro2

Sony=video εσύ το λες, όχι ''είπαμε''. Και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα παίρνοντας την α5100.
Σωστή και vfm επιλογή για συμπληρωματική μηχανή που ήθελες για βίντεο, αφού της Fuji το βίντεο δεν βλεπόταν μέχρι τώρα, αλλά όχι πως είναι ικανή η εμπειρία χρήσης της α5100 να οδηγήσει στο συνολικά αφοριστικό Sony=video, παίρνοντας παραμάζωμα όλες τις άλλες υλοποιήσεις της εταιρίας, απείρως πιο δυνατές φωτογραφικά από το βενιαμίν μοντέλο α5100.

αντε καλη αρχη παλι, αρχισε παλι ο ενας να κρινει τον αλλον;

στην sony a5100 εχεις μεινει που μου πουλησες κ το λες και το ξαναλες, χρυση ητανε; πηρε ποδι, εφαγε σουτ, πηρε ποδι τωρα και καιρο, ητανε μια ασχημη εμπειρεια και αναμνηση

κανας adimistrator δεν διαβαζει,

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: New Fuji X-Pro2

Σε κείνη έμεινα εγώ ότι είχες. Σε ποιο μοντέλο και φακούς Sony αναβαθμίστηκες, ώστε να λες ότι συνολικά Sony=video;

Το αφοριστικό ''sony=video'' κρίνω αν δικαιολογείται, όχι εσένα προσωπικά.

Αν είναι κι εγώ επειδή ένα φεγγάρι είχα X-M1+23/1.4 μπορώ να λέω ότι η X-Pro2 είναι για hipsters, κάτι που θα ήταν αντίστοιχα αφοριστικό και άτοπο.

Last edited:

Όλες καλές είναι πλέον οι καινούργιες mirrorless μηχανές ,για να καλύψουν όλα τα γούστα .Είδα βίντεο στο youtube να χρησιμοποιούν x-pro2 σε champions league ματς με τον 100-400,να καλύπτουν τα review τους με το βίντεο της που βελτιώθηκε πάρα πολύ κλπ κλπ Ομοίως και η Sony δεν είναι μόνο για βίντεο ,έβγαλε νέους φακούς εξελίσσεται και προσπαθεί να συναγωνιστεί τις πιο ακριβές dslrs. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω στη συζήτηση ,αν διαβάζουν επαγγελματίες που δουλεύουν σε γάμους-βαφτίσεις είναι must η fuji για 2η μηχανή .Ακόμα και η x-e2 (380ε σε grey market είχε) με το νέο firmware έγινε x-t1 σχεδόν.

Respect για το γενικό σχόλιο.

Σχετικά με το δεύτερο σώμα, η πρώτη απαίτηση του επαγγελματία φωτογράφου δεν είναι το κοινό workflow στο post;

1ον ο samyang αναφερθηκε γιατι υπαρχει διαθεσιμος κ στα 2 συστηματα οποτε αν θελεις να συγκρινεις αισθητηρα, η χρηση του ιδιου φακου, ειναι πολυ καλυτερη λογικη απο οτι να συγκρινεις αποδοση ενος standart zoom με uwa zoom. Ακριβως με αυτη την λογικη, ο φιλος Skywriter55 συμπερανε κ του εκανε εντυπωση η αποδοση του αισθητηρα της X-Pro 2 σε σχεση με την XT-1.
2ον το οτι ο συγκεκριμενος φακος ειναι αναξιος του σηματος zeiss δεν σημαινει γενικα οτι εχει αποδεχτει οτι ο zeiss δεν ειναι ...zeiss

Δεν ειμαι φαν κανενος συστηματος. Απλα προσπαθω να βγαλω τα συμπερασματα μου με απλη λογικη...

1ον. οχι , δεν υπαρχει τετοια λογικη,τουλαχιστον για της αμιγως φωτογραφικες εταιριες
η fuji βγαζεις δικους της φακους και ο λογος ειναι οτι θελει ο αισθητηρας της να αποδοση τα μεγιστα
η sony ειναι γενικου εμποριου εταιρια... εκει δεν ξερω τι παιζει
2ον γενικος πολλοι zeiss δεν ειναι πλεον...zeiss
απλα συνεχιζουν να βγαζουν καποια καλα κομματια για αρμεγμα καποιον ασχετων λεφταδων

Μάλλον είναι σύγκριση φακών παρά αισθητήρων, οπότε αδικείται η Sony ξεκάθαρα.

Εγω καταλήγω οτι είναι περισσότερο η in-camera επεξεργασία .. μετά η ποιότητα των φακών στο δεδομένο εστιακό μηκος και τη δεδομένη περιοχή του κάδρου (κοντα στο τερμα ακρη) .. και σχεδον καθόλου ο αισθητήρας ..
Μονο ψειρίζοντας θα βρεί κανείς διαφορές απο Bayer vs x-trans και στα ματια μου υπαρχει (συστηματική θα έλεγα) υπεροχή του x-trans σε περιοχές ουδέτερες χρωματικά αλλά με κοντραστ (όπως γραμματα σε ασπρο φοντο) αλλά (πάλι συστηματικά) οι Bayer μου φαίνονται καλύτεροι σε περιοχές με έχρωμες λεπτομέρειες

SonyA6000_vs_A6300_vs_Xpro2_outcrop1.jpg

Ειναι εμφανές το sharpening (edge enhancement) halo στην Fuji

Σε άλλη περιοχή του κάδρου .. ποια είναι καλύτερη ??.

SonyA6000_vs_A6300_vs_Xpro2_outcrop6.jpg

Πολύ καλή μηχανή η Xpro-2...το κύριο πρόβλημα για μένα είναι ότι (στην Ελλάδα Κυρίως) έχει υπερβολική τιμή καθώς τα 1.849 είναι ΠΑΡΑ πολλά....ίσως αυτό να κράτησε και το dpreview για να μην του δώσει Gold Award....με μια τιμή γύρω στα 1.000-1.100 ευρώ θα ήταν εξαιρετική λύση...με τέτοιο κόστος δυστυχώς αρκετοί θα την λιγουρευόμαστε άλλα λίγοι θα την αποκτήσουμε...

1.H μηχανή απευθύνεται σε εραστές της φωτογραφίας
2. Η μειωμένη βαθμολογία οφείλεται στην απόδοση της στο βίντεο
3. Είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε Crop Format στο φωτογραφικό θέμα
4. Η τιμή είναι υψηλή ειδικά για την Ελλάδα

1.H μηχανή απευθύνεται σε εραστές της φωτογραφίας
2. Η μειωμένη βαθμολογία οφείλεται στην απόδοση της στο βίντεο
3. Είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε Crop Format στο φωτογραφικό θέμα
4. Η τιμή είναι υψηλή ειδικά για την Ελλάδα

Σωστά άλλα ακόμα και εσωτερικά στην fuji σκέψου ότι μπορεί κάποιος να αποκτήσει την XT1 σχεδόν στην μισή τιμή χωρίς να κάνει και ιδιαίτερες παραχωρήσεις....είναι ιδιαίτερη μηχανή για ιδιαίτερα κοινά....
Τώρα για το αν είναι η καλύτερη crop όσον αφορά το φωτογραφικό θέμα δεν έχω ιδέα, ας περιμένουμε να δούμε και στην πράξη και την Nikon D500 καθώς με τους φακούς ART της Sigma προβλέπω να κάνει πολύ καλή δουλειά....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και στην Ευρώπη 1800 βλέπω είναι η τιμή της.

Σωστά άλλα για τον μέσο Ευρωπαίο τα 1.800 ευρώ είναι απλώς αρκετά (είναι δεν είναι μισθός 1 μήνα), για τον μέσο Έλληνα τα 1.800 (2-3 μηνιαίοι μισθοί) είναι εξωφρενικά!!!

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι έμποροι στην χώρα μας έχουν μπει στην λογική των λίγων πωλήσεων με μεγάλο περιθώριο. Δηλαδή και να το παλέψει η αντιπροσωπεία να βγάλει μια τιμή στα 1690 , πάλι ελάχιστοι θα ψωνίσουν - οπότε σου λέει ας βγάλω από αυτούς τους λίγους που θα τα σπρώξουν. Έχουμε και τα cc που για τους περισσότερους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για αγορές από εξωτερικό και "έδεσε το γλυκό"!

Άσχετο με το νήμα, αλλά σχετικό γενικώς...