Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Αντί να πάρω τον ακριβό 42.5 Panasonic f/1.2 (για την GH4), μήπως να σκεφτόμουν τον συνδυασμό XT-1 + 56 f/1.2 καρφωμένο μόνιμα πάνω;

Ή θα μπλέξω χωρίς λόγο με δυο συστήματα;

Ένα σοβαρό ακόμη μείον είναι ότι θα χάσω τη σταθεροποίηση που τη χρειάζομαι.

Το πλεονέκτημα είναι ότι θα γνωρίσω τη Fuji, + ότι θα έχω ένα δεύτερο σώμα προφανώς. Και τι σώμα!

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Αντί να πάρω τον ακριβό 42.5 Panasonic f/1.2 (για την GH4), μήπως να σκεφτόμουν τον συνδυασμό XT-1 + 56 f/1.2 καρφωμένο μόνιμα πάνω;

Ή θα μπλέξω χωρίς λόγο με δυο συστήματα;

Ένα σοβαρό ακόμη μείον είναι ότι θα χάσω τη σταθεροποίηση που τη χρειάζομαι.

Το πλεονέκτημα είναι ότι θα γνωρίσω τη Fuji, + ότι θα έχω ένα δεύτερο σώμα προφανώς. Και τι σώμα!

Σε όλα τα τεστ που διάβασα ο 42.5/1.2 Panasonic ξετιναξε τον αντίστοιχο Fuji και υποθέτω οτι δεν τον δοκίμασαν και στην gh4 που εχει καινούργιο αισθητήρα , η ΧΤ1 δεν νομίζω σε IQ να προσθέτει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της FUJI, αν διαθέτεις το ποσό για την αγορά του δεν θα το μετανιώσεις.

Είμαι ενθουσιώδης εθισμένος υποστηρικτής του avclub.
Μακράν το καλύτερο ελληνικό forum αλλά έχει ένα μειονέκτημα.
Δεν είναι το κατάλληλο για να μάθεις για την fuji και ειδικά τη σειρά Χ.
Επειδή οι πιο πολύ δεν έχουν fuji εμπειρία και είναι υποστηρικτές των nikon,canon,sony,olympus κτλ
δίνουνε πληροφορίες που δε βοηθούν παρά μπερδεύουν.
Εμένα η εμπειρία μου στη φωτογραφία είναι φτωχή αλλά για αυτά που έχω μπορώ να τοποθετηθώ.
Όχι με εμπειρία 10 λεπτών η 10 λήψεων αλλά με τριβή καθημερινή.
Την X-T1 δεν την έχω δει ούτε από μακριά αλλά μπορώ να πω για τη σειρά Χ της fuji ότι σκοτώνει.
Ο 56αρης είναι όνειρο και μακάρι να μου περίσσευαν να τον έπαιρνα από εχτές.
Αν πάρεις Χ-Τ1 και 56αρη αμφιβάλλω αν πιάσεις μετά από μηχανή για φωτογραφία.
Και αν δεν σου κάνει η εργονομία της τα ίδια κάνει και η Χ-Ε2.
http://www.flickr.com/photos/25805910@N05/
Δες και κρίνε.
(Με τον kbouk δεν έχω τίποτα, είναι μακράν από τους πιο αξιόλογους χρήστες εδώ μέσα).

Δες σε τα διαγράμματα:

Panasonic Leica 42.5mm f/1.2 στην GX1:
http://slrgear.com/reviews/showprodu...ate/1275396032

Fuji 56mm f/1.2 στην ΧΕ1:
http://slrgear.com/reviews/showprodu...t/1674/cat/105

Παρότι ο Leica είναι ακριβότερος κατα 500$ θα έχεις επιπλέον σταθεροποίηση και θα σου μείνουν αλλα 700$ τουλάχιστον στην τσέπη και θα δουλεύεις με μια μηχανή που θα την ξέρεις , στα δύο Συστήματα πας και για άλλους φακούς σε Fuji αν δεν έχεις πρόβλημα προχωρα, αλλα ο 42.5 δείχνει μοναδικός φακός , ο καλύτερος ιςως που εχει κατασκευαστεί στo m43 και το γράφει ο Lloyd Chambers' στο review του φακού - δεν είναι και σύνηθες γιαυτον να εξυμνεί φακό m43- :
The Panasonic Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH shows impressive imaging quality in all respects starting wide open. The imaging performance is exceptionally well balanced in not showing weakness in any area, which is unusual enough, but particularly impressive for an ƒ/1.2 lens. The superlative rendering style of the 42.5mm f/1.2 is evident. If there is a must-have lens for Micro Four Thirds, this is it.

Παναγιώτη η απάντηση μου δεν περιείχε καμία απαξίωση για το συςτημα της Fuji ίσα ισα όπως σου εχω πει και κατιδίαν το εκτιμώ παρα παρα πολύ.:a0210:

Last edited:

Kαι για να επαναφέρω το νήμα στην ΧΤ1 δίνω μια διεύθυνση όπου είναι μαζεμένα πολλά review και νέα για την μηχανή : http://www.scoop.it/t/fuji-x-pro1 αλλα και για αλλες Fuji για να μην εχει παράπονο ο Παναγιώτης οτι δεν ενημερωνόμαστε :slapface:

Ανεπίσημες πηγές από το amazon.com αναφέρουν ότι η Χ-Τ1 τους τελευταίες 2 μήνες είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Αμερική στις mirroless.
Μάλιστα αναφέρουν ότι πουλάει στο amazon όσο πουλάνε όλες οι άλλες μαζί και ότι τόσες πολλές προπαραγγελίες είχαν να δουν από την d800.
Φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι δεν πτοήθηκαν από την περίεργη για κάποιους εργονομία των πλήκτρων.

Στα 1000 ευρώ κοντά έχει το σώμα και είναι 2 μήνες στην αγορά.
Πόσο να την είχε?
Και αυτό που μετράει είναι η απόδοση, τι να την κάνω την ff όταν και με την fuji με ικανοποιούν τα αποτελέσματα.

νομίζω πως μια πιο λογική τιμή θα ήταν γύρω στα 1100 με τον κιτ φακο. Οποτε θα ηταν 40% πιο ακριβη απο τις APS-C της Sony και της Olympus οπου ειδικα απ τις Sony δεν εχει δα και τοση διαφορα ποιοτητας στην εικονα

Μαλωστε με,,, αλλα η αισθηση μου ειναι οτι οι mirrorless ειναι (προς το παρον τουλαχιστον) μια ... ταση. Μοδα ? Κατι τετοιο...

ΦΟΥΝΤΩΤΗΣ MODE: ON

:BDGBGDB55:

οι επισημες τιμες ειναι ... Fuji XT1 + kit φακος = 1630 ευρω vs sony A7 + kit lens= 1780
διαφορα 150 ευρω.

στο γνωστό ξελογιαστή Γάλλο η nikon d610 χωρίς φακό έχει 1265 ευρώ. Η a7 με τον κιτ φακό 1183.

Από την άλλη πολύ δύσκολα μπορώ να συγκρίνω τον 18-55 της fuji (εξαιρετικός σε όλα) με τον 28-70 της sony...

δε μασαμε! :p

Tαση ξεταση, εγω δε γυριζω πισω ... εκτος κι αν γινει κατι αναπαντεχο απο μεριας dslr.

Μαλωστε με,,, αλλα η αισθηση μου ειναι οτι οι mirrorless ειναι (προς το παρον τουλαχιστον) μια ... ταση. Μοδα ? Κατι τετοιο...

ΦΟΥΝΤΩΤΗΣ MODE: ON

:BDGBGDB55: