Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

ΜΑλλον κανεις λαθος ερωτησεις ! :ernaehrung004:

Ειναι σα να με ρωτας , αν δε σε νοιαζει η ποιοτητα κατσκευης, η σταθεροτητα , το ολοκληρωμενο και αξιοπιστο οικοσυστημα , τι θα με συμβουλευες να παρω για κινητο ?
iphone ή Αndroid-Win mobile ? :flipout:

Κανεις το εξης "λαθος" στην παρουσα κουβεντα, και "ελίσσεσαι" :grinning-smiley-043

Εχεις γραψει κανα δυο φορες οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξω στρατοπεδο, ενω το θεμα (που προκαλεσα, και στο οποιο αποφευγεις να τοποθετηθεις) ειναι αν κατα την γνωμη σου και μιλώντας για φωτογραφια, αν εξαιρεσουμε τον ογκο / βαρος τι παραπανω προσφερουν οι mirrorless εναντι των DSLR -bye-

Για να βοηθησω:
Αν αυριο ρωτησει καποιος σχετικα με φωτογραφικη την γνωμη σου, και δεν τον ενδιαφερει ουτε μεγεθος / βαρος, αλλα ουτε και βιντεο, τι θα προτεινες?

Mirrorless ή dslr ?

Last edited:

υπαρχουν επισης και αλλοι παραμετροι, οπως η "διακριτικοτητα" ....

Εγω πχ αρεσκομαι να τραβαω πολυ φωτο δρομου (ή στο δρομο καλυτερα) , σε κλειστους χωρους-μουσεια-εκκλησιες κλπ οπου μια DSLR αποτελει "προβλημα" .
Με μια μικρη mirorless , μπορεις να εισαι πιο "διακριτικος" και να αποφυγεις ετσι δυσαρεστες καταστασεις (μου εχει τυχει να μου παρουν τη canon 7d απο τα χερια γι αυτο το λογο)!

Αλεξ κανενα μενος απο πλευρας μου τουλαχιστον.

Απλα επειδη βλεπω ολοι να εκθειαζουν τις mirrorless, και μαι μιας και ο Γιαννης ειναι ενας απο αυτους (ο οποιος εχει αλλαξει πολλες μηχανες, και mirrorless και DSLR) ηθελα να κανω απλα μια κουβεντα, θεωρώντας οτι εχει αντικειμενικη γνωμη

Προφανως ειναι και εκτος θεματος στο παρον νημα - για να απαντησω και στον νησιωτη φιλο μας - αλλα δεν ημουν εγω αυτος που εγραψε την ποινικοποιημενη καθως φαινεται λεξουλα, "dslr" :ernaehrung004:

Μην βαζουμε την παραμετρο φορητοτητα / διακριτικοτητα, γιατι τοτε θα πεμε σε συγκριση hiend compact VS mirrorles, oπου προφανως η hiend compact ειναι ποιο διακριτικη, και ακομα ποιο ελαφρια....

Το ερωτημα παραμενει, τι απαντηση θα παει αυτος που θελει την καλυτερη δυνατη ποιοτητα σε φωτογραφια, no matter αν προκειται για τοπιο, σπορτς, πορτραιτο, νυχτα βαφτιση ?

Mirrolress ή dslr ?

(Alex, μπορεις να τα μεταφερεις σε ενα νεο νημα αν θες)

σου απανταω με μια ακομα ερωτηση...

Αν βγαλεις εξω τη ταχυτητα εστιασηςε σε CAF , τοτε ποιος ο λογος να προτιμησεις μια DSLR (πχ Sony A7 vs Nikon D800 vs Canon 5D III) ?
Αφου εχει μεγαλυτερο ογκο και βαρος , κοστιζει πιο ακριβα, δεν εχει ευκολιες , EVF kai σπαστη οθονη, και χειροτερη (canon 5d) ή ισοδυναμη (nikon d800) εικονα ?

Δεδομενου οτι στις mirrorless εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις ΟΠΟΙΟ φακο θες (οπως εγω τους Nokton) , απο οποιο συστημα, ακομα και με AF σε μερικες περιπτωσεις, εγω δε βλεπω κανενα λογο να παρω DSLR (εκτος του CAF). !:ernaehrung004:

YG... νομιζω οτι απαντησα εμμεσα με την ερωταπαντηση μου... καλυτερη εικονα εχει μια mirrorless πχ Α7 vs 5D IΙΙ kai ισοδυναμη με D800 .

Last edited:

Για να πάρω θέση και εγώ θα έλεγα ότι ζώντας με μικρές μηχανές τελευταία δε μου λείπει τίποτα από μία dslr.
Γάμοι και βαφτίσια για να τραβήξω δεν υπάρχουν και η σχολική εορτή του παιδικού σταθμού το καλοκαίρι θα απαιτήσω να είναι με φως ημέρας.

Ολα ειναι θέμα αναγκών, διαθεσίμου budget, συμβιβασμών και προτεραιοτήτων. Υπάρχουν προιόντα & λύσεις για όλα τα γούστα..

Επίσης σταματήστε πια με την καραμέλα για το βάρος και τον όγκο. Δεν τρώτε πρωινό ; :flipout:

(Για φορέστε ένα σοβαρό τηλεφακό σε μια ακάθρεπτη , πέρα από το αστείο του θέματος...)

Last edited:

Για να πάρω θέση και εγώ θα έλεγα ότι ζώντας με μικρές μηχανές τελευταία δε μου λείπει τίποτα από μία dslr.
Γάμοι και βαφτίσια για να τραβήξω δεν υπάρχουν και η σχολική εορτή του παιδικού σταθμού το καλοκαίρι θα απαιτήσω να είναι με φως ημέρας.

άσε δεν έχεις δουλέψει σοβαρά με μεγάλες μηχανές.

Εγω πιστευω οτι η dslr χρειαζεται πλεον μονο για επαγγελματιες οπου χρειαζονται το CAF για γαμους και βαφτισια.
Καλως κακως, οι mirrorless για τον απλο κοσμακι που θελει να βγαλει αστερατες φωτογραφιες και να εχει και ευκολιες (αναδιπλουμενες οθονες, ευκολα HDR, touchscreen, wifi κλπ κλπ), ειναι πλεον μονοδρομος... Αρκει να πεσουν και λιγο οι τιμες των φακων τους!! (Μονο αυτο με εμποδιζει προσωπικα, αλλιως θα ειχα παρει ηδη.)
Δεν γινετε να θελουν κοντα 1500 ευρο για να φταιξεις ενα αξιοπρεπες συστημα με primes!

Last edited:

Ελα ρε Πανο, και νύχτα να γίνει η σχολική γιορτή με 2Χ 1000W προβόλια μια χαρά θα είσαι .. :flipout: Ουτε την ΧΜ θα χρειαστείς .. με την RX100 OK

Πάρε και 1-2 μπαταριούλες έξτρα .. σιγά το πράμα ..:BDGBGDB55:

Τι να σου λείψει απο την Dslr .. ισα ισα που ήταν αβολο το καδράρισμα με τα χερια στην πρόταση .. ενω τώρα είσαι τζετ και εκεί ..-bye-

κλπ κλπ ..

Πολύ μένος κατά των mirrorless ωρε παιδιά... γιατί?

Εδω Αλεξ κανεις λαθος !
Δεν υπαρχει κανενα μενος κατα των mirrorless απο κανεναν DSLR-ακια.
Αντιθετα, οι mirrorless-ακιες ανακαλυψαν ενα νεο ειδος φωτογραφικης, και προσπαθουν να πεισουν τους παντες πως ειναι ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, αποσιωπωντας τα μειονεκτηματα τους (ή στην καλυτερη περιπτωση περνωντας τα στα ψιλα) ενω δινουν την ΥΠΕΡΤΑΤΗ βαρυτητα στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ τους (κατ' εμε) σοβαρο πλεονεκτημα εναντι των DSLR, το βαρος (μη μου πειτε για τον ογκο, γιατι με τα χρονια - και τους τηλεφακους- ξεχειλωνουν...)
Οποιο θεμα και να ανοιξει, καποιος θα πεταχτει και θα μιλησει-προτεινει-παροτρυνει για τις mirrorless.
Εμενα μου φαινεται σαν μονομανια, με ενα συστημα που ακομα (και για αρκετο καιρο) χρυσοπληρωνουν οι early adopters του.
Αυτα, και σχωρατε με, δεν θελω να ανοιξω κοντρα με κανεναν !
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ βρε... :ADFADF1:

edit: με προλαβαν αλλοι... αλλα δεν μπορουσα να μην μιλησω... ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ !!!

Last edited:

Την περασμένη δεκαετία την πέρασα κουβαλώντας 5D + 17-40L, 35L, 85L, 135L, 100-400L + έξτρα βιντεοκάμερα.

Οκ, δεν το μετανιώνω, αλλά ευελπιστώ ότι αυτήν τη δεκαετία να την περάσω με λιγότερο χαμαλίκι, με:
GH4 + 7-14, 15 1.7, 42.5 1.2, Oly75 1.8, 100-300

Πόσο χειρότερες πια φωτό θα βγάλω που δεν θα έχω DSLR full-frame;

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζουμε από την εξίσωση τόσο αψήφιστα τον παράγοντα όγκου-βάρους.
Σαφώς παίζει ρόλο και μάλιστα πρωτεύοντα. Και μετά έρχεται και το βίντεο φυσικά.

Θα συνεχισω το βιολι μου εγω, ελπιζω να μην κουραζω παρα πολυ.

Το ερωτημα που εχω κανει, ειναι συγκεκριμενο, και απεθυνομαι κυριως στους φιλους που ειναι υποστηρικτες των mirrorless. [Σημειωση: προσωπικα μου αρεσουν παρα πολυ, τις βρισκω πολυ βολικες]

Παμε αλλη μια λοιπον, χωρις φοβο και χωρις παθος.

Με τι ειδους φωτογραφικη μπορω να παρω την καλυτερη σε καθε περιπτωση (πχ τοπιο, σπορτς, πορτραιτο, νυχτα βαφτιση, κλπ) φωτογραφια ?

Με Mirrorless ή με DSLR ???

Φανταζομαι πως και σε εσας ειναι πολυ απλο και συγκεκριμενο το ερωτημα, δεν εχει περιεργες παραμεντρους του τυπου "που να μπορω να χρησιμοποιω τον ΖOUTCHOU-GOUTSOU 85 F1.2 του προπαππου μου

Πιστευω δεν χρειαζεται να ρωτησω στο "βοηθεια για αγορα φωτογραφικης"

Την περασμένη δεκαετία την πέρασα κουβαλώντας 5D + 17-40L, 35L, 85L, 135L, 100-400L + έξτρα βιντεοκάμερα.

Οκ, δεν το μετανιώνω, αλλά ευελπιστώ ότι αυτήν τη δεκαετία να την περάσω με λιγότερο χαμαλίκι, με:
GH4 + 7-14, 15 1.7, 42.5 1.2, Oly75 1.8, 100-300

Πόσο χειρότερες πια φωτό θα βγάλω που δεν θα έχω DSLR full-frame;

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζουμε από την εξίσωση τόσο αψήφιστα τον παράγοντα όγκου-βάρους.
Σαφώς παίζει ρόλο και μάλιστα πρωτεύοντα. Και μετά έρχεται και το βίντεο φυσικά.

Γιαννο μου εισαι εκτος θεματος.

Την καλυτερη μηχανη να παρω, με τους καλυτερους φακους, ο γνωστης με την mirrorless θα βγαλει καλυτερες φωτος απο εμενα. Δεν ειναι αυτο το θεμα, οπως επισης δεν ειναι θεμα τι μπορει, θελει και γουσταρει στο φιναλε να κουβαλα ο καθενας

Το θεμα της φορητοτητας, ογκου βαρους την καλυψαμε, ειναι μακραν το ισχυροτερο πλεονεκτημα των mirrorless. Μηπως ειναι και το μοναδικο ομως διερωτώμαι...

Αυτο για το οποιο προσπαθω να παρω απαντηση απο τους φιλους των mirrorless (ενα υπερ που να μην σχετιζεται με την φορητοτητα) δεν εχω καταφερει να παρω ακομα.

Εγω παντως απαντησα, και με τις 2 πια... Οι τοπ mirrorles εχουν ισαξια ή και καλυτερη εικονα απο τις αντιστοιχες dslr.

Αντιστοιχες σε τιμη εννοεις Γιαννη ?

Δηλαδη, για παραγειγμα μια SONY Aplha 7, εχει ισαξια ή και καλυτερη εικονα απο μια nikon D610, σε καθε φωτογραφικο περιβαλλον / απαιτηση ?

Fuji X-T1 ?

Προφανως, τη συγκρινουνε μονο με τις d800 d800e (sony a7r). H canon εχει μεινει λιγο πισω σε αισθητηρες.

Μη ξεχνας οτι φορανε ιδιο αισθητηρα...

Γιαννο μου εισαι εκτος θεματος.

Την καλυτερη μηχανη να παρω, με τους καλυτερους φακους, ο γνωστης με την mirrorless θα βγαλει καλυτερες φωτος απο εμενα. Δεν ειναι αυτο το θεμα, οπως επισης δεν ειναι θεμα τι μπορει, θελει και γουσταρει στο φιναλε να κουβαλα ο καθενας

Το θεμα της φορητοτητας, ογκου βαρους την καλυψαμε, ειναι μακραν το ισχυροτερο πλεονεκτημα των mirrorless. Μηπως ειναι και το μοναδικο ομως διερωτώμαι...

Αυτο για το οποιο προσπαθω να παρω απαντηση απο τους φιλους των mirrorless (ενα υπερ που να μην σχετιζεται με την φορητοτητα) δεν εχω καταφερει να παρω ακομα.

Ασε βρε Ντινο, τι το κουραζεις ?
Την ΣΑΦΗ απαντηση που θελεις, ΔΕΝ θα την παρεις...
Εγω προτεινω στους mirrorless-ακηδες αυτο για να μπορεσουν να αντιμετωπισουν το προβλημα οπως εμεις... που ειμαστε ετσι ...:flipout:

Last edited: