Fuji X-T1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

πρωτον δεν βαφτίζω, δευτερον: πιστευω στα δικα μου ματια ότι οι fuji είναι καλυτερες φωτογραφικα από οποιαδήποτε σονυ,
προσεξε φωτογραφικα λεω,

Εξαρτάται...τα jpeg των fuji είναι πάρα πολύ καλά ενώ το σύστημα έχει και πολύ καλούς φακούς!!! Αν βάλεις στην εξίσωση όμως ευκολίες, caf και tracking ε η fuji είναι πολύ πίσω.....και πάντα μιλάμε για crop αισθητήρες γιατί αν μπλέξουμε με ff sony η κατάσταση αλλάζει!! Πάντως ειδικά η xt1 (μιας και είμαστε στο νήμα της), είναι εξαιρετική μηχανή και οι βελτιώσεις που ήρθαν με το update την βελτιώνουν κατά πολύ, άλλα πρέπει να φτιάξει το βίντεο της οπωσδήποτε στο μέλλον......

Re: Fuji X-T1 ?

βρε παιδες υπαρχει ξεχωριστο νημα για την xt10

το βιντεο τις canon και τις panasonic θελει πολυ δρομο ακομα να το φτασει η sony -με τα 10 μοντελα τις:smash:

βρε παιδες υπαρχει ξεχωριστο νημα για την xt10

το βιντεο τις canon και τις panasonic θελει πολυ δρομο ακομα να το φτασει η sony -με τα 10 μοντελα τις:smash:

Εγώ θα έλεγα το αντίθετο, ότι η Canon θέλει πολύ δρόμο να πλησιάσει την Sony, και η panasonic είναι στα ίδια πλαίσια με την sony άλλα λόγω του μικρότερου αισθητήρα δεν μπορεί να ακολουθήσει σε βραδυνές λήψεις....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Επιμένεις τώρα για τη φωτογραφία, ενώ το βίντεο της Fuji πριν υπερασπιζόσουν.
H ερώτησή μου ήταν σαφής και αφορούσε το βίντεο της α5100 που έχεις τώρα σε σχέση με την X-M1 που είχες πριν, ή δεν ξέρω αν εξακολουθείς να έχεις τώρα.

Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκες να πάρεις ξεχωριστή μηχανή (α5100) για να έχεις αξιοπρεπές βίντεο, απαντά από μόνο του την ερώτησή μου βέβαια.

Το "όλα καλά τα βαφτίζεις" αφορούσε αυτό το post:
από το γενικο καταληξαμε στο ειδικο, νομιζω όμως ότι τελικα τα ξεκαθαρίσαμε και απαντησα

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Βίντεο, βίντεο....βίντεο...
Ανεβάστε λοιπόν και κανα βίντεο οι βιντεάδες να δούμε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες σας ντέ!!!

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Ναι, καταλήξαμε, ότι ο κάτοχος Fuji που θέλει καλό βίντεο παίρνει και δεύτερη μηχανή αναγκαστικά.

Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε εκεί, το γυρνάμε στο καλλιτεχνικό, έμπνευση/ανησυχίες κτλ., ότι άλλα παίζουν ρόλο και όχι ο εξοπλισμός κ.ο.κ., ορθές παρατηρήσεις μεν, αδιάφορες δε, αφού βρισκόμαστε στην κατηγορία του εξοπλισμού.

Αν δεν θέλει η Fuji να κρίνεται για το βίντεό της, ας το αφαιρέσει τελείως, όπως έκανε η Sigma στις Quattro.
Η Fuji μια χαρά θέλει να κερδίσει πελάτες και προσπαθεί, οι υπερασπιστές της Fuji είναι μόνο που κλωτσάνε όταν γίνεται αναφορά στο βίντεο.

Όλοι ευχόμαστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, είτε με το νέο firmware, είτε σε μελλοντική X-T2.

Ναι, καταλήξαμε, ότι ο κάτοχος Fuji που θέλει καλό βίντεο παίρνει και δεύτερη μηχανή αναγκαστικά.

Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε εκεί, το γυρνάμε στο καλλιτεχνικό, έμπνευση/ανησυχίες κτλ., ότι άλλα παίζουν ρόλο και όχι ο εξοπλισμός κ.ο.κ., ορθές παρατηρήσεις μεν, αδιάφορες δε, αφού βρισκόμαστε στην κατηγορία του εξοπλισμού.

Αν κατάλαβα καλά ρόλο παίζει μόνο ο εξοπλισμός.
Αν έχεις ΤΟ εργαλείο, η αισθητική, η έμπνευση και οι γνώσεις δεν χρειάζονται........:hmmmm2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Αν κατάλαβα καλά ρόλο παίζει μόνο ο εξοπλισμός.
Αν έχεις ΤΟ εργαλείο, η αισθητική, η έμπνευση και οι γνώσεις δεν χρειάζονται........:hmmmm2:

Έγραψε κάτι τέτοιο ο tzo Και δεν το κατάλαβα??? Εγώ κατάλαβα ότι είπε ότι μετράνε όλα αυτά που λες, άλλα εδώ πέρα μιλάμε για εξοπλισμό και όχι για αισθητικές, εμπνεύσεις κλπ....πουθενά δεν αναφέρει ότι παίζει ρόλο μόνο ο εξοπλισμός....

Φυσικά και είναι πρωτίστης σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Το εργαλείο έπεται.

Στην κατηγορία του εξοπλισμού βρισκόμαστε όμως και για τα εργαλεία μιλάμε.

https://www.youtube.com/watch?v=9VS3C183G8g

Last edited:
Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Ξέρω πολύ καλά τι γράφω και σε ποια κατηγορία !
Ζήτησα κάποια στιγμή να δούμε και κάποιο βίντεο απ όσους ασχολούνται όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο Γιάννης Σπύρου.
Όπως ο Βασίλης (Apollwn) έχει ανεβάσει πολλές φωτογραφίες στο μεγάλο νήμα των SONY A7.
Ο εξοπλισμός κάπου στοχεύει.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

O εξοπλισμός στοχεύει όπου θέλει ο εκάστοτε κάτοχός του.

Εγώ δεν κατάλαβα πού βοηθάει η παρέμβασή σου στην κατηγορία του εξοπλισμού ότι άλλα παίζουν ρόλο και όχι ο εξοπλισμός.

O εξοπλισμός στοχεύει όπου θέλει ο εκάστοτε κάτοχός του.

Εγώ δεν κατάλαβα πού βοηθάει η παρέμβασή σου στην κατηγορία του εξοπλισμού ότι άλλα παίζουν ρόλο και όχι ο εξοπλισμός.

Α καλά, συγγνώμη, δεν ήξερα πως ο SM της κατηγορίας δεν κάνει να επεμβαίνει!!!
Ζήτησα καποιο βίντεο απο εσάς που ασχολείστε.
Αν έχετε ή θέλετε ανοίξτε θέμα σε άλλη κατηγορία με βίντεο, νομίζω πως αρκετοί απο εμάς περιμένουν να δούν δείγματα δουλειάς απο γνώστες μέλη του φόρουμ.

Μπορεί καποιος κατοχος της xt1 να βαλει ενα video (μερα και νυχτα) να συγκρινω με το iphone :p ;

Βilly, ανοιξε ενα θεμα, να βαζουμε ετσι απο κανα βιντεο, να εχουμε λιγο ν ασχολουμαστε να μας λενε διαφορα..χαχαχα!!!
:ADFADF1:

Κάπου έχω χαθεί στη μετάφραση.
Το ξαναγράφω καλύτερος κριτής είναι ο καταναλωτής και η καλύτερη κριτική είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Η αιτία αυτού ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το φακό.
Οι σύγχρονες φωτογραφικές είναι βιντεοκάμερες και κρίνονται και για αυτό.
Συμφωνώ ότι όποιος έχει και θέλει να ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες βοηθάει καλύτερα από λόγια και θεωρίες.
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
Παναγιώτης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορεί καποιος κατοχος της xt1 να βαλει ενα video (μερα και νυχτα) να συγκρινω με το iphone :p ;

Κάνε υπομονή αδελφέ βρήκα κάτι πολύ δύσκολο.
Βραδινή λήψη στο τζάκι.
Ανεβαίνει τώρα στο youtube.
Μετά να δεις τι μάχη θα γίνει με αυτό το βίντεο.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που γουσταρουν τα μηχανηματα, και αλλοι που γουσταρουν το αποτελεσμα...

Η την τεχνη την ιδια...

Η την διαδικασια..

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, καθενας με τα γουστα του.

Οπως επισης χρηστες που θα ξεζουμισουν οτι τους δωσεις στα χερια, θα βγαλουν φανταστικο αποτελεσμα με οτιδηποτε εξοπλισμο, κ βεβαια θα αξιοποιησουν οτι καλυτερο εχουν επισης στα χερια τους..

Και αλλοι που κ το καλυτερο να εχουν, καμια διαφορα, παλι τα ιδια, ιδια φωτο, ιδιο βιντεο...

Υπαρχει μεγαλη διαφορα με το τι νομιζουμε πως μπορουμε να κανουμε, το τι θα θελαμε να κανουμε κ τι κανουμε πραξη τελικα.

Ρε παιδια, οπως ειπωθηκε ειμαστε στην κατηγορια των εξοπλισμων και συγκρινουμε εξοπλισμους.

Παντα θεωρουμε δεδομενο οτι ο χρηστης ειναι ιδιος. Δε συγκρινουμε πχ τις φωτο-βιντεο που θα εβγαζα εγω με την xt1 και τις φωτο-βιντεο που βγαζει καποιος πολυ καλος φωτογραφος με την xz2, γιατι τοτε θα επρεπε να μεινω για παντα στην xz2. ;)

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, κάποιοι που αγαπούν περισσότερο τη φωτογραφία με το που ακούν τη λέξη βίντεο, η πρώτη τους σκέψη είναι κάπως έτσι:

"Ουφ, μας πρήξατε με το βίντεο" με την επόμενη αντίδραση "Δείξτε μας τουλάχιστον τη δουλειά σας, αξίζει; Ή τζάμπα μας πρήζετε;"

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι μας αφορά, αν το βίντεο ή οι φωτογραφίες που τραβά ο Χ ή ο Ψ χρήστης αξίζει καλλιτεχνικά ή όχι.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να υπάρχουν δύο νήματα για κάθε μοντέλο υβριδικής μηχανής, ένα για το φωτογραφικό κομμάτι κι ένα για το βίντεο.

Ρε παιδια, οπως ειπωθηκε ειμαστε στην κατηγορια των εξοπλισμων και συγκρινουμε εξοπλισμους.

Παντα θεωρουμε δεδομενο οτι ο χρηστης ειναι ιδιος. Δε συγκρινουμε πχ τις φωτο-βιντεο που θα εβγαζα εγω με την xt1 και τις φωτο-βιντεο που βγαζει καποιος πολυ καλος φωτογραφος με την xz2, γιατι τοτε θα επρεπε να μεινω για παντα στην xz2. ;)

Πολύ σωστά!!! Με την ίδια λογική κάποιος που ξέρει από βίντεο και με το iphone θα μπορέσει να βγάλει ''καλύτερο'' βίντεο από ότι θα έβγαζα εγώ (που είμαι στουρνάρι) π.χ. με την Sony A6000....τι σημαίνει αυτό ότι το iphone είναι καλύτερο σε βίντεο από την Α6000???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, κάποιοι που αγαπούν περισσότερο τη φωτογραφία με το που ακούν τη λέξη βίντεο, η πρώτη τους σκέψη είναι κάπως έτσι:

"Ουφ, μας πρήξατε με το βίντεο" με την επόμενη αντίδραση "Δείξτε μας τουλάχιστον τη δουλειά σας, αξίζει; Ή τζάμπα μας πρήζετε;"

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να υπάρχουν δύο νήματα για κάθε μοντέλο υβριδικής μηχανής, ένα για το φωτογραφικό κομμάτι κι ένα για το βίντεο.

Θες να στο πω αλλιώς??? Είμαστε σε νήμα που αφορά μηχανή της fuji, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι που γράφουν είναι χρήστες των μηχανών της, και επειδή, μεταξύ μας τώρα, η fuji με το βίντεο δεν έχουν ''γνωριστεί'' ακόμα σημαίνει ότι εν λόγω χρήστες απλά δεν τους νοιάζει το βίντεο και απλά αδιαφορούν, για αυτό και επέλεξαν τις fuji...αν τους ενδιέφερε απλά δεν θα αγόραζαν μηχανή fuji ή απλά θα είχαν και άλλη μηχανή για να καλύψουν την ανάγκη τους σε βίντεο....οπότε λογικό είναι να γίνεται αυτό....είναι σαν να πάω σε νήμα για m4/3 μηχανή και να μιλάω για iso 25600 κλπ, για το πόσο σημαντικό είναι το iso πάνω από 12800, ότι τραβάω μόνο φώτος στο χέρι σε μαύρα σκοτάδια και σε iso στο θεο κλπ....ε θες να συμφωνήσουν μαζί μου????

Να ήταν έτσι, ποιος έσκαγε; Π.χ. στη Nikon DF, στις Sigma Quattro, πέρα από μια αναφορά στο νήμα ότι δεν έχουν βίντεο (σημαντικό για κάποιους, αδιάφορο για άλλους), δεν έχει συνέχεια το θέμα.

Με τις Fuji όμως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πολλοί αναγκάζονταν να έχουν διπλές μηχανές εξαιτίας του βίντεο. Παράδειγμα ο Under Fire πιο πάνω, που πήρε αναγκαστικά α5100 για βίντεο, ενώ αγαπά τις Fuji. Κι εγώ όταν είχα την Χ-Μ1 διατηρούσα και Panasonic GM1. Ήθελα να έχω δύο ξεχωριστά συστήματα; Όχι βέβαια. Μακάρι να είχε και βίντεο καλό η Fuji, να συνέχιζα με την X-T1 και τους καλούς φακούς της.

Θέλω να πω ότι μας καίει και το συζητάμε το θέμα, δεν το κάνουμε από καπρίτσιο.