Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Βρήκα ένα βίντεο με την Χ-Τ1 του pastisan, είμαστε γείτονες και μου την είχε δανείσει(μια μέρα courier απέχουμε).
Είναι full hd 1980X1080 στα 60fps με μοναδικό φωτισμό αυτό του τζακιού.
Δε θυμάμαι ούτε φακό, ούτε ρυθμίσεις.
Αλήθεια υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να δεις το exif όπως στις φωτογραφίες?
https://www.youtube.com/watch?v=hQA2ppEFZw4

Tα λιγότερα bit επηρεάζουν σε ειδικές περιπτώσεις .. κυρίως στα παρα πολυ σκοτεινα του βασικού ISO, οπου βγαίνει posterization και ελαφρώς χειρότερη δυναμική περιοχή .. ή στις απότομες μεταβάσεις απο πολύ σκοτεινά σε πολύ φωτεινά (star trails κλπ) όπου επίσης η διαφορά φαίνεται ως posterization στα σκοτεινά.

Απο τεχνολογική άποψη οι δυό αισθητήρες είναι μια απο τα ίδια (το πιο πιθανό είναι να είναι Sony και ο αισθητήρας της X-T1 ή Toshiba που είναι επίσης στα ίδια επίπεδα)

Η κύρια διαφορά είναι το μέγεθος των αισθητήρων APS-C vs FF που δίνει 2Χ περισσότερη ποσότητα φωτός για ίδιο καδράρισμα. Περισσότερο φως ισον λιγότερος θόρυβος ισον περισσότερη αντοχή σε πείραγμα.

Στο ίδιο μέγεθος αισθητήρων (π.χ. a6000 vs X-T1) νομίζω υπερτερεί η Fuji σε ελαστικότητα, αλλά χάνει σε ευκρίνεια ..

Ηλια σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση-μαθημα. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Να ήταν έτσι, ποιος έσκαγε; Π.χ. στη Nikon DF, στις Sigma Quattro, πέρα από μια αναφορά στο νήμα ότι δεν έχουν βίντεο (σημαντικό για κάποιους, αδιάφορο για άλλους), δεν έχει συνέχεια το θέμα.

Με τις Fuji όμως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πολλοί αναγκάζονταν να έχουν διπλές μηχανές εξαιτίας του βίντεο. Παράδειγμα ο Under Fire πιο πάνω, που πήρε αναγκαστικά α5100 για βίντεο, ενώ αγαπά τις Fuji. Κι εγώ όταν είχα την Χ-Μ1 διατηρούσα και Panasonic GM1. Ήθελα να έχω δύο ξεχωριστά συστήματα; Όχι βέβαια. Μακάρι να είχε και βίντεο καλό η Fuji, να συνέχιζα με την X-T1 και τους καλούς φακούς της.

Θέλω να πω ότι μας καίει και το συζητάμε το θέμα, δεν το κάνουμε από καπρίτσιο.

Βάζω και τον εαυτό μου μέσα...ενώ μου άρεσε η fuji δεν μπόρεσα να καταπιώ ότι δεν είχε καλό βίντεο και από το να έχω 2 συστήματα απλά επέλεξα να πάω σε ένα μόνο σύστημα (Sony)...ενώ μου αρέσει περισσότερο φωτογραφικά η fuji....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρήκα ένα βίντεο με την Χ-Τ1 του pastisan, είμαστε γείτονες και μου την είχε δανείσει(μια μέρα courier απέχουμε).
Είναι full hd 1980X1080 στα 60fps με μοναδικό φωτισμό αυτό του τζακιού.
Δε θυμάμαι ούτε φακό, ούτε ρυθμίσεις.
Αλήθεια υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να δεις το exif όπως στις φωτογραφίες?
https://www.youtube.com/watch?v=hQA2ppEFZw4

Χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του βίντεο από το συγκεκριμένο βιντεάκι, το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι η μηχανή κάνει 3-4 sec μέχρι να πετύχει την σωστή εστίαση...ανεπίτρεπτο κατά την γνώμη μου...με την sony A5100 που έχω τώρα δεν έχω πετύχει σχεδόν ποτέ ''ψάρεμα'' του φακού ακόμα και το βράδυ....και ακόμα και τις λίγες φορές που έχει γίνει συνήθως βρίσκει την σωστή εστίαση σε κάτω από 1sec ακόμα και σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα ακόμα και το βράδυ....

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως κρίνουμε εξοπλισμους από τα specs sheets των εταιρειών , αντε κι από κανένα review κάποιου . Αν θέλουν να στηρίξουν τις κρίσεις τους οι κάτοχοι του εκάστοτε εξοπλισμού, ας κάνουν τον κόπο να μας δείξουν ΔΙΚΗ τους δουλειά για να πειστουμε. Αλλιώς , μπορούμε να λέμε ότι "η εταιρεία μας παραμυθιαζει" ή "ο τάδε reviewer τα παιρνει" και πάει λέγοντας.
Για εξοπλισμούς συζητάμε, αλλά να το κάνουμε με αποδείξεις κι όχι μόνο θεωρία .
Τα είπα καλά Billy ;

Μεταξύ των ευρυγώνιων XF 10-24 ,16mm 1.4 (new) ,14mm 2.8 κλείνω προς τον πρώτο .Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για φωτογράφιση σε ταξίδια ,στις διακοπές κλπ;

Ο partisan είναι ενθουσιασμένος με τον 10-24 και μας έχει δώσει και ωραία δείγματα αλλά για τον συγκεκριμένο δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός γιατί ξέρει να δουλεύει και το πριν και το μετα της φωτογραφίας.

συγκρίνεις zoom φακό με δύο σταθερούς. Εξ'ορισμού η απάντηση είναι ότι ο ζουμ φακός είναι πάντα καλύτερος για φωτογράφιση γενικού τύπου (ταξίδια, διακοπές, κτλ).
Εκτός και έχεις κάνει ήδη εξάσκηση με ένα εστιακό μήκος (π.χ. 16μμ) και ξέρεις ότι σε καλύπτει.
Η μπάλα δική σου πάλι.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως κρίνουμε εξοπλισμους από τα specs sheets των εταιρειών , αντε κι από κανένα review κάποιου . Αν θέλουν να στηρίξουν τις κρίσεις τους οι κάτοχοι του εκάστοτε εξοπλισμού, ας κάνουν τον κόπο να μας δείξουν ΔΙΚΗ τους δουλειά για να πειστουμε. Αλλιώς , μπορούμε να λέμε ότι "η εταιρεία μας παραμυθιαζει" ή "ο τάδε reviewer τα παιρνει" και πάει λέγοντας.
Τα είπα καλά Billy ;

Καλά τα λές Ηλία, έλα όμως που δεν υπάρχουν αυτιά να ακούν....

Εγώ με το φτωχό μυαλό μου εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.

Ας πιάσουμε ένα απλό παράδειγμα.

Αναφέρει κάποιος ως αρνητικό για μια μηχανή για παράδειγμα ότι δεν προσφέρει αργή κίνηση, 1080p/100fps.

Αυτόματα οφείλει αυτός που το λέει να παρουσιάσει βίντεο (και μάλιστα δική του δουλειά, αλλιώς δεν μετράει), που να αποδεικνύει την αξία της αργής κίνησης τόσο από τεχνική όσο και από καλλιτεχνική πλευρά;

Ή τελικά είναι μόνο: "Ωχού, κι εσείς με το βίντεο, άραγε τραβάτε ή πρόκειται να τραβήξετε κάτι αξιόλογο με τα εργαλεία ή τις απαιτήσεις που έχετε;"

Ο partisan είναι ενθουσιασμένος με τον 10-24 και μας έχει δώσει και ωραία δείγματα αλλά για τον συγκεκριμένο δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός γιατί ξέρει να δουλεύει και το πριν και το μετα της φωτογραφίας.

εγραψα ενα σεντονι.....αλλα καταλαθος το εσβησα, ισως ξαναγραψω ,τωρα βαριεμαι

με λιγα λογια... ο 10-24mm ειναι ισως -μετα τον 80-200mm nikon-ο πιο τελειος zoom φακος που ειχα στα 23 χρονια που ασχολουμαι με την φωτογραφια
αν και ειχα και τον 14mm(αξιολογος φακος) δεν μου εχει λειψει, ο 16mm δεν ξερω τι ψαρια θα πιανει...
το 2.8 ειναι υπερβολη για τοπιο....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα είπα καλά Billy ;

θα συμφωνησω...
εχω δει δειγματα απο επαγγελματιες φωτογραφους , εδω στα Γιαννενα και δεν με εχουν πεισει οτι αξιζει καποιος να δωσει λεφτα του στην σονυ...
επιμενω οτι στο βιντεο η panasonic και η canon δεν πιανονται:earmuffs:

Μια απορία: Γιατί δεν βγάζει ένας διαχειριστής το ερωτηματικό από τον τίτλο του νήματος, τόσο της X-T1 όσο και της X-Τ10;

Το βιντεάκι ανέβηκε πάνω στην ώρα που βγαίνει σε προσφορά μεθαύριο X-T1 + XF18-135 R OIS WR στα 1300 ευρώ!

http://www.rajalacamera.fi/fujifilm-x-t1-fujinon-xf-18-135-3-5-5-6-ois-r-paketti.html

Η μειωμένη τιμή θα εμφανιστεί την Παρασκευή 29 του μηνός μετά την εγγραφή χρήστη.

Υπάρχει και από τώρα προσφορά για σκέτο τον φακό στα 300 ευρώ!

http://www.rajalacamera.fi/fujinon-xf-18-135-3-5-5-6-ois-wr.html

Last edited:
Επαναλαμβάνω, ότι οι μειωμένες τιμές εμφανίζονται στα μέλη.

Πρέπει να εγγραφείς στο κλαμπ των μελών του Rajala κάνοντας εγγραφή στο newsletter και μετά θα εμφανίζονται οι μειωμένες τιμές.

Tη διαδικασία την είχα αναφέρει και στην προσφορά των 300 ευρώ για GM1+12-32.

O 18-135 είναι καλή λύση για όλα-σε-ένα, π.χ. για ταξίδι. Εκεί που χωλαίνει είναι στα άκρα, που είναι και λογικό για superzoom.
Στα υπέρ είναι η πολύ καλή του στεγανοποίηση και η άριστη σταθεροποίηση.
Παρουσιάζει χαμηλές παραμορφώσεις για superzoom και καλή οξύτητα στο κέντρο σε όλα τα εστιακά μήκη, και έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης μόνο μισό μέτρο σε όλα τα εστιακά μήκη.

Στα 300, έστω 340 ευρώ με τα έξοδα μεταφοράς προς Γερμανία και μετά Ελλάδα, θα έλεγα ότι αξίζει και με το παραπάνω.
Ακόμη και καλύτερους φακούς να έχει ή πρόκειται να αποκτήσει κανείς, ο 18-135 έχει νόημα για εκδρομή/ταξίδι που θα θέλει να πάρει μαζί του μόνο έναν φακό.

Ο Jordan Steel από admiringlight φτάνει να τον προτείνει ακόμη και στην τιμή των χιλίων δολαρίων.
http://admiringlight.com/blog/review-fujifilm-fujinon-xf-18-135mm-f3-5-5-6-r-lm-ois-wr

Last edited: