Fuji X-T1

Έχουν κάνει δηλαδή βελτιώσεις και στα app της Fuji? και τι σχέση έχει το νέο firmware με το κινητό?

Να μη λέμε όλο τα θετικά όμως, είναι σούπερ, το ξέρουμε καλύτερα όσοι την έχουμε . Να μεταφέρω 2 αρνητικά για κάποια accessories της x-t1.

Eye cap: καλύτερο από το αρχικό, αλλά είναι το ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο συλλέκτης σκόνης στα ίδια επίπεδα. Γενικά όμως καλύτερο.
Vertical Grip : must με πολλά θετικά, αλλά με 2 dste μπαταρίες κατάφερα να βγάλω 320 φωτογραφίες. Ξέρω παίζει ρόλο και ο φακός και άλλοι παράμετροι, θα ξαναμετρησω και άλλες φορές.

Έχω ξεκινήσει και κάνω κάποια πολύ πρόχειρα συγκριτικά τεστ, για xf φακούς, θα αναφέρω ορισμένα στο μέλλον. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει Fuji, χωρίς μεγάλες ή ειδικες απαιτήσεις, αρκεί μόνο ο 18-55, είναι εκπληκτικά κοντά σε όλους τους ακριβους στα ίδια mm και f stops. Δεν είναι καλύτερος, αλλά μου έκανε εντύπωση το πόσο καλός είναι και πόσο μικρές είναι οι διαφορές .

για της μπαταριες , να προτιμας fuji, οτι εχω δικιμασει απο μαιμουδες δεν αξιζει καμια,
πραγμα παραξενο,
γιατι οτι εχω δοκιμασει για αλλες εταιριες-πλην nikon- μια χαρα ηταν
320 καρε βγαζεις ανετα -αν δεν παιζεις με την οθονη- με τις fuji

ενα συγκριτικο οπου η Sony A7r τρωει...σφαλιαρες απο την xt1

http://alikgriffin.com/fuji-x-t1-vs-sony-a7r-pixel-pixel-showdown

και το ωραιο..."The good news for Sony fans and myself, some of this technology like the back illuminated sensor will end up in the Sony A7rII. ""

τα λεμε....:vroam:

Για την ακριβεια...συγκριτικο μιας ''κομενης'' Α7R...Παρολαυτα ενδιαφεροντα αποτελεσματα!

για της μπαταριες , να προτιμας fuji, οτι εχω δικιμασει απο μαιμουδες δεν αξιζει καμια,
πραγμα παραξενο,
γιατι οτι εχω δοκιμασει για αλλες εταιριες-πλην nikon- μια χαρα ηταν
320 καρε βγαζεις ανετα -αν δεν παιζεις με την οθονη- με τις fuji

και που βρίσκουμε την original (oem) ; γιατί amazon που κοίταξα μαϊμού λένε οι κριτικές και ebay είναι επίφοβο. Ναι 320 με χρήση οθόνης εννοείται και διάφορα άλλα.

Εγω έχω πάρει 3-4 μη αυθεντικές και κρατάνε πιο πολύ και από την αυθεντική. Ή μόνη διάφορα είναι ότι στα τελειώματα της ξεφορτιζει πιο απότομα.

εγώ έχω πάρει μία εφεδρική από γνωστό μαγαζί στο κέντρο, σε τιμή σχεδόν ebay
δεν διαπίστωσα διαφορά με την αυθεντική της fuji (μιλάω για μηχανή x-m1)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

έχε όμως το νου σου για αναφορές στο ιντερνετ για κάποιες που εφαρμόζουν σφικτά και μετά ελ=ίναι δύσκολο να βγουν,

οπότε αν αγοράσεις μη αυθεντική τσέκαρε ότι μπαίνει με άνεση

Απλά είχα την ψευδαίσθηση ότι θα φτάνω 600+ φωτογραφίες με το grip κάνοντας χρήση τα πάντα :bang: . Πόσοι χαράσουν τοίχους μετρώντας αντίστροφα για το νέο firmware;

ετοιμαστειτε,

Firmware Ver.4.00 for X-T1 and X-T1 Graphite Silver Edition will be posted on June 29, 2015.

:popcorn:

ας ειναι και σκουδα,
αρκει να εχει ο λαος δουλειες, και να μην περιμενει να ζηση απο την συνταξη του παππου η να γινει υπηρετης του δημοσιου (ψηφοθηρας)

Για τυπικους λόγους, γιατί δεν είναι διαφορετικό χρώμα, αλλά άλλη κατασκευή.

Τι εννοείς άλλη κατασκευή; Τη βαφή τριπλής στρώσης εννοείς;

Καμία κατασκευαστική διαφορά δεν υπάρχει. Μόνο το χρώμα αλλάζει, ή καλύτερα, ο τρόπος βαφής.
To κάλυμμα του hotshoe είναι μεταλλικό και ο ιμάντας δερμάτινος, αυτές είναι οι αλλαγές.

pic_07.jpg

pic_06.jpg

Όταν βγήκε η graphite είχε νέες δυνατότητες, αλλά από τη στιγμή που αυτές μπήκαν και στη μαύρη X-T1 με την προηγούμενη αναβάθμιση λογισμικού, τίποτε δεν διαχωρίζει τις δύο μηχανές εκτός από το χρώμα.

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_t1/features/page_06.html

Last edited:
Αυτό εννοώ, λεπτομέρειες και καλά αυτό την καθιστά περισσότερο ανθεκτική από τη μαύρη . Α, είναι και ελάχιστα πιο βαριά στη ζυγαριά.