Fuji X-T1

Αυτή τη στιγμή που η Χ-Τ10 είναι κοντά στα 700 ευρώ παντού υπάρχει έντονο διλλημα μεταξύ αυτής και της Χ-Τ1 που κυμαίνεται κοντά στα 900 ευρώ.
Στους επόμενους μήνες θα έχουμε πιστεύω μια πιο ξεκάθαρη διαφορά τιμής.

Για μένα με αυτή τη διαφορά η 1 είναι μονόδρομος,
Αν για κάποιον η διαφορά είναι μεγάλη, τότε υπάρχουν και τα φθηνότερα σώματα της Fuji ,
Έτσι και αλλοιώς όλα είναι πολύ πολύ κοντά σε IQ

Αυτό με το eye detection ,μάλλον έχει δίκιο ο αρθρογράφος,θέλει βελτίωση . Αν και το χω τεστάρει μόνο μια φορά , δε μου κάνει συνεχόμενο lock στο μάτι όπως στο video της fuji,δηλαδή δείχνει σε μένα στιγμιαία το τετραγωνάκι μέσα στο μάτι και μετά εξαφανίζεται.Πάντως καμία σχέση οι φωτογραφίες σε σχέση με το παλιό firmware .

απο video έχουμε καμια βελτίωση ή τα ίδια παντελή μου και στην XT10?

o 56 εχει τρομακτική βελτίωση σε af ,αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες κσι σε χαμηλό φωτισμό δίνοντας πολύ ζούμ όσο θα έδινε αν έβγαινε με ένα τρίποδο στο studio.

Το είδα και εγώ Ηλία αλλά το προσπέρασα.
Περιττό για εμάς, χρήσιμο για άλλους απλά η fuji αναμασά εδώ και ένα χρόνο τα ίδια και τα ίδια με την Χ-Τ1 αδυνατώντας να βγάλει μια νέα διαφορετική μηχανή.

ο καθένας περιμένει κάτι διαφορετικό,

εγώ δεν περιμένω να γίνει sony, αν μου άρεσε θα έπειρνα sony

αλλά θα ήθελα ένα καινούριο αισθητήρα, με περισσότερα mp , το ξέρω δεν είναι το παν (άλλωστε όσες ψηφιακές είχα μέχρι τώρα ήταν πάντα στο κάτω οριο των πίξελ της εποχής τους)
αλλά με τις νέες μεγάλες οθόνες με τις σούπερ αναλύσεις να έρχονται, θα ήθελα κάτι περισσότερο από 16mp και ίσως όχι X-trans

έτσι αυτή τη στιγμή δε θα αγόραζα κάποια ακριβότερη fuji από την XM που έχω, από τη στιγμή που το IQ είναι μάλλον το ίδιο, ίσως καμμιά XE2 αν έβρισκα σε προσφορά, απλά και μόνο για το VF και το μεγαλύτερο μέγεθος και πιθανώς καλύτερο grip και καλύτερη ποιότητα, ΑΛΛΑ ξαναλέω μόνο σε προσφορά και με τίποτα κοντά στο 1000ρικο

άνετα όμως θα έπαιρνα την pentax Κ3, που προσφέρει πολλά παραπάνω + 24ρη αισθητήρα + το feeling για το οποίο μιλάει το DPR

άνετα όμως θα έπαιρνα την pentax Κ3, που προσφέρει πολλά παραπάνω + 24ρη αισθητήρα + το feeling για το οποίο μιλάει το DPR

Αυτό δεν είναι φωτογραφική μηχανή. Είναι τανκ.
Αν έχεις φακούς pentax...και κουράγιο να κουβαλάς το τανκ...χτύπα το...κορυφαίο για τα λεφτά του (αν και υπάρχουν και κάποιες αναφορές για προβληματάκια...αλλά ποια μηχανή δεν έχει πλέον...)

αλλά με τις νέες μεγάλες οθόνες με τις σούπερ αναλύσεις να έρχονται, θα ήθελα κάτι περισσότερο από 16mp και ίσως όχι X-trans

ε... τελικα δεν θες fuji:flipout:

(ισως η pro2 να εχει αυτα που θες, αλλα χωρις xtrans μαλλον εμενα θα με χασει απο πελατη)

εγω θα προτιμουσα την xt1 με 12mp ,μεγαλυτερο iso ,και ακομα καλυτερο dr

αν δεν ήθελα θα είχα πουλήσει την ΧΜ με συνοπτικές διαδικασίες,

η "φωτογραφική" φιλοσοφία της φούτζι μου αρέσει, το βίντεο μου είναι αδιάφορο,

οι μηχανές της έχουν από καλή ως πολύ καλή ποιότητα κατασκευής,

τα πάνε πολύ καλά σε φωτογραφία , με το af ίσως το μόνο θέμα αναλόγως και του μοντέλου,

η ΧΜ αποτελεί μικρό σε μέγεθος σετ , ειδικά με τον 27άρη που έχω και με καλό πιάσιμο και χειρισμό για το μέγεθός της,

πολύ καλό jpeg (σημαντικό για μένα) αν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως προτιμούσα jpeg από μη χ-τρανσ αισθητήρα

(για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, και αυτό θα κρίνει εν μέρει την παραμονή μου στο σύστημα ή όχι)

πολύ καλό jpeg (σημαντικό για μένα) αν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως προτιμούσα jpeg από μη χ-τρανσ αισθητήρα

Μπορώ να ερωτήσω πως αντιλαμβάνεται κάποιος τις διαφορές στους αισθητήρες οπτικά στα jpeg;
Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Κάποιο παράδειγμα;

Υπάρχει εκτεταμένη συζήτηση στο ίντερνετ και γενικότερα και ειδικότερα όσον αφορά διαφορές μεταξύ ΧΑ και ΧΜ της φούτζι.
Εν μέρει οι διαφορές οφείλονται στην επεξεργασία αλλά μάλλον παίζει ρόλο και ο αισθητήρας.
Πολλοί λένε για τα πράσινα αλλά στα δικά μου μάτια δεν σημαίνει κάτι.
Προσωπικά τα κόκκινα έχω δει να γίνονται πορτοκαλί ή προς μωβ.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

o 56 εχει τρομακτική βελτίωση σε af ,αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες κσι σε χαμηλό φωτισμό δίνοντας πολύ ζούμ όσο θα έδινε αν έβγαινε με ένα τρίποδο στο studio.
τι εννοεις; μπορεις να γινεις πιο σαφης;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το είδα και εγώ Ηλία αλλά το προσπέρασα.
Περιττό για εμάς, χρήσιμο για άλλους απλά η fuji αναμασά εδώ και ένα χρόνο τα ίδια και τα ίδια με την Χ-Τ1 αδυνατώντας να βγάλει μια νέα διαφορετική μηχανή.
οποιον δεν τον ικανοποιει η X T1 παει για Sony

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.fujirumors.com/fuji-announces-the-x-t1-ir-for-infrared-photography/

Η μηχανη πραγματικα αξιζει για βγηκε στην IR εκδοση και απ ότι διαβασα στα γρηγορα εχει κ καποια βελτιωση στο βιντεο που ειχε μεινει πισω

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

τι ειχε η Μαριορη και τι δεν εχει; δεν καταλαβα, εχετε πιασει εστω στα χερια σας την X T1; τι το κακο εχει δλδ αυτή η μηχανη; πολυς ντορος γινεται εδώ στο Ελλαδα, αν μελετήσεις κανα ξενο forum ολοι λενε ότι είναι μια καταπληκτικη μηχανη και μαλιστα όταν πρωτοβγηκε ειχε κερδισει κ καποια βραβεια(πριν τις αναβαθμίσεις) που εγιναν επειτα, πιστευω ότι πραγματικα αξιζει τα λεφτα της, και η τιμη της απ ότι βλεπω δεν πεφτει, σε αντιθεση με τις sony που βλέπεις μεταχειρισμενη με 600ε την Α7 και είναι και FF
για να μην μιλησουμε για τους fujinon που ξυριζουνε, και μην ξεχναμε μιλαμε για μηχανη crop

Εσύ αφού είσαι ικανοποιημένος γιατί βγαίνεις να την υπερασπισεις με τόσο πάθος.
Είναι μια πάρα πολύ καλή μηχανή και μακάρι να την είχα αλλά δεν μπορώ να κρυψω τα θεματακια που έχει κάτω από το χαλάκι.
Στο βίντεο είναι παρά πολύ πίσω και εμένα με ενοχλεί αυτό.
Το af μας άκουσε και το έφτιαξε.
Φωτογραφικά είναι ψηλά αλλά τεχνολογικά πολύ χαμηλά.
Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε.