Fuji X-T1

Απο εξωτερικο την πηρες? Και εγω ψαχνω εδω και καιρο να παρω μια αλλα δεν βρισκω κατι αξιολογο.

Οχι απο εδω την πηρα φιλε μου.Τυχαια την βρηκα με extra grip+3 battery+4.500 click.

Μερικά σημερινά δειγματάκια από την μηχανή σε Jpeg πάντα με τον φακό 23mmf2 χωρίς καμία επεξεργασία....κυριολεκτικά θα μπορούσα να έχω μόνο την X-t1 με αυτό τον φακό και να μην χρειαζόμουν τίποτα άλλο. Η πρώτη φώτο σε ασπρόμαυρο με Red φίλτρο Και χαμηλωμένα τέρμα τα shadows και τα highlights, η δεύτερη Velvia σε defeault ρυθμίσεις, η τρίτη ασπρόμαυρο με red φίλτρο σε deafult ρυθμίσεις και η τέταρτη Classic chrome πάλι σε default.

32509330867_e1117a0bac_b.jpg
[/URL]DSCF6068 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

47451122161_40dd6ae25d_b.jpg
[/URL]DSCF6047 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

32509340537_ce0f8bb551_b.jpg
[/URL]DSCF6066 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

32509334417_413cedc7d0_b.jpg
[/URL]DSCF6064 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Την είχα και γω απ όταν πρωτοκυκλοφόρησε για μεγάλο διάστημα, καλή μηχανή, έχει όμως κάποια κατασκευαστικά ελατώματα, ένα απ αυτά είναι τα σταυρωειδή κουμπία πίσω θέλουν πολύ δύναμη για να λειτουργήσουν, πολύ άβολο και σπαστικό, και ένα άλλο πρόβλημα πολύ σημαντικό και αδικαιολόγητο είναι στην μοντούρα, (στο κούμπωμα μηχανής φακού εννοώ), κουμπώνουν οι φακοί πολύ χαλαρά, αδικαιολόγητος τζόγος, πλέει ο φακός πάνω στο σώμα, πας να ζουμαρείς και κουνίεται ο φακός από το κούμπωμα, απίστευτα χαλαρός (στριφογυρίζει κανονικά), το συμπέρασμα είναι οτί πάει περίπατο η στεγανότητα, μιας και μιλάμε για σώμα με αντοχή στο νερό, στην άρχη νόμιζα οτί φταίνε οι φακοί, πήρα έναν φακό και πήγα κ μου αλλάξανε την μοντούρα του, αλλά παλι τα ίδια, από τότε όσες Xt1 έχω πιάσει στα χέρια μου, όλες το ίδιο πρόβλημα έχουνε, εστιαζοντας και ζουμάροντας με ελαφρύ φακό και ευκολο στην εστιαση το πρόβλημα είναι μικρότερο, με σφιχτό φακό υπαρχει θεμά, και σοβαρό μαλιστα

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Ημουν στο συγκεκριμένο σημείο πριν μια βδομάδα ακριβώς με τα παιδιά και τραβήξαμε πλάνα με την S1 οπότε έχω άμεση άποψη των χρωμάτων .Αν μπω να κρίνω τα έγχρωμα δείγματα θα ήταν τελειως άδικο για τη μηχανή γιατί νομίζω οτι κανενα δε ταιριαζει με το συγκεκριμένο θέμα (π.χ είναι off το χρωμα στο λευκό τοιχάκι χαμηλά με το Velvia, και το chrome πάλι είναι άτονο στο ματιά μου για το θέμα). Στα α/μ το red φίλτρο δίνει μια νότα υπέρυθρου (ειδικά στο γκαζόν) και μου αρέσει προσωπικά αλλά σε συνδιασμό με πιο δυνατό contrast ειδικά σε αρχιτεκτονικό όπως είναι η πρώτη, έτσι νομίζω θα δούλευε καλύτερα.

Γούστα είναι αυτά όμως και είναι καλό που η μηχανή σου επιτρέπει να μπορείς να κανεις τις προσωπικές σου αλλαγές.

Τα "σωστά" χρώματα της fuji είναι το astia, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στα φυσικά δεν ασχολείται κανείς - και είναι κρίμα γιατί σε αστικό τοπίο ή ανθρώπους είναι εξαιρετικό.

Re: Απάντηση: Fuji X-T1

Την είχα και γω απ όταν πρωτοκυκλοφόρησε για μεγάλο διάστημα, καλή μηχανή, έχει όμως κάποια κατασκευαστικά ελατώματα, ένα απ αυτά είναι τα σταυρωειδή κουμπία πίσω θέλουν πολύ δύναμη για να λειτουργήσουν, πολύ άβολο και σπαστικό, και ένα άλλο πρόβλημα πολύ σημαντικό και αδικαιολόγητο είναι στην μοντούρα, (στο κούμπωμα μηχανής φακού εννοώ), κουμπώνουν οι φακοί πολύ χαλαρά, αδικαιολόγητος τζόγος, πλέει ο φακός πάνω στο σώμα, πας να ζουμαρείς και κουνίεται ο φακός από το κούμπωμα, απίστευτα χαλαρός (στριφογυρίζει κανονικά), το συμπέρασμα είναι οτί πάει περίπατο η στεγανότητα, μιας και μιλάμε για σώμα με αντοχή στο νερό, στην άρχη νόμιζα οτί φταίνε οι φακοί, πήρα έναν φακό και πήγα κ μου αλλάξανε την μοντούρα του, αλλά παλι τα ίδια, από τότε όσες Xt1 έχω πιάσει στα χέρια μου, όλες το ίδιο πρόβλημα έχουνε, εστιαζοντας και ζουμάροντας με ελαφρύ φακό και ευκολο στην εστιαση το πρόβλημα είναι μικρότερο, με σφιχτό φακό υπαρχει θεμά, και σοβαρό μαλιστα

Αυτά που περιγράφεις ισχύουν και τα είχαν οι πρώτες X-T1, η δικιά μου είναι μεταγενέστερη γενιά και έχουν διορθωθεί όλα αυτά. Τα κουμπιά στον σταυρό πατιούνται εύκολα (όπως στην X-T2) Και δεν υπάρχει κανένας τζόγος στον φακό είναι εντελώς στιβαρός και έχω βάλει πάνω στην μηχανή πάνω από 5 φακούς. Επίσης οι πρώτες X-T1 είχαν και light leak που επίσης διορθώθηκε. Με λίγα λόγια έχει κάνει Update το σώμα η Fuji και πρέπει να κοιτάς από μια σειρά και πάνω, νομίζω 41+ για να μην έχει αυτά που περιγράφεις + το light leak.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Ημουν στο συγκεκριμένο σημείο πριν μια βδομάδα ακριβώς με τα παιδιά και τραβήξαμε πλάνα με την S1 οπότε έχω άμεση άποψη των χρωμάτων .Αν μπω να κρίνω τα έγχρωμα δείγματα θα ήταν τελειως άδικο για τη μηχανή γιατί νομίζω οτι κανενα δε ταιριαζει με το συγκεκριμένο θέμα (π.χ είναι off το χρωμα στο λευκό τοιχάκι χαμηλά με το Velvia, και το chrome πάλι είναι άτονο στο ματιά μου για το θέμα). Στα α/μ το red φίλτρο δίνει μια νότα υπέρυθρου (ειδικά στο γκαζόν) και μου αρέσει προσωπικά αλλά σε συνδιασμό με πιο δυνατό contrast ειδικά σε αρχιτεκτονικό όπως είναι η πρώτη, έτσι νομίζω θα δούλευε καλύτερα.

Γούστα είναι αυτά όμως και είναι καλό που η μηχανή σου επιτρέπει να μπορείς να κανεις τις προσωπικές σου αλλαγές.

Οπως έγραψες γούστα είναι αυτά, σωστές οι συμβουλές σου και γενικά συμφωνώ. Απλά η Fuji με κάνει να ζητάω κάτι διαφορετικό από ότι στις άλλες μηχανές. Δεν κυνηγάω το σωστό χρώμα κλπ. και πειραματίζομε. Αν βάλεις provia ή Astia που είπε ο Δημήτρης έχει όσο το δυνατόν γίνεται φυσικά χρώματα και λίγο πολύ σε αυτό που βλέπεις στο μάτι, άλλα δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Το καλό με τις fuji είναι ότι σου δίνουν την δυνατότητα να πάρεις ότι αποτέλεσμα θέλεις. Τα Velvia και Classic chrome είναι ακραία film simulations άλλα δίνουν μια διαφορετική νότα, βγάζουν έναν ''εντυπωσιασμό'', είναι όμορφα στο μάτι και κυρίως ''αναδεικνύουν'' ένα θέμα που μπορεί να είναι αδιάφορο. Προφανώς δεν κάνει για όλους και κυρίως δεν έχουν καμία φυσικότητα, άλλα όπως είπα το ζητούμενο σε ερασιτεχνική φάση δεν είναι η φυσικότητα άλλα να μας αρέσει στο μάτι να μας ευχαριστεί και να περνάμε καλά!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Προσωπικά μου αρέσει πολύ το χρωματικό <πείραγμα> αν μπορώ να το πω έτσι αλλά να ξεκινά από ρεαλιστικά χρώματα και να είναι δικη μου επιλεκτική επιλογή προς τα που θα βαδισει και όχι της μηχανής από τα έτοιμα προφίλ της έτσι ώστε να έχω μεγαλύτερες δημιουργικές δυνατότητες και να το ταιριάζω κατάλληλα. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό μέσα στη μηχανή και σίγουρα δεν είναι και τόσο ακριβές, άλλωστε με εξαίρεση την PEN F δεν νομίζω να το κάνει καμία άλλη. Είναι ωραίο να εχεις τη δυνατότητα να πειραματίζεσαι τη στιγμή της λήψης. Μακάρι σε επόμενη μηχανή να είναι εύκολο να πειράξεις hue / luminosity σε κάθε basic ή secontary χρώμα. Ελπίζω να το δοκιμασει και άλλη εταιρία ως υλοποίηση.

Η Fuji φημίζεται για τα χρωματικά και μονόχρωμα προφίλ, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όπως και τα παλιά αγαπημένα φιλμ) και κατά τη γνώμη μου συγκεκριμένες χρήσεις. Βλέπω όμως πολλούς φωτογράφους δημιουργικά να τα χρησιμοποιούν λάθος εκεί είναι η ένσταση μου (αφού υπάρχει και τα προφίλ γενικής χρήσης όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Δημητρης).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji X-T1

Αυτά που περιγράφεις ισχύουν και τα είχαν οι πρώτες X-T1, η δικιά μου είναι μεταγενέστερη γενιά και έχουν διορθωθεί όλα αυτά. Τα κουμπιά στον σταυρό πατιούνται εύκολα (όπως στην X-T2) Και δεν υπάρχει κανένας τζόγος στον φακό είναι εντελώς στιβαρός και έχω βάλει πάνω στην μηχανή πάνω από 5 φακούς. Επίσης οι πρώτες X-T1 είχαν και light leak που επίσης διορθώθηκε. Με λίγα λόγια έχει κάνει Update το σώμα η Fuji και πρέπει να κοιτάς από μια σειρά και πάνω, νομίζω 41+ για να μην έχει αυτά που περιγράφεις + το light leak.
Μπορεί τα περισότερα που περιγραφεις να έχουν διορθωθεί, αυτό που περιγραφω με τον τζογο στο κουμπωμα ομως οχι, μπορει με τον 23 φ2 που εχεις να μην το κανει εντονα ή και σχεδον καθολού, επειδη ειναι ελαφρυς κ ευκολος στο νεταρισμα , βάλε κανα βαρύ φακο, ή ζουμ πχ 55-200 και ξαναμιλαμε

Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι με 6 διαφορετικούς φακούς στην graphite silver ,παρά μόνο με τον 50-140 ,αλλά ήταν γενικό θέμα του τελευταίου και όχι της μηχανής.

Σίγουρα οι παραπάνω φωτογραφίες είναι SOOC jpegs; Γιατί στο exif λέει 240dpi ,αντί για 72

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι με 6 διαφορετικούς φακούς στην graphite silver ,παρά μόνο με τον 50-140 ,αλλά ήταν γενικό θέμα του τελευταίου και όχι της μηχανής.

Σίγουρα οι παραπάνω φωτογραφίες είναι SOOC jpegs; Γιατί στο exif λέει 240dpi ,αντί για 72
έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 σώματα παλιότερα, και όλες είχαν το ίδιο θέμα με την μοντούρα, θα μ ενδιέφερε να δω κ μια που δεν εχει το πρόβλημα, κουμπώνοντας κανα 16-55, κερνάω καφέ για όπποιον είναι πρόθυμος, έχω κ φακούς για τέστ:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 σώματα παλιότερα, και όλες είχαν το ίδιο θέμα με την μοντούρα, θα μ ενδιέφερε να δω κ μια που δεν εχει το πρόβλημα, κουμπώνοντας κανα 16-55, κερνάω καφέ για όπποιον είναι πρόθυμος, έχω κ φακούς για τέστ:ADFADF1:

Τι να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει η αλήθεια είναι κάποιο τεράστιο φακό, άλλα με τον 23mm, 35f1,4, 18-55, 15-45 άλλα και τους πιο μεγάλους 10-24 και 56 δεν συνάντησα κανένα θέμα με το Mount Και ήταν στιβαρό. Χοντρικά έχω κάμποσες μηχανές και έχω αλλάξει ένα σωρό, συνολικά δεν βλέπω κάποιο θέμα με την Χ-Τ1. Μάλιστα αυτή την περίοδο έχω και την φρέσκια Sony A6400 και θα έλεγα ότι σε αυτή πιο πολύ παίζουν οι φακοί χωρίς και εκει βέβαια να υπάρχει κάποιο θέμα.
Παρόλαυτα ευχαρίστως να βρεθούμε να φέρεις και φακούς να την δοκιμάσεις, αν θες το κανονίζουμε από Τρίτη, στο μέρος που είχαμε συναντηθεί κάποιες φορές? Στο πάρκινγκ του οακα??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Τι να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει η αλήθεια είναι κάποιο τεράστιο φακό, άλλα με τον 23mm, 35f1,4, 18-55, 15-45 άλλα και τους πιο μεγάλους 10-24 και 56 δεν συνάντησα κανένα θέμα με το Mount Και ήταν στιβαρό. Χοντρικά έχω κάμποσες μηχανές και έχω αλλάξει ένα σωρό, συνολικά δεν βλέπω κάποιο θέμα με την Χ-Τ1. Μάλιστα αυτή την περίοδο έχω και την φρέσκια Sony A6400 και θα έλεγα ότι σε αυτή πιο πολύ παίζουν οι φακοί χωρίς και εκει βέβαια να υπάρχει κάποιο θέμα.
Παρόλαυτα ευχαρίστως να βρεθούμε να φέρεις και φακούς να την δοκιμάσεις, αν θες το κανονίζουμε από Τρίτη, στο μέρος που είχαμε συναντηθεί κάποιες φορές? Στο πάρκινγκ του οακα??
Οκ, στο γνωστο μέρος την Τρίτη, ειμαστε διπλα, μιλάμε στο τηλέφωνο

Έχοντας κλείσει 5 μήνες με την X-T1 μόνο καλά λόγια έχω να πω για την μηχανή, την είχα πάρει αρχικά διστακτικά και έχοντας διαβάσει και κάμποσα reviews κρατούσα ''μικρό καλάθι''. Η μηχανή όμως με τα τόσα updates που έχει πάρει έχει βελτιωθεί δραματικά, ειδικά σε εστίαση ακόμα στην εστίαση στο βίντεο (κάτι που δεν φαίνεται στα διάφορα Reviews). Δουλεύοντας μαζί της ''αποκομίζω'' μια ευχαρίστηση κάτι που δεν το έχω πάρει σε τόσο βαθμό με άλλη μηχανή. Ναι δεν είναι τέλεια μηχανή, δεν έχει άψογα αρχεία άλλα η ευχαρίστηση και η χαρά που σου προσφέρει την ώρα που φωτογραφίζεις είναι μοναδικά και σαν ερασιτέχνης τα προτιμώ αυτά από άλλες ''ευκολίες''.
Παρακάτω κάποια επιπλέον δείγματα κατευθείαν από την μηχανή σε Jpeg χωρίς ίχνος επεξεργασίας από την τελευταία εβδομάδα.
Έχουμε γίνει αυτοκόλλητοι με την μηχανή και με συνοδεύει μαζί με τον 23mmf2 όπου και αν πάω.

46839803595_8f19c6b605_b.jpg
[/url]DSCF6566 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46967013414_b43d8e9ef6_b.jpg
[/url]DSCF6459 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

40789765853_e03838076e_b.jpg
[/url]DSCF6508 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46839807285_9cc308f15a_b.jpg
[/url]DSCF6487 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

47703598352_4f4e9520a8_b.jpg
[/url]DSCF6478 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

47703602192_02aeeec521_b.jpg
[/url]DSCF6449 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46839814365_fbd53a9f7b_b.jpg
[/url]DSCF6392 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

40789769143_8ca4a2df7a_b.jpg
[/url]DSCF6346 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46839818525_6cb2c06137_b.jpg
[/url]DSCF6334 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

32812815327_363deb746a_b.jpg
[/url]DSCF6301 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

40789773643_c2419fd1e0_b.jpg
[/url]DSCF6225 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46967024814_21443d27d2_b.jpg
[/url]DSCF6224 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

40789770923_4146fd9f1d_b.jpg
[/url]DSCF6309 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Η ασπρόμαυρη με το παιδί μου άρεσε απίστευτα και σαν κάδρο αλλά και η όλη αποτύπωση... Συγχαρητήρια

Όμορφες φωτογραφίες Νίκο, να χαίρεσαι τα παιδιά σου!

Off topic: είναι σημαντικό το γεγονός ότι ενώ από την μια μεριά οι τιμές των νέων μοντέλων έχουν πάρει την ανιούσα, από την άλλη με μια μηχανή 5ετίας (ή και παραπάνω) τραβάει κανείς "παπάδες" και ευχαριστιέται το χόμπι του. Έχουν πολύ ζουμί οι "παλιές", άσχετα αν ως γκατζετάκηδες είμαστε σε αναζήτηση του καινούριου...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια!!

Να προσθέσω ότι πράγματι για εμάς τους ερασιτέχνες δεν είναι πάντα απαραίτητη η ''τέλεια'' εστίαση ή τα καλύτερα δυνατά specs, συνήθως δε, δεν αξιοποιούμε καν τις δυνατότητες της μηχανής μας άλλα μας ''τρώει'' να έχουμε το καλύτερο δυνατό. Μια μηχανή σαν την X-T1 μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη και κυρίως να του προσφέρει ''απόλαυση'' και ευχαρίστηση την ώρα που φωτογραφίζει, ενώ τα πολύ όμορφα jpeg δε συμπληρώνουν την όλη εικόνα. Πιο σημαντικό είναι νομίζω να επενδύσει κάποιος σε καλούς φακούς (και μιας και είμαστε σε thread της fuji) ειδικά στους πολύ καλούς prime φακούς που διαθέτει η fuji παρά σε ένα νέο σώμα.

Τέλος κάτι γενικότερο, τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένας ''πανικός'' για το πια μηχανή εστιάζει πιο γρήγορα, πια ακολουθεί καλύτερα το μάτι κλπ...και ερωτώ τα χρειάζεται όλα αυτά ένας μέσος ερασιτέχνης?? Με την 5ετίας X-T1 σχεδόν δεν έχω χάσει φώτο και σχεδόν καμία φορά δεν είπα αχ να είχε καλύτερη εστίαση, ακόμα και σε Caf/tracking όσες φορές την χρειάστηκα είχα αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα, ε οκ και να χάσεις καμία φώτο σε σπορ ή στην φωτογράφιση του παιδιού σου κλπ. σιγά τα λάχανα , ερασιτέχνες είμαστε θα βγάλουμε και άλλες. προφανώς αυτά δεν ισχύουν για τους επαγγελματίες.
Χοντρικά λοιπόν μην τρελαινόμαστε, μια μηχανή 5ετίας ή και ακόμα παραπάνω μπορεί να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά και να καλύψει τις ανάγκες μας χωρίς να ξοδευτούμε και να μας μείνει κομπόδεμα να επενδύσουμε κάπου αλλού π.χ. σε φακούς που είναι πολύ πιο σημαντικό.