gkpapad
AVClub Addicted Member
- 29 January 2007
- 2,184
Απο εξωτερικο την πηρες? Και εγω ψαχνω εδω και καιρο να παρω μια αλλα δεν βρισκω κατι αξιολογο.
Οχι απο εδω την πηρα φιλε μου.Τυχαια την βρηκα με extra grip+3 battery+4.500 click.
Απο εξωτερικο την πηρες? Και εγω ψαχνω εδω και καιρο να παρω μια αλλα δεν βρισκω κατι αξιολογο.
Την είχα και γω απ όταν πρωτοκυκλοφόρησε για μεγάλο διάστημα, καλή μηχανή, έχει όμως κάποια κατασκευαστικά ελατώματα, ένα απ αυτά είναι τα σταυρωειδή κουμπία πίσω θέλουν πολύ δύναμη για να λειτουργήσουν, πολύ άβολο και σπαστικό, και ένα άλλο πρόβλημα πολύ σημαντικό και αδικαιολόγητο είναι στην μοντούρα, (στο κούμπωμα μηχανής φακού εννοώ), κουμπώνουν οι φακοί πολύ χαλαρά, αδικαιολόγητος τζόγος, πλέει ο φακός πάνω στο σώμα, πας να ζουμαρείς και κουνίεται ο φακός από το κούμπωμα, απίστευτα χαλαρός (στριφογυρίζει κανονικά), το συμπέρασμα είναι οτί πάει περίπατο η στεγανότητα, μιας και μιλάμε για σώμα με αντοχή στο νερό, στην άρχη νόμιζα οτί φταίνε οι φακοί, πήρα έναν φακό και πήγα κ μου αλλάξανε την μοντούρα του, αλλά παλι τα ίδια, από τότε όσες Xt1 έχω πιάσει στα χέρια μου, όλες το ίδιο πρόβλημα έχουνε, εστιαζοντας και ζουμάροντας με ελαφρύ φακό και ευκολο στην εστιαση το πρόβλημα είναι μικρότερο, με σφιχτό φακό υπαρχει θεμά, και σοβαρό μαλιστα
Ημουν στο συγκεκριμένο σημείο πριν μια βδομάδα ακριβώς με τα παιδιά και τραβήξαμε πλάνα με την S1 οπότε έχω άμεση άποψη των χρωμάτων .Αν μπω να κρίνω τα έγχρωμα δείγματα θα ήταν τελειως άδικο για τη μηχανή γιατί νομίζω οτι κανενα δε ταιριαζει με το συγκεκριμένο θέμα (π.χ είναι off το χρωμα στο λευκό τοιχάκι χαμηλά με το Velvia, και το chrome πάλι είναι άτονο στο ματιά μου για το θέμα). Στα α/μ το red φίλτρο δίνει μια νότα υπέρυθρου (ειδικά στο γκαζόν) και μου αρέσει προσωπικά αλλά σε συνδιασμό με πιο δυνατό contrast ειδικά σε αρχιτεκτονικό όπως είναι η πρώτη, έτσι νομίζω θα δούλευε καλύτερα.
Γούστα είναι αυτά όμως και είναι καλό που η μηχανή σου επιτρέπει να μπορείς να κανεις τις προσωπικές σου αλλαγές.
Μπορεί τα περισότερα που περιγραφεις να έχουν διορθωθεί, αυτό που περιγραφω με τον τζογο στο κουμπωμα ομως οχι, μπορει με τον 23 φ2 που εχεις να μην το κανει εντονα ή και σχεδον καθολού, επειδη ειναι ελαφρυς κ ευκολος στο νεταρισμα , βάλε κανα βαρύ φακο, ή ζουμ πχ 55-200 και ξαναμιλαμεΑυτά που περιγράφεις ισχύουν και τα είχαν οι πρώτες X-T1, η δικιά μου είναι μεταγενέστερη γενιά και έχουν διορθωθεί όλα αυτά. Τα κουμπιά στον σταυρό πατιούνται εύκολα (όπως στην X-T2) Και δεν υπάρχει κανένας τζόγος στον φακό είναι εντελώς στιβαρός και έχω βάλει πάνω στην μηχανή πάνω από 5 φακούς. Επίσης οι πρώτες X-T1 είχαν και light leak που επίσης διορθώθηκε. Με λίγα λόγια έχει κάνει Update το σώμα η Fuji και πρέπει να κοιτάς από μια σειρά και πάνω, νομίζω 41+ για να μην έχει αυτά που περιγράφεις + το light leak.
έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 σώματα παλιότερα, και όλες είχαν το ίδιο θέμα με την μοντούρα, θα μ ενδιέφερε να δω κ μια που δεν εχει το πρόβλημα, κουμπώνοντας κανα 16-55, κερνάω καφέ για όπποιον είναι πρόθυμος, έχω κ φακούς για τέστ:ADFADF1:Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι με 6 διαφορετικούς φακούς στην graphite silver ,παρά μόνο με τον 50-140 ,αλλά ήταν γενικό θέμα του τελευταίου και όχι της μηχανής.
Σίγουρα οι παραπάνω φωτογραφίες είναι SOOC jpegs; Γιατί στο exif λέει 240dpi ,αντί για 72
έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 σώματα παλιότερα, και όλες είχαν το ίδιο θέμα με την μοντούρα, θα μ ενδιέφερε να δω κ μια που δεν εχει το πρόβλημα, κουμπώνοντας κανα 16-55, κερνάω καφέ για όπποιον είναι πρόθυμος, έχω κ φακούς για τέστ:ADFADF1:
Οκ, στο γνωστο μέρος την Τρίτη, ειμαστε διπλα, μιλάμε στο τηλέφωνοΤι να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει η αλήθεια είναι κάποιο τεράστιο φακό, άλλα με τον 23mm, 35f1,4, 18-55, 15-45 άλλα και τους πιο μεγάλους 10-24 και 56 δεν συνάντησα κανένα θέμα με το Mount Και ήταν στιβαρό. Χοντρικά έχω κάμποσες μηχανές και έχω αλλάξει ένα σωρό, συνολικά δεν βλέπω κάποιο θέμα με την Χ-Τ1. Μάλιστα αυτή την περίοδο έχω και την φρέσκια Sony A6400 και θα έλεγα ότι σε αυτή πιο πολύ παίζουν οι φακοί χωρίς και εκει βέβαια να υπάρχει κάποιο θέμα.
Παρόλαυτα ευχαρίστως να βρεθούμε να φέρεις και φακούς να την δοκιμάσεις, αν θες το κανονίζουμε από Τρίτη, στο μέρος που είχαμε συναντηθεί κάποιες φορές? Στο πάρκινγκ του οακα??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.