Fuji X-T1

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Πανο βλεπω οτι εχεις χασει τον υπνο σου...αληθεια θα την παρεις σε αυτη την τιμη?

Καλο μηχανακι, εαν καποιος παει να στησει συστημα απο την αρχη βαζει σοβαρη υποψηφιοτητα. Αλλα για δευτερο συστημα τα λεφτα αυτην την εποχη ειναι 'πολλα' για κατι τετοιο.
Μπραβο στην fuji παντως
(ελπιζω σε κανα εξαμηνο-εννιαμηνο να εχουν πεσει καπως οι τιμες..λεμε τωρα ονειρα κανουμε πρωι-πρωι)

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Πάτησε Ελλάδα.
http://www.aa-digitalphoto.gr/index..._id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1
Να μην είμαι Αθήνα να πάω να τη δω από κοντά να πάρω αυτόγραφο.:fahne90:

θα περασω μια βολτα να δω αν βγαλουν κανενα demo και να παιξω λιγο μαζι της , αν θες κατι ιδαιτερο να τσεκαρω ενημερωσε.

Re: Fuji X-T1 ?

Τι ιδιαίτερο να θέλω....βάλτην με τρόπο στην τσάντα σου και θα τα βρούμε....:shakehands:
Α ρε fuji κλέφτες μας κατάντησες.:hanged:

την εστιαση τσεκαρε (ταχυτητα, ακριβεια) ... παρε και την ΕΜ1 μαζι σου , να εχεις καποιο μετρο συγκρισης στον ιδιο χωρο.

το ιδιο και για τo EVF ....

Την ειδα απο κοντα το μεσημέρι αλλά μου απαγορεψαν να βαλω μπαταρια μιας και τα λιγα σωματα ηταν πουλημενα ηδη (οπως μου ειπαν) και δεν ειχαν ντεμο.

Αυτο δεν με εμποδισε να την ξεψαχνισω και να ψαξω καθε λεπτομερεια της επι 10 λεπτα περίπου.
Να πώ εξαρχής ότι η μηχανή μου άρεσε πολυ οπως την ειδα είναι ομορφη, μικρή σε μεγεθος και ισσοροπημένη με τον φακό που έρχεται.
Εχει το ρετρο λοοκ που μου αρεσει και δειχνει και σοβαρή με το μαυρο δερματακι της.

Ο τρόπος και τα κριτηρια μου για την αξιολογηση ως σώμα - εργονομία επηρεαστηκε απο δυο παραγοντες : την τιμή της και το κοινό που απευθυνεται μιας και ειναι πλεον ένα mirrorless full proof σωμα και πρέπει να την συγκρινω με αναλογα σωματα που έχω κρατήσει και δοκιμασει (Olympus Ε-Μ1, Sony Α7).

Παμε στα θετικα που ειναι λιγο πολυ γνωστα :

--Μικρο μεγεθος , μικρό βαρος αλλά δεν φοραγε και μπαταρια
--Γκρίπ αρκετο αλλά όχι υπερβολικά μεγάλο για τα δικά μου χέρια (σε σημείο που να εξελιχθεί σε αρνητικό αν μπει κανενας φωτεινος τηλεφακος ζοομ οποτε θελει το προσθετο γκριπ)
--Επιλογες άμεσες για τα περισσότερα μεσω εξωτερικων περιστροφικών επιλογέων
--Σπαστή οθονη με αρκετα ομαλή κινηση
--το πρωτο που τσεκαρα ηταν τα μποσικα του φακου - σε γενικες γραμμες δεν υπαρχουν - τον απασφαλισα και τον ξανακουμπωσα και κανενα προβλημα - ελαχιστος τζογος - ευτυχως φαινεται πως αυτο εχει λυθει

και κάπου εδω τελειωσαν τα καλά

τι δεν μου άρεσε:

--- την περίμενα πολύ πιο στιβαρή και πιο βαριά συνολικα στο ιδιο μεγεθος
---η υφη , η αισθηση και το πατημα σχεδον ολων των κουμπιων της πλατης , κατι που ειναι αποτελεσμα της αδιαβροχοποιησης της μηχανης αλλά και η θέση μερικών απο αυτά, ειδικα κουμπιων που πρεπει να ειναι ευκολα κατω απο τον αντιχειρα.
---το σκοπευτρο ειναι πολυ κοντα στην οθονη και οταν βαζεις το δεξι ματι σου η μυτη σου ειναι πανω στην οθονη και αν βαζεις το αριστερο δεν περισσευει πολυς χωρος να πατησεις τα δίπλα κουμπια.
--- η αισθηση που εχει κυρίως η πισω κρυφή ροδέλα, προσπαθουσα με αρκετη δυσκολια να την γυρισω μιας και ειναι χωμενη μεσα στο σωμα αλλα μετα απο λιγο εγκατελειπα γιατι η ασθηση που ειχε το δαχτυλο μου με το τριψιμο πανω στο σωμα με ανατριχιζε, χειρότερη ροδελα ever ακόμη και απο αυτη των φθηνων Pαnasonic αυτο λεει πολλά
--- οι δευτεροι επιλογεις κατω απο τα περιστροφικα χειριστήρια, πολυ δυσκολο να χρησιμοποιηθουν ειδικα στις ακραιες θεσεις τους π.χ. ο αριστερος στο πανοραμα ή ο δεξιος στη σποτ φωτομετρηση, μονο γυναικια ντελικατα δαχτυλα μπορουν να τους χειριστουν
--- τα κουμπια FN και βιντεο είναι πολυ κοντα στα ψηλα χειριστήρια των περιστροφικων επιλογεων και δεν μπορουν ευκολα να πατηθουν, πρεπει να κοιταζεις απο πανω την μηχανη και να φερεις με προσοχη τα δαχτυλα σου κοντα τους και να τα πατησεις αν μπορεις π.χ. το δικο μου δαχτυλο (ναι ειναι ευμεγεθες αλλα εχω δει και μεγαλυτερα) δεν μπορουσε ευκολα να πατησει το κουμπι του βιντεο γιατι ειναι πολυ κοντα στο γειτονικο χειριστηριο.
--- μην διανοηθει κανεις να νομίσει οτι μπορει να χειριστει full την μηχανή με γαντια και δεν μιλω για να πατα το κλειστο ουτε να γυριζει τους περιστροφικους διακοπτες , αυτο ισως το καταφερει.

Ολα τα ανωτέρω να αναφέρω ειναι καθαρα προσωπικες μου κρισεις και ο λογος που ειμαι τοσο λεπτομερης με την εργονομια και την χρηστικότητα του σώματος είναι οπως προείπα οτι εχω πολλες απαιτήσεις απο ένα τέτοιας κατηγορίας σώμα.

Last edited:

Like I said above, I wish the D-pad buttons were a little bigger, and the twin command dials are a little small παρα πολυ κομψα το διατυπωνει ενω λιγο πιο πανω λεει οτι η αισθηση των κουμπιων ειναι τελεια, επισης αναφερει οτι την δουλεψε με γαντια, αν ειναι ο Χουντινι συμφωνω εκτος και αν φοραγε λατεξ γαντια, ελπιζω το υπολοιπο review να ειναι πιο αντικειμενικο και να ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα, και μια παρατηρηση στο CAF , η ταχυτητα κινουμενου στοχου εως 40Km/h την ωρα στο tracking ειναι χαμηλη αν ισχυει. Γιαννη το EVF , εστιαση κλπ ειναι όντως πολυ σημαντικα οπως και τα ψηλά ISO κλπ. αλλά πιο σημαντικο απο ολα ειναι να νιωθεις ανετα οταν φωτογραφιζεις και να το απολαμβανεις , για μενα ειναι το Α και το Ω και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικα τα ενδιαμεσα γραμματα της αλφαβήτου.

Last edited:

Μεχρι λοιπον να μεταλλαχτει ο Homo Sapiens αρκετα ωστε να μικρυνουν τα δαχτυλα του, οι κλασσικες DSLR θα εχουν το κοινο που τους αξιζει... :Banane0:

εγω ειμαι ανθρωπος που προσαρμοζεται... δεν εχω κολληματα με την εργονομια και τις συνηθειες.
Απο την αρχη βολευτηκα με τις mirrorless, πολυ περισσοτερο απο ολες τις dslr.

Το OVF ποτε δε μου αρεσε, προτιμω το EVF και ακομη περισσοτερο τη σπαστη οθονη.

Το μονο που μου λειπει πια απο τις mirrorles , ειναι η ταχυτητα εστιασης (τουλαχιστον στις sony).
Ton αισθητηρα τον εχουν , τη ποιοτητα εικονας επισης.

Φακοι συνεχως βγαινουν , υπαρχουν καποιες ελλειψεις, αλλα τη δουλεια σου τη κανεις.

Στην Α7 αυτο που μου λειπει , και γι αυτο δεν επενδυσα (ακομα) σε native φακους , ειναι η ταχυτητα εστιασης, ειδικα σε CAF.

Αν η fuji το εχει αυτο, τοτε ειναι μια καλη ενναλακτικη... αν αρχιζα τωρα να στηνω ενα συστημα, θα ηταν απο τις πρωτες που θα επελεγα (αν ισχυουν αυτα για το evf kai εστιαση).

Ο καθενας εχει φυσικα αλλες προτεραιοτητες... dslr παντως δε ξαναπιανω στα χερια μου!

Απολαμβανω πολυ τις mirrorless... :music-smiley-005:

Last edited:

Πιθανόν οι mirrorless να ειναι το μελλον στις φωτογραφικές μηχανές. Παντως δεν πιστευω οτι ειναι το βραχυπροθεσμο... Οι νόμοι της φυσικής δεν ξανά γράφονται τοσο εύκολα.

Ισα - ισα για εμενα αλλά και για πολλους που πλεον δουλευουν μονο με ακαθρεπτα σωματα η εργονομία ενος τετοιου σωματος ειναι πολυ πιο σημαντική απο αυτη ενος σωματος Dslr και ο λογος ειναι οτι το ακαθρεπτο σωμα ειναι κατα πολυ μικροτερο οποτε ολα στριμωχνονται περισσοτερο και τα κουμπια μικραινουν επικυνδυνα και πρεπει να ειναι πολυ καλοσχεδιασμενο και εξυπνα στημενο.

Και φυσικα αν ειναι ενα σωμα για πολυ συγκεκριμενη χρηση που δεν χρειαζεται να κανεις πολλες αλλαγες και σε ενδιαφερει μονο η φορητοτητα που παρεχει π.χ. μια Ε-PM2+14mm pancake καμια αντιρρηση, αλλα αν προκειται για την βασικη σου μηχανη και σκας και ενα χιλιαρικο και βαλε για αυτη και της κρεμασεις και μπροστα φακους του χιλιαρικου αν δεν μπορεις με ευχερια να αλλάξεις την ροδελα του διαφραγματος ή να πατησεις το κουμπι του AEL ή να γυρισεις σε σποτ φωτογραφηση το ελεγχεις και αν δεν σε προβληματιζει τοσο στον δικο σου τροπο φωτογραφησης κανενα προβλημα.

Και εγω προσαρμοζομαι αναλογα το σωμα που χρησιμοποιω αλλά υπαρχουν και ορια σε αυτο, προσπαθουμε να καταγραφουμε τυχον αδυναμιες για να βοηθησουμε στην σωστη επιλογη του καθενος και ειδικα αυτων που δεν εχουν δει την μηχανη γνωρίζοντας εκ των προτερων οτι υπαρχει παντα ο παραγων υποκειμενικο κριτήριο.

Απο εχθες αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο λογος που η Fuji δεν εδωσε τοσο προσοχή σε αυτα τα σημεία και το μονο που σκεφτομαι είναι ότι πρεπει να σκεφτονταν τις πωλησεις της επερχομενης Χ-Pro2.

Last edited:

μαλλον εισαι αυστηρος!!! :p

Πάει πακέτο με την δουλειά που κάνω :ADFADF1:

Αυριο αν προλάβω θα κανω συγκρισεις με την Ε-Μ1 σε EVF - ταχυτητα εστιασης και θα ξανατσεκαρω τα πληκτρα - ροδέλες και με ανοιχτη την μηχανή πλέον μηπως χτές ημουν στραβος ή το κομματι που δοκιμασα ειχε τιποτε στραβό :drummer:

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

τι δεν μου άρεσε:

--- την περίμενα πολύ πιο στιβαρή και πιο βαριά συνολικα στο ιδιο μεγεθος
---η υφη , η αισθηση και το πατημα σχεδον ολων των κουμπιων της πλατης , κατι που ειναι αποτελεσμα της αδιαβροχοποιησης της μηχανης αλλά και η θέση μερικών απο αυτά, ειδικα κουμπιων που πρεπει να ειναι ευκολα κατω απο τον αντιχειρα.
---το σκοπευτρο ειναι πολυ κοντα στην οθονη και οταν βαζεις το δεξι ματι σου η μυτη σου ειναι πανω στην οθονη και αν βαζεις το αριστερο δεν περισσευει πολυς χωρος να πατησεις τα δίπλα κουμπια.
--- η αισθηση που εχει κυρίως η πισω κρυφή ροδέλα, προσπαθουσα με αρκετη δυσκολια να την γυρισω μιας και ειναι χωμενη μεσα στο σωμα αλλα μετα απο λιγο εγκατελειπα γιατι η ασθηση που ειχε το δαχτυλο μου με το τριψιμο πανω στο σωμα με ανατριχιζε, χειρότερη ροδελα ever ακόμη και απο αυτη των φθηνων Pαnasonic αυτο λεει πολλά
--- οι δευτεροι επιλογεις κατω απο τα περιστροφικα χειριστήρια, πολυ δυσκολο να χρησιμοποιηθουν ειδικα στις ακραιες θεσεις τους π.χ. ο αριστερος στο πανοραμα ή ο δεξιος στη σποτ φωτομετρηση, μονο γυναικια ντελικατα δαχτυλα μπορουν να τους χειριστουν
--- τα κουμπια FN και βιντεο είναι πολυ κοντα στα ψηλα χειριστήρια των περιστροφικων επιλογεων και δεν μπορουν ευκολα να πατηθουν, πρεπει να κοιταζεις απο πανω την μηχανη και να φερεις με προσοχη τα δαχτυλα σου κοντα τους και να τα πατησεις αν μπορεις π.χ. το δικο μου δαχτυλο (ναι ειναι ευμεγεθες αλλα εχω δει και μεγαλυτερα) δεν μπορουσε ευκολα να πατησει το κουμπι του βιντεο γιατι ειναι πολυ κοντα στο γειτονικο χειριστηριο.
--- μην διανοηθει κανεις να νομίσει οτι μπορει να χειριστει full την μηχανή με γαντια και δεν μιλω για να πατα το κλειστο ουτε να γυριζει τους περιστροφικους διακοπτες , αυτο ισως το καταφερει.

Ολα τα ανωτέρω να αναφέρω ειναι καθαρα προσωπικες μου κρισεις και ο λογος που ειμαι τοσο λεπτομερης με την εργονομια και την χρηστικότητα του σώματος είναι οπως προείπα οτι εχω πολλες απαιτήσεις απο ένα τέτοιας κατηγορίας σώμα.

Σήμερα πέρασα από μαγαζι της Αθήνας και την πήρα στα χέρια μου και εγώ
Τα χέρια μου δεν είναι μπετατζή, εκτός τα παραπάνω δεν μου άρεσε και το κράτημα της, δεν κλείδωνε στο χέρι μου επίσης τη ροδέλα όταν την χειριζόμουν δεν είχα την αίσθηση ότι γυρνούσε