Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

O ένας φακός της fuji είναι καλύτερος του άλλου.
Αν είδες και στο Πάσχα 2014 οι φώτο με τον 35αρη σπέρνουν.
Απλά η fuji hellas νομίζει ότι πουλάει χρυσάφι με συνέπεια αρκετός κόσμος να μην έχει ανακαλύψει την σειρά Χ.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Παναγιώτη δεν ειναι δίκαιη αυτή η κριτική

τις προωθητικές ενέργειες της Αγγλίας δεν μπορεί να ισοφαρίσει και ανταγωνιστεί καμία ελληνική εταιρία - αντιπροςωπια εκτός και αν βοηθήσει δηλ. τσονταρει η μαμά εταιρία , το ίδιο γίνεται και με την αντιπροσωπια της Olympus π.χ. Η προσφορά της ΕΜ 1 με Γκριπ και ανταπτορα έγινε απο την ίδια την OLYMPUS EUROPE ενώ η προσφορά με μηχανή και έξτρα φακό τον 45αρη αφορούσε μόνο την Αγγλία , το ίδιο γίνεται επανηλλημενα και με την Panasonic με επιςτροφες και προςφορές στην Αγγλία π.χ. τα Χριστούγεννα δίνανε την G6+14-140 σε τιμές χώμα

Τα προϊόντα και κυρίως οι φακοί της Fuji δεν ειναι φθηνά και δεν απευθύνονται στην μάζα αλλα σε ψαγμενους που συνήθως θέλουν τα ειδικά χαρακτηριστικά που εχουν και διατίθενται να τα πληρώσουν,
Ειναι αθέμιτο να εξασφαλίζουν προσφορές οι μεγάλες αγορές όπως η Αγγλία αλλα δυστυχώς αυτο συμβαίνει στην πράξη, ομως το να λέμε οτι στην Ελλάδα η καθε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ στην ουσία μοσχοπουλαει ειναι λάθος γιατί δεν εχουν τόσα περιθώρια κέρδους , αλλωςτε το ίδιο συμβαίνει τιμολογιακά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης .

Επιςης και με τις παρά εισαγωγές απο τα ιντερνετομαγαζα που δεν πληρωνουν ΦΠΑ και τα εισάγουν απο τρίτες χώρες και μετα τα διανέμουν στις χώρες της ΕΟΚ εχουν γίνει πολλές καταγγελίες και θα πέσει πολυ κυνηγητό (όχι φυςικα από Ελλάδα) γιατί χάνουν πολλούς φόρους.

Last edited:

Τα έβαλα κάτω τα κουκιά και δεν βγαίνουν προς το παρόν για καμία αγορά.
Πάμε λοιπόν για το καλοκαίρι καλά να είμαστε αφού έχω δει την Χ-Τ1 και αρκεί η τιμή να είναι κάτω από τα 1000 ευρώ με τον κιτ φακό 18-55.(στα 1320 βρίσκεται τώρα).
Σίγουρα θα υπάρχει πτώση ειδικά με την έλευση της panasonic gh4 και γενικότερα του ανταγωνισμού.

Και ενώ από χτες υπάρχουν οι πληροφορίες για επερχόμενο firmware για την Χ-Ε2.
Σήμερα η fujifilm πετάει γκολ από τα αποδυτήρια.
http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/x/xe2/index.html
Ρεκτιφιέ στο οφθαλμοσκόπιο,δυνατότητα χρωματισμού στο focus peaking και 4 προγραμματιζόμενα πλήκτρα μπορούν να πάρουν την επιλογή face detection και view mode.
Με λίγα λόγια μπαλώνει τα όποια παράπονα υπήρχαν για την Χ-Ε2 και την κάνει να πλησιάσει σε πολλά επικίνδυνα την Χ-Τ1.
Αναμφίβολα στο after sales firmware support η Fuji για μία ακόμη φορά είναι οδηγός.:a0210:

Όπως τα λες Γιάννη.
Αν ζεις στην Αγγλία αυτήν τη στιγμή παίρνεις από το amazon με απόδειξη,εγγύηση κτλ την Χ-Ε2 στα 1230 ευρώ με το Κιτ φακό 18-55 και δώρο τον 55-200!
Στην Ελλάδα για τα αντίστοιχα θες παραπάνω από 2000 ευρώ!
Την Χ-Μ1 την βρίσκεις με 350-400 ευρώ και εδώ ζητάνε τα διπλά 700-800 ευρώ ακόμη.
Πως να προχωρήσει η αγορά μετά.

εξαιρετικα ενδιαφερουσες οι προτασεις της Fuji...

μακαρι να ειχα περισσοτερα διαθεσιμα χρηματα για το χομπυ μας και να μην αυτοπεριοριζομουν (γκρρρρρ...) αναμεσα στα entry level μοντελα της Sony και της Olympus...

(λετε να ξεκινησω με μια X100?)

paИ-baL;1057091838 said:
(λετε να ξεκινησω με μια X100?)

Από X100 ξεκινάνε όλοι και καταλήγουν με δυο-τρία σώματα και πλειάδα φακών, όλα Fuji. :p

Θα έλεγα, αν είναι να μπει κανείς στο λούκι, ας πάρει από την αρχή την X-T1.

Αν και μεταπωλείται εύκολα η X100, χωρίς μεγάλη χασούρα, αφού θα αγοραστεί εξαρχής μεταχειρισμένη.

Η Χ100 είναι κάτι διαφορετικό θα έλεγα μετά από μελέτη αν και δεν την έχω ότι είναι φωτογραφική φιλοσοφία.
Αν έκανα κίνηση θα έπαιρνα την Χ100s που την βρίσκω κάτι λιγότερο από 800 ευρώ στην Ευρώπη.
Η αλήθεια είναι ότι η αγορά της fuji από την Ελλάδα είναι ληστεία σε σχέση με τις τιμές στον υπόλοιπο κόσμο.
Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η Χ-Τ1 είναι η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή σε fuji για κάποιον που μπορεί και τα διαθέτει.
Τέλος πάντων μη με βάζετε σε σκέψεις και σε έξοδα βραδιάτικα.

ακομα θυμαμαι τη θρυλικη Fuji F31fd ... μια καταπληκτικη super compact στην εποχη της!

Eχω βγαλει απειρες ωραιες φωτο μ αυτην.... αν και οι νεες fuji εχουν αυτο το γονιδιο (που σιγουρα το εχουν) , ειναι απο τις καλυτερες προτασεις στη κατηγορια τους.
Το μονο που με κραταει μακρια τους , ειναι η τιμη τους και των φακων τους, ειδικα στην Ελλαδα και η ελλειψη σοβαρου βιντεο.

Αγαπημενα μου καλοκαιρια με τη μικρουλα παραμασχαλα παντα!

DSCF0626.jpg by toxotis70, on Flickr

DSCF0542.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Η Χ100 είναι κάτι διαφορετικό θα έλεγα μετά από μελέτη αν και δεν την έχω ότι είναι φωτογραφική φιλοσοφία.
Αν έκανα κίνηση θα έπαιρνα την Χ100s που την βρίσκω κάτι λιγότερο από 800 ευρώ στην Ευρώπη.
Η αλήθεια είναι ότι η αγορά της fuji από την Ελλάδα είναι ληστεία σε σχέση με τις τιμές στον υπόλοιπο κόσμο.
Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η Χ-Τ1 είναι η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή σε fuji για κάποιον που μπορεί και τα διαθέτει.
Τέλος πάντων μη με βάζετε σε σκέψεις και σε έξοδα βραδιάτικα.

Συγγνωμη, αλλα δεν ειναι αυτη η αληθεια

Εγω ειδα τις παρακατω τιμες:
Ντουμπαι 1050 ευρω
Σιγκαπουρη 1100 ευρω (και χωρις ΦΠΑ)
Καταρ 1100

(Ασχετο: sony RX100II, στην σιγκαπουρη, 517 ευρω)

Απαπα τι ειδαμε παλι.
Γιάννη καλά ειμαστε και έχω και ασφάλεια αύριο να πληρωσω ασε τα review και τις φωτο.
Στην τιμή του 23αρη και με λιγα παραπανω παίρνεις x100s.