Απάντηση: Fuji X-T1 ?
Την επαιξα για λιγο στο σπιτι ενος φιλου (του ιδιοκτητη του pttl.gr που ετοιμαζει ενα review)
Απο την πολυ συντομη επαφη που ειχα μαζι της μπορω να πω οτι ειναι μια καλοφτιαγμενη μηχανη που σου δινει την αισθηση σοβαρης και ποιοτικης κατασκευης.
Ο φακος ειναι πολυ καλος και καλοφτιαγμενος, καμια σχεση με τις πλαστικουρες της νικον.
Το evf ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και μαλιστα προσωπικα θα το θελα και λιγο μικροτερο. Σαν αποδοση ειναι πολυ καλο αν και εχω την αισθηση οτι τα χρωματα τα απεδειδε λιγο περισσοτερο κορεσμενα απο οσο θα τοθελα. Λαγκαρισματα ενοχλητικα δεν παρατηρησα.
Η οθονη lcd ειναι μια χαρα.
Η αποδοση του αισθητηρα ειναι πολυ καλη, πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος αισθητηρα aps-c (μεχρι και 3200 αυτην την στιγμη και πλησιαζει-υπο προυποθεσεις-επικινδυνα στο θεμα του θορυβου τους αισθητηρες FF (μεχρι και 3200iso, πολυ καλο και το 6400).
ΔΕΝ μου αρεσαν οι ασφαλειες που εχει πανω στους περιστρεφομενους διακοπτες. Τις θεωρω περιττες μια και οι διακοπτες ειναι επαρκως... 'σφικτοι' .
ΔΕΝ μου αρεσε το πορτακι της καρτας μνημης, εχω την αισθηση οτι συντομα θα μεινει στα χερια χρηστων.
ΔΕΝ μου αρεσαν τα μενου της FUJI και κατι περιεργα 'κολληματα' που εχει η εταιρια σε αυτο τον τομεα(πχ ΟΤΑΝ καταφερνεις να μπεις στο μενου, αν θες να πας πισω και ασυναισθητα πατας το πισω βελακι-λογικα-αντι να σε παει πισω απλα κανει επιλογη αυτο που ησουν :? )
ΔΕΝ μου αρεσε η αισθηση του πολυδιακοπτη στην πλατη του σωματος, 'λαστιχενια' και ασαφη θα την χαρακτηριζα.
ΔΕΝ θα ηταν δυσκολο να γραψουν με μπογια τι κανει το καθε βελακι, δεν ειμαστε μαντεις...
Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλη μηχανη και καταλαβαινω τις πωλησεις που κανει.
Εαν θελετε τις επιδωσεις του αισθητηρα σκεφτητε και την αγορα μιας Ε2, ιδια εικονα θα παρετε και θα χασετε λιγο σε λειτουργικοτητα.
Επισης η ταχυτητα εστιασης μεσα στο σπιτι με τον φακο του κιτ και σε single mode ηταν οκ.
Φωτογραφιες τραβηξα μερικες μεσα στο σπιτι και το wb ειναι ακριβες.
Μεχρι και σημερα δεν ειχα καταλληλο raw converter ομως χθες βγηκε η τελικη ACR 8.4 η οποια και υποστηριζει την μηχανη κανονικα
Καλα ολα αυτα αλλα το θεμα ειναι... "θα την αγοραζα?"
Μεχρις και προχθες ελεγα 'ναι με κλειστα τα ματια' ομως τωρα λεω οτι 'θελω να την ξαναδω..και να ασχοληθω περισσοτερο'.
Οπως θελω να δω και την α7r της ΣΟΝΥ και να αποφασισω αναλογα.
Δεν σαν κρυβω οτι με 'ξυνιζει' λιγο η τιμη της (1700 με τον φακο εδω). Θεωρω την α7 με παρομοια τιμη και σωμα FF λιγο καλυτερη επιλογη -θεωρητικα-αυτην την στιγμη και σαν μηχνη αλλα και λογο της τεραστιας ποικιλιας φακων, εστω και με ανταπτορα.
Παντως μεχρι και τα iso3200 θα την πηγαινα ΑΦΟΒΑ !!!.
Αυτα τα λιγα