Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Πάντως έχει ανοίξει ηλικιακά η κατηγορία των dslr.
Σήμερα σε ένα τουρνουά 3on3 είδα μια μαθήτρια λυκείου να τραβάει με dslr.
Σε σχολικό αγώνα το έχω ξαναδεί από μαθητές της Μυκόνου αλλά αυτοί είναι άλλη κατηγορία, χρηματική εννοώ.

Οι νέοι δεν έχουν προβλήματα με βάρη και όγκους όταν ζητούν ποιότητα !!!! ΑΛΊΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ... ΓΕΡΟΥΣ !!! Χεχεχε. ..

Πάντως έχει ανοίξει ηλικιακά η κατηγορία των dslr.
Σήμερα σε ένα τουρνουά 3on3 είδα μια μαθήτρια λυκείου να τραβάει με dslr.
Σε σχολικό αγώνα το έχω ξαναδεί από μαθητές της Μυκόνου αλλά αυτοί είναι άλλη κατηγορία, χρηματική εννοώ.

Eγώ το ίδιο διαπιστωσα προχθές στη παραλία .. νεαροί και νεαρές με Dslr ... και μάλιστα κανα δυο με εκείνες τις μπορντώ - λιλά Nikon :violent-smiley-030:

Λένε οτι η νεαροί της εποχής αμερικανίζουν αλλά αυτοί πια ..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Κι εγώ είδα τις προάλλες έναν "πρωταγωνιστή" να χρησιμοποιεί εν δράσει μια nex6 ως b-cam για τα pov. ;)

Το πονηρό σας μυαλό δυσκολεύεται να καταλάβει την τέχνη....
Όποιος δε χάζευε τα στήθη παρατήρησε πως γράφει η x100s?!

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Το flash μαλλον δεν ειναι και το δυνατοτερο σημειο της....
Αυριο ΠΙΘΑΝΟΝ να την εχω στα χερια μου για κανενα μισαωρο.

Το πονηρό σας μυαλό δυσκολεύεται να καταλάβει την τέχνη....
Όποιος δε χάζευε τα στήθη παρατήρησε πως γράφει η x100s?!

Ναι - ναι, μηχανάρα σου λέω... :flipout:

Δίνεις 1000 ευρώ και παίρνεις και 4 πίσω!:a0210:
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-t1-boitier-nu.html

να σου λέω έλα να μιλάς για τρελά να μου λες δεν πρέπει δεν μπορώ....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Την επαιξα για λιγο στο σπιτι ενος φιλου (του ιδιοκτητη του pttl.gr που ετοιμαζει ενα review)

Απο την πολυ συντομη επαφη που ειχα μαζι της μπορω να πω οτι ειναι μια καλοφτιαγμενη μηχανη που σου δινει την αισθηση σοβαρης και ποιοτικης κατασκευης.
Ο φακος ειναι πολυ καλος και καλοφτιαγμενος, καμια σχεση με τις πλαστικουρες της νικον.
Το evf ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και μαλιστα προσωπικα θα το θελα και λιγο μικροτερο. Σαν αποδοση ειναι πολυ καλο αν και εχω την αισθηση οτι τα χρωματα τα απεδειδε λιγο περισσοτερο κορεσμενα απο οσο θα τοθελα. Λαγκαρισματα ενοχλητικα δεν παρατηρησα.
Η οθονη lcd ειναι μια χαρα.
Η αποδοση του αισθητηρα ειναι πολυ καλη, πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος αισθητηρα aps-c (μεχρι και 3200 αυτην την στιγμη και πλησιαζει-υπο προυποθεσεις-επικινδυνα στο θεμα του θορυβου τους αισθητηρες FF (μεχρι και 3200iso, πολυ καλο και το 6400).

ΔΕΝ μου αρεσαν οι ασφαλειες που εχει πανω στους περιστρεφομενους διακοπτες. Τις θεωρω περιττες μια και οι διακοπτες ειναι επαρκως... 'σφικτοι' .
ΔΕΝ μου αρεσε το πορτακι της καρτας μνημης, εχω την αισθηση οτι συντομα θα μεινει στα χερια χρηστων.
ΔΕΝ μου αρεσαν τα μενου της FUJI και κατι περιεργα 'κολληματα' που εχει η εταιρια σε αυτο τον τομεα(πχ ΟΤΑΝ καταφερνεις να μπεις στο μενου, αν θες να πας πισω και ασυναισθητα πατας το πισω βελακι-λογικα-αντι να σε παει πισω απλα κανει επιλογη αυτο που ησουν :? )
ΔΕΝ μου αρεσε η αισθηση του πολυδιακοπτη στην πλατη του σωματος, 'λαστιχενια' και ασαφη θα την χαρακτηριζα.
ΔΕΝ θα ηταν δυσκολο να γραψουν με μπογια τι κανει το καθε βελακι, δεν ειμαστε μαντεις...

Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλη μηχανη και καταλαβαινω τις πωλησεις που κανει.
Εαν θελετε τις επιδωσεις του αισθητηρα σκεφτητε και την αγορα μιας Ε2, ιδια εικονα θα παρετε και θα χασετε λιγο σε λειτουργικοτητα.
Επισης η ταχυτητα εστιασης μεσα στο σπιτι με τον φακο του κιτ και σε single mode ηταν οκ.
Φωτογραφιες τραβηξα μερικες μεσα στο σπιτι και το wb ειναι ακριβες.
Μεχρι και σημερα δεν ειχα καταλληλο raw converter ομως χθες βγηκε η τελικη ACR 8.4 η οποια και υποστηριζει την μηχανη κανονικα

Καλα ολα αυτα αλλα το θεμα ειναι... "θα την αγοραζα?"
Μεχρις και προχθες ελεγα 'ναι με κλειστα τα ματια' ομως τωρα λεω οτι 'θελω να την ξαναδω..και να ασχοληθω περισσοτερο'.
Οπως θελω να δω και την α7r της ΣΟΝΥ και να αποφασισω αναλογα.
Δεν σαν κρυβω οτι με 'ξυνιζει' λιγο η τιμη της (1700 με τον φακο εδω). Θεωρω την α7 με παρομοια τιμη και σωμα FF λιγο καλυτερη επιλογη -θεωρητικα-αυτην την στιγμη και σαν μηχνη αλλα και λογο της τεραστιας ποικιλιας φακων, εστω και με ανταπτορα.
Παντως μεχρι και τα iso3200 θα την πηγαινα ΑΦΟΒΑ !!!.

Αυτα τα λιγα

Last edited:

Και εγώ θέλω να την παίξω λίγο θέλω πριν αποφασίσω αν μου κάνει.
Είναι και αρκετά τα χρήματα για να πάρεις γουρούνι στο σακί.
Συμφωνώ ότι η X-E2 είναι μια εξίσου αξιόλογη λύση αλλά και με αυτήν δεν έχω άμεση επαφή παρά μόνο με την Χ-Ε1
που δεν μου έκανε για τους λόγους που έχω αναφέρει.

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Και εγώ θέλω να την παίξω λίγο θέλω πριν αποφασίσω αν μου κάνει.
Προσοχή λίγο στις εκφράσεις μας :flipout:

Συμφωνώ ότι η X-E2 είναι μια εξίσου αξιόλογη λύση αλλά και με αυτήν δεν έχω άμεση επαφή παρά μόνο με την Χ-Ε1
που δεν μου έκανε για τους λόγους που έχω αναφέρει.

ναι αλλα τις διάφορες στο wb , JPEG , θόρυβο τις διαπιστώσες μόνο αφου την αγοραςες και μετα απο διαδοχικές δοκιμές με την ΧΜ1 , πως θα βγάλεις άκρη αν σου κάνει η ΧΕ2 , σίγουρα σκόπευτρο, εστίαση, επεξεργαστής στην XE2 ειναι καλύτερα απο την ΧΕ1 , το σασί πάνω κάτω ίδιο, γιατί διστάζεις και δεν προχωράς ? όχι οτι μου πέφτει λόγος αλλα για να κάνουμε συζήτηση:argue:

η ΧΤ1 ειναι τελείως διαφορετική μηχανή, συνολικά την μίνι δοκιμή εμπειρία του leonkoum την βρίσκω αρκετα ισορροπημένη μιας και εγώ πήγα να την δώ σαν υποτιθέμενος επίδοξος αγοραστής και θαυμάζοντας ενα εξαιρετικό προϊόν και έφυγα προβληματισμένος για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους (και ιςως και λίγους περισσότερους).:AFADF0:

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

..

Η αποδοση του αισθητηρα ειναι πολυ καλη, πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος αισθητηρα aps-c (μεχρι και 3200 αυτην την στιγμη και πλησιαζει-υπο προυποθεσεις-επικινδυνα στο θεμα του θορυβου τους αισθητηρες FF (μεχρι και 3200iso, πολυ καλο και το 6400).

Μεχρι και σημερα δεν ειχα καταλληλο raw converter ομως χθες βγηκε η τελικη ACR 8.4 η οποια και υποστηριζει την μηχανη κανονικα

Λεων, έκανες τίποτε συγκριτικές λήψεις με ίδια έκθεση ή βασίστηκες στο ονομαστικό ISO. Το λέω γιατι η Fuji φαίνεται να κλέβει 2/3 στοπ στην βαθμονόμηση του ISO της.

Επιπλέον όλα τα δείγματα έχουν μια θολούρα - μειωμένο microcontrast σαν να έχουν ένα είδος αποθορυβοποίησης που ναι μεν έχει εξαφανίσει κυρίως τον χρωματικό θόρυβο αλλά η ευκρίνεια είναι σημαντικά μειωμένη.

http://www.dpreview.com/reviews/ima...74&x=0.8283319955115934&y=-0.5329791549250187

http://www.dpreview.com/reviews/ima...74&x=0.8283319955115934&y=-0.5329791549250187

Στα μάτια μου η D7100 δείχνει καλύτερη αν τις συγκρίνω σε ίδιο μέγεθος και με την βασική default χρωματική αποθορυβοποίηση για την D7100 (και για την XT1 αλλά εκεί δεν αλλάζει τίποτα ..).
Υπόψιν οτι τα δείγματα του Dpreview δεν έχουν καθόλου αποθορυβοποίηση. Και η ΧΤ1 φαίνεται να έχει 2/3 στοπ περισσοτερη έκθεση (1/1000 vs 1/1600) ..

Φαίνεται και απο το μέγεθος των jpeg οπου της XTi βγαίνουν 20% μικρότερα με ίδιες ρυθμίσεις ποιότητας ακόμα και στο βασικό ISO ..

Για το ACR .. ρίχνε καμμια ματια στο http://labs.adobe.com/downloads/ .. κυκλοφορούσε εδω και 1,5 μηνα το ACR 8.4 RC που είχε την υποστήριξη των νεων μηχανών ..

Οι εκφράσεις μπήκαν γιατί είναι για πονηρά μυαλά Κώστα.
Ο Γιαρίμης ο Ηλίας τι έχει να πει για X-E2 Vs X-T1?

Οι εκφράσεις μπήκαν γιατί είναι για πονηρά μυαλά Κώστα.
Ο Γιαρίμης ο Ηλίας τι έχει να πει για X-E2 Vs X-T1?

Ούτε τις έπιασα ούτε τις έπαιξα .. πως να εκφέρω γνώμη ;)

Απο προδιαγραφές X-T1 δαγκωτό και μόνο το εξελιγμένο EVF μου φτάνει για να την προτιμήσω .. αλλά οχι στην τιμή που παίζει τώρα .. αν βγεί καμμιά προσφορά αντίστοιχη με αυτή που αγόρασες την Χ-Μ1 ΝΑΙ

Αν και για σένα θα έλεγα καλύτερη είναι αυτή που θα σε σπρώξει να μην βγάζεις ηλιοβασιλέματα σε ISO3200 :grandpa:

Kαι θα περιμένεις πολύ ... κλικάρω ελάχιστα και οσο πάει μειώνεται. Μόνο αμα πάρω κανα καινούργιο εργαλείο μπορεί να ξανανάψει η φλόγα .. αλλά παράς γιοκ ..