Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

μολις ειδα ποσο κανει ο 23αρης που εβαλα στο ματι...

μου κοπηκαν τα ποδια...

H X-E1 είναι μία πολύ καλή μηχανή αλλά έχει διαφορά το jpeg της σε σχέση με τις νέες fuji συνέπεια μάλλον του iq της.
Δεν είπα ότι είναι χειρότερη από την Χ-Μ1 που έχω απλά δεν μου κάθεται καλά στο μάτι η φωτογραφία της.
To 23αρη τον βρίσκεις καινούργιο με 650 ευρώ αλλά με λίγα ακόμη παίρνεις την Χ100s.

Κι εγώ οπαδός και κάτοχος της σειράς f. Έχω μια f20 την οποία χρησιμοποιεί ο γιος μου.

Καταπληκτική μηχανή με κάποιες προυποθέσεις. Οτι θα αντέξεις τις παραμορφώσεις στο ευρυγώνιο κι ότι το ευρυγώνιο θα αρχίζει από το 38. Σε όλα τα άλλα είναι απολύτως συγκρίσιμη με τις καλές κόμπακτ (όχι τις καλύτερες) της σημερινής εποχής.

Οι τιμές των fuji τσούζουν, αλλά μόνο στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Στην άλλη πλευρά βγαίνουν πολλές προσφορές σε ανύποπτο χρόνο. Π.χ. με την ευκαιρία της παρουσίασης της xe1 είχαν όλοι οι φακοί -50% κι αυτό σε τιμές Αμερικής.

Προσωπικά θεωρώ την ΧΤ1 ως απευθείας απόγονο των σημερινών dslr στο φορμάτ apsc (π.χ. ως τον απόγονο της nikon d300s) κι ως τέτοια την αντιμετωπίζω. Αρα θα συγκρίνω και τους φακούς 56 1.2, 35 1.4 τόσο σε επίδοση, όσο και σε τιμή, με τους σημερινούς φακούς των dslr. Κι έρχονται οι 10-24 4.0, 16-55 2.8, 50-140 2.8 με ois , ενώ ο 18-55 2.8-4.0 δίνει άλλο νόημα στην έννοια κιτ φακός.

Δείτε και http://www.fujifilm.eu/eu/products/digital-cameras/fujinon-x-mount-lenses/

δηλαδη για να παρεις καλο αποτελεσμα πρεπει να σταξεις πανω απο χιλιαρικο συνολικα αν θες καλο φακο σε 35mm πραγματικα...

1. Fuji XE2 + Fujinon 23mm παμε στα 800 σωμα + 650 φακος (και τα δυο απο Ευρωπη) = 1.450

2. Sony a6000 + Sony 24mm παμε στα 600 + 850 φακος = 1.450

3. Olympus OMD EM10 + Olympus 17/1.8 παμε στα 550 + 500 = 1.050 (η πιο φθηνη λυση...)

δεν ξερω αν η συνολικη τιμη αντικατοπτριζει και την πραγματικη τους αξια αλλα εχουμε φθασει (δυστυχως) να μιλαμε για ποσα που για να βγουν απο την τσεπη θελουν πολλη σκεψη...

paИ-baL;1057092609 said:
δηλαδη για να παρεις καλο αποτελεσμα πρεπει να σταξεις πανω απο χιλιαρικο συνολικα αν θες καλο φακο σε 35mm πραγματικα...

1. Fuji XE2 + Fujinon 23mm παμε στα 800 σωμα + 650 φακος (και τα δυο απο Ευρωπη) = 1.450

2. Sony a6000 + Sony 24mm παμε στα 600 + 850 φακος = 1.450

3. Olympus OMD EM10 + Olympus 17/1.8 παμε στα 550 + 500 = 1.050 (η πιο φθηνη λυση...)

δεν ξερω αν η συνολικη τιμη αντικατοπτριζει και την πραγματικη τους αξια αλλα εχουμε φθασει (δυστυχως) να μιλαμε για ποσα που για να βγουν απο την τσεπη θελουν πολλη σκεψη...

στην τρίτη περίπτωση υπάρχει η λύση του Panasonic 20 1.7 που είναι φθηνότερος και καλύτερος. Παίζει στα 300 ευρώ.

Τα 1000 ευρώ είναι δεδομένα πιστεύω για τέτοιες μηχανές.
Το αν το αξίζουν έχει τόση συζήτηση όσο με το αν αξίζουν οι φωτογραφίες μας τόσο ακριβό εξοπλισμό!

Λέω ψέμματα?
H μήπως μας επιστρέφουν χρήματα οι φωτογραφίες μας?
Και οι καλές σου φωτογραφίες ήταν λόγω εξοπλισμού ή μίλησε η δύναμη της στιγμής?
Κοιτάω τις φωτογραφίες με τις παλιές μου μηχανές και δείχνουν χειρότερα από τις τελευταίες μου,
παρόλα αυτά οι κιτρινισμένες που βρίσκω από παλιά με συγκινούν πιο πολύ από όλες!

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Το αν το αξίζουν έχει τόση συζήτηση όσο με το αν αξίζουν οι φωτογραφίες μας τόσο ακριβό εξοπλισμό!

Ισχυει απολυτα. Απλως για πολλους η κατοχη εξοπλισμου ειναι ενα χομπι.

14192596823_46db18431b_c.jpg

Eχω την αριστερη και μετα βιας βολευω τα μετριου μεγεθους χερια μου, στα πληκτρα της.
Εσεις που εχετε δουλεψει την δεξια, που στο καλο τα βολευετε τα δικα σας ;
Δεν κανω πλακα... Αν σκεφτομουν να μετακομισω (...) στη Fuji θα πηγαινα, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ φυσικα (εαν ηταν FF, εαν δεν ηταν "χαβιαρι", εαν υποστηριζοταν ευκολα απο την Adobe, εαν...., εαν..., ...)

Last edited:

14149501186_3131448d39_c.jpg

Μικρη η διαφορα...
Παντως με την NEX3N δεν την παλευα με το μεγεθος (εκτος απο την ελλειψη σκοπευτρου)...

Εδω με την κυρια ανταγωνιστρια της, δειχνει οτι ενα "φουσκωμα" θα τοθελε...
13986030759_6b111a0652_c.jpg

Last edited:

Πάρε Ηλία μία σοβαρή mirrorless δούλεψε την χωρίς προκαταλήψεις και θα δεις "πως όλοι οι καλοί χωράνε".
Όπως βλέπω και τα φωτογραφικά δείγματα που ανεβάζεις μία Χ-Τ1 θα σε κάλυπτε πλήρως.

[nomoney mode]
Το θέμα είναι βέβαια αν το σύστημα που έχει οποιοσδήποτε τον καλύπτει φωτογραφικά και όχι αν υπάρχει κάποιο άλλο που προσφέρει περισσότερα? Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο ή κάτι διαφορετικό
Αν η απάντηση είναι ναι τότε απλώς θα χαλάσει λεφτά αν κάποιος αλλάξει σύστημα.
[/nomoney mode]

εμενα ρε παιδια μου αρχιζει να μου φαινεται μεγαλη η 5n εχω προβλημα???

με ψεκαζουν???